عفونت بعد از کاشت ابرو

در هر عمل پزشکی که به نوعی زخم یا نفوذ در بافت‌های بدن ایجاد می‌شود احتمال وقوع عفونت وجود دارد. میزان اهمیت عفونت حاصل بستگی به موارد مختلفی از جمله شرایط سلامتی و جسمانی بیمار، میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت (قارچ، باکتری و نوع و سوشه آن‌ها) و عوامل محیطی و این که چه بخشی از بدن درگیر عفونت شده است متفاوت می‌باشد.

لذا همیشه یکی از سوالات متداول بیماران قبل از انجام هر نوع عمل جراحی، میزان احتمال وقوع عفونت و عوارض احتمالی ناشی از عفونت می‌باشد. مراجعین کاشت ابروی طبیعی نیز از این موارد استثنا نمی‌باشند، بنابراین و با توجه به عمومیت این سوال در بین مراجعین کاشت ابرو بر آن شدیم تا در یک مقاله به‌صورت جامع و کاملا علمی به پاسخ این پرسش بپردازیم که «آیا در کاشت ابروی طبیعی امکان بروز عفونت وجود دارد؟» و اگر پاسخ مثبت است «عوارض احتمالی عفونت در کاشت ابروی طبیعی چیست؟»

احتمال بروز عفونت در کاشت ابرو چقدر است؟

به‌صورت کلی می‌توان گفت: در صورت انجام عمل در کلینیک‌های استاندارد با حضور پزشکان و تیم مجرب، رعایت اصول استریل در اتاق عمل، استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک به‌صورت پیشگیرانه و رعایت دستورات لازم قبل از عمل کاشت ابرو  و مراقبت‌های بعد از عمل کاشت ابرو احتمال بروز عفونت در عمل کاشت ابرو بسیار ناچیز و تقریبا نزدیک به صفر است و حتی در صورت بروز عفونت احتمال بروز عوارض جدی مانند توسعه عفونت به خون آن‌چنان کم است که پزشکان حتی در صورت بروز عفونت اقدام به تجویز داروی تزریقی ننموده و تنها به تجویز داروهای خوراکی بسنده می‌کنند.

درمان عفونت بعد از کاشت ابرو

نشانه‌های بروز عفونت در کاشت ابروی طبیعی چیست؟

اولین مسئله در این باب این است که اساسا نشانه‌های بروز عفونت چیست و به چه مواردی کلمه عفونت اطلاق می‌گردد؟

نشانه‌های عفونت پوستی شامل تب، درد (هم در فشار دادن ناحیه و هم بدون فشار)، قرمزی، ترشح، تورم و گرمی ناحیه است.

یکی از مشکلات عمده در تشخیص عفونت بعد از کاشت ابرو این است که پوست ملتهب پس از عمل نیز تا حدودی قرمز و متورم است به همین دلیل بسیاری از مراجعین امکان تمیز و تفکیک بین التهاب عادی پوست پس از جراحت کاشت ابرو و گرمی، قرمزی و تورم عفونت پوستی را ندارند لذا بخش عمده‌ای از مراجعین این التهاب، قرمزی و تورم پس از کاشت ابرو را به حساب عفونت می‌گذارند.

در اینجا باید به این نکته اساسی در تشخیص افتراقی بین عفونت و التهاب اشاره نمود که در عفونت باید به نشانه‌های تب، درد با فشار و بدون فشار، گرمی ناحیه و ترشح غیر شفاف (سفید، شیری رنگ یا سبز) توجه نمود چراکه مابقی نشانه‌های عفونت بین التهاب بعد از کاشت ابرو و عفونت بعد از کاشت ابرو مشترک می‌باشد.

نکته بعدی این است که عفونت بعد از کاشت ابرو بین ۳ روز تا دو هفته پس از کاشت ابرو رؤیت می‌شود پس اگر نشانه‌های قرمزی و تورم جدید نبوده و از روز عمل وجود داشته پس نشانه‌ای از عفونت نمی‌باشند.

نتیجه‌ای که از موارد فوق حاصل می‌شود این است که چنانچه در بازه زمانی یک هفته لغایت دو هفته بعد از کاشت ابرو نشانه‌هایی از جمله تب، توسعه و افزایش تورم و قرمزی، گرمی ناحیه و ترشحات غیرشفاف رؤیت شد بهتر است جهت بررسی احتمال عفونت به پزشک متخصص کاشت ابروی خود مراجعه نمایید.

علل عفونت بعد از کاشت ابرو

دلیل بروز عفونت بعد از کاشت ابرو چیست؟

عامل ایجاد عفونت در ارگان‌ها و اندام‌های مختلف بدن متفاوت است، میکروارگانیسم‌های شایع عفونت‌های پوستی بیشتر باکتری‌های استافیلوکوک یا استرپتوکوکی که فلور نرمال پوست هستند می‌باشد لذا بسیاری از پزشکان به‌صورت پروفیلاکسی (پیشگیرانه) از چند روز قبل از عمل تا چند روز بعد از عمل اقدام به تجویز آنتی‌بیوتیک علیه این دسته از میکروارگانیسم‌ها می‌نمایند.

 

عوامل تشدید کننده بروز عفونت در کاشت ابرو چیست؟

به‌صورت کلی سه عامل محیط اتاق عمل، رعایت دستورات قبل و بعد از عمل توسط بیمار و شرایط جسمانی و بیماری‌های زمینه‌ای مراجعه‌کننده در بروز و تشدید عفونت کاشت ابرو تأثیرگذار می‌باشد.

  1. محیط اتاق عمل: در ابتدا باید گفت عمل کاشت ابرو جز عمل‌های تمیز می‌باشد. عمل‌های تمیز عمل‌هایی هستند که بر خلاف عمل‌های استریل نیاز به محیط استریل نبوده و تنها وسایل جراحی و ناحیه کاشت باید استریل باشند لذا اهمیت رعایت اصول استریل تنها در حد موارد فوق کفایت می‌کند اما باید در نظر داشت همین موارد ساده هم در برخی از کلینیک‌های بی‌کیفیت و درجه پایین رعایت نشده که احتمال بروز عفونت را به‌شدت بالا می‌برد.
  2. رعایت دستورات قبل و بعد از عمل: موارد مربوط به قبل از عمل، همچنین نگهداری‌های لازم بعد از عمل از جمله مصرف آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی و شستشوی ناحیه کاشت ابرو به‌صورت مرتب، در صورت عدم رعایت، یکی از دلایل اصلی بروز عفونت بعد از انجام کاشت ابرو می‌باشد.
  3. بیماری‌های زمینه‌ای: برخی از بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت یا اختلال‌های نقص ایمنی ممکن است در صورت عدم کنترل از عوامل اصلی ایجاد یا تشدید عفونت بعد از کاشت ابرو هستند لذا قبل از تصمیم به انجام عمل در مشاوره قبل از عمل کاشت ابرو با پزشک باید این موارد مطرح و تصمیم‌گیری صحیح و علمی در این زمینه اتخاذ گردد.

جلوگیری از عفونت بعد کاشت ابرو

در پایان می‌توان گفت: احتمال وقوع عفونت بعد از کاشت ابرو در صورت عمل در محیط اتاق عمل مناسب و استاندارد، رعایت کامل دستورات لازم قبل و بعد از عمل توسط بیمار و عدم وجود بیماری‌های زمینه‌ای بسیار کم و ناچیز است. همچنین با توجه به این که التهاب ناشی از عمل از برخی جهات تشابهاتی با عفونت بعد از عمل در نواحی پوستی دارد لذا تفکیک این دو مورد با وجود تب، درد و قرمزی و تورم پیش‌رونده میسر می‌شود. شایان ذکر است حتی در صورت بروز عفونت بعد از کاشت ابرو این عفونت اهمیت چندانی نداشته و در اکثر موارد بدون هیچ عارضه خاصی به راحتی و با مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی درمان می‌گردد.