سن مناسب کاشت مو در زنان

 

امروزه حضور زنان به عنوان پایه‌های فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی باعث می‌شود زنان از افرادی خانه‌نشین به ارکان مهمی از اجتماعات بیرون از خانه بدل گردند نسبت به حتی پنجاه سال گذشته بی‌سابقه می‌باشد. لذا توجه بیشتر از قبل زنان به مسائل موثر بر سلامت و ظاهر خود امری بدیهی است. تغذیه خوب، ورزش منظم، آزمایشات دوره‌ای و افزایش دانش و آگاهی از شرایط بدن خود، همگی بخشی از مواردی است که زنان برای حفظ سلامت و ظاهر خود مورد توجه قرار می‌دهند.

ریزش مو به‌طور موثری باعث کاهش زیبایی فرد شده و برای زنانی که در مورد ظاهر خود حساس هستند غیر قابل‌قبول و عامل انزوا و دوری فرد از اجتماع می‌شود. در مقاله “تاثیر ریزش مو بر روحیه زنان” به تفصیل راجع به تاثیرات روحی و روانی ریزش مو بر روی زنان صحبت شده است. این بدین دلیل است که ریزش مو اغلب توسط جامعه به‌عنوان چیزی که فقط برای مردان اتفاق می‌افتد در نظر گرفته می‌شود لذا پذیرش آن سمت جامعه و خود فرد بسیار سخت و غیرمعمول می‌باشد اما این در حالی است که در بسیاری از زنان و شاید در اغلب زنان بالای ۵۰ سال وقوع ریزش مو امری طبیعی و رایج است. از دست دادن مو تنها در زنان مسن و بعد از یائسگی رخ نمی‌دهد و ریزش مو با شیوع نسبتا بالا در زنان پیش از سن یائسگی نیز دیده می‌شود، حتی در زنانی که ۲۰ تا ۳۰ سال سن دارند نیز ممکن است درجاتی از ریزش مو مشاهده گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر از ریزش موی زنان و تفاوت‌های آن با الگوی ریزش موی مردانه به مقاله “هفت حقیقت درباره الگوی طاسی و ریزش مو در زنان” مراجعه نمایید.

 

چه عواملی باعث ریزش مو در زنان می‌شود؟

همانند مردان، ریزش مو در زنان نیز اغلب به‌طور ژنتیکی و با سابقه خانوادگی از بستگان درجه یک به ارث می‌رسد. همچنین عوامل دیگری نیز وجود دارند که بعضا ممکن است باعث ایجاد ریزش موی موقت یا دائمی شود که در مقالات “۵ دلیل ریزش مو در زنان” و “ریزش موهای موقتی چیست؟” به آن‌ها اشاره نموده‌ایم.

در زنان با سابقه خانوادگی ریزش مو، هر نشانه‌ای از تنک شدن موها می‌تواند هشداری برای شروع روند ریزش موی ارثی باشد. با اولین نشانه‌های ریزش مو، زنان ممکن است به دنبال درمان قطعی برای توقف ریزش مو و بازگرداندن موهای از دست رفته باشند. اگر درمان پزشکی برای توقف ریزش مو بی‌اثر باشد، بیمار ممکن است به عمل پیوند مو به‌عنوان یک روش برای بازگرداندن مو در مناطق طاس یا کم‌پشت روی آورد.

چه زمانی بهترین سن کاشت مو در زنان است؟

اولین سوالی که قبل از تصمیم به کاشت مو باید در نظر گرفته شود این است که، علت ریزش مو در این بیمار چیست؟ همان‌طور که در مقاله “آیا وقوع ریزش مو و الگوی آن در مردان و زنان قابل پیش‌بینی است؟” بحث شد، الگوی ارثی ریزش موی آندروژنتیک در زنان یکی از چندین دلیل ریزش مو در زنان است و همه علت‌های ریزش مو توسط عمل کاشت مو به‌صورت بهینه درمان نمی‌شوند و برای برخی از علت‌ها، کاشت مو منع می‌شود. معاینه کامل و دقیق توسط متخصص کاشت مو جهت تایید علت ریزش مو و رد کردن سایر علل و انتخاب بهترین درمان ممکن انجام می‌شود. در مقالات “درمان‌ ریزش موی آندروژنتیک در زنان” و “چگونه از ریزش موی غیر ارثی جلوگیری کنیم؟” به درمان‌های مختلف دارویی و جراحی ریزش مو اشاره گردیده است.

اگر الگوی ریزش موی ارثی، به عنوان علت ریزش و تنک شدن موها تایید شود، همچنان باید مناسب‌ترین نوع درمان برای فرد مشخص شود که می‌تواند الزاما کاشت مو نباشد. اینکه آیا یک زن با ریزش مو کاندید مناسبی برای کاشت مو هست به عوامل مختلفی وابسته است که شامل موارد زیر می‌باشد:

  • سابقه خانوادگی الگوی ریزش موی زنانه
  • الگوی ریزش مو
  • سن شروع ریزش مو در بستگان زن
  • سن شروع ریزش مو در بیمار
  • پیشرفت ریزش مو
  • بانک موی کنونی و بانک مویی که در آینده برای استفاده در پیوند مو در دسترس هستند (بانک مو به مناطقی از پوست سر که توسط ریزش موی آندروژنتیک تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد گفته می‌شود)
  • نتایج حاصل از هر درمان پزشکی که به منظور کاهش سرعت یا توقف ریزش مو و یا تحریک رشد مجدد موها انجام شده است
  • انتظارات بیمار در مورد نتیجه نهایی پیوند مو

 

در این بین انتظارات بیمار از نتیجه انجام کاشت مو بسیار مهم است و باید به‌طور کامل با متخصص کاشت مو مورد بحث قرار گیرد. انتظارات عقلانی برای نتیجه باید بین بیمار و پزشک قبل از پیوند مو به توافق برسد. به‌عنوان مثال یک انتظار منطقی، شامل بهبود قابل‌توجه ظاهر و از بین رفتن ناحیه‌ای است که موهایش تنک شده و یک انتظار غیرعقلانی، رسیدن به تراکم کامل موها یعنی برگشت به زمانی که هیچ مویی ریزش پیدا نکرده بود، است!

انتظارات مورد توافق برای نتیجه پیوند مو باید با احتمال زیادی برای بیمار دست یافتنی باشد. در مورد هر بیمار نتیجه مطلوب هماهنگ با سابقه خانوادگی بیمار، تاریخچه پزشکی، الگوی ریزش مو، پیشرفت ریزش مو و البته هزینه درمان حاصل می‌شود. در برخی موارد حتی انجام اسکالپ میکروپیگمنتیشن (SMP) برای بازگشت جلوه مو در چهره کفایت می‌کند و لازم نیست هزینه‌های سنگین کاشت مو انجام پذیرد.

 

در پایان باید گفت در مورد انتخاب کاشت مو به‌عنوان درمان ریزش موی زنان باید مراقب بود چراکه تنها در تعداد معدودی از زنان امکان کاشت مو با نتایج مطلوب امکان‌پذیر می‌باشد. تنها زنانی که بانک موی قوی که تحت تاثیر ریزش قرار نگرفته است و تنها ناحیه جلو و بالای سر دچار ریزش مو و ایجاد فاصله بین موهای موجود شده‌اند کاندید مناسبی برای کاشت مو می‌باشند، افراد با بانک موی ضعیف و دستخوش ریزش و یا افرادی که تنها قطر موهای خود در ناحیه جلو و روی سر را از دست داده‌اند و فاصله‌ای بین موها جهت کاشت مو ایجاد نشده است کاندید مناسبی برای کاشت مو نمی‌باشند.

پزشک باید در مورد انتظارات بیمار از درمان ریزش مو با او صحبت کند و نگرش او به معنای درمان ریزش مو را بسنجد همیشه راه‌حلی برای بهبود جلوه مو در چهره زنان وجود دارد یکی از این درمان‌ها برای افرادی که کاندید کاشت مو نیستند و یا به دارو درمانی پاسخ نداده‌اند می‌تواند انجام اسکالپ پوست سر (یا به غلط مصطلح تاتو سر) باشد که در مقاله ” اسکالپ میکروپیگمنتیشن چیست؟” به تفصیل توضیح داده شده است.