ریزش ابرو (علت و روش های درمان)

عوامل زیادی می‌توانند باعث ریزش موی ابرو شوند، از جمله عدم تعادل هورمونی، رژیم غذایی و برخی بیماری‌های پوستی می‌تواند باعث شود که فرد متوجه نازک شدن ابروها و ریزش ابروها شود.

ریزش ابرو می‌تواند هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار دهد. تعیین علت ریزش ابروها می‌تواند به فرد کمک کند تا بهترین درمان را جهت کنترل ریزش ابروها استفاده کند.

افراد ممکن است متوجه ریزش موی ابرو در یک یا هر دو طرف ابروها شوند. علائم دیگر می‌تواند شامل خارش، خشکی پوست و ریزش مو یا نازک شدن مو در سایر قسمت‌های بدن باشد.

مانند موهای سر، ابروها نیز می‌توانند نازک شوند یا رشدشان متوقف شود. ممکن است به هر دلیلی ریزش ابروها را تجربه کنید که در این مقاله به به بررسی علل و درمان‌های مختلف جهت ریزش ابروها پرداخته‌ایم.

بهترین قرص برای ریزش ابرو

علت ریزش ابرو

اگر یک یا هر دو ابرو شما نازک هستند، ممکن است به دلیل عفونت، بیماری‌های پوستی، تغییرات هورمونی یا بیش فعال بودن سیستم ایمنی باشد. کمبودهای تغذیه‌ای، آسیب‌های فیزیکی یا استرس عاطفی نیز می‌توانند باعث کاهش ابروها شوند.

با شناسایی علت ریزش ابرو، شما و پزشک‌تان می‌توانید درمان مناسب را برای کمک به پیشگیری، یا به حداقل رساندن ریزش ابرو پیدا کنید.

دلیل ریزش ابروها
پسوریازیس اگزما آلوپسی آره آتا
درماتیت سبورئیک درماتیت تماسی بیماری هانسن
قارچ پوستی تلوژن افلوویوم افزایش سن
استرس و اضطراب بارداری و زایمان شیمی درمانی
تغذیه نامناسب بیماری‌های پوستی مصرف برخی داروها
شرایط ژنتیکی تریکوتیلومانیا سوختگی

آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا یک ریزش سکه‌ای مو و ابرو یک بیماری خود ایمنی است که در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به اشتباه بخشی از بدن شما را به عنوان دشمن می‌شناسد و به آن حمله می‌کند. آلوپسی آره‌آتا فولیکول‌های مو را هدف قرار می‌دهد که هر کدام از آن‌ها رشد می‌کنند و تولید مو را کُند یا متوقف می‌کند.

انواع مختلفی از آلوپسی وجود دارد که عبارتند از:

  • آلوپسی آره آتا باعث ایجاد لکه‌های تصادفی ریزش مو می‌شود.
  • آلوپسی یونیورسالیس، باعث ناپدید شدن تمام موها می‌شود.
  • آلوپسی فیبروزان پیشانی، باعث ایجاد اسکار در پوست سر همراه با طاسی و ریزش ابرو می‌شود.
بیشتر بخوانید
خارش ابرو یکی از مشکلاتی است که ممکن است برخی از افراد دچار آن شوند و از این مشکل رنج ببرند جهت اطلاع از علل این موضوع و نحوه درمان آن می‌توانید به مطلب علت خارش ابرو مراجعه نمایید.

کمبود مواد مغذی

بدن انسان به مواد مغذی از جمله منابع انرژی (کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، چربی‌ها)، اسیدهای آمینه و چرب، ویتامین‌ها و مواد معدنی نیاز دارد. برخی از این‌ها رشد مو را حفظ کرده و بر آن تأثیر می‌گذارند، بنابراین کمبود هر یک از آن‌ها می‌تواند باعث ریزش ابرو شود.

کمبود ویتامین A یا روی می‌تواند باعث کُند شدن رشد سلولی شود و مانع تولید منبع معتبر سبوم (روغن) مرطوب کننده شود.

اگزما (درماتیت آتوپیک)

اگزما التهاب پوست است که باعث خارش، قرمزی، ترشح و تحریک می‌شود. این بیماری توسط سیستم ایمنی بیش از حد حساس تحریک می‌شود و می‌تواند با شعله ور شدن یکباره یا یک وضعیت مداوم ظاهر شود.

از آنجایی که فولیکول‌های مو در پوست جاسازی شده‌اند، اگزما ممکن است در رشد مناسب مو و ابرو اختلال ایجاد کند.

پسوریازیس

پسوریازیس یک اختلال خودایمنی است که باعث می‌شودسلول های پوست به سرعت تکثیر شوند به طوری که لکه‌های قرمز، ضخیم، پوسته پوسته و دردناک ایجاد می‌شود. این بیماری فولیکول‌های مو را مسدود کرده و رشد مو و ابرو را متوقف می‌کند.

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک معمولاً یک وضعیت مداوم است. پزشکان معتقدند که این بیماری در اثر قارچ یا تولید بیش از حد چربی در پوست ایجاد می شود. درماتیت سبورئیک منجر به شوره ابروها می‌شود که در نتیجه این شوره باعث ایجاد ریزش در ابروها می‌گردد.

بیشتر بدانید
یکی از روش‌های درمانی موثر جهت جلوگیری از ریزش ابروها استفاده از روغن‌های گیاهی است که روغن کرچک جهت تقویت ابروها و رشد مجدد آن‌ها بسیار تآثیرگذار است. جهت اطلاع از نحوه مصرف این روغن جهت رشد ابروها و اطلاع از سایر فواید آن به مطلب روغن کرچک برای ابرو مراجعه نمایید.

مشکلات تیروئید

بیماری تیروئید یکی از علل شایع ریزش موی ابرو است. غده تیروئید شما هورمون‌هایی تولید می‌کند که متابولیسم را تنظیم می‌کنند.

هنگامی که این غده بیش از حد یا خیلی کم هورمون تولید می‌کند، بدن شما از تعادل خارج می‌شود و تعدادی از فرآیندهای طبیعی را مختل می کند که یکی از این موارد باعث اختلال در رشد مو می‌شود. ریزش ابرو ناشی از تیروئید معمولا موقتی است و پس از بازگشت سطح تیروئید به حالت طبیعی موهای ابرو باید به حالت طبیعی خود برگردند.

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب بیش از حد می‌تواند باعث تغییرات فیزیولوژیکی شود، از جمله کاهش اکسیژن به فولیکول‌های مو و نوسان سطح هورمون منبع مورد اعتماد که به ریزش موی ابرو کمک می‌کند.

درمان ریزش ابرو

درمان ریزش  ابرو

اولین قدم برای مقابله با ریزش مو مراجعه به پزشک برای شناسایی علت ریزش مو است. درمان‌های زیر، روش‌های رایج برای ریزش موی ابرو هستند.

نام دارو روش مصرف
بیماتوپروست موضعی استفاده هر روز از محلول بیماتوپروست به رشد عالی و پایدار ابروها کمک می‌کند.
کورتیکواستروئیدها استفاده موضعی از کرم‌ها یا پمادهای استروئیدی می‌تواند ریزش ابروها را متوقف کند.
ماینوکسیدیل افراد اغلب از ترکیب ماینوکسیدیل و کورتیکواستروئیدها با هم برای درمان ریزش ابرو استفاده می‌کنند.

 

روغن کرچک روغن کرچک یک درمان خانگی طولانی مدت برای رشد ابرو است که ممکن است فولیکول‌های مو را با اثر بر روی برخی هورمون‌ها تحریک کند.
آنترالین برای کسانی که ریزش موی ابرو ناشی از یک فرآیند التهابی دارند تجویز می‌شود.
کاشت ابرو یا میکروبلیدینگ انجام این روش‌ها باعث رشد مجدد مو نمی‌شود اما می‌تواند ظاهری پرتر به ابروها بدهد.

 

انواع روش‌های تشخیص ریزش ابرو

پزشکان می‌توانند از طیف وسیعی از آزمایش‌ها برای تعیین این که چرا یک فرد دچار ریزش موی ابرو می‌شود، استفاده کنند.

آن‌ها ابتدا در مورد علائم، مدت زمان علائم و هرگونه سابقه خانوادگی بیماری‌های ریزش مو سؤال می کنند همچنین ممکن است رژیم غذایی و سایر عوامل دیگر را بررسی کنند.

برخی پزشکان با استفاده از تریکوسکوپی که یک ابزار تشخیصی غیرتهاجمی برای بیماری‌های مو است، موهای ابرو را از نزدیک بررسی می‌کنند. این ابزار  به تشخیص آلوپسی آره آتا و آلوپسی فیبروزان فرونتال کمک می‌کند.

شکل دقیق موهای ابرو می‌تواند به پزشک کمک کند تا تشخیص دهد که آیا فرد مبتلا به آلوپسی است یا خیر. در آلوپسی فیبروزان فرونتال، ممکن است لکه های سفید نیز وجود داشته باشد.

آن‌ها همچنین ممکن است از آزمایش خون برای سطوح هورمون تیروئید T3 و T4 استفاده کنند که هرگونه عدم تعادل هورمونی را که می‌تواند باعث ریزش ابرو شود را نشان می‌دهد.

علت خارش و ریزش ابرو

نتیجه‌گیری

دلایل زیادی برای ریزش موهای ابرو وجود دارد و ممکن است با عدم تعادل هورمونی، شرایط پوستی، کمبودهای تغذیه ای یا داروها مرتبط باشد.

اگر افراد متوجه ریزش موی ناگهانی در ابروها شوند، باید  به پزشک مراجعه کنند زیرا آن‌ها می‌توانند علت ریزش ابرو را تشخیص دهند، شرایط بالقوه سلامتی مانند عدم تعادل هورمونی را آزمایش کنند و توصیه‎هایی در مورد بهترین درمان‌ها برای رشد مجدد ابرو ارائه دهند.

رسیدگی به علت ریزش مو در بسیاری از موارد می‌تواند به فرد امکان رشد مجدد ابرو را بدهد. درمان‌های موضعی و روش‌های زیبایی نیز می‌توانند به بازیابی رشد ابرو کمک کنند.