دلمه های بعد از کاشت ابرو و نحوه درمان آن

یکی از معضلات کاشت ابروی طبیعی، دلمه‌های بعد از کاشت ابرو در ناحیه کاشت شده است که به واسطه منظره و بعضا شرایطی که ایجاد می‌کنند مانند حالت خشکی پوست همیشه مورد سوال و زمان و چگونگی رفع آن‌ها از دغدغه تمامی مراجعین کاشت ابروی طبیعی بوده است، البته باید اشاره نمود میزان این دلمه‌ها تقریبا مشابه میزان دلمه‌های بعد از انجام تاتو می‌باشد اما چون در روند پیوند گرافت کاشت شده دارای اهمیت هستند در کاشت ابروی طبیعی به‌صورت خاص مورد توجه قرار می‌گیرند. در این مقاله بر آن شدیم تا دلایل ایجاد این دلمه‌ها، راه‌های کاهش آن‌ها، چگونگی رفتار و مدیریت دلمه‌ها و زمان رفع آن‌ها را بررسی نماییم.

 

علت ایجاد دلمه بعد از کاشت ابرو چیست؟

در هنگام کاشت ابرو در پوست فرد با یک وسیله بسیار ظریف برش بسیار ریزی داده شده و سپس گرافت ابرو در این برش قرار می‌گیرد، مانند هر زخم دیگری که در پوست بدن ایجاد می‌شود ابتدا خون از زخم خارج شده و سپس این خون با فعال شدن مکانیسم‌های انعقاد خون به لخته تبدیل شده و این لخته زخم را بسته و جلوی خونریزی بیشتر را می‌گیرد، در پروسه کاشت ابروی طبیعی نیز روند بسته شدن آن برش‌های ظریف به همین صورت است با این تفاوت که ایجاد لخته باعث می‌شود که گرافت کاشت شده نیز در محل خود محکم شده و جا به جا نشود. دلیل اهمیت نگهداری از این دلمه‌ها تا مدت معین نیز همین است که در واقع این دلمه‌ها مانند یک چسب باعث نگه‌داشتن گرافت‌ها در محل خود می‌شوند تا روند پیوند گرافت تکمیل شده و با پوست اطراف یکی شده و دیگر به راحتی از پوست خارج نشود.

پس ماهیت دلمه‌های بعد از کاشت ابرو همان لخته خون به‌علاوه مقداری از بافت پیوندی و پوست اطراف گرافت می‌باشد که به مرور زمان از حالت ترشحات بعد از کاشت ابرو به حالت کراست‌های خشک و سپس حالت پوسته‌پوسته درمی‌آیند. شایان ذکر است که این حالت‌ها با عفونت کاشت ابرو متفاوت بوده و اصولا عفونت ماهیت لزج، نرم و نیمه جامد همراه با ترشحات غیرشفاف سفید تا سبز، قرمزی و التهابی که همراه با گرم شدن ناحیه یا تب است، دارد.

عکس دلمه های بعد از کاشت ابرو

دلمه‌های بعد از کاشت ابرو نی نی سایت

کاشت ابرو یک عمل زیبایی برای افرادی است که دچار کم‌پشتی ابرو و دارای ابروهای نازک هستند همچنین یک روش مناسب برای کسانی است که مایل هستند حالت ابروهای خود را تغییر این روش با پیوند پیوندهای گرفته شده از فولیکول‌های موی فرد در ناحیه ابرو انجام می‌شود. برای کاشت ابرو با دو تکنیکFUT   وFUE  تحت بیحسی موضعی انجام می‌شود و بیمار هیچ‌گونه دردی را در طول عمل احساس نمی‌کند.

پس از کاشت ابرو باید به چند نکته توجه کرد به عنوان مثال، ممکن است در روزهای اول تورم، قرمزی و دلمه وجود داشته باشد اما این موارد موقتی هستند همچنین، دوری از نور خورشید در طول فرآیند بهبودی مهم است.

بسیاری از افراد در مورد دلمه‌های پس از کاشت ابرو نگران هستند اما این یک روند طبیعی است و جای هیچ نگرانی ندارد. کاشت ابرو روشی است که در آن فولیکول‌های ابرو برداشته و پیوند زده می‌شود در نتیجه زخم‌های کوچکی روی پوست ایجاد می‌شود. برای محافظت از زخم‌ها، پوسته‌هایی روی آن‌های ایجاد می‌شود که به آن‌ها دلمه می‌گویند که این دلمه‌ها به مرور زمان خود به خود می‌ریزند و فولیکول‌های جدید مو جایگزین آن‌ها می‌شوند.

بیشتر بدانید
استفاده از یکسری از داروها برای جلوگیری از خارش بعد از پیوند ابرو موثر است زیرا در صورت ایجاد خارش، فرد به صورت ناخودآگاه شروع به خاراندن ابروها می‌کند و باعث دستکاری دلمه‌ها می‌شود جهت اطلاع از بهترین داروهای ضد خارش به مطلب داروهای بعد از کاشت ابرو مراجعه نمایید.

شروع ایجاد دلمه‌ها معمولا بین ۵ تا ۱۰ روز بعد از کاشت اتفاق می‌ افتد که در طول این مدت، افزایش دلمه‌ها و گاهی اوقات احساس خارش طبیعی باس این حال، مهم است که مداخله‌ای مانند خاراندن یا کندن دلمه‌ها انجام ندهید زیرا چنین مداخلاتی می‌تواند روند بهبودی را طولانی کرده، به گرافت‌های کاشت شده آسیب برساند و خطر عفونت را افزایش دهد.

پس از کاشت ابرو، رعایت دستورالعمل های مراقبتی توصیه شده توسط متخصص برای تسریع روند بهبود دلمه‌ها بسیار مهم است. این دستورالعمل‌ها معمولاً شامل استفاده منظم از اسپری آب، شستشوی صحیح ابروها و اجتناب از ورزش‌های سنگین است.

دلمه‌ها بخشی از فولیکول‌های ابرو است که فرآیند بهبود را تکمیل می‌کند و معمولاً در هفته‌های اول شروع می‌شود. این مهم است که بدانیم در هنگام ایجاد دلمه‌ها به چه چیزی توجه کنیم. ابتدا باید از تماس با دلمه‌ها خودداری کنید. یکی از اقداماتی که احتمالاً به گرافت‌های ابروی تازه کاشته شده آسیب می‌رساند و خطر عفونت را افزایش می‌دهد، کندن یا خاراندن دلمه‌ها است در عوض، باید منتظر بمانید تا دلمه‌ها به طور طبیعی از بین بروند.

فرآیند ایجاد دلمه‌ها و ریختن آن‌ها معمولاً حدود دو هفته طول می‌کشد در این مدت، مهم است که صبور باشید و عجولانه عمل نکنید. بهبودی کامل پس از کاشت ابرو معمولاً چندین ماه طول می‌کشد بنابراین مهم است که صبورانه منتظر نتایج باشید. نباید فراموش کرد که روند بهبودی هر فرد ممکن است متفاوت باشد. در صورت مشاهده قرمزی بیش از حد، تورم یا علائم عفونت در مرحله بروز دلمه‌ها، ضروری است که به پزشک متخصص پیوند ابرو مراجعه نمایید

دلمه های بعد از کاشت ابرو نی نی سایت

روش‌های کاهش دلمه‌های کاشت ابرو

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره شد ماهیت این دلمه‌ها در واقع لخته خون و ترشح پلاسمای خون در این ناحیه می‌باشد لذا چنانچه می‌خواهیم این دلمه‌ها بعد از انجام کاشت ابرو کمتر باشند بدیهی است که باید میزان خروج خون و ترشحات زخم بعد از کاشت ابرو را با تکنیک‌ها و مراقبت‌هایی که در ادامه بیان می‌گردد کاهش داد.

پرهیز از خوراکی‌ها و داروهای رقیق کننده خون

عدم استفاده از خوراکی‌ها و داروهایی که باعث رقیق شدن خون می‌شوند. خوراکی‌های مانند ماهی، سیر و پیازقبل از عمل کاشت ابرو ممنوع است و همان‌طور که در بخش داروهای بعد از کاشت ابرو اشاره کردیم استفاده از داروهایی مانند: ژلوفن، امگا ۳ و ویتامین E که با رقیق کردن خون منجر به خروج خون بیشتری قبل از لخته شدن از محل برش می‌شوند بهتر است در بازه زمانی چند روز قبل از عمل یا بعد از عمل استفاده نشود.

عدم انجام ورزش‌های سنگین

همان‌طور که در بخش ورزش کردن بعد از کاشت ابرو اشاره شد، حرکات سنگین ورزشی یا فشار آوردن به بدن در چند روز ابتدای بعد از عمل با خروج پلاسما و ترشحات از محل زخم‌ها باعث بروز دلمه‌های بزرگ‌تر و لخته‌های بیشتر می‌شود.

استفاده از کمپرس سرد

انجام کمپرس سرد ناحیه چشم‌ها در چند روز ابتدای بعد از عمل باعث می‌شود که رگ‌های خونی منقبض شده و خون و پلاسمای کمتری در ناحیه ابروها در جریان باشد لذا لخته و ترشحات کمتری نیز در محل کاشت ایجاد می‌گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید به بخش مراقبت‌های بعد از عمل کاشت ابرو مراجعه نمایید.

درمان دلمه های کاشت ابرو

 

چگونگی رفتار با دلمه‌های بعد از کاشت ابرو

شستشوی دلمه‌ها از روز بعد از کاشت ابرو باید شروع شود و روزانه حداقل سه مرتبه این شستشو با آب کف انجام می‌شود، انجام منظم و مکرر این شستشو باعث کم شدن و رفع سریع‌تر دلمه‌ها می‌گردد. البته باید دقت نمود این دلمه‌ها تا هفته اول بعد از کاشت ابرو مانند یک چسب گرافت ها را در محل خود نگه داشته است لذا نباید شستشو به صورتی باشد که موها از محل خود خارج شوند.

پس از گذشت یک هفته کامل می‌توان به آرامی زیر دوش روی دلمه‌ها دست کشید تا از بین بروند همزمان ممکن است تعدادی از ساقه موهای ابروی کاشت شده نیز دچار ریزش شوند که انتهای این موها حتی ممکن است به حالت عصایی یا صاف باشند اما تا زمانی که ابرو خونریزی نکرده باشد ریزش این موها طبیعی است و مشکلی ایجاد نمی‌نماید.

ممکن است در اثر تجمع دلمه‌ها حالت خشکی و خارش پوست ایجاد شود که برای رفع آن بعد از گذشت یک هفته ابتدایی کاشت ابرو می‌توان از ماساژ با روغن‌های سبک مانند روغن نارگیل یا بادام تلخ یا حتی ژل آلوئه ورا (آلوورا) استفاده نمود.

بیشتر بدانید
در مقاله نحوه شستشو بعد از کاشت ابرو به‌صورت کامل دستورات مربوط به نحوه شستشو دلمه‌ها بعد از کاشت ابرو توضیح داده شده است.

عکس دلمه‌های بعد از کاشت ابرو

همانطور که بعد از کاشت مو دلمه ایجاد می‌شود، در مورد کاشت ابرو نیز همین اتفاق می‌افتد. دلیل این که دلمه‌ها در پیوند ابرو ظاهر می‌شوند به دلیل آسیب‌هایی است حین کاشت ابرو به پوست وارد می‌‌شود در واقع هنگام جراحی برش‌هایی جهت انتقال فولیکول‌های ابرو ایجاد می‌شود.

هنگامی که آن برش‌ها یا حفره‌هایی که فولیکول‌های مو قبلاً در آن کاشته شده‌اند شروع به بهبود می‌کنند زمانی است که دلمه‌ها در پیوند ابرو ایجاد می‌شوند با این حال، دلمه ایجاد شده بسیار کوچک است و اگر مراقبت مناسب طبق توصیه تیم پزشکی انجام شود، به راحتی رفع می‌شود.

انواع روش‌های درمان دلمه بعد از کاشت

عدم خاراندن و کندن دلمه‌ها با دست

عدم مصرف مشروبات الکلی

استفاده از کمپرس یخ

استفاده از اسپری آب

استفاده از داروهای ضدخارش

عدم انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین

شستشو صحیح و اصولی ابروهای کاشت شده

عدم مصرف سیگار و قلیان

زمان رفع دلمه‌های کاشت ابرو

دلمه‌ها اصولا در روز دوم بعد از کاشت ابرو ایجاد شده در روز سوم و چهارم گسترش یافته تا یک هفته می‌مانند ولی در روز هشتم تا دهم و همزمان با ماساژ ابروها از بین می‌روند.

ممکن است عدم ماساژ کافی و با فشار مناسب ناحیه کاشت ابرو به دلیل عدم تخلیه چربی‌های سطحی پوست منجر به بروز جوش‌های سطحی یا عمقی با سایزهای متفاوت در ناحیه ابروها شود لذا ماساژ و دست کشیدن روی ناحیه کاشت ابرو بسیار مهم می‌باشد. در صورت بروز جوش‌های پوستی روی ناحیه کاشت ابرو، و نحوه نحوه کنترل و رفع آن‌ها به بخش جوش بعد کاشت ابرو مراجعه نمایید.

در انتها باید گفت: ایجاد دلمه بعد از کاشت ابرو یک امر کاملا طبیعی بوده و به هیچ عنوان نشانه‌ای از عفونت نیست، همچنین تا قبل از یک هفته نباید دلمه‌ها را پاک نمود اما بعد از گذشت این مدت حضور دلمه‌ها باعث ایجاد مشکلات پوستی ناحیه کاشت شده می‌گردد و هرچه سریع‌تر باید شسته و رفع شوند.

کنده شدن ابروی کاشته شده

درمان دلمه‌های بعد از پیوند ابرو

مهم است که بدانیم وقتی دلمه در پیوند ابرو ظاهر می‌شود چگونه عمل کنیم تا از عوارض احتمالی که ممکن است بر نتیجه نهایی مداخله تأثیر بگذارد جلوگیری شود.  همان‌طور که اشاره کردیم دلمه‌های پیوند ابرو بزرگ نیستند بنابراین دوام زیادی ندارند. معمولاً در روزهای اول بعد از عمل ظاهر می‌شوند و می‌توانند تا ۲ هفته ادامه داشته باشند اگرچه معمولاً پس از ۱۰ روز با مراقبت اصولی و رعایت یکسری نکات درمان می‌شوند.

واقعاً مهم است که هرگز دلمه‌‌های پیوند ابرو را با دست برندارید و با آن‌ها به شدت برخورد نکنید در غیر این صورت، باعث می‌شود فولیکول‌های کاشته‌شده بیرون بیایند و از رشد مو در آن ناحیه جلوگیری شود. اگر آن‌ها دستکاری شوند، ممکن است عفونی شوند و نتیجه نهایی کاشت ابرو را به خطر بیندازند.

در ابتدا دلمه‌ها به شدت به پوست می‌چسبند با این حال بعد از گذشت چند روز و با مراقبت‌های مناسب پس از عمل، دلمه‌های پیوند ابرو کم‌کن ترم می‌شوند و به مرور می‌‌افتند. در روزهای اول پس از جراحی پیوند ابرو معمولاً متوجه ناراحتی‌های خاصی مانند خارش یا سوزش هم در ناحیه ابرو و هم در ناحیه اهدایی که فولیکول‌های لازم برداشت شده است، می‌شویم. برای تسکین ناراحتی و هیدراته نگه داشتن ناحیه در هر زمان، استفاده از اسپری آب جهت اسپری کردن به ابروها و مرطوب نگه داشتن آن ناحیه توصیه می‌شود.

موفقیت نتایج پیوند ابرو تنها به مهارت تیم پزشکی بستگی ندارد بلکه به رعایت مراقبت‌های پس از عمل توسط بیمار نیز بستگی دارد. می‌توان گفت ۵۰ درصد نتایج به تیم پزشکی بستگی دارد که جراحی را انجام می‌دهد و ۵۰ درصد باقی مانده به عهده خود بیمار است که باید تمام مراقبت‌های بعد از کاشت ابرو را رعایت کند.

عکس دلمه های بعد از کاشت ابرو

سوالات متداول در زمینه دلمه بعد از عمل کاشت ابرو

وجود عوارض بعد از عمل زیبایی امری اجتناب ناپذیر می باشد، بنابراین برای این که بتوانید این عوارض را به حداقل برسانید باید به توصیه‌ها و موارد بهداشتی که پزشک تجویز می‌نماید عمل نمایید تا دلمه ایجاد شده در پوست از بین برود. همان‌‎طور که از ابتدای این مطلب اشاره کردیم یکی از عوارض شایع و طبیعی عمل پیوند ابرو، بروز دلمه‌ها بعد از کاشت ابرو است.

دلمه‌های کاشت ابرو با گذشت چند هفته بعد از عمل برطرف می‌شوند و فقط نیاز به رعایت یکسری مراقبت‌ها دارند که در صورت رعایت دقیق مراقبت‌ها بعد از عمل، این دلمه‌ها هیچ‌گونه مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کنند. در ادامه برخی از سوالات رایج مراجعه‌کنندگان در زمینه دلمه‌های بعد از پیوند ابرو مورد بررسی قرار گرفته است.

چه زمانی دلمه‌های ابرو می‌افتد؟

برای اطمینان از موفقیت کاشت ابرو، دلمه‌ها باید حداکثر تا روز دهم پس از عمل کاملاً برداشته شوند. در واقع، اگر دلمه‌ها در جای خود باقی بمانند، می توانند از تنفس صحیح گرافت‌های کاشته شده در زیر پوست ابرو جلوگیری کنند و به طور بالقوه رشد مو را به خطر بیندازند. اگر دلمه‌ها بیش از این مدت ذکر شده باقی بماند، بهتر است در اسرع وقت از جراح خود مشاوره بگیرید. همچنین توجه به این نکته مهم است که مصرف الکل، قلیان و سیگار می‌تواند با افزایش خطر خونریزی، روند بهبودی را مختل کند.

بیشتر بخوانید
خواب نامناسب ابروها بعد از کاشت و سیخ‌شدن ابروهای کاشته شده یکی از شکایت‌های رایج افرادی است که این عمل زیبایی را انجام داده‌اند که در صورت رعایت یکسری نکات قبل از عمل به راحتی می‌توانید از بروز این عارضه جلوگیری کنید. جهت اطلاع از علل ایجاد این مشکل و نحوه درمان آن، می‌توانید به مطلب علت سیخ شدن ابرو بعد از کاشت مراجعه نمایید.

نکات مراقبتی بعد از عمل برای دلمه‌ها ابرو چیست؟

رعایت دستورالعمل‌های بعد از عمل جراحی از جمله پیوند ابرو، بسیار مهم است. این دستورالعمل‌ها برای ارتقای بهبودی بهینه، به حداقل رساندن خطر عوارض و تضمین موفقیت جراحی در نظر گرفته شده‌اند. در مورد دلمه‌ها، دستورالعمل‌های بعد از عمل ممکن است شامل توصیه‌هایی برای شستشوی ملایم پوست سر (ناحیه بانک مو و ناحیه کاشت ابرو با یک شامپوی ملایم، اجتناب از خاراندن یا مالش ناحیه کاشت شده و استفاده از اسپری آب است.

چرا مراقبت از دلمه‌های کاشت ابرو مهم است؟

مراقبت از دلمه پس از کاشت ابرو به چند دلیل بسیار مهم است. مراقبت مناسب از دلمه به بهبود روند طبیعی بهبودی بدن کمک می‌کند و باعث می‌شود تا اطمینان حاصل شود که مناطق پیوند شده به طور سالم و موثر بهبود می‌یابند. اجتناب از خاراندن یا برداشتن یا کندن دلمه‌ها  و اطمینان از مراقبت از آن‌ها به جلوگیری از آسیبی که می‌تواند روند بهبود پیوند را به خطر بیندازد، کمک می‌کند.

چرا بعد از کاشت ابرو دلمه ایجاد می‌شود؟

ظهور دلمه پس از پیوند ابرو یک فرآیند کاملا طبیعی است که بخشی از روند بهبودی است. آن‌ها زمانی تشکیل می‌شوند که خونریزی و ترشح مایعات بافتی متوقف شود. دلمه‌ها نقش اساسی در محافظت در برابر عفونت بعد از کاشت ابرو دارند همچنین به عنوان محافظی برای برش‎‌ها عمل می کنند و از آن‌ها در برابر حملات باکتریایی دفاع می‌کنند.