بهترین راه درمان ریزش موی بانوان چیست ؟

از بانوانی که با مشکل ریزش مو مراجعه می نمایند باید یک شرح حال دقیق پزشکی گرفته و یک معاینه دقیق…

از بانوانی که با مشکل ریزش مو مراجعه می نمایند باید یک شرح حال دقیق پزشکی گرفته و یک معاینه دقیق به عمل آید . همچنین باید تمام علل دیگر ریزش مو مانند : تخمدان پلی کیستیک ، کم کاری و پرکاری تیروئید ، کمبود آهن مزمن ، رد شده و حتی در صورت لزوم قبل از تشخیص “ریزش مو با الگوی زنانه” از پوست سر نمونه برداری انجام شود.
درمان باید با گزینه های غیر از جراحی کاشت مو شروع شده و ادامه یابد و تنها در صورت عدم پاسخ گویی به سراغ کاشت مو رفت. درمان های غیر جراحی ریزش مو با الگوی زنانه می تواند شامل محلول ماینوکسیدیل ۲% و ۵% ، اسپیرونولاکتون، فیناستراید ، قرص های پیشگیری از بارداری هورمونی ، شامپو کتوکونازول ، لیزر کم توان و یا حتیPRP  (پلاسمای غنی از پلاکت ) باشد . این درمان ها می تواند بصورت همزمان نیز به کار گرفته شوند تا نتیجه رضایت بخش تری داشته باشد ، همچنین بیماران باید تشویق شوند که این درمان را حداقل به مدت ۶ تا ۱۲ ماه ادامه دهند .


بیمار در طول دوره درمان باید تحت پیگیری از نظر پیشرفت نتایج بوسیله درماتوسکوپ ، معاینه مو و عکاسی قبل و بعد از درمان قرار گیرد و درصورت امکان بروز عوارض برخی درمان ها ، این موارد نیز مد نظر قرار گیرند .
کاشت مو تنها باید در درجات ۲ و ۳ طبقه بندی لودویگ  و پس از ۶تا ۱۲ ماه درمان غیرجراحی انجام گیرد. ارزیابی موهای بانک مو مهمترین فاکتور از لحاظ پیش آگهی نتایج کاشت مو می باشد. چرا که هر بیمار با “ریزش مو با الگوی زنانه” حتماً  کاندید خوبی برای کاشت مو نیست . عواقب و عوارض کاشت مو مانند شوک موها بعد از کاشت مو نیز باید برای بیماران توضیح داده شود تا از انتظارات غیرواقعی بیماران جلوگیری بعمل آید.
بعد از جراحی ، درمان های غیر جراحی باید ادامه یابند تا از ریزش بیشتر موها جلوگیری شود و موهای موجود حفظ گردد،  چرا که در این صورت کاشت مو بی اثر خواهد بود.