عوارض کاشت ریش و سیبیل

عوارض کاشت ریش نسبت به دیگر عمل‌های زیبایی ناچیز است اما ممکن است در صورت مراجعه به مراکز نامعتبر یا متناسب به شرایط هر فرد، برخی عوارض ایجاد شود. در ادامه به طور اختصاصی به عوارض کاشت ریش و سیبیل پرداخته شده و خطرات جراحی کاشت ریش و سیبیل به طور کامل توضیح داده شده است.

در صورتی که در زمینه عوارض کاشت سیبیل و خطرات کاشت ریش سؤالی برای شما مطرح شده است که در این مطلب به آن اشاره نشده فقط کافی است در بخش نظرات سؤال خود را مطرح نمایید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ آن را پزشک متخصص پیوند مو دریافت نمایید.

عوارض کاشت ریش چیست؟

رشد ریش برای برخی از مردان ساده نیست، بسیاری از مردان حتی زمانی که استفاده از تیغ را کنار می‌گذارند و اجازه می‌دهند موهای صورتشان رشد کند، برای بلند کردن ریش کامل تلاش می‌کنند. بخشی از این موضوع مربوط به رشد موهای صورت است.

ریش‌های روی صورت شما همیشه به‌طور یکنواخت یا در جایی که می‌خواهید رشد نمی‌کند و به همان اندازه که ممکن است بخواهید یک ریش دلپذیر را ببینید، ممکن است بعد از چند ماه اجازه دهید موهایتان رشد کنند، ریش‌ها به طور یکنواخت در همه جای صورت رشد نکرده باشند و به صورت پراکنده در نقاط مختلف صورت شما باشند.

عوامل ژنتیکی می‌تواند بخشی از مشکل ریزش موی صورت باشد. بدون ژن‌های مناسب، رشد مناسب ریش ممکن است برای شما غیرممکن باشد؛ به عبارت دیگر، هر کسی ژنی برای رشد ریش عالی ندارد در حالی که ممکن است از توانایی خود در رشد طبیعی ریش ناامید شوید، اما تمام امیدتان از بین نمی‌رود.

طب مدرن و روش‌های زیبایی در دهه گذشته راه طولانی را پیموده‌اند؛ و با کمک مداخله علمی، می‌توانید ریشی را که همیشه آرزویش را داشته‌اید درآورید؛ اما چگونه این امکان وجود دارد و از چه روش‌هایی می‌توان برای رشد ریش استفاده کرد؟

داروی رشد ریش یکی از گزینه‌های ممکن است. داروهای ساده بدون نسخه می‌توانند به بهبود رشد موهای صورت کمک کرده و ریش دلپذیری را برای شما به ارمغان بیاورند؛ اما اگر می‌خواهید نتایج ماندگارتری داشته باشید، بدون استفاده مداوم از دارو، ممکن است جراحی زیبایی لازم باشد.

کاشت موی صورت یا کاشت ریش و سیبیل هر سال محبوبیت بیشتری پیدا می‌کند. این روش به شما این امکان را می‌دهد که به طور طبیعی موهای صورت را بدون کمک محصول رشد دهید. با این حال، پیامدهای بالقوه پیوند ریش چیست و آیا عوارض جانبی پیوند ریش وجود دارد که باید از آن آگاه باشید؟

در مورد داروی رشد ریش، آیا می‌توانید انتظار عوارض و عوارض جانبی داشته باشید؟ در ادامه این مقاله، خطرات مربوط به هر یک را به تفصیل مورد بحث قرار خواهیم داد.

عوارض کاشت ریش و سیبیل

ایجاد تورم و قرمزی

احساسی بیحسی خفیف در ناحیه صورت

رویش ریش با زاویه نامناسب

ایجاد اسکار در ناحیه برداشت مو کاشت ریش

مقایسه کاشت ریش با داروهای رشد ریش

اکنون که عوارض جانبی کاشت ریش و داروی رشد ریش را می‌دانید، بیایید در مورد اینکه پیوند ریش شامل چه مواردی می‌شود و به‌طور خاص چه تفاوتی با داروی رشد ریش دارد، بحث کنیم.

1- پیوند ریش توسط یک متخصص پزشکی انجام می‌شود

کاشت ریش پرهزینه اما مؤثر است. این کار توسط یک جراح دارای بورد تخصصی پیوند مو انجام می‌شود که فولیکول‌های مو را از ناحیه خاصی از بدن شما برمی‌دارد. پس از این، پزشک آن فولیکول‌های مو را می‌گیرد و سپس آن‌ها را روی صورت شما می‌گذارد تا بتوانید ریش بگذارید.

با داروهای رشد ریش، روند به طور قابل توجهی متفاوت است. برای تهیه یا استفاده از این محصول به پزشک متخصص نیاز ندارید. شما به سادگی آن را از یک داروخانه خریداری کرده و روی صورت خود بمالید.

2- پیوند ریش نیاز به جراحی دارد، داروی رشد ریش نیازی به جراحی ندارد

کاشت ریش می‌تواند مانند یک روش ساده به نظر برسد. با این حال، در این فرآیند بسیار بیشتر از آنچه فکر می‌کنید دخیل است. از طرفی استفاده از داروی رشد ریش آسان است و شامل جراحی نمی‌شود.

به‌طور خلاصه، اگر کاشت ریش را انتخاب کنید، باید تحت عمل جراحی قرار بگیرید. به طور معمول جراح شما یکی از دو روش را برای تکمیل پیوند انتخاب می‌کند. یکی از محبوب‌ترین روش‌های کاشت ریش، استخراج واحد فولیکولار است که به نام FUE نیز شناخته می‌شود.

این روش با برداشت واحدهای فولیکولی کامل یک به یک از ناحیه اهداکننده انجام می‌شود. FUE درد کمتری دارد که آن را به روشی محبوب‌تر و رایج‌تر تبدیل می‌کند.

روش دومی که می‌توانید پزشک خود را امتحان کند پیوند واحد فولیکولی است که به آن FUT نیز گفته می‌شود. این یک روش تهاجمی‌تر است که نیاز به برش‌های عمیق‌تر و برداشتن پوست دارد. با این گزینه، جراح شما بافت پوست را از پشت سر شما می‌گیرد.

بافت برداشته شده حاوی فولیکول‌های مو است که در نزدیکی ناحیه‌ای که ریش شما رشد می‌کند، پیوند می‌شود. برای هر دو روش، هزاران فولیکول مو از یک ناحیه از بدن جمع‌آوری و پیوند زده می‌شود.

3- داروی رشد ریش در زمان شما صرفه‌جویی می‌کند، اما به چه قیمتی؟

اگر نمی‌خواهید برای رشد ریش خود تحت عمل جراحی زیبایی قرار بگیرید، اگر در مورد مراجعه به جراح پلاستیک تردید دارید، رشد ریش ممکن است گزینه بهتری برای شما باشد. طیف وسیعی از داروهای رشد ریش نیز وجود دارد که می‌توانید خریداری کنید.

داروی رشد ریش از نظر اثربخشی و قدرت متفاوت است؛ اما محبوب‌ترین نوع داروی رشد ریش در حال حاضر، ماینوکسیدیل است که به آن روگین (Rogaine) نیز می‌گویند.

ماینوکسیدیل به راحتی در تمام داروخانه‌ها پیدا می‌شود و به طور معمول، این محصول برای تحریک رشد مو در پوست سر شما استفاده می‌شود. با این حال خیلی افراد از این دارو برای رشد ریش استفاده می‌کنند. اثربخشی این داروی رشد ریش متفاوت و قابل بحث است.

آیا پیوند ریش عوارض جانبی دارد؟

با پیوند ریش، بیماران می‌توانند انتظار برخی از عوارض جانبی خفیف را داشته باشند. شدت عوارض جانبی به فرد بستگی دارد اما چند علامت رایج وجود دارد که باید به آن‌ها توجه داشت.

یکی از عوارض جانبی اصلی کاشت ریش، ریزش مو است که این یک مرحله طبیعی از روند بهبودی است با این حال موهای کاشته شده معمولا می‌ریزند اما موهای سالم جدید در جای خود دوباره رشد می‌کنند.

تورم و قرمزی شایع‌ترین عوارض جانبی هستند. ممکن است بعد از جراحی صورت شما پف‌کرده و ملتهب شود. علاوه بر این، قرمزی ممکن است در اثر التهاب ایجاد شود.

برخی از بیماران همچنین احساس یک بی‌حسی خفیف در صورت خود یا مقداری سفتی در پوست را توصیف می‌کنند. این موضوع جای نگرانی ندارد، زیرا این عوارض جانبی فقط برای مدت کوتاهی پس از جراحی باقی خواهند ماند.

در نهایت، جای زخم می‌تواند یکی دیگر از عوارض جانبی بالقوه باشد. به‌خصوص در منطقه‌ای که موهای شما برداشت شده است. با این حال، مو دوباره در این ناحیه رشد می‌کند و هر گونه علائم قابل‌توجهی از جای زخم را از دید پنهان می‌کند.

عوارض کاشت ریش با تکنیک FUT و FUE

میزان اسکار کاشت ریش و سیبیل بستگی به روشی دارد که تصمیم به انجام آن دارید. انجام کاشت ریش با تکنیک FUE، ترس کمتری خواهید داشت زیرا هنگامی که مو از محل اهدا کننده گرفته می‌شود، اسکارهای کوچک ایجاد می‌شود.

انجام کاشت ریش با تکنیک FUT، از آنجایی که یک تکه کامل از پوست برداشته می‌شود، جای زخم بسیار بزرگ‌تر می‌شود و این ریسک را دارد که جای اسکار بیشتر قابل توجه باشد اما بیشتر این علائم باید پس از چند هفته باقی بمانند. اگر هر یک از این عوارض جانبی را بیش از دو هفته پس از پیوند تجربه کردید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

هم به روش برداشت تار به تار و هم به روش برداشت نوار امکان انجام کاشت ریش و سبیل ممکن می‌باشد اما بهترین روش ممکن برای انجام کاشت ریش و سبیل، تکنیک برداشت نوار یا FUT  می‌باشد چرا که در این روش گرافت‌ها به کوچک‌ترین سایز ممکن آماده‌سازی شده تا در هنگام کاشت در ناحیه صورت کمترین اثر از جای کاشت باقی نمانده و همچنین گرافت‌های ظریف و لاغر امکان ایجاد طبیعی‌ترین زاویه کاشت مو در صورت که همانا زاویه کمتر از ۳۰ درجه می‌باشد را محیا می‌نماید.

مقایسه کاشت ریش با تکنیک FUT و FUE

کاشت ریش با روش FUT

کاشت ریش با روش FUE

نیاز به برش پشت سر

بدون نیاز به برش پشت سر
نیاز به بخیه

عدم نیاز به بخیه

بدون نیاز به بیهوشی

عدم نیاز با بیهوشی
نتیجه کاشت ریش با تراکم بالا

نتیجه کاشت ریش با تراکم کمتر

روش‌های پیشگیری از عوارض کاشت ریش و سیبیل

عوارض جانبی در هر نوع جراحی پلاستیک رایج است با این حال، بیماران می‌توانند مدت زمان عوارض جانبی خود را کاهش دهند و پس از جراحی از صورت خود مراقبت کنند تا هرگونه مشکل را به حداقل برسانند. این شامل دور نگه داشتن پوست، به ویژه صورت، از نور مستقیم خورشید یا منابع مستقیم گرما است.

همچنین باید سیگار را ترک کنید و سعی کنید فعالیت‌های شدید را به حداقل برسانید. به این ترتیب، زیاد عرق نمی‌کنید و روی پیوند فولیکول‌های خود تأثیر نمی‌گذارید. بیماران نباید صورت خود را خراش دهند یا مالش دهند. سوزش و قرمزی بیشتری روی صورت خود ایجاد خواهید کرد. همچنین زمانی که با ناخن‌های خود پوست را فرو می‌برید، احتمال عفونت بیشتر می‌شود.

در عوض، از پمادی که پزشک به شما داده است، همان‌طور که در بخش مراقبت‌های بعد از کاشت ریش توضیح داده شده است، استفاده کنید. اصولا پزشک بعد از انجام جراحی کاشت ریش و سیبیل یک کرم آنتی‌بیوتیک برای شما تجویز می‌کنند تا به بهبود نواحی مورد نظر کمک کند. از این کرم باید روزانه استفاده کنید تا زمان بهبودی خود را کاهش دهید.

آیا کاشت ریش خطرناک است؟

به طور کلی کاشت ریش عمل خطرناکی نیست با تکنیک‌های جدید زیبایی، پیوند فولیکول‌های مو بدون درد است و به راحتی قابل بهبود است اما مانند هر نوع روش دیگری، خطراتی نیز وجود دارد. این شامل عفونت، جای زخم و سایر عوارض پزشکی است.

تا زمانی که برای انجام جراحی خود از یک جراح پلاستیک دارای مجوز و بورد تخصصی استفاده می‌کنید، خطر باید به حداقل برسد. همچنین احتمال این که به نتایجی که می‌خواهید برسید بسیار بیشتر است و خطر از دست دادن فولیکول‌های موی خود را نخواهید داشت.

بیشتر بخوانید
جهت جلوگیری از عوارض کاشت ریش و سیبیل رعایت مراقبت‌ها و دستوراتی که توسط پزشک گفته می‌شود بسیار اهمیت دارد جهت اطلاع از این دستورات و نحوه انجام آن‌ها به مطلب مراقبت‌های بعد از کاشت ریش و سیبیل مراجعه نمایید.

آیا داروهای رشد ریش خطرناک است؟

داروی رشد ریش عوارض جانبی بسیار کمی دارد و هیچ یک از آن‌ها شدید نیستند و عامل اصلی مؤثر بودن یا نبودن آن است. با این حال، اگر شرایط پزشکی خاصی دارید، باید از محصولات خاصی برای رشد مو خودداری کنید. به عنوان مثال، اگر فشار خون بالا، تومور، هر نوع آسیب عضوی یا به طور کلی مشکلات قلبی دارید، نباید از ماینوکسیدیل استفاده شود.

با این حال، افراد عادی با استفاده از این محصول خوب خواهند بود اما فقط این اطلاعات را در ذهن داشته باشید. استفاده از مکمل‌های رشد مو نیز باید مناسب باشد فقط مطمئن شوید که در صورت داشتن هرگونه مشکل زمینه‌ای با پزشک خود مشورت کنید.

روش‌های پیشگیری از عوارض کاشت ریش و سیبیل

عوارض جانبی در هر نوع جراحی پلاستیک رایج است با این حال، بیماران می‌توانند مدت زمان عوارض جانبی خود را کاهش دهند و پس از جراحی از صورت خود مراقبت کنند تا هرگونه مشکل را به حداقل برسانند. این شامل دور نگه داشتن پوست، به ویژه صورت، از نور مستقیم خورشید یا منابع مستقیم گرما است.

همچنین باید سیگار را ترک کنید و سعی کنید فعالیت‌های شدید را به حداقل برسانید. به این ترتیب، زیاد عرق نمی‌کنید و روی پیوند فولیکول‌های خود تأثیر نمی‌گذارید. بیماران نباید صورت خود را خراش دهند یا مالش دهند. سوزش و قرمزی بیشتری روی صورت خود ایجاد خواهید کرد. همچنین زمانی که با ناخن‌های خود پوست را فرو می‌برید، احتمال عفونت بیشتر می‌شود.

در عوض، از پمادی که پزشک به شما داده است، همان‌طور که در بخش مراقبت‌های بعد از کاشت ریش توضیح داده شده است، استفاده کنید. اصولا پزشک بعد از انجام جراحی کاشت ریش و سیبیل یک کرم آنتی‌بیوتیک برای شما تجویز می‌کنند تا به بهبود نواحی مورد نظر کمک کند. از این کرم باید روزانه استفاده کنید تا زمان بهبودی خود را کاهش دهید.

آیا کاشت ریش خطرناک است؟

به طور کلی کاشت ریش عمل خطرناکی نیست با تکنیک‌های جدید زیبایی، پیوند فولیکول‌های مو بدون درد است و به راحتی قابل بهبود است اما مانند هر نوع روش دیگری، خطراتی نیز وجود دارد. این شامل عفونت، جای زخم و سایر عوارض پزشکی است.

تا زمانی که برای انجام جراحی خود از یک جراح پلاستیک دارای مجوز و بورد تخصصی استفاده می‌کنید، خطر باید به حداقل برسد. همچنین احتمال این که به نتایجی که می‌خواهید برسید بسیار بیشتر است و خطر از دست دادن فولیکول‌های موی خود را نخواهید داشت.

عوارض داروهای رشد ریش

داروی رشد ریش عوارض جانبی بسیار کمی دارد و هیچ یک از آن‌ها شدید نیستند و عامل اصلی مؤثر بودن یا نبودن آن است. با این حال، اگر شرایط پزشکی خاصی دارید، باید از محصولات خاصی برای رشد مو خودداری کنید.

به عنوان مثال، اگر فشار خون بالا، تومور، هر نوع آسیب عضوی یا به طور کلی مشکلات قلبی دارید، نباید از ماینوکسیدیل استفاده شود.

با این حال، افراد عادی با استفاده از این محصول خوب خواهند بود اما فقط این اطلاعات را در ذهن داشته باشید. استفاده از مکمل‌های رشد مو نیز باید مناسب باشد فقط مطمئن شوید که در صورت داشتن هرگونه مشکل زمینه‌ای با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول

ممکن است برای ماه‌ها نتایج عمل کاشت ریش برای شما مشخص نباشد اما برای مشاهده نتایج طبیعی از شما انتظار می‌رود که صبور باشید. برای اکثر بیماران، پس از حدود هشت تا نه ماه، نتایج کامل قابل مشاهده است. برخی افراد زودتر این زمان نتایج را خواهند دید اما این به بدن شما بستگی دارد.

هر دو روش کاشت ریش نتایج مشابهی ایجاد می‌کنند و دوره نقاهت و رشد مشابهی نیز دارند با این حال با تکنیک FUT، ممکن است ریش‌های پرتر داشته باشید. این به این دلیل است که با این روش جراحی می‌توان فولیکول‌های بیشتری از مو را برداشت کرد.