جوش ابرو بعد از کاشت ابرو

جوش زدن ابرو بعد از کاشت

جوش زدن ناحیه کاشت ابرو یکی از شایع‌ترین عوارض کاشت ابرو است به صورتی که شاید بتوان گفت از هر سه نفر که کاشت ابرو انجام می‌دهند یک نفر به درجات مختلف، جوش بعد از کاشت ابرو را تجربه می‌کند.

اگرچه جوش زدن بعد از کاشت ابرو در اکثر موارد بدون هیچ‌گونه عوارض خاصی بهبود یافته و رفع می‌گردد اما به دلیل ظاهر نازیبایی که ممکن است برای مراجعه‌کننده ایجاد نماید حائز اهمیت می‌باشد.

علت جوش زدن داخل ابرو بعد از کاشت
التهاب فولیکول‌های مو (فولیکولیت) عفونت
رشد موهای زیر پوستی نوع پوست
عدم رعایت مراقبت های بعد از کاشت ابرو حساسیت به مواد بیحسی و ضدعفونی
ترشح سبوم و چربی اضافی عدم مصرف آنتی‌بیوتیک بعد از عمل

علت جوش زدن داخل ابرو بعد از کاشت

همانند سایر روش‌های جراحی، امکان بروز عوارض و مشکلات پس از فرآیند کاشت ابرو وجود دارد. یکی از عوارض شایع پس از کاشت ابرو، بروز جوش بعد از کاشت ابرو در نواحی کاشت ابرو است. در ادامه، علل زمینه‌ای بروز جوش ابرو بعد از کاشت، مورد بررسی قرار گرفته است.

عارضه فولیکولیت بعد از کاشت ابرو

این عارضه به عنوان التهاب یا عفونت فولیکول‌های مو تعریف می‌شود و یکی از عوامل شایع بروز جوش ابرو بعد از کاشت به شمار می‌رود.

جوش‌های ناشی از فولیکولیت بعد از کاشت ابرو، به صورت ضایعات کوچک قرمز رنگ ظاهر می‌شوند که ممکن است در برخی موارد، دارای سر سفید یا زرد باشند.

علت جوش زدن داخل ابرو بعد از کاشت

رشد ابروهای جدید

هنگامی که موهای کاشته شده در ناحیه ابرو شروع به رشد می‌کنند، لازم است از سطح پوست عبور نمایند. این فرآیند می‌تواند منجر به بروز تحریک و التهاب در پوست شده و در نتیجه، برجستگی‌های کوچک و جوش‌مانندی را ایجاد نماید.

پاسخ سیستم ایمنی (واکنش بدن)

پاسخ سیستم ایمنی بدن به آسیب‌های ناشی از جراحی، از طریق ارسال سلول‌های ترمیم‌کننده به ناحیه آسیب‌دیده، صورت می‌پذیرد.

این پاسخ التهابی، در برخی موارد، می‌تواند به شکل جوش‌های  کوچک یا ضایعات پوستی در اطراف فولیکول‌های مو بروز یابد.

کلینیک تخصصی پیوند مو دکتر نوایی با بهره‌گیری از تیم پزشکی باتجربه و تکنسین‌های مجرب با استفاده از بهترین تکنیک‌های کاشت ابرو با  تجهیزات به روز، آماده خدمت‌رسانی به زیباجویان عزیز جهت انجام کاشت ابرو طبیعی است. جهت رزرو نوبت یا دریافت مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۰۹۱۰۵۴۸۴ تماس بگیرید.

فولیکول‌های مسدود شده

پس از عمل کاشت ابرو به روش fut ، تجمع سلول‌های پوستی مرده، سبوم اضافی و بقایای محصولات مراقبتی پوست می‌تواند منجر به انسداد فولیکول‌های مو و بروز جوش در ناحیه کاشت ابرو شود.

همچنین، فرآیند طبیعی ترمیم زخم نیز می‌تواند با ایجاد موادی، به این انسداد کمک کند. مسدود شدن فولیکول‌های مو بعد از کاشت ابرو، منجر به تشکیل جوش‌های سر سفید یا سرسیاه می‌شود.

افزایش سبوم پوستی

استرس ناشی از عمل کاشت ابرو و روند بهبودی بدن می‌تواند گاهی منجر به اختلالات هورمونی موقتی شود که به نوبه خود، تولید سبوم را افزایش می‌دهد. این امر به ویژه در افراد با پوست چرب شایع‌تر است.

افزایش بیش از حد سبوم می‌تواند منافذ پوست را مسدود کند و باعث بروز جوش‌ بعد از کاشت ابرو شود.

عفونت و التهاب

یکی از اصلی‌ترین علل جوش زدن ابرو بعد از کاشت، عفونت است. به دلیل این که در فرآیند کاشت ابرو، فولیکول‌های مو از سایر نواحی بدن استخراج و به ناحیه ابرو منتقل می‌شوند، احتمال ورود عوامل باکتریایی و ایجاد عفونت بعد از کاشت ابرو وجود دارد.

این عفونت می‌تواند منجر به التهاب، تشکیل جوش‌های زیرپوستی و بروز قارچ ابرو بعد از کاشت شود. این نوع جوش‌ها معمولاً دارای ظاهری قرمز و ملتهب بوده و ممکن است با درد همراه باشند.

عدم رعایت مراقبت‌های بعد از عمل کاشت ابرو

رعایت دقیق دستورالعمل‌های پس از عمل جراحی، به منظور به حداقل رساندن خطر عفونت و سایر عوارض، امری ضروری است. این امر شامل شستشوی ابرو بعد از کاشت و خودداری از لمس یا دستکاری پیوندها می‌شود.

درمان جوش ابرو بعد از کاشت

علت جوش زدن ابرو بعد از کاشت

در اغلب موارد، جوش‌های پوستی ناشی از انسداد منافذ پوست در اثر فعالیت و تکثیر باکتری‌های فلور نرمال سطح پوست در فرآیند متابولیسم چربی‌های سطحی یا عمقی پوست ایجاد می‌شوند.

به عبارت دیگر، فعالیت این باکتری‌ها و تغذیه آن‌ها از چربی پوست منجر به تکثیر باکتری‌ها و در نتیجه، انسداد مجاری خروجی منافذ پوست و ایجاد توده‌های تجمع یافته از چربی متابولیزه شده به همراه کلونی باکتری‌های درون آن می‌گردد.

بدیهی است که فرآیند کاشت ابرو در ناحیه مورد نظر، التهاب و تورم ایجاد می‌کند و تورم حاصل، پوست را مستعد انسداد منافذ و بروز آکنه‌های بیشتر از حد معمول می‌سازد. لذا، بروز جوش بعد از کاشت ابرودر این ناحیه امری طبیعی تلقی می‌شود.

از جمله عوارض جانبی که اغلب به همراه با جوش در ناحیه ابرو پس از کاشت مشاهده می‌شود، احساس خارش بعد کاشت ابرو است. در صورتی که یک هفته از زمان کاشت ابرو سپری شده باشد، می‌توان با احتیاط و با استفاده از نوک انگشتان (بدون استفاده از ناخن) ناحیه مورد نظر را به آرامی بخارانید.

در صورت تداوم خارش، می‌توان از داروهای ضد خارش مانند آنتی‌هیستامین، سیتریزین یا هیدروکسی‌زین طبق دستور پزشک استفاده نمود.

همچنین، استفاده از کمپرس یخ نیز می‌تواند در تسکین علائم خارش در ناحیه ابرو مؤثر باشد. این روش به ویژه برای افرادی که هنوز یک هفته از زمان کاشت ابرویشان نگذشته است، توصیه می‌شود.

 

فولیکولیت بعد از کاشت ابرو

درمان جوش‌ بعد از کاشت ابرو

همان‌طور که بیان شده اکثر جوش‌های بعد از کاشت ابرو مشکل و عوارض خاصی برای فرد ایجاد نمی‌کنند. تنها از لحاظ زیبایی تا زمان بهبود کامل ممکن است آزاردهنده باشد لذا رفع سریع‌تر و با کمترین مداخله و دارودرمانی از اولویت‌های هر متخصص کاشت ابرو است.

انواع درمان‌ها از سبک‌ترین درمان تا درمان‌های قوی و سیستمیک به ترتیب اولویت و با توجه به میزان و شدت درگیری به این ترتیب می‌باشد:

تخلیه جوش‌های ابرو

در جوش‌های پراکنده و سطحی که به قول معروف نوک جوش‌ها به رنگ سفید یا زرد واضح مشخص بوده و اصطلاحا جوش‌های رسیده هستند، به شرطی که حداقل یک ماه از کاشت ابرو گذشته باشد، به راحتی با فشار دادن جوش‌ها را تخلیه نمایید. البته بهتر است این فشار دادن در هنگام شستشو با مخلوطی از بتادین و شامپو باشد تا به محض ترکیدن جوش، بتادین با از بین بردن باکتری‌ها مانع تکثیر باکتری‌ها در منافذ دیگر پوست و تکثیر جوش‌ها شوند.

اگر چنانچه جوش‌ها رسیده هستند اما فشردن آن‌ها تا تخلیه دردناک و اذیت کننده است، می‌توانید از یک سوزن سرنگ استریل برای ایجاد شکاف در رأس جوش‌ها استفاده نمایید تا تخلیه جوش‌ها راحت‌تر انجام شود.

بیشتر بخوانید
یکی از پرسش‌های رایج در میان افرادی که تحت عمل کاشت ابرو قرار گرفته‌اند، به نحوه اصلاح ابروهای کاشته‌شده مربوط می‌شود. برای کسب اطلاعات جامع در این زمینه، می‌توانید به مقاله اصلاح ابرو بعد از کاشت مراجعه نمایید.

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی

اگر جوش‌ها عمقی‌تر از آن هستند که با فشردن تخلیه شوند ولی تعداد جوش‌ها کم هستند بهتر است از یک داروی آنتی‌بیوتیک موضعی مانند کلیندامایسین به‌صورت ژل یا پماد استفاده کنید. داروهای موضعی، روزانه دو بار در ناحیه جوش‌ها استفاده شود. بدیهی است که همزمانی روش ۱ و ۲ می‌تواند تأثیر بیشتری داشته باشد. از دیگر داروهای موضعی رفع جوش‌ها می‌توان به پماد تتراسایکلین اشاره نمود.

ترکیب دارویی جدیدی نیز تحت عنوان ژل آکنومیس که از ترکیب کلیندامایسین و ترتینوئین است. این دارو به دلیل وجود ترتینوئین باعث نفوذ به عمق بیشتری از پوست و تأثیر بهتر روی جوش‌های عمقی دارد.

البته باید در نظر داشت که در طول زمان استفاده از این دارو نباید موضع درمان در معرض تابش نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد. همچنین مواردی از حساسیت پوستی به این دارو گزارش شده است که البته به راحتی پس از قطع مصرف دارو این حساسیت‌ها رفع می‌شوند.

علت جوش بعد از کاشت ابرو

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی

در مواردی که جوش‌های متعدد یا جوش‌های عمقی التهابی و دردناک، با روش‌های معمول قابل درمان نباشند، از آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی استفاده می‌شود.

کپسول‌های کلگزاسیلین و داکسی‌سایکلین از جمله داروهای رایج در این زمینه هستند که معمولاً هر هشت ساعت و به مدت حداقل دو هفته تجویز می‌گردند.

بهتر است این داروها جهت جلوگیری از ایجاد مشکلات گوارشی با وعده غذایی و معده پر استفاده شوند. از دیگر داروهای خوراکی می‌توان به تتراسایکلین اشاره نمود.

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های قوی

در مورد جوش‌های مقاوم که به درمان‌های فوق جواب نمی‌دهند، بهترین گزینه آنتی‌بیوتیک خوراکی تحت عنوان مینوسیکلین است. البته این دارو تا حدودی گران‌تر از دیگر آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی است. اما به دلیل نفوذ خوبی که در تمامی بافت‌ها دارد، استفاده از آن توصیه می‌شود.

این دارو به عنوان آخرین گزینه درمانی محسوب شده و مقدار مصرف روزانه آن، بر اساس تشخیص پزشک معالج، بین یک تا دو عدد متغیر است.

جوش ابرو بعد از کاشت ابرو

 

کلام پایانی

در پایان باید گفت: جوش‌های بعد از کاشت ابرو، اگرچه عارضه‌ای شایع تلقی می‌شوند اما به طور معمول بی‌خطر هستند. با این حال، توصیه می‌شود که بسته به شدت بروز، تحت درمان قرار گیرند.

درمان جوش ابرو بعد از کاشت در بازه زمانی کمتر از سه الی چهار هفته پس از کاشت ابرو، توصیه نمی‌شود. در صورت مشاهده جوش‌های متعدد و التهابی در این دوره، درمان دارویی خوراکی بر سایر روش‌های درمانی ارجحیت دارد.