ورم بعد از کاشت مو |درمان ورم چشم بعد از پیوند مو

ورم بعد از کاشت مو یکی از عوارض رایج پیوند مو است که جای هیچ‌گونه نگرانی ندارد و پس از گذشت چند روز برطرف خواهد شد با این حال ممکن است افرادی که کاشت مو انجام داده‌اند پس مشاهده تورم در صورت و چشم‌های خود نگران شوند و به دنبال راهکار برای درمان ورم بعد از کاشت مو باشند. ورم به تجمع غیر طبیعی مایع در بافت‌های بدن، به ویژه بین سلول‌ها اشاره دارد. علائم شامل تورم، افزایش حجم در قسمت آسیب دیده بدن و گاهی احساس سنگینی یا تنش است.

با توجه به این که تورم هیچ‌گونه آسیبی در نتیجه پیوند مو ندارد اما به خاطر ظاهر ناخوشایندی که ایجاد می‌کند برای افراد آزاردهنده است و دنبال راهکاری برای کاهش هر چه سریع‌تر آن هستند. در این مطلب به طور اختصصاصی علل ایجاد ورم بعد از کاشت مو و روش‌های کاهش ورم بعد از کاشت مو را مو را مورد بررسی قرار داده‌ایم پس اگر شما به دنبال بهترین راهکاره جهت درمان تورم بعد از پیوند هستید فقط کافی است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

علت تورم بعد از کاشت مو چیست؟

زمانی که تصمیم به کاشت مو دارید، سرمایه‌گذاری قابل توجهی در ظاهر و اعتماد به نفس خود انجام می‌دهید اما درک این نکته ضروری است که پس از انجام پیوند مو شما ممکن است شما ممکن است دچار برخی از چالش‌های پس از عمل شوید که یکی از آن‌ها تورم است.

در واقع کاشت مو یک روش جراحی است که شامل حرکت فولیکول‌های مو (گرافت مو) از یک قسمت بدن شما (معمولاً پشت سر) به قسمت‌های طاس یا نازک شده است. این تکنیک برای بازگرداندن رشد طبیعی مو در مناطق تحت تاثیر ریزش مو استفاده می‌شود.

تورم یکی از عوارض جانبی رایج بسیاری از روش‌های جراحی است و کاشت مو نیز از این قاعده مستثنی نیست. تورمی که پس از کاشت مو ایجاد می‌شود در درجه اول به دلیل پاسخ طبیعی بدن به جراحی است.

هنگامی که از ابزارهای جراحی استفاده می‌شود، می‌توانند باعث آسیب جزئی به بافت‌های اطراف شوند. در پاسخ، بدن شما مایعات را به ناحیه آسیب دیده می‌فرستد و در نتیجه تورم ایجاد می‌کند. تورم همچنین از تزریق ماده بیحس کننده موضعی و مایع آدرنالین برای کنترل خونریزی ناشی می‌شود.

بیشتر بخوانید
تورم بعد از پیوند مو در صورتی خطرناک است که بعد از گذشت یک الی دو هفته برطرف نشود که نشان‌دهنده بروز عفونت است جهت اطلاع از نحوه تشخیص عفونت پیوند مو، علل و روش‌های درمان آن فقط کافی است به مطلب عفونت بعد از کاشت مو مراجعه نمایید.

پاسخ التهابی پس از جراحی

هر گونه عمل جراحی از جمله کاشت مو، باعث آسیب بافتی می‌شود که باعث پاسخ التهابی می‌شود که این پاسخ منجر به تجمع مایع و سلول‌های ایمنی در ناحیه آسیب دیده شده که می‌تواند به صورت گسترش یابد و باعث ورم شود.

مایعات بیهوشی و جراحی

برای به حداقل رساندن درد کاشت مو، مواد بیحس‌کننده به پوست سر تزریق می‌شود. این مایعات، همراه با محلول‌های خاصی که برای جابجایی پیوند استفاده می‌شوند، می‌توانند تجمع یافته و به ورم بعد از پیوند مو کمک کنند.

دراز کشیدن طولانی مدت

قرار گرفتن در وضعیت دراز کشیدن برای مدت طولانی باعث اختلال در گردش طبیعی مایع می‌شود و خطر ورم را افزایش می‌دهد. در طول کاشت مو، بیماران اغلب چندین ساعت در این وضعیت هستند.

مراحل تورم بعد از کاشت مو

پس از کاشت مو، ممکن است متوجه تورم شوید. تورم بلافاصله بعد از عمل وجود دارد و معمولاً برای 3-4 روز قابل مشاهده است. برای تخلیه تورم از پیشانی و چشم‌ها از هدبند استفاده می‌شود. نگه داشتن هدبند حداقل به مدت 3 روز از تورم پوست سر و از تورم قابل مشاهده در صورت جلوگیری می‌کند.

تورم برای برخی از بیماران کاشت مو، بسیار خفیف است و خیلی قابل توجه نیست. اما برای برخی دیگر به خصوص بلافاصله پس از جراحی، می‌تواند شدیدتر باشد. تورم بعد از کاشت مو معمولاً در این مراحل طبقه بندی می‌شود:

  • مرحله 0: اصلاً تورم ندارد
  • مرحله 1: کمی تورم در قسمت بالایی پیشانی.
  • مرحله 2: تورم پیشانی را فرا می‌گیرد و بیشتر قابل توجه می‌شود. (استفاده از هدبند به مدت 3-4 روز ورم را در مرحله 1 و 2 حفظ می‌کند.)
  • مرحله 3: تورم به چشم‌ها و گونه‌ها گسترش می‌یابد
  • مرحله 4: مانند یک اثر سیاهی چشم است که باز کردن چشمان شما را سخت می‌کند و باعث ناراحتی می‌شود.

به یاد داشته باشید، این تورم بخشی از روند بهبودی است. ممکن است مدتی طول بکشد اما در نهایت، کاشت مو بهبود می‌یابد و تورم از بین می‌رود و موهای تازه کاشته‌شده شما رشد می‌کنند بنابراین، زیاد نگران نباشید و به زودی از موهای احیا شده خود با ظاهری جدی لذت خواهید برد.

آیا ورم بعد از کاشت مو خطرناک است؟

در حالی که پس از کاشت مو مقداری تورم انتظار می‌رود، مواردی وجود دارد که ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌تر باشد. اگر تورم برای چند روز ادامه داشته باشد، می‌تواند نشان‌دهنده عفونت کاشت مو باشد.

اگر احساس درد، خارش یا چرک شدید در پوست سر دارید در این موارد، مهم است که بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید. تورم طولانی مدت بیش از 1 تا 2 هفته می‌تواند یک علامت قرمز باشد و مراجعه به پزشک بهترین اقدام است.

در‌ صورت تورم شدید اطراف پلک‌ها، بیماران ممکن است نتوانند چشمان خود را باز کنند که می‌تواند به شدت توانایی آن‌ها را برای کار یا انجام کارهای روزمره مانند رانندگی یا حتی آشپزی محدود کند. ساده‌ترین راه‌حل این است که تا زمان فروکش کردن تورم به سادگی از چنین فعالیت‌هایی اجتناب کنید.

انواع روش‌های کاهش تورم بعد از کاشت مو

هر چند از ابتدای مقاله اشاره کردیم که ورم پیوند مو خطرناک نیست و جزئی از روند درمان است اما ایجاد تورم بیش از حد هم می‌تواند باعث آزار اذیت بیمار شود به همین منظور برای کاهش تورم بعد از کاشت مو پزشکان یکسری راهکارها را توصیه می‌کنند که در ادامه چند نکته کاربردی برای کمک به مدیریت تورم بعد از عمل توضیح داده شده است:

در حالت مرتفع بخوابید: بالا بردن سر هنگام خواب می‌تواند به کاهش تورم کمک کند. خوابیدن در صندلی یا استفاده از بالش‌های اضافی را در نظر بگیرید تا سر خود را بالا نگه دارید.

داروهای خود را مصرف کنید: رژیم دارویی تجویز شده توسط پزشک را با جدیت دنبال کنید زیرا داروها می‌توانند به کنترل التهاب و به حداقل رساندن تورم کمک کنند.

نوشیدن آب فراوان: هیدراته ماندن برای سلامت کلی ضروری است و می‌تواند به کاهش تورم کمک کند. مقدار زیادی آب بنوشید تا به دفع مایعات اضافی از بدن شما کمک کند.

قرار دادن سر در وضعیت مناسب: در روزهای بعد از عمل از خم کردن سر به سمت پایین یا خوابیدن به پهلو خودداری کنید. و هنگام کار کردن با تلفن همراه فاصله سر خود با گوشی را طوری تنظیم کنید که باعث افزایش تورم نشود.

تزریق داروهای ضد التهابی استروئیدی: در صورت تجویز پزشک تزریق یک دوز کم از یک ضد التهاب استروئیدی مانند پردنیزولون می‌تواند برای کاهش التهاب و خطر تورم کمک‌کننده باشد.

مصرف میوه آناناس و قرص آن: آناناس حاوی بروملین است، آنزیمی که به دلیل خواص ضد التهابی آن شناخته شده است. خوردن آناناس تازه یا مکمل‌های بروملین مانند قرص آناهیل (قرص آناناس) ممکن است به کاهش تورم کمک کند.

استفاده از کمپرس یخ: استفاده از کمپرس سرد یا کمپرس یخ در نواحی متورم می‌تواند رگ‌های خونی را تسکین دهد. حتما کیسه یخ را در پارچه بپیچید تا از تماس مستقیم با پوست جلوگیری شود.

استفاده از هدبند: پوشیدن هدبند می‌تواند به جلوگیری از انتقال مایع به چشم‌ها و گونه‌ها کمک کند و از شدت تورم بکاهد.

به یاد داشته باشید که پیروی از دستورالعمل‌های مراقبت پس از عمل برای دریافت بهترین نتایج از پیوند مو، ضروری است. تورم پس از کاشت مو یک عارضه جانبی رایج اما قابل کنترل است. با پیروی از این نکات و مراجه به پزشک در صورت لزوم، می‌توانید روند بهبودی روان‌تر و راحت‌تری را داشته باشید.

قرص ضد ورم بعد از کاشت مو

استفاده از کورتیزون بعد از کاشت مو از جمله داروهایی است که برای بیمارانی که عوارض خاصی را بعد از این عمل تجربه می‌کنند توصیه می‌شود. بعد از عمل پیوند مو طبیعی، تورم و کبودی در ناحیه چشم و صورت یا روی سر ظاهر می‌شود. اگرچه این وضعیت پس از پیوند طبیعی است اما مصرف داروها برای آسایش افراد توصیه می‌شود.

با استفاده کورتیزون می‌توان از تورم و کبودی‌های احتمالی جلوگیری کرد که مصرف آن سه بار در روز با معده پُر طبق تجویز پزشک، توصیه می‌شود. اگر به طور منظم از کورتیزون توصیه شده توسط پزشک خود استفاده می‌کنید، ممکن است این شانس را داشته باشید که چنین عوارض جانبی را تجربه نکنید.

به غیر از کورتیزون یک داروی دیگر که به عنوان قرص ضد تورم بعد از کاشت مو کاربرد دارد، داروی پردنیزولون است. پردنیزولون یک استروئید است که از تورم کاشت مو جلوگیری کرده و آن را کاهش می‌دهد. ممکن است این دارو تا یک هفته پس از عمل برای شما تجویز شود یا ممکن است استروئیدهای دیگر به جای پردنیزولون توصیه شود.

بیشتر بخوانید
استعمال دخانیات و نوشیدن مشروبات الکلی در نتیجه نهایی پیوند مو و اختلال در روند بهبودی تورم بعد از کاشت تأثیر می‌گذارد که جهت اطلاع از علل ممنوعیت این موضوع و عوارضی که می‌تواند بر نتیجه عمل پیوند مو داشته باشد، می‌توانید به مطالب مصرف الکل بعد از کاشت مو و سیگار کشیدن بعد از کاشت مو مراجعه نمایید.

کمپرس یخ برای ورم بعد از کاشت مو

عمل پیوند مو با استفاده از تزریق داروهای بیحسی انجام می‌شود و در طول عمل فرد هوشیاری کامل دارد ولی هیچ گونه دردی احساس نمی‌کند و با توجه به طولانی بودن مدت زمان عمل از ا بیهوشی عمومی استفاده نمی‌شود.

جهت بیحس نمودن ناحیه کاشت یا برداشت از ترکیب لیدوکائین-آدرنالین استفاده می‌شود که در این ترکیب اثرات لیدوکائین طولانی‌تر است و همچنین اجازه می‌دهد تا دوزهای بیشتری تجویز شود. با تزریق بیحسی موضعی به زیر پوست سر، مواد بیحسی به سمت پایین حرکت می‌کند که منجر به تورم صورت بعد از کاشت مو و ورم چشم بعد از کاشت مو می‌شود.

استفاده از کمپرس سرد بر روی چشم‌ها، پیشانی و نواحی دیگر صورت یکی از راهکارهای درمان ورم صورت بعد از کاشت مو و درمان ورم چشم بعد از کاشت مو است. نکته قابل توجه هنگام استفاده از کیسه یخ یا کمپرس یخ این است که آن را بین دستمال پارچه‌ای قرار دهید تا به طور مستقیم با پوست تماس نداشته باشد همچنین توجه نمایید که کیسه یخ را به هیچ‌وجه بر روی سر خود قرار ندهید چون باعث آسیب به فولیکول‌های تازه کاشت شده می‌شود.