اطلاعاتی جدید در مورد ویروس کرونا

متاسفانه این روزها اکثر کشورها در جهان درگیر مهمان ناخوانده‌ای به نام کرونا ویروس شدند که سلامت مردم جهان را به خطر انداخته و برخی از افراد هم به خاطر این ویروس جان خود را از دست داده‌اند. با توجه به قدرت شیوع بالا این ویروس در بین مردم و مختل شدن روند زندگی، این روزها اکثر اقشار جامعه از جمله پزشکان و پرستاران در تلاش هستند تا به نوعی درباره این ویروس اطلاع‌رسانی کنند و هر چه سریع‌تر این مهمان ناخوشایند را از کشور خود بیرون کنند و آرامش و سلامت را به مردم و جامعه خود برگردانند. ما سعی کردیم در این نوشته هر آن چه که لازم از کرونا ویروس بدانید از قبیل علائم آن، نحوه تشخیص و روند پیشگیری از آن را به‌طور کامل برای شما توضیح دهیم تا شما با مطالعه این مطلب آگاهی خود را درباره این ویروس بالا ببرید و هر چه زودتر بتوانیم با همکاری یکدیگر و در خانه ماندن آن را شکست دهیم.

 

کرونا ویروس چیست؟

کرونا ویروس‌ها دسته بزرگی از انواع ویروس‌ها هستند که به ‌واسطه شکل ظاهری که دارند به این نام خوانده می‌شوند.کرونا(Corona)  در زبان لاتین به معنای “تاج” است و زائده‌های سطحی این ویروس حالتی مانند تاج را ایجاد می‌نماید.

ساختار این ویروس شامل دو لایه می‌باشد: لایه سطحی پروتئینی که حالت تاج‌دار، دارد و لایه داخلی ژنتیکی که یک رشته RNA می‌باشد. ویروس‌ها حیات مستقل نداشته و برای تکثیر نیازمند ورود به بدن یک میزبان بوده که بعد از ورود ایجاد علائم بیماری می‌نماید. کرونا ویروس‌ها عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های تنفسی در انسان و حیوانات مختلف می‌باشند که از آن جمله می‌توان به سرماخوردگی، سارس، مرس و کووید ۱۹ اشاره نمود. آنچه که امروزه تحت عنوان بیماری کرونا ویروس در سطح جهان شنیده می‌شود در واقع بیماری کرونا ویروس جدید یا کووید ۱۹ می‌باشد.

 

ویروس کرونا

تصویر ۱: ساختار ویروس کرونا

علائم بیماری کووید ۱۹ یا کرونا ویروس جدید چیست؟

علائم کرونا ویروس ممکن است پس از دو هفته از ابتلای فرد بروز نماید که به این بازه زمانی دوره کمون یا نهفتگی می‌گویند و به نظر می‌رسد که در دوره کمون نیز فرد قابلیت انتقال ویروس به دیگران را دارد.

شایع‌ترین علائم کرونا ویروس شامل: تب، سرفه خشک، اختلالات تنفسی شامل تنگی نفس یا تند نفسی، درد عضلانی و خستگی و در موارد نادری اسهال می‌باشد.

با این وجود طیف بروز علائم در افراد مختلف از عدم بروز هیچ‌گونه علائمی یا علائم خفیف سرماخوردگی تا بروز علائم شدید سینه‌پهلو (پنومونی یا ذات الریه) و حتی مرگ متفاوت است.

 

علائم ویروس کرونا

تصویر ۲: علائم کرونا ویروس

تشخیص کرونا ویروس چگونه است؟

هر فردی که فقط یکی یا دو تا از علائمی را که در بالا به‌ آن‌ها اشاره کردیم را داشته باشد، نمی‌توان گفت که این فرد به طور قطع درگیر این ویروس شده است. در اصل تشخیص قطعی با تست اختصاصی این ویروس در بیمارستان‌ها انجام می‌گیرد. علاوه بر آن در تقریبا نیمی از موارد در سی تی اسکن فرد کدورت مشاهده می‌شود و در آزمایش خون اکثر افراد کاهش نوعی از سلول‌های سفید تحت عنوان لنفوسیت‌ها مشاهده می‌گردد.

طریقه انتقال کرونا ویروس چگونه است؟

انتشار فرد به فرد ویروس بیشتر از طریق ترشحات تنفسی فرد مبتلا مانند قطرات حاصل از عطسه و سرفه می‌باشد. راه‌های دیگر انتقال دست دادن با فرد آلوده یا تماس با وسایلی که فرد آلوده لمس کرده است می‌باشد. در شکل زیر به‌طور کامل تمام مواردی که از طریق آن این ویروس بین افراد منتشر می‌شود نمایش داده شده است. 

 راه‌های انتقال ویروس کرونا

تصویر۳ : روش‌های انتقال ویروس کرونا

درمان کرونا ویروس چیست؟

در حال حاضر درمان اختصاصی برای بیماری کووید ۱۹ کشف نشده است ولی مواردی از پاسخ‌دهی بیمار به داروهای دیگر بیماری‌های ویروسی مانند داروهای ایدز مشاهده شده است. در حال حاضر بیشترین تاکید بر پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا می‌باشد تا درمان آن.

پیشگیری از کرونا چگونه است؟

سوال بسیاری از افراد این است که چگونه به کرونا مبتلا نشویم؟ پاسخ بسیار ساده است در خانه ماندن بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا است. اما چنانچه مجبور هستید از خانه خارج شوید رعایت بهداشت سد دوم پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس است.

حفظ فاصله حداقل ۳ متری با فرد مشکوک، شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه، عدم تماس دست‌ها با نواحی چشم، بینی و دهان، استفاده از انواع ماسک‌ها و دستکش‌های وینیل یا لاتکس و ضدعفونی کردن سطوح مختلف و اشیا پرکاربرد مانند موبایل، کارت بانکی، کلید و غیره با الکل، محلول رقیق وایتکس و این دست مواد. تقویت سیستم ایمنی با مصرف مرکبات، ورزش، استراحت کافی، دوری از استرس نیز توصیه می‌گردد.

 

پیشگیری از ویروس کرونا

تصویر۴: روش‌های پیشگیری از کرونا

آیا کرونا ویروس واکسن دارد؟

دکتر پارسا نوایی گفت: در تاریخ انتشار این مقاله هنوز ساخت هیچ واکسنی به‌صورت عام برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس از سمت مراجع معتبر جهانی اعلام نشده است ولی برخی از کمپانی‌ها و مراکز تحقیقاتی امریکا، چین و اسرائیل ادعای پیشبرد مراحل ساخت واکسن کرونا تا مرحله آزمایش روی حیوانات آزمایشگاهی را داشته‌اند.

چه زمانی کرونا تمام می‌شود؟

پاسخ به این سوال بسیار دشوار است و برای پاسخ به آن باید به اطلاعات قبلی از اپیدمی‌ها یا همه‌گیری‌های قبلی با ویروس‌های دیگر رجوع کرد، بر پایه این اطلاعات پایان یافتن ویروس کرونا مانند هر اپیدمی دیگری از یک نمودار زنگوله‌ای پیروی می‌کند که در مورد ویروس کرونا دو حالت برای این نمودار تصور شده است، عدم رعایت بهداشت و عدم رعایت قرنطینه منجر به درگیری تعداد بیشتر و پایان سریع‌تر (نمودار قرمز رنگ)، رعایت بهداشت و قرنطینه منجر به درگیری تعداد کمتر و پایان طولانی‌تر (نمودار آبی رنگ) بیماری می‌گردد.

 

روند اتمام کرونا روی نمودار

تصویر ۵: نمودار بیماری ویروسی کرونا

چنانچه جامعه با رعایت بهداشت و ماندن در خانه پیک زدن نمودار را پایین‌تر از سطح ظرفیت درمانی بیمارستان‌ها نگه دارد این اپیدمی با حداقل موارد فوتی پایان خواهد یافت چرا که با تاخیر پیک زدن تخت ICU خالی، دستگاه ونتیلاتور و کادر درمان کافی برای رسیدگی به بیماران موجود خواهد بود اما چنانچه پیک زدن بیماری سریع‌تر اتفاق بیافتد و تعداد بیماران از ظرفیت درمان خارج شود تعداد مرگ‌ومیر افزایش چشمگیری خواهد یافت. پس سعی کنیم با رعایت بهداشت و در خانه ماندن به پشت سر گذاشتن این فاجعه با کمترین تلفات انسانی کمک نماییم.