مراقبت های بعد از کاشت ریش و سیبیل | نکات قبل از پیوند ریش
مراقبتهای بعد از کاشت ریش و مراقبتهای بعد از کاشت سیبیل باید به صورت اصولی و براساس دستورات پزشک انجام شود تا فرد دچار هیچگونه عارضه بعد از پیوند ریش و سیبیل نشود و نتیجه آن موفقیتآمیز باشد.
مانند هر عمل دیگر کاشت ریش هم نیاز به یکسری مراقبتهای بعد از عمل دارد تا گرافتهای کاشت شده با پوست پیوند بخورند. در ادامه به نکات مراقبتی بعد از کاشت ریش و سیبیل پرداخته شده است و تمام اصولی مراقبتی در این زمینه توضیح داده شدهاند.
مراقبتهای قبل از کاشت ریش و سیبیل
با نزدیک شدن به روز کاشت ریش، کارهایی وجود دارد که میتوانید برای کمک به بهبود نتایج و به حداقل رساندن خطر عوارض انجام دهید. انجام یکسری دستورات قبل از انجام پیوند ریش ضروری است و در کیفیت عمل جراحی تأثیرگذار است.
عدم اصلاح ریش و سیبیل قبل از کاشت
اجازه دهید موهای صورت شما قبل از کاشت ریش رشد کنند. داشتن موهای صورت تا حد امکان قبل از جراحی به جراح این امکان را میدهد که الگوی طبیعی رشد موهای شما را راحتتر ببیند و همچنین به آنها کمک میکند تا بتوانند خط رویش ریش را بهتر طراحی کنند.
به عنوان مثال اگر قبل از جراحی، موهای صورت شما رشد کرده باشد آنها میتوانند خطوط طبیعی گونه و گردن را راحتتر ببینند به همین دلیل بهتر است اجازه دهید تا در روز عمل ریشهای شما در کلینیک تراشیده شود. در مورد موهای ناحیه اهداکننده یا بانک مو لزوماً نیازی به رشد طولانی ندارید. جراح شما بسته به نوع عمل، فولیکولها را یکبهیک یا در یک نوار بلند برمیدارد.
مصرف مکمل قبل از عمل
جراح شما ممکن است مصرف ویتامینهای خاصی را قبل از پیوند برای کمک به بهبود سلامت پوست و به طور بالقوه بهبود نتایج توصیه کند. اگر قبلاً این کار را انجام ندادهاید، ممکن است تصمیم بگیرید که ویتامین C، ویتامین D و ویتامینهای B را برای کمک به بهبود رشد مو مصرف کنید. با جراح خود صحبت کنید تا بدانید چه دوز مناسب است.
عدم مصرف داروهای رقیقکننده خون
برخی از داروهایی که مصرف آنها بی خطر است نیز باید قبل از پیوند ریش اجتناب شود. به احتمال زیاد جراح به شما خواهد گفت که از مصرف آسپرین یا ایبوپروفن از یک یا دو هفته قبل از کاشت ریش خودداری کنید. هر دوی اینها خون را رقیق میکنند و میتوانند عوارضی ایجاد کنند.
عدم مصرف دخانیات و مشروبات
ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی می تواند به کاهش خطر عوارض در حین پیوند ریش کمک کند و به طور بالقوه میتواند به بهبود نتایج شما کمک کند. برخی از این تغییرات در شیوه زندگی می تواند سلامت شما را به طور کلی بهبود بخشد که ممکن است رشد کامل موهای صورت را تشویق کند.
رعایت رژیم غذایی سالم
رژیم غذایی شما نقش مهمی در سلامت کلی و نتایج جراحی شما دارد. سعی کنید در هفتههای منتهی به کاشت ریش، غذاهای غنی از مواد مغذی بیشتری مصرف کنید. یک رژیم غذایی سالم همچنین می تواند موهای جدید ریش شما را پُر پشتتر کند.
برخی تغییرات کوچکتر و موقتی ممکن است درست قبل از جراحی شما لازم باشد. اگرچه مصرف الکل در حد اعتدال معمولاً مشکلی ندارد، جراح شما ممکن است توصیه کند از چند روز قبل از پیوند از مصرف الکل خودداری کنید. تا چند روز بعد از نوشیدن الکل خودداری کنید.
مراقبتهای بعد از پیوند ریش و سیبیل
کاشت ریش و سیبیل یک گزینه فوقالعاده برای مردانی است که دارای ریشهای کمپشت هستند، تارهای ریش آنها نازک است یا به صورت پراکنده رشد کردهاند. جراحی کاشت موی ریش یک عمل جراحی نسبتاً ساده است که به راحتی در کلینیک کاشت مو شما انجام میشود.
انجام این روش فقط چند ساعت طول میکشد با این حال، روند بهبود پیوند ریش ممکن است یک ماه یا بیشتر طول بکشد. در طول این مدت، ممکن است پس از جراحی، خارش زیادی در ناحیه پیوند شده تجربه کنید. به طور کلی، بهبودی پس از پیوند ریش حدود یک هفته طول میکشد. ممکن است بتوانید بعد از یک روز یا بیشتر به سر کار بازگردید اما باید در این مدت مراقبت ویژه ای از ناحیه صورت داشته باشید.
علاوه بر تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه پیوند ریش، تعدادی کار دیگر نیز وجود دارد که میتوانید برای کمک به بهبودی پیوند ریش انجام دهید. در ادامه برخی از مراقبتهای ضروری بعد از کاشت ریش شرح داده شدهاند.
مراقبتهای قبل و بعد کاشت ریش | |
مراقبتهای قبل از کاشت ریش | مراقبتهای بعد از کاشت ریش |
عدم استفاده از داروهای رقیقکننده خون | تغییر سبک زندگی و نداشتن استرس |
عدم مصرف الکل و سیگار | خوابیدن مناسب بعد از پیوند ریش |
اصلاح نکردن صورت قبل از عمل | داشتن استراحت کافی بعد از عمل |
رعایت رژیم غذایی سالم | مراقبت از زحمهای صورت |
مراقبت از زخم پس از کاشت ریش و سیبیل
قبل از خروج از مطب، پماد آنتی بیوتیک روی زخمها زده میشود. تا حدود پنج روز پس از جراحی صورت خود را نشویید و ناحیه ریش را لمس نکنید. شما باید این ناحیه را خشک نگه دارید زیرا آب و صابون میتوانند فولیکولهای تازه پیوند شده را تحریک کنند. اگر در اطراف فولیکولها پوسته پوسته یا دلمه دیدید تعجب نکنید و ممکن است خارش داشته باشد.
ایجاد پوسته طبیعی است و بعد از چند روز پوسته پوسته می شود. جراح دستورالعملهای خاصی مانند مرطوب کردن و دوش گرفتن را به شما ارائه میکند تا در دوره نقاهت اولیه پس از جراحی به شما کمک کند و به شما ایده بهتری درباره آنچه انتظار دارید ارائه دهد.
تغییر سبک زندگی
به همه بیماران کاشت موی سر و صورت توصیه میشود تا قبل و بعد از جراحی ترمیم مو از استعمال دخانیات و نوشیدن الکل خودداری کنند تا زمانی که پیوند به طور کامل بهبود یابد. داشتن یک رژیم غذایی سالم و خوردن غذاهای سالم نه تنها می تواند به بهبودی شما از جراحی کمک کند بلکه باعث رشد مجدد موهای سالم نیز می شود. برخی از غذاهای سالم که بر رشد موهای ریش موثر هستند عبارتند از:
- غذاهای نشاستهای و فیبری مانند سیبزمینی، ماکارونی گندم کامل و غلات
- میوه و سبزیجات
- گوشت، لوبیا، تخممرغ و سایر منابع پروتئین
- محصولات لبنی مانند شیر و ماست
- نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب روزانه
- عدم مصرف مواد قندی
داشتن استراحت کافی
استراحت کافی نه تنها به شما کمک میکند قرمزی و تورم شما از بین برود بلکه می تواند زمان لازم برای کمک به بهبودی کامل را نیز به شما بدهد. ما به بیماران پیوندی توصیه میکنیم قبل از بازگشت به محل کار پس از کاشت ریش و سیبیل، چند روز مرخصی داشته باشند.
خوابیدن مناسب بعد از کاشت ریش
در حالت مرتفع بخوابید. در حالی که گرافت های مو در حال ریشه زدن هستند، شکننده و مستعد جابجایی هستند؛ بنابراین، خوابیدن در حالت مرتفع به پشت به گرافت های مو کمک میکند تا از تماس مستقیم با هر نوع سطح یا جسمی که میتواند آنها را از جای خود خارج کند، جلوگیری کند.
علت خارش بعد از کاشت ریش چیست؟
خارش در ناحیه پیوند شده بخشی طبیعی از روند بهبودی است و زمانی اتفاق میافتد که پوست بعد از پیوند، شروع به پوسته شدن میکنند. هر چقدر هم که خاراندن ناحیه خارش وسوسهانگیز باشد، نخراشیدن و نخاراندن آن بسیار مهم است زیرا ممکن است به فولیکولهای تازه کاشته شده آسیب برساند.
درمان خارش بعد از کاشت ریش و سیبیل
گاهی اوقات خارش ریش بعد از عمل غیر قابل تحمل میشود. اگر خارش ریش شما کمی بیش از حد شد، راهکارهایی وجود دارد که در تسکین خارش بعد از کاشت ریش موثر است که در ادامه روشهای مقابله با خارش بعد از عمل شرح داده شدهاند.
عدم خاراندن پیوندهای تازه کاشت شده
اجتناب از وسوسه خاراندن فولیکولهای موی تازه کاشته شده تحت هر شرایطی ضروری است. همه کاشت موها خطر عفونت بعد از کاشت مو را دارند و خاراندن و برداشتن ناحیه تحت درمان می تواند این خطر را افزایش دهد. قبل از ترمیم پوست زیرین، از برداشتن هر یک از دلمهها خودداری کنید.
اگر ریش خود را خاراندید و متوجه خونریزی، تورم بیش از حد یا التهاب شدید، باید در اسرع وقت به جراح کاشت مو یا به تیم مراقبتهای پس از آن اطلاع دهید.
ممکن است برای جلوگیری از عفونت به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید. اگر متوجه شدید که خارش بیش از حد قابل تحمل است با جراح یا تیم مراقبت بعد از عمل تماس بگیرید، آنها ممکن است بتوانند چیزی را برای شما تجویز کنند که میتواند کمک کند.
استفاده از داروهای ضد خارش
اکثر کلینیک های ترمیم مو به شما یکسری قرص یا شامپو جهت جلوگیری از خارش بعد از کاشت ریش پیشنهاد میدهند تا در صورتی که دچار خارش شدید آنها را مصرف نمایید تا کنترل این وضعیت برای شما راحتتر شود.
استفاده از داروهای ضد خارش خوراکی مانند قرص هیدروکسیزین یا سیتریزین و یا انواع دیگر داروهای آنتیهیستامین مجاز است اما بعد از گذشت یک هفته میتوان در صورت عدم رفع خارش با این داروها و حس خارش شدید از کورتون موضعی مانند پماد هیدروکورتیزون نیز استفاده کنید.
این داروها با کاهش التهاب ناحیه، خونرسانی بیش از حد را تقلیل داده و در رفع حس خارش بسیار مؤثر هستند البته باید در نظر داشت که کورتون طولانیمدت به دلیل عوارضی که دارد توصیه نمیشود و بهتر است این دارو تحت نظر جراح پیوند مو استفاده شود چراکه کورتون ها همیشه آخرین خط درمان میباشند.
عدم اصلاح صورت
ممکن است وسوسه شوید که به علت خارش زیاد، ریشهای خود را بتراشید که این بدترین کاری است که میتوانید انجام دهید. تراشیدن موهای صورت، خطر بریده شدن ناحیه تحت درمان یا عفونت بدتر را افزایش میدهد. همچنین بیهوده است زیرا ریش نیست که باعث خارش شما می شود، پوسته شدن و التهاب ناشی از جراحی پیوند ریش است. حداقل یک ماه پس از کاشت مو نباید ریش خود را بتراشید.