فهرست محتوا
کاشت مو در بارداری یکی از سوالات رایج در بین خانمهای باردار است که در این دوران دچار ریزش مو شدید شدهاند و تمایل دارند موهای از دست رفته خود را با کاشت مو جبران کنند. در ادامه به بررسی این موضوع پرداختهایم که آیا کاشت مو برای زنان شیرده و باردار مناسب است یا خیر و انجام عمل پیوند به سلامتی جنین آنها آسیب میرساند یا برای سلامتی مادر باردار خطرناک است یا خیر برای دریافت پاسخ این سوالات فقط کافی است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
علت ریزش مو در دوران بارداری چیست؟
اگرچه ریزش مو در مردان شایعتر است اما برای هر دو جنس این موضوع نگران کننده است. تعداد زنانی که از ریزش مو رنج میبرند قابل توجه است و گزینههای درمانی متعددی از جمله کاشت مو وجود دارد.
تمامی تکنیکهای کاشت مو برای خانمها قابل انجام است. در حالی که تقاضا برای کاشت مو در بین زنان به اندازه مردان نیست، تعداد زنانی که از این روش درمانی برای ریزش مو استفاده میکنند نیز قابل توجه است.
دلایل مختلفی برای ریزش مو در زنان وجود دارد، از جمله آلوپسی آندروژنتیک (ریزش موی زنانه)، کمبود ویتامین، ژنتیک، تغییرات هورمونی و بارداری. بارداری عامل مهمی در بی نظمی چرخه رشد مو است.
لازم به ذکر است که همه زنان در دوران بارداری دچار ریزش مو نمیشوند. در بیشتر موارد، این وضعیت پس از زایمان رخ میدهد با این حال، هر شرایطی منحصر به فرد است و ممکن است در تمام مراحل بارداری با این حالت مواجه شوید.
توجه به این نکته ضروری است که بدن زنان در دوران بارداری دچار تغییرات قابل توجهی میشود. مهمترین تغییرات، تغییراتی است که بر تعادل هورمونی تأثیر میگذارد که ممکن است منجر به ریزش مو شود. تغییرات هورمونی همچنین ممکن است باعث افزایش اضطراب و استرس شود، یکی دیگر از دلایل رایج ریزش مو. زنان باردار نیز به احتمال زیاد از کمبود ویتامین رنج میبرند که میتواند به ریزش مو در دوران بارداری منجر شود.
کاشت مو در دوران بارداری خطرناک است؟
این یک تصور غلط در بین زنان باردار است که کاشت مو یک روش مناسب در دوران بارداری است. با این حال، دلایل متعددی وجود دارد که چرا چنین نیست.
اولاً، ریزش موی تجربه شده در دوران بارداری احتمالاً موقتی است، مگر این که علت زمینهای، یک بیماری دائمی و غیر مرتبط با بارداری باشد. بنابراین، قبل از تعیین علت واقعی ریزش مو، انجام پیوند مو توصیه نمیشود. این وضعیت ممکن است پس از زایمان ناپدید شود و به بدن اجازه میدهد تا فرآیندهای طبیعی خود را از سر بگیرد.
ثانیاً، داروهای بیحسی مورد استفاده در عمل کاشت مو ممکن است تأثیر نامطلوبی بر بیمار و جنین داشته باشد. با توجه به این که کاشت مو یک جراحی انتخابی است، متخصصان پزشکی توصیه میکنند که از این جراحی اجتناب شود و بیماران باید منتظر زمان مناسب بعد از بارداری برای کاشت مو باشند.
بهترین زمان کاشت مو بعد از بارداری
توجه به این نکته ضروری است که دوره پس از تولد کودک، زمان افزایش خطر ریزش مو برای زنان است. این به دلیل بازگشت هورمونها به حالت اولیه است که منجر به کاهش قابل توجه استروژن میشود. این اغلب منجر به ریزش موی موقت میشود تا زمانی که بدن چرخه منظم خود را از سر بگیرد.
توصیه میشود حدود یک سال پس از زایمان، روشهای درمانی ریزش مو را در نظر بگیرید زیرا داروهای مورد استفاده در کاشت مو میتوانند شیر مادر و کودک را تحت تاثیر قرار دهند.
علاوه بر این، نمیتوان ماهیت دقیق وضعیت ریزش مو یا رابطه علت و معلولی آن با بارداری را تا زمانی که بدن پس از زایمان زمان خود را تنظیم کند، امکان پذیر نیست. برای اطمینان از یک نتیجه درمانی ایمن و موفقیت آمیز، توصیه میشود زنان این عوامل را در نظر بگیرند و با یک پزشک متخصص مشورت کنند.
آیا زنان شیرده میتوانند کاشت مو انجام دهند؟
ریزش مو پس از زایمان که به آن آلوپسی پس از زایمان نیز گفته میشود یک پدیده شایع است. تا ۹۰ درصد از تازه مادران ۳ تا ۵ ماه پس از زایمان درجاتی از ریزش مو را تجربه میکنند و بسیاری از زنان در این مدت ریزش بیش از حد موها و حتی ریزش موها به صورت تودهای را تجربه میکنند.
در حالی که ریزش مو پس از زایمان تقریبا همیشه موقتی است، برخی از تازه مادران نیز مشکلات زمینهای و مزمن ریزش مو دارند و ممکن است به فکر کاشت مو باشند. در حالی که کاشت مو روشی ایمن، اثبات شده و مؤثر برای رفع ریزش مو در زنان است، انجام چنین روشی در سال اول بعد از بارداری به خصوص اگر آن در حال شیردهی به کودک باشید، توصیه نمیشود.
در عمل کاشت مو داروهای حین عمل تأثیر موقت داشته و در چند ساعت بعد از عمل به مرور در بدن تجزیه و از بین میروند پس از این بابت مشکلی برای شیردهی ایجاد نخواهند نمود اما در یک هفته بعد از عمل نیز مراجعهکننده مجبور به استفاده از آنتیبیوتیک (چرک خشککن)، داروهای ضد خارش و ضد درد است، این داروها تا حدودی در شیر مادر ترشح شده و به بدن نوزاد منتقل میگردد و ممکن است تأثیرات ناچیزی مانند خوابآلودگی و غیره در نوزاد ایجاد نماید.
بهترین زمان برای اقدام مادران شیرده به کاشت مو در دوران شیردهی پس از ۶ ماهگی نوزاد میباشد چرا که در این زمان سیستم گوارش نوزاد تا حدودی تکمیل شده و احتمال بروز حساسیتهای گوارشی به این مواد دارویی به شدت کاهش مییابد.
چرا ریزش مو پس از زایمان اتفاق میافتد؟
بسیاری از زنان باردار احساس میکنند که موهایشان ضخیمتر و پرتر از قبل از بارداری به نظر میرسد. این به دلیل افزایش سطح استروژن است که درصد موها را در هر چرخه رشد افزایش میدهد، در حالی که به طور همزمان فولیکولهایی را که در مرحله استراحت رشد مو هستند منجمد میکند.
اما سطح استروژن پس از زایمان به طور چشمگیری کاهش مییابد و تمام موهایی که در حال رشد بودند شروع به ریزش میکنند. در حالی که همه ما روزانه به طور منظم حدود ۸۰ تار مو از دست میدهیم، میزان ریزش مو پس از زایمان میتواند این تعداد را به ۴۰۰ تار مو در روز برساند.
این افزایش ریزش و احتمال این که ریزش مو پس از زایمان در نهایت خود به خود برطرف شود، بخشی از دلیلی است که مادران باید قبل از تصمیم به جراحی کاشت مو منتظر بمانند. از آنجایی که هورمونها و فولیکولهای موی شما در جریان هستند، تعیین مکانهای بهینه برای استخراج و پیوند فولیکولها برای جراح کاشت مو دشوار است، این امر شانس دستیابی به نتیجه مطلوب را کاهش میدهد.
نتیجهگیری
کاشت مو در زمان بارداری انجام نمیشود زیرا به علت تغییرات هورمونی در این دوران برخی از زنان دچار ریزش مو میشوند و بعد از زایمان ممکن است ریزش مو آنها به طور کامل قطع شود بنابراین اگر در این دوران دچار ریزش مو شدید، نگران نباشید و اجازه دهید تا بارداری شما به پایان برسد.
اگر پس از زایمان همچنان ریزش مو شما ادامه داشت و روشهای دارویی و درمانهای تقویتی دیگر مانند مزوتراپی مو و پی آر پی مو برای شما تأثیرگذار نبود در این صورت با مراجعه به پزشک متخصص در این زمینه میتوانید اقدام به انجام کاشت مو نمایید.
سوالات متداول
آیا میتوانم در دوران بارداری کاشت مو انجام دهم؟
خیر، مصرف هیچ دارویی برای کاشت مو غیر از بی حسی موضعی در حین عمل ضروری نیست.اما به هر حال برای حفظ سلامت جنین و مادر در دوران بارداری کاشت مو انجام نمیشود.
کاشت مو در دوران شیردهی امکانپذیر است؟
توصیه میشود که مادران شیرده تا یک یا دو سال پس از زایمان صبر کنند تا شیردهی کامل شود و بعد از آن در مورد کاشت مو تصمیم بگیرند. زیرا داروهایی که در حین عمل و بعد از عمل کاشت مو برای بیمار تجویز میشود، ممکن است بر شیر مادر تأثیر بگذارد.
آیا کاشت مو بر قدرت باروری زنان تاثیر میگذارد؟
خیر، کاشت مو هیچ تاثیری بر باروری زنان ندارد و باعث نازایی در زنان نمیشود.
آیا کاشت مو تاثیری بر روی جنین دارد؟
خیر، عمل پیوند مو تاثیری بر روی جنین نخواهد داشت اما جهت احتیاط این عمل در دوران بارداری انجام نمیشود.