آیا کاشت ابرو نیاز به ترمیم دارد؟
قطعا هدف پزشک و تمامی کادر درمان انجام یک عمل بینقص با بهترین نتایج ممکن برای مراجعهکننده است اما در برخی از موارد به دلیل بروز بعضی از شرایط خاص ممکن است نتیجه هر عملی برای بهبود و حصول بهترین نتایج ممکن نیاز به یک پروسه مجزا به نام جلسه ترمیم داشته باشد، از این حیث عمل کاشت ابرو نیز از سایر اعمال زیبایی جدا نیست. در این مقاله به علل رایج نیاز کاشت ابرو به جلسه ترمیم پرداخته و بهطور مفصل جنبههای مختلف آن را بررسی مینماییم.
همانطور که در مقاله “نکات قبل از کاشت ابرو” اشاره گردید، رؤیت نتایج نهایی کاشت ابرو حدود یک سال به طول میانجامد، پس از گذشت این زمان از عمل کاشت ابرو ممکن است برخی نواحی ابرو هنوز نیاز به تراکم بالاتر داشته باشد، چنانچه این نیاز با رشد موهای کناری و حالت دادن ابروها مرتفع نگردد در این زمان نیاز به انجام جلسه ترمیم میباشد.
آیا ممکن است پس از کاشت ابرو هیچ مویی رشد نکند؟
در شرایط معمول به هیچ عنوان چنین نیست و امکان نیاز به ترمیم ابرو به این معنا نیست که هیچ مویی رشد نکرده بلکه ممکن است رشد موها از حالت استاندارد کاشت ابرو که حدود رشد ۹۰٪ از کل موهای کاشت شده است کمتر بوده و یا این که در یک ناحیه خاص مثلا دم یک ابرو مویی رشد نکرده وگرنه عدم رشد هیچ مویی پس از کاشت ابرو طبیعی بسیار بعید و دور از ذهن است.
در چه افرادی احتمال نیاز به جلسه ترمیم کاشت ابرو بیشتر است؟
پاسخ به این سوال جواب مشخصی ندارد و عوامل اثرگذار قطعی بر نتیجه کاشت ابرو مشخص نشده است و تنها برخی از علل بهصورت تجربی تاثیر گذارتر از بقیه عوامل به نظر میرسند، با فرض این که پزشک و تیم کاشت ابرو از تجربه و مهارت کافی در زمینه کاشت ابرو برخوردار هستند مهمترین عوامل اثرگذار عبارتاند از:
۱- وجود تاتو، هاشور، فیبروز و یا میکروبلیدینگ در ناحیه ابرو قبل از کاشت: همانطور که در بخش کاشت ابرو روی تاتو و هاشور اشاره کردیم، این موارد به دلیل تخریب پوست و کاهش خونرسانی سطحی پوست ممکن است مانع تامین خون کافی برای رشد تمامی گرافتها گردند لذا احتمال نیاز به جلسه ترمیم کاشت ابرو را افزایش دهند، البته شایان ذکر است که کلا احتمال نیاز به ترمیم حتی در افراد با تاتو ابرو چندان بالا نبوده و در بدترین شرایط از هر ۵ نفر که با تاتو قبلی جهت کاشت ابرو مراجعه مینمایند حداکثر ۱ نفر نیازمند انجام جلسه ترمیم کاشت ابرو میشود این در حالی است که این نسبت در افراد بدون تاتو حدود ۱ نفر از هر ۱۰ نفر میباشد، البته عمق انجام تاتو و تعداد دفعات انجام تاتو نیز مهم میباشد. همچنین مواردی مانند جای شکستگی، بخیه و سوختگی نیز نتایجی مانند ابروهای تاتو شده ایجاد خواهند نمود.
۲- استعمال سیگار، قلیان و دخانیات در زمان کاشت ابرو: هم دو هفته قبل از عمل و هم سه ماه بعد از عمل استعمال دخانیات منجر به کاهش اکسیژنرسانی به گرافتهای کاشت شده در نتیجه کاهش تراکم نهایی نتیجه کاشت ابرو میگردد.
۳- عدم رعایت اصول مراقبتهای بعد از عمل: این مطلب صحیح است که ابروهای کاشت شده بعد از یک ماه کاملا با پوست پیوند خورده و دیگر نیازمند هیچ مراقبت و نگهداری خاصی نمیباشند اما باید خاطر نشان شد که در یک هفته اول پس از عمل ابروها بسیار آسیبپذیر و نیازمند مراقبتهای خاص از جمله شستشو مکرر و عدم اعمال فشار و مالش روی ابروها میباشد بدیهی است که عدم رعایت این موارد ممکن است روی نتیجه نهایی کاشت ابرو تاثیرات منفی گذاشته و ابرو را نیازمند انجام جلسه ترمیم نماید. دستورات و نکات مهم پس از پیوندابرو طبیعی در بخش مراقبتهای بعد از کاشت ابرو قید گردیده است.
روش انجام جلسه ترمیم کاشت ابرو چگونه است؟
روش معمول ترمیم ابرو نیز مانند کاشت ابرو به روش FUT میباشد که شامل برداشت موهای پشت سر بهصورت یک باریکه چند سانتیمتری و سپس جداسازی پیازهای موی آن و انتقال آنها به ناحیه پوست ابرو و کاشت در جهت مناسب و طبیعی در این ناحیه میباشد. موها به دلیل ماندگاری بیشتر و جنس مرغوبتر از ناحیه پشت سر انتخاب میشوند و با بخیه دولبه ناحیه برداشت باریکه پوست، هیچ اثری از برداشت موها از پشت سر باقی نمیماند.
در روش برداشت تار به تار یا (FUE یا FIT) به دلیل دستکاری بیش از حد گرافتها در حین برداشت و آمادهسازی که منجر به آسیب به پیازها و نگرفتن پیوند درصد بیشتری از گرافتها شده از یک طرف و از طرف دیگر این که گرافتها فاقد ساقه هستند لذا جهتدهی به موها در راستای جهت ابروهای طبیعی بسیار سخت میشود به هیچ عنوان نه پیوند ابرو و نه ترمیم ابرو با استفاده از این روش توصیه نمیگردد.
تفاوت جلسه ترمیم کاشت ابرو با جلسه کاشت ابرو در چیست؟
سوال رایج بسیاری از مراجعین پیوند ابرو این است که در جلسه ترمیم کاشت ابرو چه کاری قرار است انجام شود که در جلسه کاشت ابرو اولیه انجام نشده است؟ و چرا این کار همان بار اول انجام نشده تا کار به ترمیم نکشد؟
در پاسخ باید گفت: این مطلب صحیح است که متد کار مشابه جلسه کاشت ابرو اولیه است اما تفاوتهای جزئی از قبیل میزان نفوذ و سایز نیدل کاشت افزایش یافته، زاویه ورود نیدل کاشت و تراکم کاشت برای دریافت حداکثر خونرسانی موجود در بافت متفاوت است برای همین امکان رسیدن گرافتها به خونرسانی کافی و رشد آنها افزایش مییابد ولی اگر در بار اول این میزان از زاویه و سایز نیدل استفاده میشد نتیجه از لحاظ خواب طبیعی ابروها بعد از کاشت، رضایتبخش نمیبود اما در جلسه ترمیم به دلیل پر کردن نواحی کمپشت چندان تاثیری از لحاظ خواب موها ایجاد نمیشود چرا که فرم طبیعی ابروها و خواب آنها در جلسه اولیه شکل گرفتهاند.
آیا جلسه ترمیم باعث رفع خواب غیرطبیعی ابروهای کاشت شده قبلی میشود؟
متاسفانه در صورت انتخاب اشتباه پزشک کاشت ابرو و عدم تبحر وی در جهتدهی موهای کاشت شده با جلسه ترمیم حتی در مراکز معتبر خواب غیرطبیعی ابروها رفع نشده و صرفا میتوان تراکم ابروهای کاشت شده را افزایش داد. البته در برخی موارد که تنها تعدادی از ابروها در جهت نامناسب رشد کردهاند (نه جهتدهی نامناسب سیستماتیک ابروها) با پرتر شدن تراکم ابروها، فرد میتواند بدون نگرانی از کاهش تراکم ابروها اقدام به کوتاه کردن یا برداشتن موهای در جهت نامناسب نماید لذا تا حدودی ترمیم ابرو باهدف بهبود خواب ابروها در این افراد نیز موثر میباشد.
در پایان باید گفت: حتما در انتخاب خود دقت نمایید و با انتخاب بهترین پزشک کاشت ابرو و بهترین کلینیک کاشت ابرو اقدام به انجام کاشت ابروی طبیعی نمایید تا احتمال نیاز به جلسه ترمیم را به حداقل برسانید، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به مقالات مربوطه در همین سایت مراجعه نمایید.
سلام چقدر باید بگذره از عمل کاشت ابرو تا بررسی بشه به جلسه ترمیم نیاز داره؟
سلام
برای ارزیابی نتیجه نهایی کاشت ابرو و بررسی نیاز به جلسه ترمیم حداقل باید یکسال از انجام کاشت ابروی طبیعی گذشته باشد.
شادو پیروز باشید