توصیه‌های قبل از عمل کاشت مو

هر فردی که قصد عمل کاشت مو دارد باید به یکسری نکات توجه کند. به طور کلی مواردی که قبل از کاشت مو و کاشت ابرو باید در نظر گرفت عبارتند از:

  • افراد کاندید پیوند مو و ابرو
  • عوامل تعیین‌کننده تعداد جلسات کاشت مو و ابرو
  • مشاوره کاشت مو و ابرو
  • آزمایشات خون لازم
  • توصیه‌های قبل از عمل کاشت مو و ابرو

با توجه به اهمیت این موارد، در ادامه به تشریح مفصل هر یک از آن‌ها پرداخته‌ایم.

چه مواردی را قبل از کاشت مو باید در نظر گرفت؟

۱- کاشت مو در مناطقی از سر امکان انجام دارد که فاصله بین موها بیشتر از ۳ میلی‌متر شده باشد یعنی تقریبا در نور معمولی پوست سر دیده شود. اگر موها اندکی کم پشت شده باشد کاشت مو برای پرپشت کردن آن مناسب نیست و اگر بین موهای کم پشت شده کار شود ممکن است باعث صدمه به این موها شده و روند ریزش موها شدیدتر شود.

بنابراین اگر موهای شما اندکی کم پشت شده و می‌خواهید آن‌ها را پرپشت کنید می‌بایست به دنبال درمان‌های طبی و دارویی باشید تا ریزش موی شما قطع شود و موهای نازک شده مجددا ضخیم شوند اگرچه این درمان‌ها موقت می‌باشند اما پیشروی ریزش مو و نیاز به کاشت مو را به تاخیر می‌اندازند.

۲- جهت کاشت مو باید بانک موی مناسب وجود داشته باشد. منظور از بانک مو، موی پشت سر می‌باشد که نباید خیلی کم پشت یا خیلی نازک و اندک باشد. به عبارتی می‌بایست مویی مناسب برای جا به جا کردن وجود داشته باشد و برداشتن این مو از پشت سر باعث کم پشتی موی پشت سر نشود.

۳- سن مناسب کاشت موی سر و صورت در اکثر منابع علمی پیوند مو بالای ۲۷ سال ذکر می‌شود مگر در شرایط خاص که در سنین کمتر هم کاشت مو انجام می‌شود.

۴- همچنین فرد می‌بایست از نظر جسمی در سلامت کامل بوده و تحمل چند ساعت خوابیدن روی تخت روی شکم یا کمر را داشته باشد. در صورت وجود بیماری قلبی، ریوی، کلیوی یا کبدی باید از پزشک متخصص خود نامه بلامانع انجام عمل کاشت مو دریافت نماید.

۵- موهای فرد روز کاشت در کلینیک با ماشین اصلاح کوتاه می‌شود، همچنین موهای کاشته شده در طی ماه اول شروع به ریزش می‌کند و از ماه سوم به تدریج موهای جدید ظاهر شده که در ابتدا نازک و کرکی هستند و کم‌کم ضخیم و متراکم می‌شوند و در فاصله ۹ تا ۱۲ ماه نتیجه قطعی کاشت مو ظاهر می‌شود. پس عمل کاشت مو در موارد اورژانسی مناسب نیست و اگر برای ظاهر جدید عجله دارید (مثلا مراسم عروسی در پیش دارید) روش دیگری را موقتا انتخاب کنید و در فرصت مناسب کاشت مو را انجام دهید.

مواردی که قبل از کاشت ابرو باید در نظر گرفت

۱- کاشت ابرو در موارد کم پشتی ابرو هنگامی قابل انجام است که فاصله بین تارهای ابرو بیشتر از ۳میلی‌متر شده باشد

۲- انجام کاشت ابرو جهت تغییر مدل ابرو انجام می‌شود ولی باید در نظر داشت تراکم ابروی کاشت شده کمی کمتر از ابروی طبیعی است پس ممکن است برای به دست آوردن تراکم بالاتر ابروها نیاز به یک جلسه تکمیلی کاشت ابرو بعد از گذشت یک سال باشد.

۳- انجام کاشت ابرو روی تاتو، هاشور و میکروبلیدینگ امکان پذیر است اما به دلیل آسیبی که این موارد به پوست و خون‌رسانی ناحیه ابرو می‌رساند احتمال کم پشتی نتیجه نهایی کاشت ابرو و نیاز به یک جلسه ترمیم بعد از گذشت یک سال بیشتر از جمعیت عادی است.

۴- در صورت وجود بیماری‌های خاص من‌جمله بیماری‌های قلبی، ریوی، دیابت، ام اس و غیره باید از پزشک متخصص خود نامه بلامانع انجام کاشت ابرو دریافت نمایید.

۵- انجام عمل در حین بارداری ممنوع و بهتر است در صورت شیردهی بعد از شش ماهگی نوزاد اقدام به کاشت ابرو نمایید.

چه افرادی کاندید کاشت مو و کاشت ابرو هستند؟

  1. مردان مبتلا به ریزش موی دکتر نواییمونی- ژنتیکی(Androgenetic alopecia) که دچار درجات مختلفی از کم پشتی و یا طاسی سر هستند.
  2. خانم‌هایی که مبتلا به ریزش موی دکتر نواییمونی – ژنتیکی بوده و دارای موهای کم پشت و یا نازک در مناطق جلوی سر و نواحی مرکزی سر هستند ولی از تراکم موی خوبی در قسمت پشت سر (ناحیه دهنده) برخوردار می‌باشند.
  3. افرادی که دچار ریزش ناحیه‌ای از ابرو هستند یا قصد تغییر مدل ابرو را دارند.
  4. افرادی که به دنبال بعضی بیماری‌های پوستی و یا صدمات وارده به این ناحیه و یا عمل جراحی و یا سوختگی در پوست سر دچار طاسی شده‌اند.
  5. کسانی که به دنبال جراحی یا سوختگی در ناحیه صورت و یا صدمات وارده به صورت و یا ابروها و نیز به دنبال عمل لب شکری، ریش یا سبیل آن‌ها به صورت خطی یا منطقه‌ای دچار طاسی شده است.
  6. افرادی که به دنبال تاتو، هاشور یا بلیدینگ ابرو دچار کم پشتی شدید و یا طاسی ابرو می‌شوند.
  7. افرادی که قبلا اقدام به انجام کاشت مو در مراکز ارزان و بی‌کیفیت نموده‌اند و از نمای غیرطبیعی یا کم پشت آن نارضایتی دارند.
  8. شایان ذکر است در بعضی از بیماری‌های پوستی نباید کاشت مو انجام داد که این بیماری‌های عبارتند از:

    – مثلا درآلوپسی آره آتا (طاسی منطقه‌ای و یا سکه‌ای) و سابقه اسکار هیپر تروفیک یا کلوئید (گوشت اضافی محل زخم)، انجام کاشت مو ممنوع است.

    – در دوره مصرف بعضی از داروها (مثلا وارفارین) کاشت مو باید با نظر مستقیم پزشک متخصص فرد انجام شود. این مسائل در مشاوره و ویزیت اولیه بررسی می‌شود

تعداد جلسات کاشت مو و ابرو به چه عواملی بستگی دارد؟

۱- اهداف بیمار (تراکم مورد نظر بیمار)

۲- وسعت منطقه طاسی

۳- تعداد گرافت‌هایی که در هر جلسه کاشته می‌شود

۴- تراکم و خصوصیات ظاهری موها مانند ضخامت، رنگ و مجعد بودن

۵- مهارت و تجربه پزشک

۶- وضعیت اقتصادی بیمار. در طی جلسه مشاوره قبل از عمل و بعد از بررسی بانک موی بیمار و وسعت طاسی می‌توان تعیین کرد بیمار به چند جلسه عمل احتیاج دارد.

۷- وجود یا عدم وجود هاشور، تاتو یا میکروبلیدینگ در ناحیه کاشت ابرو.

۸- استعمال دخانیات از جمله سیگار و قلیان و توانایی ترک یا کاهش مصرف در دوره قبل و بعد از عمل.

شرایط مشاوره کاشت مو و کاشت ابرو چگونه است؟

برای انجام مشاوره چنانچه در اصفهان یا حومه آن ساکن هستید روزهای مشاوره رایگان یکشنبه‌ها و چهارشنبه‌ها بعدازظهر می‌توانید بدون نوبت قبلی به آدرس کلینیک مراجعه نمایید.

اما چنانچه مراجعه حضوری برای شما دشوار است می‌توانید برای دریافت مشاوره غیر حضوری می‌توانید با شماره ۰۹۱۰۹۱۰۵۴۸۴ تماس حاصل نمایید.

در جلسه مشاوره حضوری اولین مسئله یعنی سطح توقع شما از کاشت مو یا کاشت ابرو بررسی می‌شود، عکس‌های قبل و بعد از عمل مشابه وضعیت شما نشان داده شده و سطح پوشش قابل ایجاد برای شما ارزیابی می‌شود، همچنین وسعت ریزش مو، مقدار بانک مو (تعداد گرافتی که قابل برداشت و پیوند می‌باشد)، تراکم قابل ایجاد در منطقه کاشت، شکل خط موی جلوی سر یا مدل ابروی مدنظر شما ارزیابی می‌شود. در حین مشاوره، بررسی‌های پزشکی از نظر مشکلات قلبی و پوستی، فشار خون، بیماری‌های تیروئید، داروهای مصرفی و سایر موارد توسط پزشک انجام می‌شود. آزمایشات مورد نیاز در خواست می‌شود و شما نیز می‌توانید سوالات خود را مطرح و جواب آن‌ها را مستقیم و بی‌واسطه از پزشک دریافت نمایید.

آزمایش‌های لازم برای انجام عمل کاشت مو چیست؟

آزمایش‌های مورد نیاز قبل از عمل مورد به شرح زیر می‌باشد:

۱- CBC

۲- FBS

۳- AST – ALT – ALK

۴- PT – PTT – INR

۵-  HBs Ag

۶- HCV Ab

۷- HIV Ab

توصیه‌های قبل از عمل کاشت مو و کاشت ابرو

فردی که قصد عمل پیوند مو و ابرو را دارد باید از دو هفته قبل از عمل تا روز خود عمل، یکسری نکات را به طور جدی رعایت کند تا در حین عمل کاشت مو دچار مشکل نشود. در ادامه مواردی که نیاز است فرد قبل از عمل پیوند مو، خود در بازه‌های‌ زمانی مختلف انجام دهد به ترتیب ذکر شده‌اند.

نکات دو هفته قبل از عمل پیوند مو

۱- از مصرف کپسول‌ها و قرص‌های حاوی ویتامین Eو امگا ۳ پرهیز نمایید.

۲- از مصرف سیگار و قلیان اکیدا خودداری نمایید.

۳- در صورت مصرف هر نوع دارو، مواد مخدر و یا مکمل غذایی، ترکیبات درمانی شیمیایی-معدنی و یا گیاهی حتما پزشک خود را آگاه سازید، زیرا ممکن است نیاز به قطع مصرف آن‌ها و یا جایگزین نمودن آن‌ها با داروهای دیگر باشد.

۴- لیست داروها و نیز سایر مکمل‌هایی که سبب افزایش خطر خونریزی می‌شوندعبارتند از:داروهای مسکن مثل آسپرین، بروفن، مفنامیک اسید، ACA، ایندومتاسین، (فقط استامینوفن و استامینوفن کدئین می‌توانید استفاده کنید)، ویتامین E، امگا ۳.

۵- در صورتی که در شهر دیگری ساکن هستید، به منظور جلوگیری از بروز هرگونه تأخیر ناشی از ترافیک یا بدی آب و هوا که مانع از حضور به موقع برای انجام عمل می‌گردد، طوری برنامه‌ریزی نمایید که شب قبل از عمل را در محلی نزدیک کلینیک به سر ببرید. توجه داشته باشید هر گونه تأخیر در روز عمل ممکن است سبب موکول شدن عمل شما به زمان دیگری شده و علاوه بر آن خسارتی بابت لغو عمل از شما دریافت می‌گردد. شما بایستی حداقل تا ۲۴ ساعت پس از انجام عمل به منظور معاینات لازم در دسترس باشید و پس از این زمان می‌توانید برای برگشت خود برنامه‌ریزی نمایید. در واقع شما بایستی از شب قبل از عمل تا ۲۴ ساعت پس از عمل را در شهر محل عمل بمانید.

نکات ضروری یک هفته قبل از عمل کاشت مو

۱- از مصرف آسپرین یا هر گونه داروی حاوی آسپرین به شدت پرهیز نمایید.

۲- اگر از داروهای ضد انعقادی نظیر وارفاین و … استفاده می‌نمایید بایستی در مورد قطع دارو و یا جایگزین نمودن آن با پزشک خود مشورت کنید.

۳- از مصرف هر نوع مشروبات الکلی پرهیز نمایید.

۴- اگر از داروهای مسکن وخواب‌آور، آنتی‌هیستامین و یا مهارکننده‌هایMAO  نظیر فنوتیازین، پرفنازین، کلروپرومازوین، تیوریدازین، تری فلئوپرازین، پرومتازین و … همچنین داروی ایندرال (پروپرانول) و داروهای مشابهاستفاده می‌نمایید باید این‌ مورد را به اطلاع پزشک رسانده و در مورد ادامه مصرف یا قطع آن‌ها اطلاع پیدا کنید.

۵-    استفاده از ماینوکسیدیل و محلول‌های مشابه بهتر است از حدود یک هفته قبل از عمل قطع گردد. استفاده مجدد از این محلول‌ها از حدود سه هفته تا یک ماه پس از عمل با تجویز و نظر پزشک آغاز می‌گردد.

توصیه‌های لازم در یک روز قبل از عمل پیوند مو

۱- به میزان حداقل یک لیتر (چهار لیوان) آب یا مایعات دیگر بنوشید.

۲- از مصرف داروهای مسکن و ضد التهاب غیر استروئیدی شامل پروفن (ADVIL)، ناپروکسن، ایندومتاسین، دیکلوفناک، پیروکسیکام و نظیر آن‌ها خودداری نموده و مصرف آن‌ها را قطع نمایید.

۳- اولین دوز آنتی‌بیوتیک خود را طبق دستور پزشک روز قبل از عمل همراه با صبحانه یا ناهار مصرف نمایید.

نکات لازم در شب قبل از عمل کاشت مو

۱- حتما دوش بگیرید و نواحی صورت و موهای سر و گردن را با شامپو یا صابون کاملا بشوید و تمیز نمایید.

۲- حداقل ۸ ساعت کامل بخوابید.

۳- در صورت سفید یا جوگندمی بودن موها، آن‌ها را از ریشه با رنگ تیره، رنگ نمایید. (به غیر از عمل کاشت ابرو که نباید موها رنگ شوند)

توصیه‌های لازم در روز عمل کاشت مو

۱- لطفا سر ساعت مقرر در کلینیک حاضر شوید تاخیر بیش از نیم ساعت از زمان مقرر به‌ منزله کنسلی عمل می‌باشد.

۲- قبل از حرکت به سمت کلینیک مجدداً با شامپو یا صابون جامد سر خود را کاملا شسته و تمیز نمایید.

۳- اصل جواب آزمایشات، فیش‌های واریزی و داروها و سرم‌های تجویزی را همراه بیاورید.

۴- بسته به اینکه زمان عمل شما صبح و یا ظهر باشد قبل از عمل حتما صبحانه و یا ناهار میل نمایید.

۵- اگر به پنی‌سیلین، سفالکسین، اریترومایسین یا هر داروی دیگری حساسیت دارید حتما پزشک خود را آگاه سازید.

۶- روز عمل از پوشیدن لباس‌هایی چون تی‌شرت که نیاز به درآوردن از ناحیه سر دارند اجتناب کنید.

۷- حضور همراه در زمان انجام عمل حتی در سالن انتظار اکیدا ممنوع می‌باشد.

۸- مراجعین خانم بدون هرگونه مواد آرایشی مراجعه و کلیپس یا کش موی مناسب جهت بستن موها همراه داشته باشند.

سایر نکات لازم قبل از پیوند مو

۱- در مورد چگونگی کوتاه نمودن موها بسته به روش عمل و منطقه مورد نظر اطلاعات لازم به شما داده خواهد شد. شما می‌توانید تا روز قبل از عمل رنگ مو استفاده نمایید.

۲- در بازه‌های زمانی استراحت می‌توانید از تلفن همراه خود استفادهنمایید یا در طول عمل به موسیقی مورد علاقه خود گوش فرا دهید.

۳- در روز عمل به شما فرم دیگری حاوی اطلاعات کاملی از توصیه‌ها و دستورات پس از عمل کاشت موی طبیعی داده خواهد شدهمچنین اطلاعات این فرم را می‌توانید در بخش ” بعد از عمل ” همین سایت مطالعه نمایید.

۴- در صورت تمایل به جابجایی تاریخ عمل معین شده باید حداقل یک هفته قبل موضوع را به اطلاع کلینیک برسانید تا موجب سوخت یا خسارت بیعانه پرداختی نگردد.

۵- در صورت بروز مسائل پیش‌بینی ‌نشده با شماره همراه ۰۹۱۳۱۲۶۶۸۵۶ تماس حاصل نمائید.

نکته: برای دریافت اطلاعات اختصاصی قبل از عمل کاشت ابرو به مقاله «توصیه‌های قبل از کاشت ابرو» مراجعه نمایید.