برنامه ریزی برای عمل کاشت مو
عواملی که به شدت برنامه ریزی کاشت مو و نتیجه نهایی آن را تحت تأثیر قرار می دهند عبارتند از…
عواملی که به شدت برنامه ریزی کاشت مو و نتیجه نهایی آن را تحت تأثیر قرار می دهند عبارتند از :
– سن : ریزش موی آندروژنتیک (که در مردان اغلب با نام الگوی ریزش موی مردانه است ) معمولاً پیشرونده است . هنگامی که یک مرد در سن 20 سالگی یا کمتر از 30 سالگی است ،پیش بینی مقدار مویی که از دست خواهد داد و همچنین الگوی ریزش موهای او دشوار است . برای برنامه ریزی ترمیم مو در یک مرد جوان باید احتمال ریزش موها در آینده را نیز در نظر گرفت . یک مرحله انجام پیوند مو در یک مرد جوان می تواند نتایج خوبی در پی داشته باشد اما اگر ریزش مو در فرد ادامه یابد ، مطمئناً در آینده دوباره نیازمند انجام کاشت مو خواهد بود.
– الگوی ریزش مو : از جنبه های مهم ریزش مو تخمین مقدار مویی است که به احتمال زیاد برای پیوند دردسترس هستند همچنین در نظر گرفتن مساحتی از پوست سر که موها در آن ناحیه ریزش پیدا کرده و نیاز به پوشیده شدن دارد.
– تاریخچه ریزش مو در خانواده بیمار: اگر چه ریزش موی نهایی بیمار قابل پیش بینی نیست اما وجود سابقه ریزش مو در بستگان نزدیک نوع و میزان ریزش مویی که ممکن است فرد در طول عمر خود تجربه کند را تا حدودی مشخص می کند .
– ویژگی های مو: ضخامت مو (قطر ساقه مو) ، رنگ مو ، رنگ زمینه پوست سر، فر یا صاف بودن مو، همه ویژگی هایی است که باید در برنامه ریزی جراحی کاشت مو در نظر گرفته شوند. این ویژگی ها در برنامه ریزی برای ایجاد ظاهری پرپشت و طبیعی در مناطق پیوند ملاحظاتی ضروری به حساب می آیند.
– سلامتی بیمار: کاشت مو روشی است که نیازمند تجویز داروهای مختلف بی حسی ، ضد درد و … می باشد . این درست است که عمل جراحی پیوند مو در مقایسه با جراحی های ارگان های داخلی ، جراحی مینور ، حداقل و جزئی به حساب می آید اما باید در نظر داشت که بیمار تحمل این جراحی را دارد؟ مخصوصا در افراد مسن پزشک به معاینه کامل بیمار قبل از عمل جراحی نیازمند خواهد بود .
وضعیت روانی: پزشک ممکن است بیماری را که از نظر روانی مشکل دارد برای جراحی پیوند مو مناسب نداند . برای مثال بیماری که به علت وسواس کندن موها (بیماری تریکوتیلومانیا) دچار ریزش مو شده تا زمانی که درمان نشده برای ترمیم مو نامناسب خواهد بود.
– تاریخچه تلاش های قبلی در پیوند مو : بسیاری از مردان که از ریزش مو رنج می برند ممکن است از داروهایی برای ترمیم مو به صورت خود سرانه استفاده کنند. پزشک باید از آن ها مطلع شود و در برنامه ریزی جراحی کاشت مو آن ها را در نظر بگیرد . اگر بیمار در گذشته جراحی کاشت مو انجام داده باید با متخصص پیوند مویی که در حال حاضر به او مراجعه کرده در مورد (1) احساسی که در مورد نتیجه آن داشته (2) آنچه باید برای اصلاح نتیجه ناموفق در جراحی قبلی انجام شود ، صحبت کند .
– ملاحظات هزینه : بیمار و پزشک باید مایل به شرکت در بحث در مورد هزینه کاشت مو باشند . برخی از بیماران ممکن است دستیابی به بهترین نتیجه را در درجه اول و هزینه را بعد از آن در نظر بگیرند اما برخی از بیماران نیز مایل به داشتن بهترین نتیجه با هزینه محدودتری هستند.
به طور خلاصه ، هر بیمار دلایلی برای انجام پیوند مو دارد و این دلایل موجب شکل گیری انتظارات بیمار از کاشت مو می شود. پزشک و بیمار در اولین مرحله باید شروع به پیدا کردن چگونگی قابل اجرا شدن انتظارات بیمار به بهترین صورت بکنند.