فهرست محتوا
تداخل کاشت ابرو و تاتو (یا هاشور یا فیبروز و یا میکروبلیدینگ) ابرو همیشه از دغدغههای جدی مراجعین و متخصصین کاشت ابروی طبیعی بوده است.
این دغدغهها در جلسه مشاوره پیش از انجام کاشت ابرو در قالب سوالاتی همچون سوالات زیر مطرح میشود:
آیا امکان کاشت ابرو روی ناحیه تاتو وجود دارد؟ آیا بعد از کاشت ابرو میتوان مجددا تاتو یا هاشور یا میکروبلیدینگ انجام داد؟ آیا تاتو یا هاشور قبلی روی نتایج کاشت ابرو تاثیر گذار خواهد بود؟ چه مدت پس از انجام تاتو میتوان برای کاشت ابرو اقدام نمود؟ پس از گذشت چه مدت دیگر تاتو تاثیر منفی روی کاشت ابرو نخواهد گذاشت؟ آیا قبل از کاشت ابرو باید تاتو قبلی ابرو را بهوسیله لیزر یا ریموو پاک نمود؟
با توجه به این مسائل و سوالات بر آن شدیم تا در قالب یک مقاله جامع و کامل به بررسی تداخلات و اثرات تاتو، هاشور یا میکروبلیدینگ ابرو روی کاشت ابروی طبیعی بپردازیم.
تاثیرات تاتو یا هاشور قبلی ابرو روی نتایج کاشت ابرو چیست؟
مکانیسم انجام تاتو، هاشور، فیبروز یا میکروبلیدینگ به این صورت است که با ایجاد زخم روی پوست و ورود جوهر به این زخمها در حین ترمیم پوست این جوهر در داخل بافت فیبروتیک پوست ماندگار شده و شمایل سایه یک ابرو را ایجاد نماید.
مشکلی که این مکانیسم دارد این است که به دلیل ایجاد زخمهای متراکم و عمیق بافت پوست دیگر حالت یک پوست عادی را نداشته و اصطلاحا با بافت فیبروتیک جایگزین میشود، تفاوت این بافت با بافت طبیعی پوست این است که بافت فیبروتیک خونرسانی سطحی و عروق کمتری نسبت به بافت طبیعی دارد که حتی با گذشت زمان طولانی از انجام تاتو یا هاشور هم این خونرسانی به حالت اولیه خود باز نمیگردد، حال آن که سلامت بافت و خونرسانی کامل پوست (همانطور که در مقاله کاشت ابرو روی جای زخم و اسکار توضیح داده شد) اگر مهمترین نباشد یکی از مهمترین فاکتورهای ایجاد نتایج نهایی موفق و دلپذیر با تراکم بالا بعد از کاشت ابرو میباشد، لذا وجود زخم قبلی در محل کاشت ابرو چه بهصورت اسکار و چه بهصورت تاتو ممکن است باعث کمپشتی نتایج کاشت ابرو گردد.
شایان ذکر است بافت تخریب شده در اثر تاتو با گذشت زمان حتی چندین سال با بافت طبیعی جایگزین نشده و تا پایان عمر همچنان احتمال نیاز به جلسه ترمیم بعد از کاشت ابرو به دلیل کاهش خونرسانی پوست ناشی از انجام تاتو قبلی بالاتر از افراد با ابروهای بدون تاتو یا هاشور میباشد و این مساله ارتباطی به پاک شدن یا باقی ماندن رنگ تاتو در ناحیه انجام تاتو ندارد.
آیا بعد از کاشت ابرو میتوان مجددا تاتو یا هاشور یا میکروبلیدینگ انجام داد؟
با توجه به مکانیسم تاتو و یا هاشور که در بالا توضیح داده شد نه تنها امکان آسیب به ابروهای قبلی فرد با انجام تاتو یا هاشور وجود دارد بلکه انجام تاتو یا هاشور پس از کاشت ابرو امکان آسیب به ابروهای کاشت شده را نیز در پی دارد. پس چنانچه ابروها پس از یک سال از کاشت ابرو به تراکم مورد نظر نرسیده است پیشنهاد میگردد در وهله اول به فکر انجام جلسه ترمیم کاشت ابرو باشید تا انجام تاتو یا هاشور.
چه مدت پس از انجام تاتو میتوان برای کاشت ابرو اقدام نمود؟
جواب این سوال که آیا بلافاصله پس از انجام تاتو یا هاشور یا میکروبلیدینگ یا فیبروز ابرو میتوان برای کاشت ابرو اقدام نمود؟ منفی است. دلیل این است که پس از انجام تاتو یا هاشور به دلیل ایجاد زخم روی ناحیه کاشت، پوست ملتهب و آسیبدیده است، بدیهی است که در شرایط التهابی پوست به دنبال ترمیم بافت و ساختار خود است و گرافتهای تازه کاشت شده کمترین توجه ممکن از باب دریافت خونرسانی جهت تطابق خود با محیط اطراف را دارد پس این تأخیر در ترمیم منجربه آسیب به برخی از گرافتها میشود و حاصل آن ابروهای کمپشتتر از انتظار است.
پس از چه مدت از انجام تاتو یا هاشور ابرو میتوان کاشت ابرو انجام داد و انتظار نتایج حداکثری داشت؟
باید گفت: پاسخ این سوال بستگی به حجم التهابی است که در اثر تاتو ایجاد شده است، اگر التهاب کم باشد حدود دو هفته پس از انجام تاتو یا هاشور میتوان برای کاشت ابرو اقدام نمود اما اگر التهاب به صورتی قرمزی و ورم پس از انجام تاتو زیاد است حدود یک ماه زمان نیاز است تا پوست آماده پذیرش پیوند شود.
آیا قبل از کاشت ابرو باید تاتو قبلی ابرو را بهوسیله لیزر یا ریموو پاک نمود؟
این سوال یکی از شایعترین سوالات مراجعین کاشت ابرو میباشد، باید گفت به سه دلیل عمده پیشنهاد میگردد قبل از انجام کاشت ابرو اقدام به لیزر یا ریموو تاتو یا هاشور یا میکروبلیدینگ قبلی ابرو ننمایید:
- اول این که انجام تاتو به خودی خود به پوست آسیب رسانده است و لیزر یا ریموو موجب آسیب مجدد به پوست و خونرسانی سطحی و افزایش احتمال نیاز به ترمیم کاشت ابرو می گردد.
- دومین مورد این است که حال که پوست به واسطه تاتو آسیب دیده است حداقل این تیرگی ناشی از تاتو منجر به ایجاد پسزمینه تیره برای ابروها شده و نتیجه نهایی را کمی پرپشت تر نشان میدهد.
- آخرین دلیل این است که در بازه زمانی سه تا چهار ماه بعد از کاشت ابرو که ابرو دچار ریزش اولیه شده و ابروی کاشت شدهای وجود ندارد حداقل وجود تاتو قبلی منجر به جلوگیری از ایجاد منظره نازیبای چهره میگردد، اگرچه بعد از یک هفته از انجام کاشت و در این بازه زمانی نهفتگی ابروهای کاشت شده میتوان از مداد ابرو استفاده نمود.
راهحل این است که اگر از طرح تاتوی فعلی خود تا راضی هستید و میخواهید در زمان کاشت ابرو مدل ابروی جدیدی را اجرا نمایید بهترین راهحل این است که ابتدا کاشت ابرو را انجام داده و سپس چنانچه بخشهایی از تاتو بیرون ناحیه کاشت ابرو قرار گرفت بعد از گذشت یک ماه بهوسیله لیزر رفع تاتو یا مواد ریموو اقدام به از بین بردن و رفع آن ناحیه کوچک از تاتو نمایید.
سلام.
با تشکر از توضیحات و راهنمایی شما.
من جواب همه ی سوالات خود را گرفتم.
بسیار مفید و کامل بود.
سلام
خیلی خوشحالیم که مطالب براتون مفید بوده