مصرف مشروبات الکلی بعد از کاشت مو

مصرف الکل بعد از کاشت مو ممنوع است اگر شما قصد انجام کاشت مو دارید و به الکل نیز اعتیاد دارید باید به این نکته مهم توجه نمایید چون مصرف مشروبات الکلی بلافاصله بعد از انجام پیوند مو در نتیجه نهایی و رشد موهای کاشت شده، اختلال ایجاد می‌کند.

جهت اطلاع از علل ممنوعیت الکل بعد از کاشت مو و تأثیر آن در روند رشد مو بعد از عمل پیوند مو  تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید و در صورتی که سوالی در این زمینه برای شما ایجاد شده است که به آن نپرداخته‌ایم فقط کافی است در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح نمایید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ آن را دریافت نمایید.

آیا مجاز به مصرف الکل بعد از کاشت مو هستید؟

در مورد این که چه زمانی پس از کاشت مو مجاز به نوشیدن نوشابه‌های الکلی هستید با پزشک خود صحبت کنید. الکل حتی پس از عمل می‌تواند منجر به خونریزی بیشتر شود، این یک عامل استرس برای بدن است. در صورت مصرف مشروبات الکلی، بهبود بخیه‌ها به تاخیر می‌افتد. از آنجایی که سیستم ایمنی بدن نیز تحت تأثیر الکل قرار می‌گیرد، خطر عفونت افزایش می‌یابد. الکل می‌تواند باعث ایجاد عفونت‌های شدید و چرکی در ناحیه اهدا کننده (بانک مو) و گیرنده شود. اثر درمان داروهای آنتی‌بیوتیک که بعد از جراحی دریافت می‌کنید با مصرف الکل به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و این داروها دیگر نمی‌تواند از شما در برابر عفونت محافظت کند.

تولید عرق با نوشیدنی‌های حاوی الکل افزایش می‌یابد. پوسته‌ها پاره می‌شوند یا نرم می‌شوند، قرمزی و تورم برای مدت طولانی‌تری باقی می‌ماند. اسکارهای قابل مشاهده تشکیل می‌شود و رشد موهای کاشته شده دشوارتر می‌شود. بسیاری از گرافت‌ها می‌میرند و مو می‌ریزد. الکل منجر به افزایش ترشح هورمون‌های استرس می‌شود و آسیب به موهای کاشت شده را افزایش می‌دهند.

بیشتر بدانید
یکی از موارد ممنوعه بعد از پیوند مو، استعمال دخانیات است که جهت اطلاع از علل ممنوعیت آن و عوارضی که برای فرد در حین جراحی و بعد از جراحی ایجاد می‌کند فقط کافی است به مطلب سیگار کشیدن بعد از کاشت مو مراجعه نمایید.

علل ممنوعیت مصرف الکل بعد از کاشت مو

80 درصد مردان تحت تأثیر ریزش موی ژنتیکی قرار دارند. اگر قرار است مشکل برای همیشه برطرف شود، انجام پیوند مو می‌تواند کمک‌کننده باشد اما این عمل در صورتی موفقیت‌آمیز خواهد بود که فرد یکسری نکات را قبل و بعد از جراحی رعایت کند یکی از نکات مهم در این زمینه عدم مصرف مشروبات است.

موهایی که به تازگی کاشته شده‌اند بسیار حساس هستند، گرافت‌ها نمی‌توانند محکم بچسبند و فولیکول‌ها می‌میرند. در بدترین حالت، به دلیل کاهش سرعت رشد، نتیجه کاشت مو فقط موهای کم پشت و ضعیف است همچنین به دلیل تامین ضعیف مواد مغذی به بافت، سلول‌های حساس ریشه مو آسیب می‌بینند. مو نازک، شکننده و ضعیف است. طول عمر آن‌ها بسیار کوتاه شده است. در ادامه برخی از علل ممنوعیت نوشیدن الکل بعد از کاشت مو شرح داده شده‌اند.

اختلال در بهبودی و کاهش عروق

مصرف الکل پس از کاشت مو، سنتز کلاژن توسط فیبروبلاست ها را مختل می‌کند. این تأخیر بر بهبود برش‌های ریز در محل قرارگیری گرافت‌ها تأثیر می‌گذارد و منجر به خونریزی طولانی مدت می‌شود. چنین شرایطی برای تشکیل عروق خونی جدید ضروری برای پیوندها مضر است. بدون خون‌رسانی مناسب، گرافت‌ها از کمبود اکسیژن و مواد مغذی رنج می‌برند و در نتیجه تا 50 درصد از پیوندها در روزهای بعد از عمل می‌میرند.

کاهش خودکنترلی و رفتار پرخطر

با نوشیدن الکل کنترل فرد کاهش می‌یابد و احتمال آسیب‍‌های تصادفی مانند ضربه به سر یا خاراندن پوست سر را افزایش می‌دهد. این اقدامات می‌تواند به پیوندهای جدید آسیب برساند.

خطر بالای التهاب و عفونت‌های باکتریایی

الکل تعریق را افزایش داده و بافت‌ها را خشک می‌کند و شرایط ایده‌آلی را برای رشد میکروبی ایجاد می‌کند. این محیط می‌تواند پوسته‌های محافظ روی زخم‌ها را نرم کند و باعث شود راحت‌تر پاره شوند. باکتری‌های اطراف می‌توانند فولیکول‌های پیوند شده را آلوده کرده و باعث قرمزی، تورم و اگزما شوند. یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که مصرف الکل خطر ابتلا به عفونت پوست را سه برابر می‌کند.

افزایش ریزش مو

مطالعه‌ای که روی 49 بیمار انجام شد نشان داد که مصرف الکل در ماه بعد از پیوند، میزان ریزش مو را دو برابر می‌کند. این ضربه‌ها همچنین می‌توانند به فولیکول‌های موی پیوند شده آسیب برسانند و از کاشت مناسب آن‌ها جلوگیری کنند بنابراین، اجتناب از مصرف الکل تا 30 روز پس از عمل ضروری است. پس از این مدت، الکل را می‌توان به تدریج و به میزان بیش از دو نوشیدنی در هفته از ماه دوم به بعد دوباره شروع کرد. مصرف معمولی ممکن است سه ماه پس از عمل از سر گرفته شود.

چه زمانی می‌توانم بعد از کاشت مو شروع به مصرف الکل کنم؟

این به این دلیل است که الکل می‌تواند باعث کم آبی بدن و کاهش روند بهبودی شود و به طور بالقوه منجر به عوارض یا پیامدهای نامطلوب شود. علاوه بر این، مهم است که در این مدت از سیگار کشیدن یا استفاده از سایر محصولات تنباکو خودداری کنید، زیرا این مواد همچنین می‌توانند در روند بهبودی اختلال ایجاد کنند. با اتخاذ یک رویکرد محتاطانه و پیروی دقیق از توصیه‌های جراح، می‌توانید به موفقیت آمیز بودن پیوند مو و ایجاد نتایج مطلوب کمک کنید.

برخی رفتارها موفقیت کاشت مو را هم قبل و هم بعد از کاشت مو افزایش می‌دهد. شاید مهم‌ترین آن‌ها مصرف الکل، سیگار و دمنوش‌های گیاهی باشد. مصرف الکل رفتاری است که هم قبل و هم بعد از کاشت مو باید حتما مورد توجه قرار گیرد. همان‌طور که پزشک توصیه می‌کند مصرف الکل را متوقف کند، نه تنها بر موفقیت کاشت مو تأثیر می گذارد بلکه از عوارض احتمالی نیز جلوگیری می‌کند. از آنجایی که الکل بر عملکردهای تنفسی و گردش خون تأثیر می‌گذارد، مصرف الکل باعث توقف یا اختلال در عملکرد این سیستم‌ها می‌شود. اگر مصرف الکل را از نظر کاشت مو ارزیابی کنیم، باید از رقیق‌کننده‌های خون و داروهایی که انعقاد را مشکل می‌کنند خودداری کرد تا از خونریزی زیاد کاندید قبل از کاشت مو جلوگیری شود. از آنجایی که مصرف الکل نیز این اثرات را بر روی عملکرد بدن ایجاد می‌کند، باید حداقل 15 روز قبل و 30 روز بعد از کاشت مو از مصرف الکل خودداری کرد.

در کلینیک تخصصی کاشت مو دکتر نوایی عمل پیوند مو توسط پزشک متخصص و تکنسین‌های با تجربه انجام می‌شود. جهت انجام کاشت مو در اصفهان و دریافت مشاوره رایگان در این زمینه فقط کافی است با کارشناسان کلینیک با شماره ۰۹۱۰۹۱۰۵۴۸۴ تماس حاصل نمایید.

لازم به ذکر است که دوره 30 روزه نباید کوتاه یا حتی تمدید شود. فرد باید توجه داشته باشد که هر چه مدت بیشتری از الکل خودداری کند، عوارض کمتری را تجربه خواهد کرد. به خصوص پس از کاشت مو، اجتناب از مصرف الکل برای به دست آوردن راندمان بالا و کوتاه شدن دوره نقاهت بسیار مهم است.

در نهایت به طور خلاصه می‌توان گفت: که چرا مصرف الکل پس از کاشت مو ممنوع است که دلایل کلی آن عبارتند از:

  • اگر بعد از کاشت مو الکل مصرف نشود، روند بهبودی تا حد امکان کوتاه می‌شود.
  • خطر عوارض در کاشت مو کمتر است.
  • اصول کار بدن در حین و بعد از کاشت مو به هیچ وجه تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.

آیا مصرف الکل قبل از کاشت مو مجاز است؟

در طول کاشت مو در کلینیک پزشک داروی بیحس کننده موضعی را روی پوست سر اعمال می‌کند تا از هرگونه احساس درد جلوگیری کند. نوشیدن الکل، اعم از شامپاین، شراب، آبجو یا سایر نوشیدنی‌های الکلی، قبل از کاشت مو باعث می‌شود که اثر بیحسی به طور کامل انجام نشود.

ممکن است در طول عمل احساس درد کنید. علاوه بر این، الکل خون را رقیق می‌کند، این امر دوز بیحس کننده موضعی را به صورت جداگانه دشوار می‌کند. به دلیل اثر رقیق‌کنندگی خون، در طول عمل خونریزی افزایش می‌یابد.

خونریزی شدید باعث تاخیر در قرار دادن فولیکول‌های مو با روش FUE می‌شود. سلول‌های حساس ریشه مو حداکثر تا شش ساعت ممکن است از پوست جدا شوند برای انجام یک عمل کاشت مو موفق مهم است که در حین جراحی خونریزی شدید رخ ندهد. اگر فولیکول‌های مو برای مدت طولانی خارج از بدن باشند، سلول‌های حساس برای همیشه آسیب می‌بینند، سرعت رشد پیوندهای پیوندی کاهش می یابد و موهای کاشته شده می‌میرند و می‌ریزند.

بیشتر بخوانید
ورم چشم و صورت یکی از عوارض شایع بعد از جراحی پیوند مو است که به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود جهت اطلاع از علل و نحوه درمان آن می‌توانید به مطلب ورم بعد از کاشت مو مراجعه نمایید.

عوارض مصرف الکل بر بدن

الکل، واکنش‌ها و درک شما از محیط اطراف را تغییر می‌دهد. الکل از طریق مخاط دهان و معده وارد جریان خون و اندام‌های داخلی می‌شود و تخریب آهسته در کبد انجام می‌شود. در مغز، مواد پیام رسان و پردازش تکانه‌های عصبی الکتریکی مهار می‌شوند و توانایی واکنش کُند شده است. همانطور که الکل بدن را کم آب می‌کند، تعادل مایعات دیگر دست نخورده نیست. دمای بدن همچنان کاهش می‌یابد. گیجی، سردرگمی و خواب آلودگی افزایش می‌یابد.

با مصرف الکل به سلول‌های غشای مخاطی آسیب رسانده می‌شود، کبد چرب می‌شود و رشد تومورها ترویج می‌شود. حجم مغز به دلیل تخریب سلول‌های مغز کاهش می‌یابد. مشکلات تمرکز رخ ​​می‌دهد. خون رقیق شده دیگر نمی‌تواند اکسیژن و مواد مغذی کافی را برای بافت تامین کند. به دلیل کاهش سرعت تقسیم سلولی، بهبود زخم به تأخیر می‌افتد. از آنجایی که لخته شدن خون نیز مختل می‌شود، زخم‌ها به آرامی بسته می‌شوند. خطر مهاجرت باکتری‌ها به شدت افزایش می‌یابد.