سن کاشت ابرو | کاشت ابرو تا چه سنی جواب میده؟

از سوالات شایع در زمینه کاشت ابروی طبیعی این است که حداقل در چه سنی می‌توان برای کاشت ابرو اقدام نمود؟ و یا این که سن مناسب کاشت ابرو چند سال است؟ از جهت دیگر افراد مسن نیز این سوال را دارند که تا چه سنی می‌توان کاشت ابرو نمود؟ و یا کاشت ابرو محدودیت سنی دارد؟ در این مقاله بر آن شده‌ایم تا ارتباط سن و کاشت ابرو را به‌طور کامل بررسی نموده و هم در باب حداقل سن مناسب کاشت ابرو و هم درباره محدودیت حداکثر سنی که می‌توان کاشت ابرو انجام داد سخن بگوییم.

اهمیت سن در عمل‌های جراحی

سن فرد در عمل‌های جراحی از آن لحاظ حائز اهمیت است که در برخی موارد محدودیت‌های جسمانی و در برخی موارد دیگر اصطلاحا بازه زمانی طلایی یا golden time مطرح می‌گردد.

حداقل سن لازم برای انجام یک عمل جراحی بعضا به آمادگی جسمانی فرد برای تحمل مشکلات و سختی‌های عمل جراحی باز می‌گردد اما در برخی از موارد نیز تناسب دیگر اجزا بدن با تغییری که پس از عمل حاصل خواهد شد مطرح است، بعضی مواقع برای ایجاد تغییر ماندگار و مناسب بهتر است تا توقف و ثبات حالت نامطلوب صبر نمود و پس از ثابت شدن وضعیت اقدام به عمل جراحی نمود، نمونه بارز این عمل‌ها، عمل جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی و عمل اصلاح عیوب انکساری با لیزر یا لیزیک چشم است که پزشک معالج تا ثبات وضعیت رشد استخوانی یا ثبات و عدم پیشرفت عیب انکساری چشم توصیه به صبر کردن بیماران می‌نماید البته همیشه هم اوضاع این‌گونه نیست و مثلا عمل جراحی تعویض مفصل ران یا زانو به هیچ عنوان در سنین پایین توصیه نشده و تا حد ممکن این جراحی‌ها را به دهه‌های پایانی متوسط عمر موکول می‌نمایند.

حداکثر سن برای انجام یک نوع عمل جراحی خاص، عموما به توانایی تاب‌آوری فرد از لحاظ جسمی باز می‌گردد و این که مزایای انجام این عمل به طرز واضحی بیشتر از معایب آن باشد. همچنین است بازه زمانی طلایی انجام عمل که بیشتر در جراحی توده‌های سرطانی مطرح می‌شود. تشخیص سن مناسب انجام هر نوع عمل جراحی یک امر کاملا تخصصی بوده که باید توسط متخصصین امر تعیین گردد و کمتر تابعی از میل و علاقه بیمار می‌باشد.

حداقل سن مناسب کاشت ابرو

در برخی از موارد نقص در ابرو مانند جای شکستگی، سوختگی یا نواقص مادرزادی آنچنان شدید است که از همان سنین خردسالی والدین فرد به دنبال رفع نقص ابروها به‌وسیله کاشت ابروی طبیعی هستند البته این تعجیل در مورد ریزش موی ابروها کمتر دیده می‌شود.

اما به واقع از چه سنی این افراد می‌توانند برای انجام کاشت ابرو اقدام نمایند؟

نتیجه نهایی کاشت ابرو در سن پایین تابعی است از تاثیر جنس موها و تغییرات وضعیت استخوان‌های ناحیه پیشانی و صورت. همان‌طور که می‌دانیم جنس موهای فرد در ابتدای تولد بسیار ظریف، نرم و روشن بوده و به‌مرور پس از رشد و بلوغ به حالت تیره‌تر، ضخیم‌تر و مجعدتری بدل می‌گردد لذا تخمین نتیجه کاشت ابرو قبل از زمان بلوغ و بدون اطلاع از جنس و بافت نهایی موها امری ناممکن و با درصد خطای بالایی می‌باشد بنابراین چنانچه تا زمان بلوغ برای رویت جنس و ساختار نهایی موها صبر شود در ارزیابی نتیجه بسیار دقیق‌تر می‌توان عمل نمود.

همچنین رشد استخوانی فرد در ناحیه صورت و پیشانی تا زمان بلوغ استخوانی در حدود ۱۸ سالگی نه تنها تغییرات زیادی از لحاظ ساختار و فرم صورت و مدل ابروهای مناسب ایجاد می‌نماید بلکه با کشیدگی پوست پیشانی در اثر رشد برجستگی‌های استخوان به‌واسطه رشد سینوس‌های جمجمه باعث می‌شود که کاشت ابرو قبل از بلوغ کامل استخوان با کشیده شدن پوست تراکم اولیه خود را از دست داده و بسته به میزان رشد سینوس‌ها تراکم بسیار کمتری از زمان کاشت پیدا نماید لذا توصیه می‌گردد بنا به دلایل فوق کاشت ابروی طبیعی تا زمان بلوغ جسمانی و استخوانی فرد به تأخیر انداخته شود.

 

حداکثر سن مناسب جهت کاشت ابرو

یکی از دغدغه‌های اصلی پزشکان و بیماران مسن در جراحی‌های افراد مسن، تاب‌آوری جسمی و توان بدنی افراد است، هرچه عمل سنگین‌تر و سخت‌تر باشد این مساله نمود بیشتری پیدا می‌کند.

مورد بعدی که در جراحی افراد مسن حائز اهمیت است بیماری‌های زمینه‌ای و مشکلات پزشکی است چرا که با افزایش سن امکان ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای و دیگر مشکلات پزشکی افزایش پیدا می‌کند.

عمل کاشت ابروی طبیعی یک عمل جراحی بسیار محدود بدون نیاز به بیهوشی و با حداقل عوارض و مشکلات ممکن است لذا از نظر توانایی جسمانی چندان با سن بالا مرتبط نیست اما از لحاظ بیماری‌های زمینه‌ای و مشکلات پزشکی حتما تمامی موارد در جلسه مشاوره رایگان قبل از تصمیم برای انجام کاشت ابرو باید توسط پزشک بررسی و تاثیر آن‌ها روی نتایج نهایی کاشت ابرو ارزیابی شود، از جمله این بیماری‌ها و مشکلات می‌توان به بیماری دیابت، مشکلات اسکلتی مخصوصا ستون فقرات، بیماری‌های پیشرفته قلب و عروق، فشار خون غیرقابل کنترل با دارو و غیره اشاره نمود.

و اما مهم‌ترین و شاید تاثیر گذارترین نمود سن بالا بر نتیجه نهایی کاشت ابرو سفید شدن موها می‌باشد.همان‌طور که در مقاله کاشت ابرو با موهای سفید توضیح داده شد با توجه به این که موهای سفید قابلیت آماده‌سازی لازم جهت کاشت در ناحیه ابرو را از دست می‌دهند به هیچ عنوان نمی‌توان از موهای سفید جهت کاشت ابرو استفاده نمود لذا چنانچه فرد کاندید کاشت ابرو در سنی اقدام نماید که تعداد مناسب و کافی موهای تیره در ناحیه بانک مو وجود نداشته باشد، امکان کاشت ابرو برای وی وجود نخواهد داشت.

با توجه به مطالب فوق به نظر می‌رسد حداکثر سن مناسب جهت کاشت ابرو در صورت عدم وجود بیماری‌های زمینه‌ای و مشکلات پزشکی که با روند عمل و نتایج کاشت ابرو تداخل دارند، بیشتر منوط به وجود تعداد تار موی تیره مناسب در ناحیه بانک مو باشد.

در پایان می‌توان گفت: حداقل سن مناسب جهت کاشت ابرو بعد از بلوغ کامل جسمانی و استخوانی لذا حدود سن ۱۸ سالگی می‌باشد. همچنین حداکثر سن ممکن برای انجام کاشت ابرو سنی است که هنوز تعداد مناسبی موی تیره در ناحیه پشت سر باقی‌مانده باشد و بیماری‌ها و مشکلات پزشکی مانع انجام عمل یا رویت نتایج مطلوب در فرد بروز ننموده باشد.