کاشت ابرو با موی مصنوعی یا بیو فایبر

از جمله سوالات شایع مراجعین کاشت ابرو این است که آیا می‌توان از موهای مصنوعی یا سنتتیک برای کاشت ابرو استفاده کرد؟ کاشت ابرو با موهای بیوفایبر (Bio fiber) چیست؟ مخصوصا در مراجعین با بانک موی ضعیف و یا موهای ظریف و با کیفیت پایین این سوالات بیشتر شایع است. در این مقاله ابتدا به پاسخ این پرسش می‌پردازیم که بیوفایبر یا نانو الیاف زیستی چیست؟ سپس مراحل کاشت ابرو با این مواد را توضیح می‌دهیم؟ و در ادامه مزایا و معایب کاشت ابرو با موی مصنوعی یا بایوفابر را توضیح می‌دهیم.

 

نانو الیاف زیستی یا بایو فایبر چیست؟

در اواخر دهه ۷۰ میلادی و با ارائه کاربردهای ترکیبات پلی آمید مصنوعی یا سنتتیک فکر استفاده از این ترکیبات برای کاشت موهای مصنوعی روی سر به وجود آمد که با توجه به ایجاد عوارض آلرژیک و حساسیتی چندان مورد توجه قرار نگرفت اما با پیشرفت علم و معرفی تکنولوژی نانو در دهه اخیر و استفاده از این فناوری در تولید موهای مصنوعی و سنتتیک برای کاشت زیر جلدی در عمل جراحی کاشت موی طبیعی با موهای بایو فایبر مجددا تحت عنوان روش کاشت موی HRT به علم پزشکی وارد گردید که با توجه به وجه اشتراک زیاد کاشت مو و کاشت ابرو استفاده از روش HRT در کاشت ابروی طبیعی نیز مورد توجه قرار گرفت.

کاشت ابرو با موی مصنوعی

روش کاشت ابرو با موهای مصنوعی یا بایوفایبر چگونه است؟

در این روش موهای مصنوعی در انواع رنگ‌ها و حالت‌ها و سایزها تولید شده‌اند که با تطابق با موهای باقی‌مانده ابرو سعی می‌شود مشابه‌ترین موی ممکن با موهای موجود انتخاب و جهت کاشت ابرو استفاده شوند. با توجه به سابقه ایجاد آلرژی و حساسیت‌های شدید پوستی بهتر است کار کاشت در یک جلسه انجام نشده و ابتدا به‌صورت آزمایشی حجم مناسبی از موهای مصنوعی در نقاطی از ابرو کاشت شود و پس از چند هفته واکنش‌های حساسیتی پوست نسبت به این موها سنجیده شود و سپس اقدام به کاشت ابرو در حجم وسیع و کامل گردد.

کاشت ابرو با استفاده از این موها به این صورت است که ابتدا ناحیه موردنظر با تزریق بی‌حسی آماده کاشت شده و سپس موهای سنتتیک از روی پوست با یک وسیله سوزن مانند داخل پوست وارد شده و در عمق مناسب گره یا قلاب انتهای موها زیر پوست باز شده و مانع از خروج راحت موها از زیر پوست می‌گردد، پس از کاشت ابرو نیز تا مدتی از محلول‌ها و پمادهای مخصوص بعد از کاشت موی مصنوعی باید استفاده گردد چرا که احتمال ایجاد عفونت با این روش بسیار بیشتر از روش کاشت ابروی طبیعی می‌باشد، همچنین در چند ماه اول باید چربی پوست در ناحیه کاشت کنترل شده و همیشه پوست تمیز نگهداری شود چراکه موی مصنوعی همیشه مانند یک جسم خارجی در پوست قرار گرفته و هرگز با محیط اطراف یکی نمی‌شود لذا مانند یک براده چوب در پوست که همیشه راه ورود میکروب از سطح پوست به لایه‌های عمیق پوست را باز نگه می‌دارد باید با موهای مصنوعی نیز به همین روش برخورد نمود و همیشه اطراف موهای مصنوعی را تمیز و پاکیزه و عاری از هرگونه میکروب نگهداری نمود.

شایان ذکر است که با رشد لایه‌های زیرین پوست و بالاتر آمدن لایه‌های قبلی نهایتا قلاب یا گره موهای مصنوعی نیز سطحی شده و نهایتا از پوست خارج و موها دچار ریزش می‌شوند لذا هرگز موهای مصنوعی مانند کاشت ابروی طبیعی روش دائمی و ماندگار محسوب نشده و نباید به‌عنوان یک راه‌حل مادام‌العمر برای ریزش ابروها بدان نگاه کرد بلکه در بازه‌های زمانی مشخص باید برای ترمیم موهای مصنوعی که دچار ریزش شده و نتیجه را کم‌پشت‌تر از قبل نشان می‌دهند اقدام نمود.

کاشت ابرو به روش HRT

مزایای استفاده از موهای مصنوعی در کاشت ابرو چیست؟

مخصوصا برای افرادی که هیچ بانک مویی برای کاشت ابرو باقی نمانده است این روش بهترین و یا در واقع تنها روش ممکن برای داشتن ابروهایی به غیر از ابروهای تاتو یا هاشور شده است، افرادی مانند بیماران سرطانی و یا شیمی‌درمانی یا بیماری ریزش موی سکه‌ای گسترده یا ” آلوپسی آره آتا توتالیس” که هیچ بانک مویی باقی نمانده است می‌توانند از این روش بهره ببرند.

همچنین افرادی که تمامی موهای سرشان سفید شده است و هیچ موی تیره‌ای برای استفاده در کاشت ابرو برایشان باقی نمانده است. همان‌طور که می‌دانید افراد فاقد موهای تیره در بانک مو امکان انجام کاشت ابروی طبیعی را ندارند برای مطالعه بیشتر در این مورد به مقاله کاشت مو و ابرو در افراد با موهای سفید مراجعه نمایید. عدم استفاده از بانک مو نیز از دیگر مزایای این روش است. (اگرچه برای کاشت ابرو بانک موی چندانی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد اما این مزیت در کاشت موی سر بیشتر رخ می‌نماید.)

کاشت ابرو به روش بیو فایبر

معایب کاشت ابرو با موی مصنوعی یا الیاف مصنوعی چیست؟

عمده‌ترین عیب کاشت ابروی مصنوعی عدم ماندگاری آن به مدت طولانی و نیاز به ترمیم مکرر آن می‌باشد.

هزینه بالای خرید نانو الیاف زیستی به دلیل فناوری پیشرفته آن باعث این می‌شود که قیمت تمام شده کاشت ابروی مصنوعی بسیار بالاتر از کاشت ابروی طبیعی باشد ضمن این که به‌صورت مکرر نیاز به ترمیم و صرف هزینه دارد.

احتمال ایجاد واکنش حساسیتی و نیز عفونت در ناحیه کاشت ابروی مصنوعی تا هر زمان که موهای مصنوعی در پوست وجود دارند از دیگر معایب کاشت ابرو بایو فایبر می‌باشد.

عدم امکان اصلاح، برداشتن یا حتی رنگ کردن ابروها از عمده مسائل و مشکلات مربوط به موارد زیبایی چهره است که بعضا برای بانوان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

در آخر حالت پذیری موهای طبیعی در ابرو بیشتر از موهای مصنوعی می‌باشد چراکه ایجاد خواب مناسب روی پوست در موهای مصنوعی بسیار دشوار می‌باشد.

در پایان باید گفت: با توجه به موارد فوق به نظر می‌رسد نه تنها کاشت ابروی مصنوعی از نظر هزینه به صرفه نباشد با توجه به این که کاشت ابروی طبیعی نیاز به بانک موی چندانی ندارد و بعد از کاشت امکان رنگ کردن، برداشتن و آرایش ابروهای طبیعی وجود دارد، کاشت ابروی طبیعی گزینه بسیار مناسب‌تری نسبت به کاشت ابروی مصنوعی باشد مگر در افرادی که به دلیل بیماری یا سوختگی‌های شدید بانک موی خود را به‌صورت کامل از دست داده‌اند.