حمام رفتن و دوش گرفتن بعد از کاشت ابرو

روش صحیح حمام کردن و دوش گرفتن پس از کاشت ابرو

نتیجه نهایی عمل کاشت ابرو علاوه‌ بر تجربه و مهارت پزشک و تکنسین ، تجهیزات اتاق عمل و مواردی از این قبیل مراقبت‌های بعد از کاشت نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است. یکی از اصلی‌ترین مراقبت های بعد از کاشت ابرو، حمام رفتن یا دوش گرفتن ناحیه برداشت و کاشت ابرو و همچنین نحوه شست و شوی صحیح و اصولی ناحیه کاشت شده می‌باشد.

شست‌وشوی صحیح پس از پیوند ابرو نقش بسیار مهمی در روند ترمیم، جلوگیری از عفونت بعد از کاشت ابرو و قارچ ابرو بعد از کاشت، پیشگیری از خارج شدن گرافت‌ها از محل کاشت و بهبود نهایی زخم‌ها و نواحی کاشت و برداشت دارد. رعایت این اصول، از نظر علمی برای حفظ سلامت فولیکول‌های کاشته‌شده و کاهش التهاب و دلمه‌ های بعد از کاشت ابرو بسیار مهم است.

در این مقاله ابتدا به نحوه شستشوی ناحیه کاشت شده اشاره و سپس به طور کامل درباره زمان و نحوه حمام رفتن و دوش گرفتن بعد از عمل کاشت ابرو اشاره خواهیم نمود.

کلینیک تخصصی پیوند مو دکتر نوایی با بهره‌گیری از تیم پزشکی باتجربه و تکنسین‌های مجرب با استفاده از بهترین تکنیک‌های کاشت ابرو با  تجهیزات به روز، آماده خدمت‌رسانی به زیباجویان عزیز جهت انجام کاشت ابرو طبیعی است. جهت رزرو نوبت یا دریافت مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۰۹۱۰۵۴۸۴ تماس بگیرید.

زمان شروع شست‌وشو بعد از کاشت ابرو

 

روز بعد از عمل تا پایان هفته اول بعد از کاشت:

فقط اسپری کردن محلول آب‌کف شامپو بچه و آب لوله کشی یا پاشیدن فوم شست و شوی ابرو بعد از کاشت بر ناحیه کاشت شده برای شستشو و جلوگیری از خشکی ناحیه توصیه می شود و به هیچ عنوان نباید شست و شو با تماس مستقیم شامپو و آب انجام شود.

به هیچ عنوان در این مدت روی قسمت کاشته شده دست، حوله و سشوار کشیده نشود.

در هفته اول هنگام حمام و دوش گرفتن فقط از گردن به پایین باید زیر آب مستقیم دوش برود البته در کاشت ابرو به روش fut می‌توان موهای سر را بصورت شستشوی آرایشگاهی با خم کردن گردن به سمت عقب و جریان آب از خط مو به سمت عقب یا خم کردن گردن به سمت جلو و جریان آب روی پشت سر شستشو داد ( دقت نمایید جریان آب مستقیم و پرفشار دوش به ابروهای کاشت شده تماس پیدا نکند )

حمام کردن بعد از کاشت ابرو

هفته دوم بعد از کاشت:

بعد از گذشت یک هفته از کاشت ابرو آب کف یا فوم شست و شو را ریخته و به‌صورت مستقیم زیر دوش بروید و روی ناحیه کاشت به آرامی دست بکشید.

دقت نمایید تا یک هفته بعد از عمل، ناحیه کاشت ابرو نباید زیر فشار آب مستقیم دوش قرار بگیرد و موقع دوش گرفتن باید سر پایین گرفته شود‌ اما برای بقیه نواحی سر و حتی ناحیه برداشت محدودیت خاصی از این بابت وجود ندارد.

از روز نهم به بعد می‌توانید به راحتی و مثل گذشته روی ناحیه کاشت و برداشت را ماساژ بدهید.

روزانه یکبار شستشو تا پایان یکماه اول الزامی می‌باشد که یک روز با شامپو ‌بچه و یا فوم مخصوص بعد از کاشت و یک روز دیگر با یک شامپوی معمولی می‌باشد.

شایان ذکر است در صورت عدم ماساژ و شست و شوی ابرو بعد از کاشت،  چربی‌های سطح پوست در منافذ پوست نفوذ کرده و باعث ایجاد حالت فرورفتگی برجستگی در ناحیه کاشت می‌گردد و در برخی موارد باعث بروز جوش ابرو بعد از کاشت ابرو می‌شود.

باد از گذشته یک هفته تمام نواحی سر و صورت حتی ناحیه کاشت می‌تواند بصورت مستقیم زیر جریان آب پرفشار دوش گرفته شود.

بیشتر بخوانید
یکی از پرسش‌های رایج در میان افرادی که تحت عمل کاشت ابرو قرار گرفته‌اند، به نحوه اصلاح ابروهای کاشته‌شده مربوط می‌شود. برای کسب اطلاعات جامع در این زمینه، می‌توانید به مقاله اصلاح ابرو بعد از کاشت و  نحوه قیچی زدن ابرو کاشت مراجعه نمایید.

مراحل حمام رفتن بعد از کاشت ابرو

 

مرحله ۱: استفاده از آب‌کف شامپو یا فوم شستشو

از یک شامپوی ملایم، غیر دارویی و بدون سولفات (مثل شامپو بچه یا شامپو مخصوص کاشت ابرو یا فوم شست‌وشوی بعد از کاشت) استفاده شود.

مقدار کمی شامپو را با آب ولرم مخلوط کرده و کف حاصل را با آبپاش روی ناحیه کاشت شده بپاشید یا فوم مخصوص را روی ناحیه کاشت استعمال کنید.

در هفته اول نباید ماساژ یا فشار وارد شود. هدف فقط مرطوب‌سازی و پاک کردن چربی و خون خشک‌شده است.

چند روز بعد از کاشت ابرو میتوان دوش گرفت

مرحله ۲: آبکشی با احتیاط

با یک آبپاش ، آب لوله کشی ولرم بصورت غیر مستقیم روی ناحیه پاشیده شود تا کف به‌آرامی از روی پوست شسته شود.

از برخورد نوک آبپاش به ناحیه کاشت شده جلوگیری شود.

در مورد خشک کردن ناحیه کاشت باید گفت به هیچ عنوان و با هیچ وسیله‌ای حتی سشوار در هفته اول اقدام به خشک کردن ناحیه ننمایید اما بعد از گذشته یک هفته می‌توانید از حوله یا سشوار برای خشک کردن ناحیه استفاده نمایید .

۳. شست‌وشوی ناحیه بانک مو

ناحیه‌ای که از آن مو برداشت شده، معمولاً در پشت سر یا گوشه‌های سر است.

فردای کاشت پانسمان محل برداشت را باز کرده و شست‌وشو را شروع می کنید. برای شستن  ناحیه بانک مو محدودیتی وجود ندارد و به هر طریق و با هر ماده شستشویی که راحت‌تر هستید می‌توانید این ناحیه را شستشو دهید ، همچنین بعد از شست و شو نیازی به پانسمان مجدد نیست.

این ناحیه را می‌توان با فشار بیشتری‌ شست، چون گرافت کاشت شده‌ای در آن ناحیه قرار ندارد.

حتی استفاده از گاز استریل یا پنبه برای پاک‌سازی ناحیه ، مجاز است.

۴. طول مدت زمانی که نباید روی ناحیه کاشت دست کشید :

اگر دست نکشیدن روی ناحیه کاشت بعد از ۱۰–۱۴ روز ادامه یابد ممکن است به نتیجه کاشت ابرو آسیب برسد، پس بعد از این مدت باید به مرور و محکم‌تر روی ناحیه کاشت دست کشید تا زمانی که تمام دلمه‌ها به‌طور بیفتند. ضمنا افتادن دلمه‌ها نباید با دستکاری یا خراشیدن منجربه خونریزی ناحیه کاشت شود.

بعد از پایان هفته دوم، هیچگونه دلمه‌ای نباید روی ناحیه کاشت ابرو وجود داشته باشد.

نحوه حمام رفتن بعد از کاشت ابرو

نکات مهم در زمان حمام کردن بعد از کاشت مو

  • استفاده از آب داغ یا خیلی سرد در هفته اول اکیداً ممنوع است.
  • عدم استفاده از سشوار یا حوله در هفته اول .
  • در صورتی که ترشح سفیدرنگ، قرمزی شدید یا التهاب بیش از حد و همراه با خونریزی‌های نقطه‌ای مشاهده شد، باید با پزشک تماس گرفت و ترجیحا چنانچه ساکن اصفهان هستید بصورت حضوری به کلینیک مراجعه نمایید.
  • جهت جلوگیری از بروز عوارض کاشت ابرو استفاده از پماد یا کرم بدون تجویز پزشک در هفته اول در ناحیه کاشت ابرو ممنوع است.