بهترین سن برای کاشت مو

بهترین سن برای کاشت مو چه زمانی است؟

در گذشته، محدودیت امکان انجام جلسات متعدد کاشت مو، ایجاب می‌کرد که برای تعیین حد نهایی پیشرفت ریزش مو، تا سن حداقل ۳۵ سالگی صبر کنیم و سپس اقدام به کاشت موی طبیعی نماییم.

امروزه، با پیشرفت تکنیک‌های کاشت مو و افزایش ظرافت کار، امکان انجام جلسات متعدد کاشت مو همزمان با پیشروی ریزش مو فراهم شده است. لذا، دیگر سن خاصی برای انجام کاشت مو مطرح نیست.

در واقع، زمانی که فاصله موهای موجود روی سر بیش از ۳ میلی‌متر شود، می‌توان بین موهای موجود، کاشت مو انجام داد. در خصوص کاشت مو به روش FUT، محدودیت سنی وجود ندارد و افراد در هر سنی می‌توانند این عمل را انجام دهند.

در روش FIT یا FUE، با توجه به برداشت تکی گرافت‌های مو، انجام این روش برای همه افراد دچار ریزش مو توصیه نمی‌شود. به طور خاص، برای افراد بین ۱۸ تا ۲۵ سال که به تازگی دچار ریزش موی گسترده شده‌اند، این روش مناسب نیست.

کلینیک دکتر نوایی به طور تخصصی در زمینه کاشت مو در اصفهان فعالیت دارد که قبل از انجام پیوند مو جلسه رایگان مشاوره کاشت مو برای سنین مختلف برگزار می‌شود. جهت رزرو نوبت برای دریافت مشاوره با پزشک با شماره 09109105484 تماس حاصل نمایید.

در بازه سنی ۱۸ تا ۲۵ ، احتمال ادامه ریزش مو وجود دارد و با ادامه ریزش، نواحی از بانک موی پشت سر که قبلا گرافت از آنجا برداشته شده، ممکن است دچار ریزش شود. این امر منجر به ریزش موهای کاشته شده در جلوی سر نیز خواهد شد.

با این وجود، در صورتی که ریزش مو محدود به عقب رفتن شقیقه‌ها باشد، روش FIT یا FUE گزینه بسیار مناسبی است.

در نتیجه، انتخاب روش مناسب کاشت مو و زمان انجام آن، بستگی به شرایط و الگوی ریزش موی هر فرد دارد و توصیه می‌شود قبل از هر اقدامی، با پزشک متخصص پوست و مو مشورت شود.

سن مناسب کاشت مو چه زمانی است؟

قبل از اقدام به کاشت موی طبیعی، ویزیت توسط پزشک متخصص و با تجربه در این زمینه الزامی است. در این جلسه، شرایطی از جمله سن و وضعیت سلامت عمومی بیمار بررسی می‌شود.

امروزه، مراجعین در تمامی گروه‌های سنی، به ویژه جوانان، پس از تجربه ریزش مو یا از دست دادن بخشی از موهای خود، تمایل فوری به انجام کاشت مو دارند. با این حال، باید توجه داشت که کاشت مو برای همه افراد در هر سنی مناسب نیست.

یکی از عوامل مؤثر در انجام کاشت موی طبیعی، سن بیمار است. در صورت مناسب بودن سن، پیوند مو انجام خواهد شد.

در ادامه، بایدها و نبایدهای انجام پیوند مو در گروه‌های سنی مختلف شرح داده شده است. بنابراین، اگر شما نیز به تازگی تصمیم به انجام کاشت مو گرفته‌اید، ابتدا بررسی کنید که آیا سن شما برای این عمل مناسب است یا خیر.

کاشت مو در سنین مختلف

مجاز غیر مجاز

پیوند مو در 18 سالگی

*

کاشت مو در 20 سالگی

*

کاشت مو در 22 سالگی

*
کاشت مو در 23 سالگی

*

کاشت مو در 24 سالگی

*
کاشت مو در 30 سالگی

*

کاشت مو در 40 سالگی

*

کاشت مو در 60 سالگی

*

کاشت مو در 20 سالگی

در ابتدا باید گفت: ریزش مو در مردان جوان که در بازه سنی 20 سال هستند اغلب روندی پیشرونده دارد. به همین دلیل این دسته از افراد باید درمان‌های دارویی بلندمدت را برای کنترل و کند کردن روند ریزش مو در نظر داشته باشند.

در صورتی که این درمان‌ها مؤثر واقع نشوند و ریزش مو همچنان ادامه داشته باشد، فرد می‌تواند پس از رسیدن به سن مناسب برای کاشت مو، اقدام به انجام این عمل کند.

کاشت مو در 22 سالگی

در کلینیک کاشت مو دکتر نوایی، پیوند مو برای افراد در بازه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال انجام نمی‌شود. دلیل این امر، پیش‌رونده بودن ریزش مو و احتمال از دست دادن بیشتر موها در سال‌های آتی است.

اگر کاشت مو در سن ۲۱ سالگی انجام شود، با گذشت زمان و ریزش بیشتر موها، ناحیه کاشت‌شده ممکن است دچار ریزش شده و تنها یک نوار دائمی از موهای کاشته‌شده باقی بماند که ظاهری غیرطبیعی ایجاد می‌کند.

در این سنین، استفاده از داروهای کنترل ریزش مو که توسط پزشک تجویز شده‌اند به درمان ریزش مو کمک می‌کند. فیناستراید یکی از داروهای کنترل ریزش مو ارثی در آقایان است اما باید این دارو طبق دستور پزشک مصرف شود زیرا در غیر این صورت ممکن است فرد با عوارض وحشتناک فیناستراید مواجه شود.

کاشت مو در 25 سالگی

کاشت مو معمولا برای افراد بالای 25 سال توصیه می‌شود زیرا ممکن است روند ریزش مو قبل از این سن کامل نشود. با این حال، چالش‌ها و ملاحظات بالقوه‌ای برای گروه‌های سنی مختلف وجود دارد که باید هنگام تصمیم‌گیری در نظر گرفته شوند.

مرکز پیوند مو دکتر نوایی، بهترین کلینیک کاشت مو در اصفهان است که جهت رفاه حال مراجعه‌کنندگان عزیر هر هفته، جلسه مشاوره رایگان کاشت مو  با پزشک متخصص پیوند مو برگزار می‌شود جهت اطلاع از زمان برگزاری جلسه مشاوره کاشت مو با شماره 09109105484 تماس حاصل نمایید.

کاشت مو  در 40 سالگی

در افراد بین ۳۰ تا ۴۰ سال، اگرچه کاشت مو همچنان گزینه ای مناسب است، باید توجه داشت که هرگونه ریزش موی بیشتر می‌تواند بر نتیجه این عمل تأثیر بگذارد. سرعت پیشرفت طاسی با الگوی مردانه و همچنین الگوی خاص ریزش مو اغلب به سختی قابل پیش‌بینی است، بنابراین افراد باید در این مرحله از کاشت مو از این موضوع آگاه باشند.

در نهایت، برای افراد ۵۰ و ۶۰ ساله، پیوند مو همچنان می‌تواند مفید باشد، اما مشاوره با پزشک متخصص با تجربه که بتواند به درستی ارزیابی کند که آیا بیمار برای این عمل مناسب است یا خیر، ضروری است.

 

عوامل تأثیرگذار در سن کاشت مو

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از معضل ریزش مو رنج می‌برند. افرادی که به  فکر کاشت مو هستند، اغلب با این پرسش مواجه می‌شوند که بهترین سن برای کاشت مو چه زمانی است؟ در پاسخ باید گفت که هیچ سن مطلقی به عنوان بهترین سن برای کاشت مو وجود ندارد.

تصمیم‌گیری در این خصوص، مستلزم در نظر گرفتن عوامل متعددی است. در این نوشتار، عوامل مؤثر بر سن ایده‌آل برای کاشت مو بررسی می‌شود تا به شما در اتخاذ تصمیمی آگاهانه در مورد گزینه‌های درمانی کمک کند

سن ایده‌آل برای کاشت مو به عوامل مختلفی از جمله سلامت کلی بیمار و شیوه زندگی بستگی دارد. اگر فردی سالم باشد و هیچ بیماری زمینه‌ای که می‌تواند بر نتیجه پیوند او تأثیر بگذارد نداشته باشد، ممکن است در هر سنی بتواند پیوند مو موفقیت‌آمیزی داشته باشد. برخی از عوامل تأثیرگذار در تعیین بهترین سن برای کاشت مو عبارتند از:

  • بیماری‌های زمینه‌ای
  • سبک زندگی
  • بیماری‌‌های خاص
  • مصرف دخانیات و مشروبات

با این حال، افرادی که دارای شرایط پزشکی خاصی مانند دیابت یا HIV هستند، ممکن است به دلیل عوارض احتمالی، کاندیدای ایده‌آل برای این روش نباشند. همچنین کاشت مو برای بیماران پسوریازیس در شرایط خاص امکان‌پذیر است.

حداکثر سن کاشت مو

به طور کلی، حداقل سن مناسب برای انجام عمل کاشت مو 25 سال و حداکثر سن آن 60 سال تعیین شده است. انجام این عمل برای افراد بالای 60 سال توصیه نمی‌شود.

عدم توصیه کاشت مو در سنین بالا به دلیل احتمال بروز عوارضی مانند روند بهبود کندتر، نتایج نامطلوب به دلیل وجود بافت اسکار و ضعف سیستم ایمنی بدن است.

علاوه بر این، ریزش مو در مردان معمولا تا سنین بالا ادامه می‌یابد و این امر سبب می‌شود که ناحیه اهدا کننده مو (بانک مو) از تراکم کافی برای پوشش کامل نواحی طاس برخوردار نباشد.

با این حال، در صورت تمایل این افراد به انجام عمل کاشت مو، لازم است پزشک متخصص پیش از هر اقدامی، وضعیت بیمار را به دقت بررسی کرده و فاکتورهای مهمی از جمله وضعیت سلامت عمومی، سابقه پزشکی و کیفیت بانک مو را ارزیابی کند. در صورت تایید پزشک، انجام عمل کاشت مو برای این دسته از افراد بلامانع خواهد بود.

افراد کاندید پیوند مو در سنین مختلف

علاوه بر در نظر گرفتن سن کاشت مو باید این نکته را در نظر گرفت که عمل کاشت مو در همه افراد امکان‌پذیر نیست و افرادی با شرایط خاص کاندید کاشت موی طبیعی هستند که شرایط این افراد عبارتند از:

  1. مردان مبتلا به ريزش موي هورمونی یا ژنتيکی (Androgenic Alopecia) که دچار درجات مختلفی از کم‌پشتی و یا طاسی سر هستند.
  2. خانم‌هایی که مبتلا به ريزش موی هورمونی یا ژنتيکی بوده و دارای موهای کم‌پشت و يا نازک در مناطق جلوی سر و نواحی مرکز سر هستند ولی از تراکم موی خوبی در قسمت پشت سر یا ناحیه دهنده بانک مو برخوردار می‌باشند. (در غیر این صورت بهتر است از دارودرمانی یا اسکالپ استفاده نمایند.)
  3. افرادی که به دنبال بعضی بیماری‌های پوستی دچار طاسی ناحیه‌ای شده‌اند. (به غیر از بیماری‌های خود ایمنی مانند ریزش موی سکه‌ای یا لیکن پلان چرا که در این افراد کاشت مو ممنوع می‌باشد و بهترین روش برای این افراد انجام اسکالپ می‌باشد.)
  4. افرادي که قبلا برای زیبایی چهره و یا رفع طاسی و کم‌پشتی از روش‌هایی مانند روش Flap و يا لیفت ابروها و صورت استفاده کرده و از نمای غیرطبیعی آن نارضایتی دارند یا درصدد پوشاندن جای اسکار و زخم‌های آن هستند.
  5. افرادی که به هر دلیلی نیاز به کاشت مو در محل بخیه، جای سوختگی، اسکار و جوشگاه زخم‌های قدیمی دارند.

راه‌حل‌های جایگزین کاشت مو برای گروه‌های سنی مختلف

در حالی که کاشت مو ممکن است بهترین راه‌حل برای برخی افراد باشد، ممکن است برای همه مناسب‌ترین گزینه نباشد. بسته به سن و میزان ریزش مو، راه‌حل‌های جایگزینی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند بدون انجام جراحی، موهایی پرتر داشته باشید.

برای افراد جوان‌تری که علائم اولیه ریزش مو را تجربه می‌کنند، درمان‌های موضعی مانند ماینوکسیدیل یا فیناستراید ممکن است در جلوگیری از ریزش بیشتر مو و ترویج رشد مجدد مؤثر باشد.

همچنین استفاده از روش‌های درمانی جدید مانند مزوتراپی مو، پی آر پی مو و هیر فیلر، روش‌های مؤثری برای کنترل ریزش مو در افراد هستند و در صورتی‌  که بر اساس تجویز و دستورات پزشک این روش‌های درمانی را انجام دهید، نتایج عالی دریافت خواهید کرد.

بیشتر بخوانید:
یکی از روش‌های جایگزین برای افرادی که کاندید پیوند مو نیستند،  میکروپیگمنتیشن است که جهت اطلاع از جزئیات این روش و نحوه انجام آن فقط کافی است به بخش اسکالپ سر مراجعه نمایید.

برای کسانی که در میان‌سالی هستند، کلاه‌گیس می‌تواند راه‌حلی سریع و آسان برای پوشاندن لکه‌های طاس یا موهای نازک شده باشد.

علاوه بر این، میکروپیگمنتیشن پوست سر به طور فزاینده‌ای در بین مردانی که می‌خواهند بدون انجام عمل جراحی، توهم یک سر پُر مو را ایجاد کنند، روشی محبوب است. این شامل خالکوبی نقاط کوچک روی پوست سر برای شبیه‌سازی ظاهر فولیکول‌های مو است.

در نهایت می‌توان گفت: بهترین راه‌حل برای نیازهای خاص شما به عوامل مختلفی مانند سن، درجه ریزش مو و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد، به همین دلیل است که بسیار مهم است که با یک متخصص واجد شرایط مشورت کنید تا مشخص کند کدام گزینه برای شما مناسب است.

 

بهترین سن برای کاشت مو آقایان

هیچ پاسخ یکسانی برای سؤال بهترین سن برای کاشت مو مردان، وجود ندارد. همه چیز به عوامل فردی مانند درجه ریزش مو، سن بیمار و سلامت کلی آ‌ن‌ها بستگی دارد. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که هر چه زودتر ریزش مو را برطرف کنید، شانس بیشتری برای دستیابی به نتایج موفقیت‌آمیز دارید.

بنابراین، اگر ریزش مو را تجربه کردید و قصد کاشت مو را دارید، از مشورت با جراح مجرب و با تجربه دریغ نکنید. پزشک متخصص پیوند مو می‌تواند به تعیین بهترین روش برای نیازهای منحصر به فرد شما کمک کند. به یاد داشته باشید، یک سر پر مو می‌تواند برای اعتماد به نفس و عزت‌نفس شما معجزه کند، بنابراین همین امروز اقدام کنید و از مزایای یک ظاهر زیبا با موهای طبیعی بهره‌مند شوید.

 

کلام پایانی

در مورد حداقل و حداکثر سن مناسب برای کاشت مو، پزشک متخصص باید پیش از هر اقدامی، شرایط بیمار را به دقت بررسی کند. اگر فرد از نظر سنی برای انجام این عمل مناسب نباشد، به هیچ وجه نباید عمل پیوند مو برای او انجام شود.

کاشت موی طبیعی در سنین پایین، به ویژه در افراد زیر ۲۵ سال، اغلب باعت ایجاد نتایج کاشت مو ناموفق می‌شود. دلیل این امر آن است که ریزش مو در این سنین هنوز تثبیت نشده و احتمال ریزش مجدد موها، حتی موهای کاشته شده، وجود دارد. این موضوع می‌تواند به عنوان یکی از عوارض جدی پیوند مو در سنین پایین در نظر گرفته شود.

در جلسه مشاوره پیش از عمل، پزشک موظف است در مورد شرایط سنی بیمار و علل ریزش مو سوالات لازم را مطرح کند. اگر در این جلسه، پزشک هیچ سوالی در مورد شرایط سنی از شما نپرسید و علل ریزش مو را بررسی نکرد، توصیه می‌شود که به آن مرکز برای انجام پیوند مو مراجعه نکنید.

 

12 پاسخ به “بهترین سن برای کاشت مو”

  • سلام میخواستم بدونم کاشت مو برای کسی که قرص ترک اعتیاد مصرف میکند مشکلی دارد?ممنونم

    • باسلام
      امکان کاشت مو در موارد استفاده از برخی از انواع مواد مخدر نیز وجود دارد
      اکثر افراد مصرف سیگار و مواد مخدر را معادل یکدیگر در نظر میگیرند در حالی که اینچنین نیست و ضرر مصرف سیگار در دوره قبل و بعد از انجام جراحی پیوند موی طبیعی به مراتب بیشتر بوده و این ضرر به دو مورد اصلی مربوط می شود:
      ۱- سیگار حاوی نیکوتین بوده که موجب انقباض (تنگی) عروق شده که منجر به کاهش جریان خون لازم برای ترمیم نواحی کاشت و رشد موها می شود که ممکن است عارضه ای به نام نکروز در ناحیه کاشت ایجاد شود.
      ۲- همچنین مصرف سیگار موجب تنفس گاز مونوکسید کربن ناشی از آن شده که بدلیل چسبندگی بیشتر ( نسبت به اکسیژن ) به هموگلوبین مانع رسیدن اکسیژن به گرافت ها و در نتیجه کاهش تراکم نتیجه نهایی کاشت می شود.
      لذا کاهش مصرف سیگار یا ترک سیگار در این بازه زمانی به شدت توصیه می شود،
      ولی اکثر مواد مخدر فاقد این عوارض بوده و تنها ممکن است در مرحله تاثیر ماده بی حسی اخلال ایجاد کند که برای رفع این مورد باید با پزشک تیم کاشت مو مشاوره نمایید
      شاد و پیروز باشید

  • سلام آقای دکتر خسته نباشید اگر فردی سیگار بکشه و بخواد بیاد عمل کاشت مو انجام بدهد باید سیگار را ترک کند بعد از عمل؟ اصلا سیگار کشیدن نتیجه ای در روند موهای کاشته شده داره؟

    • سلام
      بله مصرف سیگار قبل و بعد از عمل ممنوع است چراکه تاثیر مستقیم در پرپشتی نتیجه نهایی یا ایجاد عارضه ای به نام نکروز که بعد نیاز به ترمیم دارد خواهد داشت.
      دو هفته قبل از عمل و حداقل یک تا سه ماه بعد از عمل مصرف سیگار را به حداقب رسانده یا کاملا قطع نمایید.
      شاد و پیروز باشید

  • سلام من 25 سال سن دارم ولی موهای بخش شقیقه های سرم کاملا ریخته و این خیلی تو روحیه ام تاثیر گذاشته الان بخوام برای کاشت مو اقدام کنم میشه یا سن خاصی داره؟

    • سلام
      همانطور که در مقاله اشاره شد امروزه با پیشرفت تکنیک های کاشت مو و ظرافت بیشتر وسایل امکان انجام بیش از یک جلسه کاشت مو برای اکثر افراد امکان پذیر است پس اگر ریزش موی شما بصورتی است که بین موها فاصله بیش از ۳ میلیمتر ایجاد شده است امکان کاشت مو برای شما وجود دارد.
      شاد و سلامت باشید

  • سلام خسته نباشید بنده 31 ساله هستم بخوام برای کاشت مو اقدام کنم امکانش هست یا باید سنم بالاتر باشه؟

    • سلام
      همانطور که در متن قید شده دیگر سن ملاک انجام کاشت مو نبوده و در صورت مشخص شدن الگوی نهایی ریزش مو امکان انجام کاشت مو وجود دارد برای اطمینان از مناسب بودن شرایط جهت کاشت مو در ساعات مشخص شده جهت مشاوره رایگان حضوری به کلینیک مراجعه نمایید.
      شاد و سلامت باشید

  • سلام خسته نباشید
    تو ۲۳ سالگی هم میشه کاشت انجام داد اگه الگوی ریزش معلوم باش ولی ریزش تکمیل نشده باش؟

    • سلام
      بله اگر الگوی ریزش مشخص شده باشد محدودیت سنی برای انجام کاشت مو وجود ندارد ، در واقع زمانی که فاصله بین موهای موجود بیشتر از ۳ میلیمتر باشد می توان بین آن ها کاشت مو انجام داد البته باید گفت کاشت مو در سنین پایین و قبل از تکمیل روند ریزش مو ممکن است بعد از چند سال به یک جلسه تکمیلی دیگر کاشت مو نیاز پیدا شود.
      شادو سلامت باشید

  • سلام وقت ب خیر. ببخشید من دختر ۲۶ ساله ای هستم که ریزش مو ارثی دارم و جلو سرم کم مو هست و تارهای مو نازکی دارم و ۳ جلسه هم پی آر پی انجام دادم ولی متاسفانه جواب نگرفتم. آیا کاشت مو برای من مناسب است و برای خانم هایی که ریزش مو ارثی دارند کاشت مو جواب میدهد یا از روش های دیگر درمان باید استفاده کرد؟

    • سلام
      به شرطی که ریزش مو روی بانک موهای پشت سر بی تاثیر بوده و تنها جلو و روی سر را درگیر نموده باشد می توانید اقدام به کاشت مو نمایید در غیر اینصورت باید از روش های دیگر مانند اسکالپ سر استفاده نمایید.
      شادو سلامت باشید