کاشت ابرو در محل اسکار و جای زخم

جدای از هدف اصلی کاشت ابرو که پرپشت کردن ابروها و یا تغییر مدل ابروها (مثلا جهت لیفت انتهای ابرو) می‌باشد، یکی از اهداف دیگر کاشت ابرو، اصلاح یا ترمیم ابرو در نواحی جای زخم، سوختگی یا اسکار شکستگی می‌باشد. البته کاشت ابرو در این نواحی چندان کار ساده‌ای نبوده و چندین مورد پیش از انجام کاشت باید در جلسه مشاوره کاشت ابرو  بررسی و با فرد زیباجو مطرح و بر اساس نتایج مورد پیش‌بینی، تصمیم صحیح اتخاذ گردد.
مسائلی مانند این که عمق تخریب پوست در اثر این شکستگی یا سوختگی یا جراحت چقدر می‌باشد و بر اساس این عمق به چه میزان امید به رشد ابروهای کاشت شده داریم؟ و یا این که چند درصد از ابروهای کاشت شده در ناحیه جای زخم رشد خواهد کرد؟ آیا کاشت ابرو روی اسکار سوختگی و اسکار شکستگی باهم متفاوت است؟ انتظار مراجعه‌کننده از کاشت ابرو در چه حدی است؟ چه زمانی پس از ایجاد جراحت یا زخم می‌توان برای انجام کاشت ابرو اقدام نمود؟ و غیره.
این‌ها مواردی است که پیش از کاشت ابرو روی جای زخم باید مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و تصمیم‌گیری با تبادل‌نظر مشترک بین پزشک و بیمار باشد. در این مقاله به‌صورت کامل موارد اثرگذار بر نتیجه کاشت ابرو روی زخم و اسکار را بررسی و نحوه اتخاذ تصمیم مشترک بین پزشک و بیمار را بیان می‌نماییم.

چه مدت پس از ایجاد زخم در ناحیه ابرو می‌توان برای کاشت ابرو اقدام نمود؟

روند ترمیم زخم در افراد مختلف بسیار متفاوت است اما به‌صورت عمومی می‌توان گفت چنانچه فرد بیماری خاصی مانند دیابت یا بیماری‌های خود ایمنی نداشته باشد به‌صورت کلی انتظار داریم زخم‌هایی که نیاز به بخیه یا درمان‌های بهبوددهنده موضعی مانند پانسمان سیلیکونی ندارند، روند بهبودی کامل زخم حدود ۶ تا ۹ ماه به طول بیانجامد ولی خروج پوست از حالت التهابی زودتر و حدود سه ماه از زمان ایجاد زخم می‌باشد اما باید گفت بهترین زمان ممکن برای کاشت ابرو با بیشترین درصد موفقیت ممکن یک سال به بعد می‌باشد تا پوست آمادگی ایجاد زخم مجدد در اثر کاشت ابرو در ناحیه موردنظر را داشته باشد.
شایان‌ذکر است در اکثر مواقع پس از ایجاد زخم در ناحیه سر یا ابرو حجم بیشتری از موها در اطراف ناحیه زخم دچار ریزش می‌شوند، این مورد بدین دلیل است که پس از ایجاد التهاب در پوست اطراف زخم، ریشه موها به حالت خواب در اثر شوک فرو می‌روند و در اثر این شوک ساقه موها دچار ریزش شده و وسعت خیلی بیشتر از حد انتظار موها ریزش پیدا می‌کنند که پس از رفع التهاب و در حدود سه ماه پس از بهبود زخم و رفع التهاب موهای اطراف زخم مجددا شروع به رشد می‌نمایند (دقیقا مشابه همان چیزی که در ریزش موهای اطراف ناحیه برداشت مو از پشت سر مشاهده می‌گردد.) به همین دلیل توصیه اکید می‌گردد که حتما تا رشد مجدد موهای اطراف زخم جهت کاشت ابرو باید صبر نمود چراکه ممکن است ناحیه نیازمند کاشت ابرو آنقدر کوچک شود که دیگر فرد نیازی به کاشت ابرو حس نکند.

کاشت ابرو در محل سوختگی

آیا زخم شکستگی با زخم سوختگی در نتیجه نهایی کاشت ابرو متفاوت است؟

این که مکانیسم ایجاد زخم چگونه باشد در بهبود کامل بافت پوست و آمادگی ناحیه جهت کاشت ابرو مؤثر می‌باشد. آنچه که در نتیجه نهایی کاشت ابرو روی انواع زخم موثر است میزان خون‌رسانی باقی‌مانده بافت پس از بهبود زخم و ایجاد بافت فیبروز می‌باشد. ناگفته پیداست هرچه زخم عمیق‌تر و یا همراه با تخریب بیشتری باشد حتی پس از بهبود کامل پوست به دلیل باقی ماندن خون‌رسانی کمتر انتظار نتایج ضعیف‌تری از کاشت ابرو را داریم، بر این اساس می‌توان گفت که انواع زخم‌ها از حیث مکانیسم ایجاد زخم به قرار زیر می‌باشد:
زخم بریدگی: زخم بریدگی صرف‌نظر از عمق آن می‌توان گفت: که بهترین نوع زخم از لحاظ عدم تخریب بافت و کاهش خون‌رسانی سطحی پوست می‌باشد بدین صورت که هرچه جسم برنده تیزتر و صاف‌تر باشد زخم بهبود بهتر و تخریب بافتی کمتری خواهد داشت (مانند زخم در اثر برش با شیشه) و برعکس هرچه جسم برنده کندتر و با لبه‌های مضرس و دندانه‌ای بیشتر باشد تخریب بافت بیشتر و خون‌رسانی نهایی کمتر خواهد بود.
زخم له شدگی: با توجه به مطالب بالا زخم له‌شدگی مانند سقوط از ارتفاع یا برخورد با لبه تیز سنگ پله به دلیل ایجاد تخریب بیشتر خون‌رسانی کمتری خواهد داشت.
زخم در اثر سوختگی: در مورد سوختگی باید گفت سوختگی با بخار یا آب جوش به مراتب وضعیت بهتری در مقایسه با سوختگی در اثر شعله و یا اسید دارد البته درجه سوختگی و عوامل دیگر نیز در این میان تأثیرگذار می‌باشند، هرچه عمق سوختگی بیشتر باشد آسیب به لایه‌های عمیق‌تر باعث تخریب بیشتر بافت و عروق خونی می‌گردد که منجر به کاهش میزان جواب دهی نهایی کاشت ابرو می‌گردد.

کاشت ابرو روی اسکار و شکستگی

میزان جواب دهی کاشت ابرو روی زخم چقدر می‌باشد؟

باید گفت: با کاشت ابرو روی پوست سالم در حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد از گرافت‌های کاشت شده نهایتا رشد خواهند کرد اما در پوست آسیب‌دیده بر اساس مواردی که در پاراگراف قبلی توضیح داده شد هرچه تخریب بافت بیشتر و خون‌رسانی باقی‌مانده کمتر باشد این درصد اُفت بیشتری خواهد نمود اما در بدترین شرایط هم انتظار رشد حداقل ۵۰ درصد پس از کاشت ابرو روی اسکار جای زخم را داریم حتی در برخی از موارد مشاهده شده است که در زخم‌هایی که تخریب ناچیز بافت و خون‌رسانی خوبی باقی‌مانده است تا همان حدود ۹۰ درصد هم موفقیت در پیوند کاشت ابرو بوده است.

در پایان باید گفت: با توجه به این که مکانیسم ایجاد زخم و میزان تخریب بافت و خون‌رسانی باقی‌مانده به شدت در میزان جواب دهی کاشت ابرو بر روی جای زخم و اسکار مؤثر می‌باشد توصیه می‌گردد حتما قبل از تصمیم‌گیری جهت کاشت ابرو از نزدیک توسط یک متخصص کاشت ابروی طبیعی مورد معاینه و ویزیت قرار گرفته و راجع به نتایج مورد انتظار کاشت مشاوره نمایید.