علت خارش بعد از کاشت ابرو چیست؟+نحوه درمان
خارش ابرو بعد از کاشت جزء عوارض رایج عمل پیوند ابرو محسوب میشود که این عارضه موقتی است و جای هیچ گونه نگرانی ندارد. احساس خارش در ناحیه کاشت ابرو و محل برداشت مو پس از کاشت ابرو کاملا طبیعی است و به علت فرآیند ترمیم پوست رخ میدهد.
خارش بعد از کاشت ابرو اصولا در روز سوم یا پنجم بعد از عمل شروع میشود و بعد از گذشت دو هفته از بین میرود. در این مقاله به طور کامل، علل خارش بعد از کاشت ابرو، روشهای کاهش خارش در ناحیه ابرو و داروهای مورد استفاده جهت خارش بعد از کاشت ابرو مورد بررسی قرار گرفته است.
علت خارش ابرو بعد از کاشت
ایجاد خارش در ناحیه برداشت مو یا کاشت ابرو به دو دلیل عمده بعد از کاشت ابرو به وجود میآید که عبارتند از:
- اولین دلیل ایجاد پوسته یا کراست بافت مرده روی ناحیه کاشت ابرو است که بعد از جدا شدن از پوست به مانند یک جسم خارجی تحریک حس خارش را در پی دارد.
- دلیل دوم افزایش خونرسانی ناحیه به واسطه التهاب و تحریک پوست است که این اتفاق هم ممکن است در چند روز پس از عمل و به واسطه بروز جراحت اتفاق افتد و هم در چند ماه پس از کاشت ابرو و زمانی که ساقه موها قصد خروج از زیر پوست را دارند و باعث تحریک پوست آن ناحیه میشوند.
- خشک شدن پوست ناحیه ابرو یکی دیگر از دلایل خارش ناحیه ابرو است که با مصرف مرطوبکنندههای تجویز شده توسط پزشک میتوانید این خشکی را برطرف کنید.
شایان ذکر است که خارش بدون وجود قرمزی و گرمای آن ناحیه و ترشحات به هیچ عنوان نشانهای از عفونت نبوده و لازم نیست نگران باشید مخصوصا در ناحیه برداشت مو که به دلیل وجود زخم ممکن است تا چند روز ترشحاتی دیده شود و خود نخ بخیه مانند یک جسم خارجی باعث تحریک پوست میشود.
افتراق خارش طبیعی و پاتولوژیک ممکن است برای بیماران امری چالش برانگیز باشد لذا بهتر است بدانید که در مجموع عفونت بعد از کاشت ابرو به شرط مصرف آنتیبیوتیکهای تجویز شده توسط پزشک و رعایت دستورات شستشو بعد از کاشت ابرو و مراقبتهای بعد از کاشت ابرو امری بسیار نادر است.
درمان خاروش ابرو بعد از کاشت
همانطور که در بخش داروهای بعد از کاشت ابرو اشاره کردیم در یک هفته اول بعد از کاشت ابرو میتوان از داروهای ضد خارش خوراکی مانند قرص هیدروکسیزین یا سیتریزین و یا انواع دیگر داروهای آنتیهیستامین استفاده نمود.
بعد از گذشت یک هفته میتوان در صورت عدم رفع خارش با این داروها و حس خارش شدید از کورتون موضعی مانند پماد هیدروکورتیزون نیز استفاده نمود این داروها با کاهش التهاب ناحیه خونرسانی بیش از حد را تقلیل داده و در رفع حس خارش بسیار مؤثر هستند.
البته باید در نظر داشت که مصرف کورتون در طولانیمدت به دلیل عوارضی که دارد توصیه نمیشود و بهتر است این دارو تحت نظر جراح کاشت ابرو استفاده شود چراکه کورتونها همیشه آخرین خط درمان میباشند.
پس از گذشت چند ماه از کاشت ابرو و شروع رشد ابروهای کاشت شده ساقهها در تلاش برای خروج از زیر پوست ممکن است باعث تحریک پوست ناحیه و حتی ایجاد جوشهای زیر پوستی شوند در این حالت اولین و بهترین راه درمان این جوشها میباشد چراکه رفع این جوشها و خروج موها از زیر پوست به شدت در کاهش التهاب ناحیه و به تبع آن کاهش احساس خارش در ناحیه مؤثر میباشد.
در مقالهای تحت عنوان جوشهای بعد از کاشت ابرو در همین سایت بهطور مفصل به راههای رفع و درمان جوشهای بعد از کاشت ابرو پرداختهایم.
مراقبتهای لازم هنگام خارش ابرو بعد از کاشت
خاراندان ناحیه کاشت ابرو و کندن دلمهها بعد از کاشت ابرو ممنوع است چون باعث آسیب به فولیکولهای تازه کاشت شده میشود.
شستشوی ناحیه کاشت ابرو در کنترل خارش ابرو تاثیرگذار است بنابرای جهت عدم آسیب به فولیکولهای تازه کاشت شده ابرو، ضروری است تا ابروهای خود را مطابق با دستورات پزشک شستشو دهید.
عدم انجام ورزش و فعالیتهای سنگین بدنی تا دو هفته بعد از عمل کاشت ابرو زیرا تعریق بیش از حد ممکن است باعث خارش در ناحیه کاشت ابرو شود.
از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید اجتناب کنید زیرا گرما باعث تشدید خارش میشود.
آیا خاراندن نواحی کاشت ابرو یا برداشت مو مضر است؟
در این ارتباط باید گفت که خاراندن ناحیه برداشت مو در هیچ زمانی بعد از عمل مشکلی ندارد اما در هفته اول بعد از عمل کاشت ابروی طبیعی به هیچ عنوان نباید دست یا هر جسم دیگری با ناحیه کاشت ابرو تماس مستقیم یا مالش داشته باشد.
خاراندن ناحیه کاشت ابرو پیش از یک هفته به دلیل محکم نبودن گرافتهای کاشت شده ممکن است با خروج گرافتها و یا آسیب به این ناحیه همراه باشد که بعدا باعث عدم رشد کامل ابروها و نیاز به جلسه ترمیم شود.
شایان ذکر است که پس از گذشت یک هفته از زمان عمل لمس یا خاراندن ناحیه کاشت ابرو دیگر مشکلی ایجاد نخواهد نمود و در واقع دست کشیدن و پاک کردن دلمههای کاشت ابرو و کراستهای پوستی ناحیه کاشت لازم میباشد.
روشهای کاهش حس خارش ناحیه کاشت ابرو چیست؟
در یک هفته اول، دست کشیدن روی ناحیه کاشت ابرو ممنوع است و بهترین روش کاهش حس خارش استفاده از کیسه یخ در اطراف ناحیه کاشت ابرو (بالای ابرو و روی پلک) میباشد.
عدم استفاده از خوراکیهای محرک و افزایشدهنده جریان خون مانند سیر و پیاز، ادویههای تند و نوشابههای انرژیزا میتواند در کاهش حس خارش نقش داشته باشد.
شایان ذکر است که به دلیل غیر ارادی بودن پاسخ به حس خارش و خاراندن ناحیه بهتر است ناخنها کوتاه نگاه داشته شوند و در هنگام خواب از دستکش استفاده شود تا در صورت خاراندن غیر ارادی ناحیه کمترین آسیب ممکن به ابروها وارد شود.
پس از گذشت یک هفته از انجام عمل و پیوند خوردن گرافتهای کاشت شده با پوست میتوان در صورت احساس خارش در ناحیه کاشت ابرو ناحیه را خاراند همچنین میتوان برای کاهش این حس از چرب کردن ناحیه برداشت مو یا کاشت ابرو با پماد ویتامین آ+د یا روغن نارگیل یا بادام استفاده کرد.
نتیجهگیری
در پایان باید گفت: خارش ناحیه کاشت ابرو و ناحیه برداشت مو امری طبیعی است و هیچ خطر یا عوارضی برای نتایج کاشت ابرو ایجاد نمینماید، در هفته اول به هیچ عنوان نباید ناحیه کاشت خارانده یا لمس شود اما ناحیه برداشت مو از این حیث مشکلی ندارد.
پس از یک هفته میتوان ناحیه کاشت را نیز لمس کرد و خاراند، برای کاهش حس خارش راهحلهای غیر دارویی و دارویی زیادی وجود دارد اما بهتر است راهحلهای دارویی تحت نظر جراح کاشت ابرو استفاده شود.
سوالات متداول
برای خارش ابرو بعد از کاشت چه باید کرد؟
استفاده از کمپرس سرد، عدم استفاده از مواد غذایی تند، استفاده از پماد ویتامین آ+د، روغن نارگیل یا روغن بادام تلخ همچنین استفاده از قرص هیدروکسیزین یا سیتریزین، داروهای آنتیهیستامین و پماد هیدروکورتیزون در کاهش خارش ابرو بعد از کاشت تاثیرگذار است.
چرا بعد از کاشت ابرو میخاره؟
پوسته پوسته شدن ابرو بعد از کاشت افزایش خونرسانی به ناحیه کاشت ابرو جهت بهبود فولیکولهای تازه کاشت شده از دلایل اصلی خارش بعد از کاشت ابرو هستند.
سلام. من بیست و شش روز پیش کاشت ابرو انجام دادم و هر روز خارش ابروم بیشتر شده و تقریبا دیگه برام قابل تحمل نیست.
سلام
به احتمال زیاد از دسته افرادی هستید که بدلیل وسواس زیاد درست ابروها را شستشو نداده و دست نمی کشید اما اگر با شستشوی بیشتر و دست کشیدن محکمتر مشکل خارش رفع نشد جهت بررسی بیشتر به پزشک متخصص کاشت ابروی خود مراجعه نمایید