جوش بعد از کاشت ابرو

جوش زدن ناحیه کاشت ابرو یکی از شایع‌ترین عوارض کاشت ابرو طبیعی است به صورتی که شاید بتوان گفت از هر سه نفر که کاشت ابرو انجام می‌دهند یک نفر به درجات مختلف جوش زدن در ناحیه کاشت ابرو را تجربه می‌نماید.

اگرچه جوش زدن در ناحیه کاشت ابرو در اکثر موارد بدون هیچ‌گونه عوارض خاصی بهبود یافته و رفع می‌گردد اما به دلیل ظاهر نازیبایی که ممکن است برای مراجعه‌کننده ایجاد نماید حائز اهمیت می‌باشد.

در این مقاله ابتدا به دلیل ایجاد جوش در ناحیه کاشت ابرو می‌پردازیم و سپس به راهکارهای رفع و درمان جوش در ناحیه کاشت ابرو را توضیح می‌دهیم.

درمان جوش بعد از کاشت ابرو

علت جوش زدن بعد از کاشت ابرو

جوش پوستی در اکثر موارد حاصل بسته شدن منافذ پوست در اثر فعالیت و تکثیر باکتری‌های فلور نرمال سطح پوست در متابولیزاسیون چربی‌های سطحی یا عمقی پوست می‌باشند.

به این معنا که فعالیت این باکتری‌ها و تغذیه آن‌ها از چربی پوستی منجر به تکثیر باکتری‌ها و در نتیجه بسته شدن خروجی منافذ پوست و ایجاد توده‌های تجمعی چربی متابولیزه شده به همراه کلونی باکتری‌های درون آن می‌شود.

بدیهی است که کاشت ابرو در پوست ناحیه کاشت ایجاد التهاب و تورم می‌نماید و تورم حاصل پوست را مستعد بسته شدن منافذ و ایجاد جوش بیشتر از حالت معمول می‌نماید، پس بروز بیشتر جوش در این ناحیه طبیعی می‌باشد.

اما باید گفت: در اکثر قریب به اتفاق این جوش‌ها هیچ مشکلی برای نتایج کاشت ابرو ایجاد نخواهد نمود و تنها مشکل زیبایی شناختی تا تکمیل روند بهبود ممکن است تا حدودی مراجعه‌کننده کاشت ابرو را آزرده نماید. در ادامه به انواع درمان‌های موجود جوش‌های بعد از کاشت ابرو می‌پردازیم.

فولیکولیت بعد از کاشت ابرو

درمان جوش‌ بعد از کاشت ابرو

همان‌طور که بیان شده اکثر جوش‌های بعد از کاشت ابرو مشکل و عوارض خاصی برای فرد ایجاد ننموده و تنها از لحاظ زیبایی تا زمان بهبود کامل ممکن است آزاردهنده باشد لذا رفع سریع‌تر و با کمترین مداخله و دارودرمانی از اولویت‌های هر متخصص کاشت ابرو در اصفهان می‌باشد.

انواع درمان‌ها از سبک‌ترین درمان تا درمان‌های قوی و سیستمیک به ترتیب اولویت و با توجه به میزان و شدت درگیری به این ترتیب می‌باشد:

تخلیه جوش‌های ابرو

در جوش‌های پراکنده و سطحی که به قول معروف نوک جوش‌ها به رنگ سفید یا زرد واضح مشخص بوده و اصطلاحا جوش‌های رسیده هستند، به شرطی که حداقل یک ماه از کاشت ابرو گذشته باشد، به راحتی با فشار دادن جوش‌ها را تخلیه نمایید البته بهتر است این فشار دادن در هنگام شستشو با مخلوطی از بتادین و شامپو باشد تا به محض ترکیدن جوش، بتادین با از بین بردن باکتری‌ها مانع تکثیر باکتری‌ها در منافذ دیگر پوست و تکثیر جوش‌ها شوند.

اگر چنانچه جوش‌ها رسیده می‌باشند اما فشردن آن‌ها تا تخلیه دردناک و اذیت کننده است می‌توانید از یک سوزن سرنگ استریل برای ایجاد شکاف در رأس جوش‌ها استفاده نمایید تا تخلیه جوش‌ها راحت‌تر انجام شود.

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی

اگر جوش‌ها عمقی‌تر از آن هستند که با فشردن تخلیه شوند ولی تعداد جوش‌ها کم هستند بهتر است از یک داروی آنتی‌بیوتیک موضعی مانند کلیندامایسین به‌صورت ژل یا پماد استفاده گردد که روزانه دو بار در ناحیه جوش‌ها استفاده شود بدیهی است که همزمانی روش ۱ و ۲ می‌تواند تأثیر بیشتری داشته باشد. از دیگر داروهای موضعی رفع جوش‌ها می‌توان به پماد تتراسایکلین اشاره نمود.

ترکیب دارویی جدیدی نیز تحت عنوان ژل آکنومیس وارد بازار شهر اصفهان شده است که ترکیب کلیندامایسین و ترتینوئین می‌باشد که به دلیل وجود ترتینوئین باعث نفوذ به عمق بیشتری از پوست و تأثیر بهتر روی جوش‌های عمقی می‌گردد.

البته باید در نظر داشت که در طول زمان استفاده از این دارو نباید موضع درمان در معرض تابش نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد همچنین مواردی از حساسیت پوستی به این دارو گزارش شده است که البته به راحتی پس از قطع مصرف دارو این حساسیت‌ها رفع می‌گردند.

بهترین روش درمان جوش بعد از کاشت ابرو

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی

در مورد جوش‌های متعدد یا جوش‌های عمقی التهابی و دردناک به غیر از موارد فوق به سراغ مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی می‌رویم بهترین این داروها کپسول کلگزاسیلین و کپسول داکسی سیکلین می‌باشند که اصولا به‌صورت هر ۸ ساعت تا حداقل دو هفته تجویز می‌شوند.

بهتر است این داروها جهت جلوگیری از ایجاد مشکلات گوارشی با وعده غذایی و معده پر استفاده شوند. از دیگر داروهای خوراکی می‌توان به تتراسایکلین اشاره نمود.

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های قوی

در مورد جوش‌های مقاوم که به درمان‌های فوق جواب نمی‌دهند بهترین گزینه آنتی‌بیوتیک خوراکی تحت عنوان مینوسیکلین می‌باشد، البته این دارو حداقل در شهر اصفهان نایاب و تا حدودی گران‌تر از دیگر آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی است اما به دلیل نفوذ خوبی که در تمامی بافت‌ها دارد توصیه می‌گردد که این دارو خط آخر درمان و روزانه بین یک یا دو عدد بسته به نظر پزشک استفاده شود.

جوش بعد از کاشت ابرو

خارش ابروها بعد از کاشت ابرو

از دیگر مسائلی که در اکثر مواقع همزمان با جوش ابروها رؤیت می‌شود احساس خارش بعد کاشت ابرو در ناحیه کاشت ابرو می‌باشد که اگر یک هفته از کاشت ابرو گذشته است می‌توان به راحتی ابروها را با نوک انگشتان (نه ناخن) خاراند در صورت مداومت خارش می‌توان از انواع داروهای آنتی‌هیستامینی ضدخارش مانند سیتریزین یا هیدروکسی زین استفاده نمود.

همچنین استفاده از کیسه آب یخ نیز در رفع علائم خارش در ناحیه ابروها مؤثر می‌باشد که البته این روش بیشتر برای افرادی است که هنوز یک هفته کامل از زمان کاشت ابروی آن‌ها نگذشته است.

در پایان باید گفت: جوش‌های بعد از کاشت ابرو یک عارضه شایع اما بی‌خطر می‌باشد که البته بهتر است بسته به شدت وقوع حتما مورد درمان قرار بگیرد اما درمان در مواردی که هنوز سه هفته تا یک ماه از کاشت ابرو نگذشته است چندان توصیه نمی‌شود اما در صورت بروز جوش‌های متعدد و التهابی در این بازه زمانی درمان با داروی خوراکی بر درمان‌های دیگر اولویت دارد.