عوارض اسکالپ سر

هر درمان و روش پزشکی به موازات مزایا و فوایدی که دارد ممکن است شامل برخی از عوارض و حالات ناخواسته متعاقب انجام درمان باشد، روش اسکالپ سر یا میکرو اسکالپ یکی از کم‌خطرترین و بی عارضه ترین روش‌های رفع کم‌پشتی موهای سر می‌باشد با این وجود ممکن است با انجام این روش برخی حالات و عوارض ناخواسته بروز پیدا کند که در این مقاله به تفصیل به توضیح هر یک از این حالات، دلایل ایجاد و راهکارهای جلوگیری و رفع آن‌ها اشاره می‌نماییم.

 

معایب میکرو اسکالپ

میکرو اسکالپ یک روش پزشکی برای رفع کم‌پشتی موی سر می‌باشد اما باید با دقت و ظرافت زیادی انجام شود تا طبیعی جلوه کند. اگر قصد انجام اسکالپ سر را دارید بهتر است قبل از انجام آن با معایب یا مشکلات آن آشنا بشوید تا بتوانید بهترین مرکز اسکالپ سر را انتخاب کنید تا دچار عوارض نشوید. در شکل زیر انواع معایب اسکالپ سر  نمایش داده شده است و در ادامه شایع‌ترین عوارض احتمالی اسکالپ سر به ترتیب شیوع توضیح داده شده‌اند.

نقاط بزرگ‌تر از حد نرمال اسکالپ

تنها زمانی اسکالپ سر نتایج زیبایی به همراه دارد که نقاط ایجاد شده توسط آن در حد استاندارد و متعادل و متناسب با ریشه موهای موجود روی سر باشد، واضح است که ایجاد نقاط با سایز بزرگ‌تر از نرمال باعث بروز حالت غیرطبیعی خواهد شد. دلایل ایجاد نقاط پیگمان بزرگ‌تر از حد نرمال بعد از انجام میکرو اسکالپ عبارتند از:

  • سایز نیدل بزرگ
  • عمق زیاد
  • فشار زیاد
  • پخش شدن رنگ

راه‌حل این مشکل استفاده از نیدل کوچک‌تر یا با تعداد کمتر سوزن با سایز نهایتا ۱ میکرون و عمق کمتر از نیم میلی‌متر است، همچنین استفاده از رنگ‌های رقیق‌تر یا با میزان بیشتر سولوشن می‌تواند کمک کننده باشد.

نقاط واضح‌تر از حد لازم در میکرو اسکالپ

اگر نقاط ایجاد شده با روش اسکالپ میکروپیگمنتیشن حالت دودی یا محو نداشته باشند ممکن است هرگز جلوه طبیعی نهایی به خود نگرفته و همیشه تازه به نظر برسد. اگرچه این عارضه چندان مشکلی ایجاد نخواهد کرد ولی ممکن است تا زمان رفع این حالت که ممکن است چند ماهی طول بکشد در بیماران حالت نارضایتی ایجاد نماید. از دلایل ایجاد این عارضه عدم دقت در هنگام انتخاب بیمار جهت انجام اسکالپ یا فشار نامتوازن دست در هنگام انجام میکرواسکالپ می‌باشد. جهت رفع این حالت توصیه می‌گردد از لیزر رفع پیگمان اسکالپ استفاده شده یا با کاشت مو تراکم ناحیه مورد نظر را افزایش و نتیجه را پوشش دهیم.

نقاط بیش از حد کوچک در میکروپگمنتیشن

همان‌طور که نقاط بزرگ‌تر از نرمال نارضایتی به همراه دارد ممکن است نقاط بیش از حد کوچک نیز با نارضایتی مراجعین همراه شود. دلایل ایجاد این حالت عبارت است از:

  • نیدل کوچک
  • عمق کم یا سطحی
  • استفاده از رنگ‌های بسیار رقیق

پرواضح است که راه‌حل جلوگیری از این حالت استفاده از نیدل با سایز مناسب، عمق بیشتر و رنگ غلیظ‌تر می‌باشد.

 

نامتوازن بودن نقاط میکرو اسکالپ

عدم توازن نقاط اسکالپ ممکن است، یک دست بودن نتیجه را به خطر بیندازد که از دلایل بروز آن می‌توان به بی‌تجربگی پیگمنتر، فشار نامتوازن، تغییر شرایط پوست نقاط مختلف سر اشاره نمود، راه‌حل رفع این حالت لیزر رفع اسکالپ و یا انجام مجدد اسکالپ سر می‌باشد.

نقاط بیش از حد متراکم اسکالپ

از دلایل بروز این حالت می‌توان به اصرار بیمار برای تراکم بیشتر اسکالپ و بی‌تجربگی پیگمنتر در این زمینه اشاره نمود. بهترین راه‌حل در این شرایط متناسب بودن تراکم نقاط میکرواسکالپ با موهای موجود روی ناحیه کار می‌باشد به این صورت که تعداد موهای بیشتر تراکم بیشتر نقاط را می‌طلبد و موهای با تراکم کمتر با نقاط کمتر تناسب دارد.

 نقاط با فاصله بیش از حد اسکالپ سر

از دلایل ایجاد این حالت بی‌تجربگی و ترس پیگمنتر از ایجاد تراکم بالا و یا درمان زودهنگام بیمار قبل از ایجاد فضای کافی بین موها می‌باشد. راه‌حل رفع این حالت اسکالپ مجدد سر و افزایش تراکم نقاط می‌باشد.

محو شدن زودهنگام نقاط میکرو اسکالپ

محو شدن نقاط اسکالپ یک پروسه طبیعی می‌باشد که بین ۲ تا ۵ سال زمان می‌برد اما محو شدن نقاط در دو هفته تا یک ماه اول زودهنگام حساب شده و نیازمند انجام جلسه ترمیم اسکالپ سر در فاصله حداکثر یک ماه بعد از انجام جلسه اول میکرو اسکالپ می‌باشد. در جلسه ترمیم اسکالپ سر می‌توان از چند راهکار همچون افزایش غلظت رنگ، تعویض رنگ و افزایش درجه تیرگی رنگ و متراکم نمودن نقاط استفاده نمود. دلایل بروز این حالت بیشتر به دلیل جنس پوست و تفاوت ساختار پوست در افراد مختلف است با این وجود برخی دلایل دیگر مانند در معرض اشعه فرابنفش یا UV قرار گرفتن یا استفاده از نیدل کوچک و رنگ رقیق نیز در بروز این حالت مؤثر است.

خط موی بسیار صاف یا غیرطبیعی در اسکالپ سر

همچون کاشت مو در اسکالپ سر نیز باید خط مو حتما توسط پزشک طراحی شده تا جلوه طبیعی داشته باشد. بی‌تجربگی یا دخالت و اصرار بیمار در نحوه طراحی خط مو ممکن است با ایجاد نتایج غیرطبیعی همراه باشد که در این صورت باید با لیزر رفع تاتو، خط مو را تصحیح نموده یا در صورت وجود فضای کافی در ناحیه پیشانی به بازطراحی خط مو بپردازیم.

 

پخش شدن رنگ نقاط حین کار

بروز این عارضه در صورت تجربه تیم پزشکی بسیار نادر بوده و از عمده دلایل بروز این حالت انتخاب بد بیماران در هنگام مراجعه، پوست چرب، تفاوت ضخامت پوست سر در نقاط مختلف و به تبع تغییر در عمق نفوذ نیدل می‌باشد. در صورت نارضایتی بیمار از این حالت می‌توان بلافاصله اسکالپ را متوقف نمود و از سالین هایپرتونیک جهت خروج رنگ استفاده نمود یا بعدا با لیزر رفع تاتو این نقاط را از بین برد.

 پخش شدن رنگ بعد از کار

اگرچه پوست بسیار چرب ممکن است باعث بروز این حالت شود اما شایع‌ترین علت بروز این حالت انجام تاتو سر به جای اسکالپ سر با نیدل های بزرگ‌تر و عمیق‌تر از نیدل های اسکالپ سر می‌باشد. اگرچه لیزر تاتو و سالین هایپرتونیک در رفع این عارضه موثرند اما بهترین راه‌حل انتخاب مرکز معتبر و اطمینان از انجام اسکالپ میکروپیگمنتیشن (و نه تاتو سر) می‌باشد.

 

تغییر رنگ نقاط اسکالپ سر

تغییر رنگ با استفاده از رنگ‌های تاتو دیده می‌شود و به این صورت است که رنگ‌های پایه فلزی مانند اکسید آهن به رنگ صورتی و قرمز و رنگ پایه مس به آبی و سبز تغییر رنگ می‌دهند اما رنگ‌های ارگانیک (گیاهی) اسکالپ سر که پایه کربن دارند تغییر رنگ نداده و تنها به‌مرور زمان کمرنگ می‌شوند. این حالت در مراکزی که به جای انجام میکرواسکالپ، تاتو سر انجام می‌دهند به وفور دیده می‌شود. راه‌حل رفع اسکالپ سرهای تغییر رنگ داده، لیزر تاتو می‌باشد.

در پایان باید گفت: به‌جز حالتی که بجای اسکالپ سر، تاتوی سر انجام شده است عوارض اسکالپ چندان مهم و جدی نمی‌باشد لذا دقت داشته باشید که حتما چنانچه قصد انجام اسکالپ را دارید به مراکز معتبر که توانایی تهیه دستگاه و تجهیزات اختصاصی اسکالپ میکروپیگمنتیشن را دارند مراجعه نموده و از آرایشگاه‌ها یا افراد تاتوکار انجام اسکالپ سر را مطالبه ننمایید و در صورت رعایت مراقبت‌های قبل و بعد از اسکالپ سر دچار مشکل نخواهید شد.

 

2 پاسخ به “عوارض اسکالپ سر”

    • سلام
      با تشکر از شما و اینکه نظر خود را با بقیه به اشتراک گذاشتید ، خوشحالیم که توانسته ایم اطلاعات مفیدی را جهت استفاده هممیهنان عزیزمان ارائه نماییم.