آزمایش های قبل از کاشت مو
آزمایش قبل از کاشت مو، یکی از مراحل ضروری قبل از انجام کاشت مو است و بدون انجام آزمایش، کاشت مو برای افراد امکانپذیر نیست. این آزمایشها برای تعیین این که آیا فرد کاندید مناسبی برای عمل کاشت مو است یا خیر، مهم هستند. آزمایشهایی که قبل از کاشت مو انجام میشود به اطمینان از این که فرد تحت یک روش ایمن قرار میگیرد، کمک میکند.
در ادامه به اهمیت آزمایش خون قبل از کاشت مو و این که نتایج این آزمایشات چه چیزی را نشان میدهد، میپردازیم.
آزمایشات ضروری قبل از پیوند مو
به عنوان بخشی از اقدامات قبل از عمل و قبل از شروع آمادگی برای کاشت مو، یک غربالگری اولیه سلامت را انجام خواهید داد.
برخی از آزمایشها که قبل از عمل پیوند مو انجام میشود برای این است که پزشک مطمئن شود که در سلامت کامل هستید و هیچ مانعی برای انجام آن وجود ندارد. حتی اگر کاشت مو به عنوان یک جراحی زیبایی کم تهاجمی در نظر گرفته شود، باز هم ممکن است عوارضی رخ دهد.
هنگامی که برای اولین بار با یک کلینیک کاشت مو مراجعه میکنید، معمولاً از شما سؤالاتی در مورد وضعیت سلامت عمومی شما میپرسند. این غربالگری اولیه سلامت شما به کلینیک میگوید که آیا واجد شرایط کاشت مو هستید یا خیر.
به طور کلی، سؤالات بررسی میکنند که آیا شما از بیماریهای مزمن از جمله دیابت، فشارخون و بیماریهای مرتبط با قلب رنج میبرید یا خیر. همچنین به آنها بینشی در مورد هرگونه بیماری احتمالی منتقله از خون که ممکن است بیمار مبتلا باشد، میدهد.
افراد مبتلا به دیابت و فشار خون تنها در صورتی میتوانند پیوند مو را انجام دهند که مورد آنها تحت نظارت پزشک و تحت کنترل باشد.
انواع آزمایشهای موردنیاز قبل از کاشت مو
آزمایشهای مختلفی برای ارزیابی سلامت کلی فرد قبل از عمل کاشت مو انجام میشود. این آزمایشها برای تعیین این که آیا فرد برای عمل کاشت مو مناسب است یا خیر، مهم هستند. آزمایش خون پیوند مو، وجود برخی بیماریهای مزمن و عفونی را بررسی میکند. آزمایشاتی که باید قبل از کاشت مو انجام شود عبارتند از:
-
- CBC (آزمایش کامل گلبولهای خون)
- FBS (قند ناشتا یا گلوکز خون)
- AST – ALT – ALK (آنزیمهای کبدی)
- PT – PTT – INR (فاکتورهای انعقادی)
- HBs Ag (هپاتیت B)
- HCV Ab (هپاتیت C)
- HIV Ab (ایدز)
- Beta HCG (بارداری)
آزمایش گلوکز خون یا قند ناشتا
آزمایش گلوکز اغلب برای نظارت بر سطح قند خون انجام میشود و میگوید که آیا بیمار دیابت دارد یا خیر. اگر سطح قند خون شما خیلی بالا باشد، ممکن است لازم باشد قبل از کاشت مو، آن را تحت کنترل داشته باشید.
بیماران دیابتی تنها در صورتی میتوانند پیوند مو انجام دهند که داروهای خود را بهطور منظم مصرف کرده باشند و وضعیت خود را به خوبی مدیریت کنند. تنها تفاوت این است که تعداد گرافت ها میتواند برای اطمینان از بهبود سریع و مناسب زخم محدود شود.
آزمایشات CBC
آزمایش شمارش کامل خون (CBC) یک آزمایش رایج است که پزشک برای ارزیابی وضعیت سلامت کلی فرد تجویز میکنند. این آزمایش، اطلاعات مهمی درمورد تعداد و انواع سلولهای خونی موجود در خون فرد ارائه میدهد. آزمایش خون CBC سطح گلبولهای قرمز (RBC)، گلبولهای سفید (WBC) و پلاکتها را در خون اندازهگیری میکند.
تست HIV
HIV یک ویروس نقص ایمنی است که به سیستم ایمنی بدن حمله میکند و توانایی آن را برای مبارزه با عفونتها ضعیف میکند و میتواند به ایدز تبدیل شود. آزمایش HIV در اکثر کلینیکهای کاشت مو انجام میشود تا اطمینان حاصل شود که بیمار به ویروس آلوده نشده است. در صورتی که نتایج مثبت باشد، عمل نمیتواند انجام شود. این برای جلوگیری از خطر ابتلا تیم پزشکی به این بیماری است.
آزمایش هپاتیت B و هپاتیت C
هپاتیت B و C عفونتهای ویروسی هستند که کبد را هدف قرار میدهند. آنها بسیار عفونی هستند و میتوانند با استفاده از سوزن و چاقوی جراحی از فردی به فرد دیگر منتقل شوند.
برای به حداقل رساندن خطرات عفونت، آزمایش قبل از کاشت مو لازم است. نتیجه مثبت نشان میدهد که بیمار حامل ویروس است و بنابراین برای انجام عمل مناسب نیست.
آزمایشات انعقادی
آزمایشهای انعقادی خون جهت انجام پیوند مو ضروری است. آزمایشهای انعقادی زمان لخته شدن خون را اندازهگیری میکنند و این موضوع به متخصصان کاشت مو کمک میکند تا خطرات خونریزی در طول جراحی ارزیابی کنند.
دانستن این موضوع قبل از کاشت مو بسیار مهم است زیرا عمل شامل ایجاد برشهای کوچک است و اگر خون نتواند به درستی لخته شود، میتواند منجر به خونریزی بیش از حد شود.
اندازهگیری فشار خون
قبل از شروع عمل، فشارخون بیماران اندازهگیری میشود. اگر سطح فشارخون خیلی بالا یا خیلی پایین باشد، عمل تا زمانی که به حالت عادی برگردد، دوباره برنامهریزی میشود.
گاهی اوقات این ممکن است با تنش یا عدم خواب کافی روزهای قبل از عمل اتفاق بیفتد. بیمارانی که سابقه فشارخون دارند، تنها پس از تائید پزشک و در صورت استفاده از داروهایی برای کنترل سطح آن قبل از عمل، میتوانند پیوند مو را انجام دهند.
چرا انجام آزمایش خون کاشت مو مهم است؟
ما میدانیم که طاسی چقدر روی روحیه شما و زیبایی ظاهریتان تأثیر میگذارد اما چیزی مهمتر از آن وجود دارد و آن سلامتی شما و ایمنی تیم کاشت مو است.
انجام معاینه پزشکی قبل از کاشت مو برای تعیین این که آیا شما واجد شرایط عمل هستید یا خیر، الزامی است به طور معمول، کلینیک کاشت مو یک آزمایش خون برای بررسی سطح قند، هرگونه ویروس و پاتوژنهای منتقله از خون مانند HIV، ایدز و هپاتیت B و C انجام میدهد.
گاهی اوقات برخی از بیماران این حقیقت را پنهان میکنند که حامل بیماری خاصی هستند یا شاید از آن بیخبرند. این منجر به مشکلات جدی میشود زیرا نتیجه مثبت نشان میدهد که مشکلی وجود دارد که گزینههای انجام عمل کاشت مو طبیعی را محدود میکند.
از این رو از شما میخواهیم هر گونه مشکل پزشکی را از قبل به کلینیک خود اطلاع دهید و سابقه پزشکی خود را با آنها در میان بگذارید. به این ترتیب متخصص کاشت مو شما میتواند تصمیم آگاهانهای در مورد این که آیا شما واجد شرایط عمل هستید یا خیر، اتخاذ کند.
برای آزمایش کاشت مو باید ناشتا بود؟
ناشتا بودن قبل از انجام آزمایش کاشت مو، سؤال مطرح در میان بسیاری از مراجعهکنندگان است که در این بخش به آن پاسخ خواهیم داد. با توجه به این که یکی از آزمایشهای ضروری در لیست آزمایشهای قبل از پیوند مو، تست قند خون است و برای دریافت میزان دقیق قند خون فرد باید به صورت ناشتا به آزمایشگاه مراجعه کند.
قبل از انجام آزمایشات لازم قبل کاشت مو شما باید صبح اول وقت در صورتی که صبحانه میل نکردهاید و حدود 8 الی 10 ساعت از زمان خوردن شام شما گذشته باشد به آزمایشگاه مراجعه کنید. علاوه بر آزمایش قند خون در صورتی که مابقی آزمایشهای مورد نیاز پیوند مو به صورت ناشتا انجام شود، بهتر است.
لیست آزمایشهای قبل از کاشت مو | |
CBC | آزمایش کامل گلبولهای خون |
FBS | قند ناشتا یا گلوکز خون |
AST – ALT – ALK | آنزیمهای کبدی |
PT – PTT – INR | فاکتورهای انعقادی |
HBs Ag | هپاتیت B |
HCV Ab | (هپاتیت C) |
Beta HCG | بارداری |
جواب آزمایش کاشت مو چند روز طول میکشد؟
برای پاسخ به این سوال جواب مشخصی نمیتوان تعیین نمود چون این مورد بستگی به آزمایشگاهی دارد که فرد برای انجام تست خون به آن مراجعه میکند. زمان دریافت جواب آزمایش در آزمایشگاههای مختلف، متفاوت است و حتی ممکن از در برخی از آزمایشگاهها 7 الی 10 روز طول بکشد تا نتیجه تست خون قبل از کاشت مو حاضر شود.
با توجه به این موضوع شما باید متناسب با روزی که تاریخ عمل برای شما مشخص شده است در زمان مراجعه به آزمایشگاه برنامهریزی قبلی داشته باشید که تا قبل از عمل نتیجه آزمایش شما حاضر باشد و به پزشک تحویل بدهید.
کاشت مو برای چه کسانی مناسب نیست؟
از آنجایی که آزمایشهای خون مورد نیاز برای کاشت مو را روشن کردیم، درک این نکته بسیار مهم است که موارد خاصی وجود دارد که مطلقاً برای عمل مناسب نیستند.
افرادی که مشکلات قلبی دارند یا تحت هر نوع جراحی قلب قرار گرفتهاند برای کاشت مو مناسب نیستند.
همچنین کسانی که نارسایی کلیه و کبد دارند برای کاشت مو مناسب نیستند. این به دلیل خطرات بالقوه مرتبط با بیهوشی است که میتواند زندگی آنها را به خطر بیندازد.
کسانی که دچار بیماری هپاتیت B و هپاتیت C هستند کاشت مو برای این افراد انجام نمیشود چون احتمال انتقال ویروس هپاتیت به پزشک و تکنسینهای کاشت مو وجود دارد و سلامت آنها را به خطر میاندازد.