دلمه های بعد از کاشت مو

دلمه بعد از کاشت مو یکی از عوارض شایع بعد از پیوند مو است که برای بیشتر افراد ممکن است اتفاق بیفتد و در صورتی که به خوبی از آن‌ها مراقبت شود و نکات و دستورات پزشک را در این مورد رعایت نمایید، جای نگرانی ندارد. پوسته‌های پوست سر معمولا بعد از ۳ روز از کاشت مو ظاهر می‌شوند. پس از کاشت مو پس از قطع خونریزی، مایعات بافتی تشکیل می‌شوند سپس پوسته‌ها ایجاد می‌شوند تا محافظت لازم را در برابر عفونت ایجاد کنند. آن‌ها به عنوان یک مانع بر روی برش‌ها عمل می‌کنند تا از آن‌ها در برابر باکتری‌ها محافظت کنند.

با توجه به این که یکی از دغدغه‌های اصلی بیماران بعد از جراحی پیوند مو، دلمه‌های بعد از کاشت مو است در این مطلب به طور اختصاصی به این موضوع پرداخته‌ایم و علل ایجاد آن‌ها، درمان دلمه‌های بعد از کاشت مو و نحوه مراقبت از آن‌ها را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

کندن زخم های بعد از کاشت مو

دلمه‌های کاشت مو چیست؟

مانند تمام روش‌های پزشکی، پس از عمل کاشت مو باید انتظارات خاصی را داشت. یکی از این موارد، دلمه‌های کاشت مو است که ممکن است در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از جراحی ظاهر شوند. اینها کاملاً طبیعی هستند و با توجه به این که سالانه ۶۵۰۰۰۰ نفر در سراسر جهان تحت عمل جراحی ترمیم مو قرار می‌گیرند، انتظار می‌رود.

با این حال، بیشتر مردم نمی‌دانند که دلمه چیست، چرا شکل می‌گیرند یا چگونه با آن‌ها برخورد کنند. کسانی که تحت عمل جراحی کاشت مو قرار می‌گیرند باید از آنچه انتظار دارند آگاهی داشته باشند. به خصوص که جراحی کاشت مو یک راه حل دائمی برای مشکلات ریزش مو است. با این حال، بیشتر آنها از آنچه در طول دوران نقاهت خود انتظار دارند بی اطلاع هستند.

کاشت مو یکی از محبوب‌ترین و موثرترین گزینه‌های درمانی برای ریزش مو است. با این حال، برخی از دستورالعمل‌های مراقبت‌های قبل و بعد از عمل که توسط جراح کاشت مو ارائه شده است، باید به دقت رعایت شوند. یکی از سوالات مهمی که افراد بعد از عمل کاشت مو می‌پرسند این است که چگونه از شر پوسته‌های پس از کاشت مو خلاص شویم.

بیشتر بدانید
  از عوارض نادر پیوند مو ایجاد نکروز است که ممکن است برای برخی از افراد پیش بیاید جهت اطلاع از دلایل ایجاد این عارضه و نحوه درمان آن به مطلب نکروز بعد از کاشت مو مراجعه نمایید.

دلمه‌ها ساختارهای پوسته مانند خشن و خشکی هستند که به عنوان بخشی از فرآیند ترمیم زخم طبیعی بدن پس از جراحی کاشت مو تشکیل می‌شوند. دلمه‌ها از لخته‌های خونی خشک شده تشکیل شده‌اند که به ظاهری پوسته‌دار می‌انجامند. دلمه‌ها بلافاصله ایجاد نمی‌شوند  اما تقریباً سه تا چهار روز پس از جراحی کاشت مو ایجاد می‌شوند و معمولاً طی هفت تا چهارده روز به‌خودی خود می‌ریزند.

دلمه ممکن است پس از عمل کاشت مو ایجاد شود و بخشی از روند طبیعی بهبودی است. مانند سایر دلمه‌ها، این دلمه‌ها نیز می‌توانند خشک و پوسته پوسته باشند و برای محافظت از زخم‌ها وجود دارند. قطعا آن‌ها چیز زیبایی نیستند و ظاهری ناخوشایند برای فرد ایجاد می‌کنند اما به بهبود زخم‌های زیرین کمک می‌کنند.

عکس دلمه بعد از کاشت مو

علل ایجاد دلمه‌ها پس از پیوند مو

بیمار ممکن است پیوند مو با تکنیکFUT، کاشت مو به روش FIT یا کاشت موی ترکیبی انجام دهد که در صورت انجام پیوند مو با هر یک از تکنیک‌ها همچنان بعد از گذشت چند روز از جراحی دلمه ایجاد می‌شود. در هر یک از روش‌های کاشت مو، فولیکول‌های موی سالم را از قسمت دیگری از پوست سر بیمار گرفته و به نواحی آسیب دیده پیوند می‌زنند.

با ایجاد برش‌های کوچک در پوست سر، آسیب‌هایی به پوست وارد می‌شود. مانند تمام جراحات، بدن ما برای جلوگیری از ریزش خون، لخته‌های خونی تشکیل می‌دهد. اگرچه در ابتدا نرم هستند اما این لخته‌ها سفت می‌شوند و پوسته‌پوسته می‌شوند سپس در حین بهبود از پوست زیرین محافظت می‌کنند. این دقیقاً همان چیزی است که در این روش جراحی اتفاق می‌افتد. این‌ها معمولاً در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از جراحی ظاهر می‌شوند. بیماران همچنین ممکن است مقداری تورم و قرمزی پوست سر را مشاهده کنند.

در کلینیک تخصصی کاشت مو دکتر نوایی عمل پیوند مو توسط پزشک متخصص و تکنسین‌های با تجربه انجام می‌شود. جهت انجام کاشت مو در اصفهان و دریافت مشاوره رایگان در این زمینه فقط کافی است با کارشناسان کلینیک با شماره ۰۹۱۰۹۱۰۵۴۸۴ تماس حاصل نمایید.

پوسته‌ها به دلیل ضربه وارد شده به پوست سر در حین جراحی کاشت مو ایجاد می‌شوند. هر زمان که آسیبی به پوست وارد شود، بدن به طور طبیعی یک لخته خون ایجاد می‌کند تا از از دست دادن خون جلوگیری کند. این لخته خون در ابتدا نرم است، اما با گذشت زمان سفت، خشک شده و ظاهری پوسته‌دار پیدا می‌کند که به آن دلمه می‌گویند. با خشک شدن لخته خون، پوست زیرین به بهبودی ادامه می‌دهد و به تدریج دلمه می‌‎افتد.

به همین ترتیب، در طی یک عمل جراحی کاشت مو، جراح برش‌های کوچکی روی پوست سر برای پیوند مو ایجاد می‌کند. این امر منجر به ترشح خون و در نتیجه تشکیل لخته‌های خون می‌شود. این لخته‌ها به تدریج به پوسته یا دلمه تبدیل می‌شوند.

پوسته‌ها پس از عمل کاشت مو به عنوان بخشی طبیعی از پاسخ درمانی بدن به برش‌های کوچک ایجاد شده در طول جراحی ایجاد می‌شوند. دلمه‌ها عملکرد محافظتی دارند و به محافظت از گرافت‌های موی تازه کاشته شده در برابر آسیب‌های فیزیکی و عفونت کمک می‌کنند. علاوه بر این، دلمه‌ها به به دام انداختن فولیکول‌های موی کاشته‌شده در جای خود کمک می‌کنند و به آن‌ها اجازه می‌دهند به‌درستی در پوست سر بچسبند.

زمان کندن دلمه های کاشت مو

دلمه پوسته شدن سر بعد از کاشت مو

به طور بالقوه ممکن است مشکلات زیادی در مورد دلمه بعد از کاشت مو وجود داشته باشد. از آنجایی که دلمه‌ها زخم‌ها را التیام می‌بخشند، این زخم‌ها گاهی اوقات می‌توانند خارش زیادی داشته باشند. با این حال، مهم است که آن‌ها را خراش ندهید زیرا می‌توانید پیوندها را از جای خود خارج کنید یا حتی پوسته‌های تکرار شونده را در همان نقطه روی پوست سر خود ایجاد کنید.

پیروی از دستورالعمل‌ها و مراقبت‌های بعد از جراحی کاشت مو ضروری است. جراح شما دستورالعمل‌های دقیقی را به شما می‌دهد که باید دنبال کنید. همچنین باید بعد از چند روز از شامپوی ملایم مانند شامپو بچه برای شستشوی موهای خود استفاده کنید. بسیاری از مردم نگران هستند که این پوسته‌ها ممکن است فولیکول‌های مو را پس از پیوند تحت تاثیر قرار دهند. آن‌ها به طور کلی بر فولیکول‌ها تأثیر نمی‌گذارند اما اگر در بازه زمانی تعیین شده از بین نرفتند باید حذف شوند.

اگر پوسته ها پس از ۱۴ روز از بین نرفت، باید با پزشک یا جراح خود صحبت کنید. با این حال، ممکن است به اندازه کافی و اصولی سر خود را پس از جراحی نمی‌شویید و ممکن است به شما گفته شود به طور اصولی و صحیح این کار را انجام دهید.

بیشتر بخوانید
یکی از نکات ضروری جهت این که تشخیص داده شود آیا شما کاندید مناسبی جهت انجام پیوند مو هستید یا خیر انجام یکسری آزمایش است که جهت اطلاع از لیست آن می‌توانید به مطلب آزمایش‌های قبل از کاشت مو مراجعه نمایید.

مراقبت از دلمه‌ها بعد ازکاشت مو

مهم است که پس از جراحی کاشت مو به طور مرتب پوست سر خود را تمیز کنید تا پوسته ها برداشته شوند، از رشد مناسب پیوندها اطمینان حاصل کنید و از ایجاد جای زخم در پوست سر جلوگیری کنید. نکات زیر می‌تواند به تمیز کردن و مقابله با دلمه بعد از جراحی کاشت مو کمک کند:

  1. ۷۲ ساعت پس از جراحی موهای خود را با استفاده از شامپوی بچه بشویید.
  2. استفاده از اسپری آب طبق توصیه پزشک برای مرطوب نگه داشتن پوست سر، کاهش خارش و بهبودی.
  3. قرار دادن سر در وان حمام حاوی آب ولرم و روغن بچه به مدت تقریباً ۴۵ دقیقه می تواند به نرم شدن و از بین رفتن دلمه کمک کند.
  4. از برداشتن دلمه‌ها خودداری کنید زیرا می‌تواند منجر به جابجایی کامل پیوند شود.
  5. از قرار دادن پوست سر در معرض نور مستقیم خورشید برای مدت طولانی در طول دوره نقاهت خودداری کنید.
  6. حداقل تا چند روز پس از جراحی از پوشیدن کلاه خودداری کنید.

کارهای ممنوعه در مورد دلمه‌های کاشت مو

نکات مراقبتی از دلمه‌های پیوند مو

کندن دلمه‌ها با ناخن

آبپاشی سر با استفاده از اسپری آب
شستشوی سر با دوش یا فشار آب زیاد

شستشو سر با شامپو بچه و با آب کم فشار

استفاده از حوله یا سشوار

مصرف داروهای تجویز شده

استفاده از برس یا شانه

خوابیدن صحیح بعد از کاشت مو

لمس کردن یا ماساژ دادن پوست سر

عدم انجام فعالیت‌های ورزشی

کندن زخم‌های بعد از کاشت مو

برخی از افراد دلمه‌ها را به عنوان زخم کاشت مو می‌شناسند که در هر صورت مراقبت از زخم‌ها، دلمه‌ها یا پوسته‌های بعد از کاشت مو ضرروی است و کندن زخم‌های بعد از کاشت مو تحت هیچ شرایطی نباید انجام شود زیرا به گرافت‌های تازه کاشت شده آسیب وارد می‌کند. در طول مدت زمانی که پس از جراحی دلمه‌ها روی پوست سر شما قرار دارند باید اقدامات احتیاطی زیر را رعایت کنید:

از استفاده از ناخن‌ها برای جدا کردن دلمه‌ها از پوست سر خودداری کنید زیرا این می‌تواند باعث آسیب یا درآمدن گرافت‌های پیوند شده شود.

از استفاده از برس‌های مو تا زمانی که پوسته‌ها یا دلمه‌‌ها از بین بروند یا تا زمانی که پزشک اجازه دهد، خودداری کنید.

اگر پوست سرتان خارش دارد از مالیدن یا خاراندن پوست سر خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد زخم شود. در عوض می‌توانید از اسپری آب برای تسکین خارش پس از کاشت مو استفاده کنید.

هنگام شستن موها از دوش گرفتن یا فشار زیاد آب خودداری کنید.

از لمس یا فشار زیاد به ناحیه پیوند شده خودداری کنید.

دلمه های بعد از کاشت مو نی نی سایت

عوارض کندن دلمه‌های کاشت مو

شما به هیچ وجه نباید دلمه خود را با استفاده از ناخن یا هر چیز زبری جدا کنید زیرا این امر می‌تواند بر نتایج درمان کاشت مو تأثیر بگذارد و به پوست سر شما آسیب برساند. برداشتن دلمه‌ها با دست یا کندن آن‌ها می‌تواند منجر به موارد زیر شود:

  • خونریزی
  • جابجایی فولیکول مو کاشته شده
  • جای زخم
  • خطر عفونت بالاتر
  • تاخیر در رشد مو
  • زمان بهبودی طولانی‌تر

برای جلوگیری از خطر عفونت و حتی شکست کاشت مو، بهتر است از برداشتن زودهنگام دلمه خودداری کنید.