کاشت ابرو با دستگاه اتوماتیک

از زمانی که دستگاه‌ها برای انجام امور سخت یا زمان‌بر یا تکراری به کمک انسان آمده‌اند شاهد پیشرفت زیادی هم در کیفیت انجام این امور و هم در کمیت انجام آن‌ها بوده‌ایم. با توجه به این همه تسهیل امور و پیشرفت هیچ بعید نیست که در عامه مردم این تصور که هر کاری که به‌وسیله دستگاه انجام شود بهتر از کاری است که به‌وسیله دست انجام شود به‌مرور شکل گرفته و جزء تفکرات نهادینه شده جامعه صنعتی امروزه دنیا شود.

دقت دستگاه‌ها در برخی از امور خاص مثال‌زدنی و آن‌گونه شده است که به کرات واژه‌ها و عباراتی مانند “به دقت فلان دستگاه” یا “به ظرافت فلان تکنولوژی” را در زبان عامیانه مردم می‌شنویم، مخصوصا این تصور در امور حیاتی و جایی که خطای انسانی می‌تواند به قیمت جان و سلامت اعضای جامعه تمام شود، سپردن کارها به دستگاه‌ها می‌تواند از بار مسئولیت انسان‌ها در این زمینه بکاهد، یکی از این زمینه‌ها، زمینه امور درمان و پزشکی است که با توجه به این حساسیت‌ها استفاده از تجهیزات و دستگاه‌ها به‌سرعت در حال جایگزینی با خدمات انسانی پرسنل کادر درمان می باشد.

بر همین اساس یکی از شایع‌ترین سوالات مراجعین امور درمان در هر زمینه پزشکی این است که جدیدترین دستگاه یا تکنولوژی در این زمینه چیست؟ و چه مزایا و معایبی نسبت به ارائه این خدمات توسط کادر درمان دارد؟ کاشت ابروی طبیعی نیز از این سوالات و کنجکاوی‌ها مستثنی نبوده و سوالاتی از قبیل این که آیا کاشت ابرو در مرکز شما با دستگاه انجام می‌شود یا خیر؟ و یا ای نکه آیا کاشت ابروی رباتیک انجام می‌شود؟ در این مقاله به این مطلب می‌پردازیم که کاشت ابرو با استفاده از دستگاه چگونه انجام می‌پذیرد؟ و مزایا و معایب انجام کاشت ابرو در اصفهان با دستگاه چیست؟

نحوه انجام کاشت ابروی طبیعی با ربات چگونه است؟

کاشت ابروی طبیعی شامل دو بخش اصلی است که عبارتند از:

  • برداشت مو: برای بخش برداشت مو دو روش کلی وجود دارد، یا برداشت به‌صورت نوار از پشت سر انجام می‌پذیرد و یا برداشت به‌صورت تار به تار از پشت سر و ناحیه بانک مو انجام می‌شود.
  • کاشت مو: در بخش کاشت مو، موهای برداشت شده از ناحیه بانک مو در قسمت ابروها کاشته می‌شوند.

حال این سوال پیش می‌آید که دستگاه در کدام قسمت از این مراحل کاربرد دارد؟ در بخش برداشت مو به روش نواری  هنوز هیچ تکنولوژی یا دستگاهی که بتواند جایگزین مهارت پزشک و تجربه او در برداشت مو به‌صورت نوار گردد اختراع نگردیده است و تمام مراحل انجام این بخش کاملا توسط پزشک متخصص کاشت ابرو و بر پایه مهارت و تجربه وی انجام می‌پذیرد چرا که با توجه به نیاز به تجربه پزشک در این مرحله هر دستگاهی که بخواهد جایگزین پزشک در این مرحله بشود باید دارای هوش مصنوعی و توانایی حل مساله باشد تا بتواند محل و میزان صحیح برداشت نوار بر اساس انعطاف پوست و تراکم موهای ناحیه برداشت متناسب با میزان ریزش ابرو و نیاز به گرافت لازم را برآورد و محاسبه نماید.

اما در برداشت مو به روش تار به تار با توجه به این که برداشت به‌صورت گرافت به گرافت می‌باشد می‌توان با تنظیم تعداد گرافت ها توسط پزشک بخشی از انجام کار را به دستگاه سپرد، در مقاله کاشت موی رباتیک اشاره گردید که اولین دستگاه برداشت تمام اتوماتیک موهای بانک مو به نام ARTAS  متاسفانه به دلیل برخی از محدودیت‌ها پس از هشت سال فعالیت و ارتقاء متاسفانه دربسیاری از مراکز تحت استفاده کنار گذاشته شده و برداشت موها در این مراکز توسط دستگاه‌های پانچ میکرو موتور جایگزین شد و در واقع از سیستم روباتیک به سیستم دستگاه هدایت شونده توسط انسان بازگشت، دستگاه‌هایی که قبل از این نیز به‌صورت گسترده در مراکز کاشت مو مورداستفاده قرار می‌گرفتند.

در مرحله کاشت ابرو اما هنوز هیچ تکنولوژی یا حتی دستگاهی که بتواند به‌صورت اتوماتیک یا حتی نیمه اتوماتیک بخشی از کاشت ابرو را انجام دهد اختراع و حتی پیشنهادی نیز برای آن ارائه نشده است و در حال حاضر در تمام مراکز کاشت مو یا کاشت ابرو شهر اصفهان، کشور ایران یا حتی کل دنیا تمام مراحل بخش کاشت توسط پرسنل آموزش دیده انسانی انجام می‌شود و ربات یا دستگاه هیچ دخالتی در فرآیند کاشت ابرو ندارد.

مزایا و معایب استفاده از دستگاه جهت کاشت ابروی طبیعی چیست؟

همان‌طور که در بالا گفته شد استفاده از دستگاه یا ربات تنها جهت برداشت مو آن هم به‌صورت تار به تار کاربرد داشته و تمامی دیگر مراحل کاشت ابرو توسط نیروی انسانی انجام می‌پذیرد.

در مقاله کاشت ابرو با روش بدون جراحی به‌صورت جامع و کامل به مقایسه دو روش برداشت نوار و تار به تار پرداختیم که در ادامه به‌صورت مختصر به مقایسه این دو روش می‌پردازیم چرا که برداشت مو با استفاده از دستگاه در واقع چیزی فراتر از روش تار به تار نمی‌باشد.

از مزایای این روش می‌توان به عدم نیاز به برش و بخیه اشاره نمود که باعث احساس ناراحتی کمتری برای مراجعین کاشت ابرو می‌شود اما معایب این روش به صورتی است که بسیاری از مراکز نتیجه محور و مراکزی که کیفیت کار را در اولویت خود قرار داده‌اند در حال حاضر ترجیح می‌دهند از روش برداشت نوار استفاده کنند، این مزایا عبارتند از:

  1. به دلیل این که موها به‌صورت تک‌تک برداشت می‌شوند نه به‌صورت یکباره، طول مدت عمل در روش برداشت دستگاه یا تار به تار بسیار بیشتر از روش نوار می‌باشد.
  2. در صورت آماده‌سازی گرافت‌ها (حذف بافت‌های اضافه اطراف گرافت) به دلیل دست‌کاری بیشتر گرافت درصد آسیب به موها بیشتر شده و گرافت‌های کمتری رشد می‌نمایند در نتیجه ابرو کم‌پشتی خواهد داشت.
  3. در صورت عدم آماده‌سازی گرافت‌ها به دلیل وجود بافت اضافه اطراف گرافت نمی‌توان تراکم نهایی کاشت را بالا برد و نتیجه نهایی کم‌پشت‌تر از زمانی می‌شود که از روش نوار استفاده می‌شود.
  4. به دلیل این که در برداشت با دستگاه باید ساقه موها از ته تراشیده شود و بعد در هنگام کاشت امکان ایجاد خواب مناسب ابروها از بین می‌رود بعد از رشد موهای ابرو نسبت به روش نواری از خواب خوبی برخوردار نمی‌باشند.

در پایان باید گفت: در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله با توجه به ضعف‌های اساسی بیان‌شده استفاده از روش کاشت ابروی طبیعی با استفاده از دستگاه اتوماتیک نسبت به روش نواری توصیه نمی‌شود، امید است که با پیشرفت سریع علم، روش‌های نوین با کارایی و نتایج بهتر به زودی در دسترس جهانیان و مراجعین کاشت ابروی اصفهانی و مردم شریف ایران قرار بگیرد.