بهترین داروها بعد از کاشت مو | لیست داروهای تقویتی بعد از کاشت مو
داروهای کاشت مو بخش مهمی از روند درمان عمل پیوند مو هستند و استفاده از این داروها قبل از جراحی، در حین عمل و بعد از جراحی بسیار ضروری است. همانند اهمیت تغذیه در کاشت مو استفاده از دارو در مراحل مختلف کاشت مو اهمیت به سزایی دارد. با وجود این که کاشت مو یک درمان غیر دارویی و جراحی است اما در موارد خاصی از برخی داروها برای رفع برخی از عوارض یا کمک به رؤیت نتایج بهتر بهره گرفته میشود.
در این مقاله به توضیح داروهایی که قبل، حین و بعد از انجام کاشت مو ممکن است مورد استفاده قرار گیرند بهصورت جداگانه خواهیم پرداخت و سعی میکنیم به زبان ساده مکانیسم اثر و عوارض احتمالی آنها را بررسی نماییم.
داروهای قبل از عمل کاشت مو
جراحی پیوند مو یک عمل نیمه تهاجمی است که جهت رفع طاسی و درمان ریزش مو انجام میشود. با توجه به این که کاشت مو یک عمل حساس است و باید در محیطی کاملا بهداشتی و استریل انجام شود و در صورت عدم رعایت این مورد امکان ایجاد عفونت بعد از عمل در فرد افزایش مییابد.
به دلیل جلوگیری از یکسری عوارض احتمالی در حین عمل و بعد از عمل مصرف یکسری داروها قبل از انجام جراحی برای هر فرد کاملا ضروری است و فرد موظف بر اساس دستورات پزشک آنها را مصرف نماید. در ادامه داروهایی که قبل از عمل کاشت مو ممکن است مورد استفاده قرار گیرند شرح داده شدهاند.
مصرف آنتیبیوتیک قبل از پیوند مو
یک نوع آنتیبیوتیک که بیشتر شامل قرص سفیکسیم ۲۰۰ (دو بار در روز) یا سفالکسین ۵۰۰ (هر ۶ ساعت) میباشد، این داروها بهصورت پروفیلاکسی یا پیشگیری از وقوع عفونت از روز قبل از عمل شروع و تا پایان دوره حدود یک هفتهای استفاده میگردند.
دلیل استفاده از این داروها پیش از بروز عفونت این است که اگر بهصورت اتفاقی در حین عمل یا پس از انجام عمل به دلیل ایجاد زخم در ناحیه پوست تعدادی از میکروبهای سطح پوست یا به اصطلاح باکتریهای فلور نرمال پوست که ضمن ضدعفونی و استریل کردن ناحیه کاشت به خوبی از بین نرفتهاند بتوانند وارد بدن شوند در سطح دفاعی بعدی که گلبولهای سفید خون هستند با کمک آنتیبیوتیکهایی که از روز قبل در خون وجود داشتهاند کاملا از بین رفته و احتمال وقوع عفونت پس از کاشت نزدیک صفر باشد.
از عوارض احتمالی این داروها میتوان به دل پیچه، ریفلاکس و اسهال اشاره نمود که البته در اکثر افراد این حالات رؤیت نمیشود و در صورت بروز این حالتها نوع داروی آنتیبیوتیک تغییر پیدا میکند.
استفاده از کپسول ترانگزامیک قبل از کاشت مو
در برخی از افراد که خون بسیار رقیق یا مشکل در انعقاد خون دارند ممکن است از کپسول ترانگزامیک (ترانکسامیک) اسید (ترانسید) یا آمپول ویتامین k تحت نظر متخصص کاشت مو استفاده گردد.
در آزمایشات خون قبل از عمل فاکتورهای انعقادی خون نیز بررسی میشوند که در صورت رؤیت اختلال در میزان یا کارکرد این فاکتورها پزشک معالج میتواند از این داروها بهره ببرد.
البته این دارو به دلیل افزایش احتمال ایجاد لختههای خونی داخل عروقی و سکته حتما باید تحت نظر پزشک و با بررسیهای کامل مصرف شود لذا از مصرف خودسرانه این دارو به شدت پرهیز نمایید.
داروهای مورد استفاده در حین عمل کاشت مو
در حین انجام عمل پیوند مو طبیعی مصرف یکسری دارو از جمله قرص، آمپول و سرم ضروری است و متناسب با شرایط جسمی و روحی هر فرد برای آن در حین عمل داروی مورد نیاز استفاده میشود. برخی از داروهای مورد استفاده در حین عمل کاشت مو عبارتند از:
- داروهای ضداضطراب
- داروهای بیحسی
- سرم قندی-نمکی
ذکر این نکته ضروری است که برای کنترل درد و این که بیمار در حین عمل هیچ گونه دردی را احساس نکند تزریق داروهای بیحسی برای همه بیماران انجام میشود اما استفاده از داروهای ضداضطراب و سرمها در همه افراد الزامی نیست و متناسب با شرایط هر فرد و صلاحدید پزشک متخصص این داروها مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به طور کامل مکانیزم داروهای ضروری در حین عمل کاشت مو شرح داده شدهاند.
قرص ضداضظراب
داروهای ضد اضطراب یا آرامبخش ممکن است برای برخی از بیمارانی که استرس شدید ناشی از جراحی کاشت مو را تجربه میکنند، تجویز شود. این داروها به آرامش بیماران کمک میکنند.
در برخی موارد ممکن است جهت کنترل استرس پیش از عمل و یا تپش قلب و فشار خون بالای بیمار از یک داروی آرامبخش بنزودیازپینی مانند قرص دیازپام، میدازولام و یا یک بتابلوکر مانند پروپرانولول (ایندرال) استفاده گردد.
استرس پیش از عمل یک مورد عادی و طبیعی بوده و نیاز به رفع آن در همه موارد وجود ندارد، تنها افرادی که واقعا استرس شدید و غیرطبیعی قبل از عمل احساس مینمایند به صورتی که روی روند عادی تفکر و رفتار آنها تأثیر میگذارد باید تحت نظر پزشک از یکی از انواع داروهای آرامبخش استفاده نمایند لذا از مصرف خودسرانه این داروها بشدت پرهیز نمایید و تصمیم به مصرف یا عدم مصرف آنها را به مشورت و نظر پزشک خود بسپارید.
استفاده از داروهای بیحسی
برای ایجاد بیحسی در ناحیه برداشت یا کاشت مو اصولا از ترکیبی از داروهای لیدوکایین، اپی نفرین در نرمال سالین استفاده میگردد. (در صورت سابقه حساسیت به داروی بیحسی دندانپزشکی حتما قبل از شروع عمل پزشک خود را مطلع نمایید تا از نوع خاصی از بیحسی استفاده نماید.)
با توجه به این که مصرف بیش از حد لیدوکایین ممکن است باعث عوارض زیادی شود تنظیم دوز داروی بیحسی بر عهده کادر درمان بوده و ترجیحا بعد از اعمال بیحسی اولیه فقط زمانی از بیحسی استفاده میشود که تحمل درد حین عمل برای بیمار سخت میباشد. البته باید در نظر داشت که بدون درد بودن پروسه عمل نسبت به کممصرف نمودن مواد بیحسی در اولویت میباشد لذا چنانچه در حین عمل اثر بیحسی از بین رفته یا کم شده و درد حس نمودید حتما به کادر درمان اطلاع دهید تا مجددا جهت رفع درد از داروی بیحسی در نقطه مورد نظر استفاده نمایند.
استفاده از سرم
در حین انجام عمل ممکن است در صورت صلاحدید پزشک از سرم نمکی یا قندی-نمکی استفاده شده یا اصلا از سرم استفاده نشود که این موارد به نظر پزشک و شرایط بیمار برمیگردد.
بهترین داروها بعد از کاشت مو
گاهی اوقات پزشک داروهایی را برای شما تجویز میکند تا بعد از عمل کاشت مو مصرف کنید. این کار برای تقویت رشد مجدد موهای سالم و اطمینان از این که کاشت مو شما نتایجی را که میخواهید به شما میدهد، انجام میشود.
علاوه بر این، برای اطمینان از کاشت مو موفق و بدون درد، باید داروهای خاصی را قبل، حین و بعد از عمل مصرف کنید. داروها میتوانند شامل داروهای تجویزی، مکملها و مسکنها باشند؛ بنابراین مصرف داروهایی که پزشک کاشت مو تجویز میکند برای شما بیخطر است و روی رشد موهای جدید و روند بهبودی شما تأثیر میگذارد.
استفاده از داروهای تقویتی و داروهای مورد نیاز بعد کاشت مو جزء مراقبتهای بعد کاشت مو به حساب میآید که در نتیجه نهایی کاشت مو بسیار تأثیر گذار است. در ادامه به داروهای بعد از کاشت مو پرداخته شده است.
لیست داروهای تقویتی بعد از کاشت مو | |
قرص آناهیل | قرص فیناستراید |
محلول ماینوکسیدیل | قرص یا آمپول بیوتین |
مولتیویتامینها | قرص سیستئین ب ۶ |
مزوتراپی مو | پی آر پی مو |
آنتیبیوتیکها
آنتیبیوتیکها به بدن در مبارزه با عفونت کمک میکنند. پزشکان آنها را بهطور پیشگیرانه برای جلوگیری از عفونت تجویز میکنند که میتواند باعث آسیب به پیوند مو شود. همزمان با تکمیل فرآیند کاشت مو، استفاده از آنتیبیوتیک بعد از کاشت مو یکی از نکاتی است که همه پزشکان توصیه میکنند.
به دلیل گرافتهای گرفته شده از ناحیه اهدا کننده و هم به دلیل کانالهای باز شده به پوست سر، زخمهای باز روی پوست سر وجود دارد. استفاده از آنتیبیوتیکها یکی از نکات مورد تأکید برای جلوگیری از عفونت در روند بهبود این زخمها است.
پس از عمل میتوانید طبق توصیه پزشک، داروی آنتیبیوتیک خود را با معده پر مصرف کنید. بسیار مهم است که داروی خود را در مدت زمان مشخص شده مصرف کنید تا کارایی مصرف آنتیبیوتیکها را به دست آورید. ادامه آنتیبیوتیکی که پیش از عمل شروع شده است تا پایان دوره یک هفتهای الزامی است.
استفاده از داروهای مُسَکِن
مسکنهای توصیه شده توسط پزشکان از جمله محصولاتی است که بعد از کاشت مو استفاده میشود. تنها وظیفه مسکن در اینجا تسکین درد نیست بلکه بر برخی شرایط نیز تأثیر میگذارد. به همین دلیل اکیداً توصیه میشود حتی اگر درد ندارید از مسکنهای توصیه شده استفاده کنید.
توصیه میشود در پنج روز اول پس از اتمام عمل از این مسکن استفاده کنید. با استفاده از این مسکن هم میتوانید دردهای احتمالی را تسکین دهید و هم به دفع داروهای بیحسی تزریق شده به پوست سرتان از طریق عرق کمک کنید. این روش برای بهبودی بیمار نیز بسیار مهم است.
جهت کنترل درد بعد از عمل از قرص استامینوفن کدئین یا شیاف دیکلوفناک استفاده میشود که در صورت عدم استفاده از دخانیات بسیار مؤثر میباشد ولی در صورت وجود سابقه سیگار یا قلیان ممکن است جهت کنترل درد از دوزهای بیشتری از این داروها استفاده گردد.
آنتی هیستامینها
برخی از بیماران بعد از پیوند مو دچار خارش میشوند. خاراندن ناحیه کاشت میتواند تأثیر منفی بر موهای کاشته شده شما بگذارد، بنابراین اگر پوست سر شما به شدت خارش دارد، پزشکان گاهی آنتیهیستامینها را پیشنهاد میکنند. جهت کنترل خارش پس از عمل ممکن است از هیدروکسیزین یا داروهای مشابه آن مانند سیتریزین یا قرص آنتیهیستامین استفاده شود.
استفاده از کورتیزون بعد از کاشت مو
استفاده از کورتیزون بعد از کاشت مو از جمله داروهایی است که برای بیمارانی که عوارض خاصی را بعد از این عمل تجربه میکنند توصیه میشود. بعد از عمل پیوند مو طبیعی، تورم و کبودی در ناحیه چشم و صورت یا روی سر ظاهر میشود. اگرچه این وضعیت پس از پیوند طبیعی است اما مصرف داروها برای آسایش افراد توصیه میشود.
با استفاده کورتیزون میتوان از تورم و کبودیهای احتمالی جلوگیری کرد که مصرف آن سه بار در روز با معده طبق تجویز پزشک، توصیه میشود. اگر به طور منظم از کورتیزون توصیه شده توسط پزشک خود استفاده میکنید، ممکن است این شانس را داشته باشید که چنین عوارض جانبی را تجربه نکنید.
به غیر از کورتیزون از داروی پردنیزولون نیز میتوانید استفاده کنید. پردنیزولون یک استروئید است که از تورم کاشت مو جلوگیری کرده و آن را کاهش میدهد. ممکن است این دارو تا یک هفته پس از عمل برای شما تجویز شود. ممکن است استروئیدهای دیگر به جای پردنیزولون توصیه شود.
پماد ویتامین آ+د
بهترین پماد بعد از کاشت مو، پماد ویتامین آ+د است زیرا این پماد به نگهداری رطوبت طبیعی پوست که حیاتی می باشد، کمک میکند. پماد AD به سرعت می تواند باعث بهبودی پوستهای تحریک شده و سائیده شده در بزرگسالان و اطفال گردد و کمک به ممانعت از خشکی غیرطبیعی پوست می کند. استفاده از پماد ویتامین آ+د یا یک پماد ترمیمکننده در محل بخیه میتواند به بهبود سریعتر زخمهای کاشت مو کمک نماید.
قرص آناهیل بعد از کاشت مو
قرص آناهیل برای کاشت مو یکی از داروهای تأثیرگذار است که پزشکان به بیماران توصیه میکنند که بعد از عمل این دارو را مصرف نمایند. قرص آناهیل ترمیمکننده و مؤثر در کاهش التهابهای پوستی است. با استفاده از این محصول بهصورت روزانه میتوان خونمردگی و کبودیهای پس از جراحی را تا حد زیادی ترمیم کرد.
به دلیل وجود بروملین در ترکیبات قرص آناهیل شاهد چنین ویژگیهای منحصربهفردی خواهید بود. باید گفت: که بروملین که ماده اصلی قرص آناهیل را تشکیل میدهد، گروهی از آنزیمهای پروتئولیتیک موجود در میوه و ساقه گیاه آناناس بوده و از آن استخراج میشود. برخی از مزایای مصرف قرص آناهیل بعد از کاشت مو عبارتند از:
- تسریع روند بهبودی زخمهای جراحی و اسکارها
- کاهش التهاب رفع خونمردگی و کبودی
- ترمیم جای زخم
ازآنجاییکه پایه اصلی ساخت این دارو از آناناس است اگر به این میوه حساسیت دارید بااحتیاط بیشتری قرص آناهیل را مصرف کنید. زیرا واکنشهای آلرژیک ممکن است در افرادی که به آناناس حساس یا آلرژیک هستند یا سایر آلرژیها دارند، رخ دهد.
بهترین قرص تقویتی بعد از کاشت مو
روزانه یک عدد مولتیویتامین تا یک ماه میتواند روند بهبود زخمهای ناحیه کاشت و رؤیت نتایج کاشت را سرعت ببخشد. در مورد رفع سریعتر التهاب و بهبود زخمها قرص آناهیل (قرص آناناس) نیز میتواند کمککننده باشد ولی اکیداً توصیه میگردد در رفع التهاب از انواع کورتون مانند دگزامتازون استفاده نگردد.
دیگر داروهای تقویتی خوراکی مانند سیستئین ب ۶ یا ویتامینهای مخصوص مو چندان مؤثر نبوده ولی گاها بهصورت تنها یا همزمان با مزوتراپی یا پی آر پی (PRP) نیز استفاده میگردند. اگر قصد مصرف نوع دیگری از دارو را دارید که به نظر میرسد مربوط به روش کاشت مو باشد یا نه بهتر است این موضوع را با مشاور ریزش مو خود در میان بگذارید. آنها میتوانند به شما بگویند که آیا داروی جدید احتمالاً بر موفقیت کاشت مو تأثیر میگذارد یا خیر.
در یک جمعبندی کلی میتوان گفت: تمامی داروهای بالا باید مطلقا تحت نظر متخصص کاشت مو یا با جلب نظر موافق وی استفاده شود اما بعد از گذشت یک ماه از انجام پروسه میتوان برای استفاده از انواع داروها به نظر یک متخصص پوست و مو بسنده نمود.
ماینوکسیدیل
روگین (Rogain) نام تجاری ماینوکسیدیل است، دارویی که ثابت شده است رشد مو را تحریک میکند و موهای ضخیم و سالم ایجاد میکند. مصرف ماینوکسیدیل را پس از کاشت مو برای کاهش ریزش شوک و جلوگیری از ریزش موهای اصلی توصیه میشود.
ماینوکسیدیل یک محلول موضعی است بنابراین باید آن را به نواحی آسیب دیده روی پوست سر خود بمالید. معمولا ماینوکسیدیل بر پایه محلول یا فوم است؛ یعنی یک داروی موضعی برای رشد مجدد مو است که عموماً برای بیمارانی که از ریزش مو رنج میبرند تجویز میشود.
ماینوکسیدیل فولیکولهای موی غیرفعال شما را احیا میکند و رشد موهای جدید را تحریک میکند. نتایج به پاسخ فردی بستگی دارد. همیشه به شما توصیه میشود که ماینوکسیدیل را بعد از کاشت مو تحت نظر متخصص پوست خود مصرف کنید زیرا آناژن (مرحله رشد) مو را طولانی میکند.
فیناستراید
فیناستراید یکی دیگر از محرکهای رشد مو است که برای درمان ریزش مو استفاده میشود و حاوی داروی ریزش مو فیناستراید است. مصرف فیناستراید پس از کاشت مو میتواند ریزش موی مداوم را به حداقل برساند. اگر از یک بیماری ریزش موی ژنتیکی مانند ریزش موی زنانه یا طاسی الگوی مردانه رنج میبرید، استفاده از این دارو برای شما ضروری است.
فیناستراید به دو صورت خوراکی و موضعی موجود است و نقش مهمی در رشد مجدد مو در مردان دارد.
این دارو به کنترل تولید DHT کمک میکند بنابراین به مهار نازک شدن مو کمک میکند.
ماینوکسیدیل و فیناستراید برای جلوگیری از ریزش مو و حفظ موهای موجود با درصد کمی از رشد موهای جدید توصیه میشود که با هم استفاده شوند.
حدود 3-4 ماه طول میکشد تا نتایج مثبت دیده شود تا بتوان در مورد اثربخشی آن قضاوت کرد.
همیشه به شما توصیه میشود که فیناستراید را بعد از کاشت مو تحت نظر متخصص پوست خود مصرف کنید.
فیناستراید معمولا به صورت خوراکی مصرف میشود. پروپشیا و سایر داروهای حاوی فیناستراید فقط برای مردان مناسب است.
استفاده از بیوتین بعد از کاشت مو
استفاده از قرصهای ویتامینه بعد از کاشت مو یکی از جزئیاتی است که به موثر بودن نتیجه و همچنین تسریع روند بهبودی کمک میکند. در این مرحله، قرص ویتامینی که برای اولین بار توسط بسیاری از پزشکان توصیه میشود، بیوتین در نظر گرفته میشود. اغلب به دلیل اثرات مثبت آن بر روی مو ترجیح داده میشود. برخی از ویژگیهای که قرص بیوتن باید داشته باشد عبارتند از:
- برندی که انتخاب میکنید باید قابل اعتماد باشد.
- حاوی ویتامین H و B7 است.
- به موهای کاشته شده کمک میکند تا سریعتر رشد کنند.
- همچنین ریزش مو را در طول فرآیند ریزش شوک به حداقل میرساند.
- رشد زودرس و سالم موهای کاشته شده را تضمین میکند.
بیوتین که این ویژگیها را دارد را میتوان از داروخانههای زیادی تهیه کرد و یا با مشورت پزشک از آن استفاده کرد.
چه زمانی بعد از کاشت مو دارو را شروع کنیم؟
پس از 20 تا 30 روز از کاشت مو، میتوانید ماینوکسیدیل را روی پوست سر بمالید، زیرا به رشد بهتر موهای کاشته شده کمک میکند.
استفاده از فیناستراید به طور کلی در طول مسیر کاشت مو هرگز متوقف نمیشود.
درما رولر را میتوان 6 ماه پس از کاشت مو پس از مشورت با متخصص پوست استفاده کرد.
حتی از پی آر پی نیز میتوانید بعد از 1 تا 1.5 ماه از کاشت مو، تحت نظر متخصص پوست استفاده کنید.
قبل از مصرف هرگونه داروی رشد مو، چه خوراکی و چه موضعی، باید با متخصص پوست و جراح کاشت مو مشورت کنید.
آیا بعد از کاشت مو نیاز به مصرف طولانی مدت دارویی دارم؟
اگر عمل کاشت مو با تکنیکFUT انجام داده اید، ممکن است نگران ایجاد جای زخم باشید. در این مورد، ممکن است بخواهید از کرم ها یا لوسیون هایی استفاده کنید که به کاهش ظاهر اسکار کمک می کنند. زمانی که زخم به طور کامل بهبود یافت و پوستهها افتاد، میتوانید آنها را اعمال کنید.
اگر از محلولهای دارویی مانند ماینوکسیدیل استفاده میکنید، مهم است که توجه داشته باشید که اگر استفاده از آنها را متوقف کنید، اثرات آن از بین میرود. در نتیجه، ممکن است بخواهید به استفاده طولانی مدت از این داروها ادامه دهید. در مورد مدت زمانی که باید از داروهای تجویز شده خود استفاده کنید و از جراح پیوند مو خود مشاوره دریافت کنید.
در مورد داروها و شرایط موجود چه باید بکنم؟
برخی از داروها می توانند روی یک عمل جراحی یا نتیجه آن تأثیر بگذارند. به همین دلیل ضروری است که قبل از انجام عمل جراحی کاشت مو، هرگونه داروی طولانی مدت را به جراح خود بگویید. سپس آنها می توانند در مورد نتیجه احتمالی به شما توصیه کنند.
چگونه می توانم بعد از کاشت مو سرعت بهبود را افزایش دهم؟
تغییرات مختلفی در شیوه زندگی وجود دارد که می توانید برای کمک به سرعت بخشیدن به روند بهبودی پس از جراحی کاشت مو و اطمینان از دریافت نتایج کاشت موی مورد نظر خود انجام دهید. در ادامه به برخی از دستورات مراقبتی که در بهبود و کاهش دوران نقاهت کاشت مو تاثیرگذار هستند اشاره شده است.
داشتن استراحت کافی
استراحت و آرامش بهترین راه برای کمک به بهبودی پس از هر نوع جراحی است. این به معنای خواب کافی، اجتناب از موقعیت های استرس زا و فعالیت شدید است.
در 10-14 روز اول پس از عمل کاشت مو، مطمئن شوید که در وضعیت مناسب بخوابید تا فولیکول های موی تازه کاشته شده را مختل نکنید. در مورد نحوه خوابیدن بعد از کاشت مو بیشتر بدانید.
در مورد کار، اگر به اندازه کافی احساس سلامتی میکنید و شغل شما مستلزم استرس یا فعالیت شدید نیست، می توانید چند روز پس از کاشت مو به سر کار خود بازگردید. با این حال، توصیه می کنیم قبل از رفتن به محل کار پس از کاشت مو حداقل یک هفته از محل کار خود مرخصی داشته باشید.
رعایت بهداشت
برای جلوگیری از عفونت، بهداشت را رعایت کنید. اطمینان حاصل کنید که هر چیزی که با پوست سر شما تماس دارد (مثلاً بالش، باند، دست و غیره) تمیز باشد.
علاوه بر این، مطمئن شوید که در این زمان به طور مرتب موهای خود را با استفاده از صابون ضد باکتری مناسب یا محلول نمکی می شویید. در مورد روش صحیح شستشوی موها پس از کاشت مو بیشتر بدانید.
از کلاه و سایر پوششهای محکم سر خودداری کنید
توصیه می شود در 10 روز اول پس از کاشت مو از کلاه و سایر پوشش های محکم سر خودداری شود. این برای این است که پوست سر بدون مزاحمت ترمیم شود. پس از بهبود پوست سر، میتوانید در بیرون از منزل از کلاه یا کلاه گشاد استفاده کنید تا جراحی اخیر خود را بپوشانید و همچنین از سر شفابخش خود در برابر نور شدید خورشید، باد، باران، خاک و آلودگی محافظت کنید.
باز هم، فقط زمانی که بیرون هستید، از پوشش های شل استفاده کنید تا در برابر عوامل، به ویژه اشعه ماوراء بنفش از نور مستقیم خورشید محافظت کنید. از هر چیزی که میتواند فولیکولهای موی تازه کاشتهشده را بکشد یا به اندازهای سفت است که بر خون رسانی به پوست سر تأثیر بگذارد، اجتناب کنید.
خودداری از مصرف الکل و سیگار
پرهیز از الکل و سیگار نه تنها برای بدن شما مفید است بلکه برای سلامت موهای شما نیز مهم است. مواد شیمیایی موجود در سیگار میتواند بر گردش خون کلی تأثیر بگذارد که میتواند بر روند بهبود تأثیر منفی بگذارد.
مصرف الکل همچنین بر بدن تأثیر می گذارد و میتواند روند بهبودی را کند کرده و با داروهایی که ممکن است بعد از جراحی مصرف میکنید تداخل ایجاد کند. بنابراین توصیه می شود تا زمان بهبودی کامل از مصرف الکل خودداری کنید.
در یک جمعبندی کلی میتوان گفت: تمامی داروهای بالا باید مطلقا تحت نظر متخصص کاشت مو یا با جلب نظر موافق وی استفاده شود اما بعد از گذشت یک ماه از انجام پروسه میتوان برای استفاده از انواع داروها به نظر یک متخصص پوست و مو بسنده نمود.
سلام آقای دکتر من ۲ماهه کاشت مو انجام دادم آیا می تونم از کلاه بافتنی استفاده کنم واز آنجایی که کلاه های بافتنی اکثرا کش بافت های تنگی هستند آیا صدمه نمیزنه به مو ممنون میشم نظرتونا بشنوم.باتشکر
سلام
در مقاله استفاده از کلاه بعد از کاشت مو کاملا به این قضیه با توضیحات مبسوط پرداخته ایم اما بصورت مختصر می توان گفت بعد از گذشت یکماه از کاشت مو مشکلی برای استفاده از انواع کلاه وجود ندارد.
شاد و سلامت باشید
سلام خیلی متشکرم از آقای دکتر وتیم خوبشون که با تمام دانش و تخصصشون درمرکزشون به کار میبرند و بدون هیچگونه کم کاری دمتون گرم من که از کاشتم خیلی راضیم
سلام
بسیار سپاسگزاریم از حسن نظر شما به مجموعه ما ، تمام تلاش ما ارایه بهترین نتایج و جلب رضایت شما مراجعین محترم است.
شادو سلامت باشید
خیلی عالی بود مطالب خیلی ممنون آقای دکتر
سلام
با تشکر از حسن نظر شما خوشحالیم که مطالب برای شما مفید بوده اند.
شادو پیروز باشید
سلام ممنون از مطلب خوبتون استفاده از قرص زینک بعد از کاشت مو الزامیه؟
سلام
اگر کاشت مو بصورت صحیح انجام شده باشد برای حفظ موهای کاشت شده نیاز به داروهای تقویتی خاصی وجود ندارد ، پس الزامی در استفاده از قرص زینک نیز وجود نخواهد داشت ، ولی استفاده از داروهای تقویتی مو نیز آسیب رسان نبوده و در صورت تاثیر به رویت نتیجه بهتر کمک می نماید پس در صورت تمایل و نه از روی اجبار می توان از این داروها استفاده نمود.
شادو پیروز باشید
سلام .آقای دکتر ببخشید من بیماری دیابت کنترل شده دارم میتوانم عمل کاشت انجام دهم ممنونم.قند ناشتا من تا ۱۱۰می باشد
سلام
اگر بیماری دیابت کنترل شده باشد و قند ناشتا بطور متوسط زیر ۱۴۰ باشد امکان کاشت مو و ابروی موفق بسیار بالا می باشد.
سلام.اقای دکتردرمورد عوارض گفته شده جهت داروهای ماینوکسیدیل که بعد از قطع دارو باعث ریزش میشه و فیناستراید که عوارض تولیدمثلی داره توضیحات بیشتری بدین لطفا.
سلام
بعد از قطع ماینوکسیدیل ریزش مو بیشتر نمی شود بلکه تنها همان تعداد مویی که مصرف ماینوکسیدیل مانع ریزش آنها شده بود دچار ریزش می شوند همچنین فیناستراید نباید در بازه زمانی دو تا سه ماه قبل از بارداری و در طول دوران بارداری توسط هر یک از والدین استفاده شود و دلیل آن عوارض روی جنین پسر است
سلام و عرض ادب خدمت شما من دوماهه کاشت انجام دادم دکتر برام داروهای بعد از کاشت رو تجویز کرد ولی من نمیخوام از ماینوکسیدیل و فیناستراید استفاده کنم ونکردم چون وابستگی میاره وعوارض هم که داره به نظر شما مشکلی در روند کاشت ایجاد نمیشه ممنونم
سلام وقت بخیر
داروهای تجویز شده توسط پزشکان بیشتر جنبه ی تقویت موهای اصلی خودتون و در نهایت موهای کاشت شده داره ، عدم مصرف داروها زیانی نداره و شما میتونید از روش های دیگه ای مثل مزوتراپی و PRP که گزینه های بهتری هم هستند استفاده کنید
شاد و پیروز باشید