بانک مو چیست و کجا قرار دارد؟ | بانک مو در زنان

بانک مو یا ناحیه برداشت مو به ناحیه‌ی پشت سر گفته می‌شود که جهت پیوند مو و کاشت ابرو طبیعی موهای مورد نیاز از این ناحیه برداشت می‌شود و به نواحی که دچار ریزش مو یا ابرو شده‌اند، پیوند زده می‌شوند.

همان‌طور که در مقاله اصطلاحات رایج کاشت مو اشاره شد؛ به ناحیه اهدا کننده موها برای کاشت مو، بانک مو گفته می‌شود که عموما ناحیه پس سر تا بالای دو گوش را شامل می‌شود. برای دست یافتن به بهترین نتیجه بعد از عمل کاشت مو  انتخاب محل مناسب و ایمن بانک مو بسیار مهم می‌باشد که این امر نیاز به دانش و تجربه پزشک کاشت مو دارد.

در ادامه به توضیحات کامل درباره تعریف بانک مو؛ ارزیابی بانک مو، تکنیک‌های برداشت بانک مو و مدت زمان ترمیم بانک مو پرداخته شده است.

بانک موی سر کجاست

بانک موی سر کجاست؟

بانک مو، ناحیه دهنده مو یا ناحیه اهدا کننده مو در واقع پس‌انداز پیازهای مو برای عمل کاشت مو یا پیوند مو می‌باشد. بانک مو در واقع ناحیه‌ای از پوست بدن است که بافت حاوی پیاز مو (گرافت) از این منطقه برداشت می‌شود.

بانک مو می‌تواند ناحیه‌ای از بدن مانند جناغ سینه، ساق پا و شانه‌ها باشد و یا منطقه از پوست سر که شامل نواحی بالای گوش‌ها و پس سر می‌باشد. گرافت‌های برداشت شده از این نواحی برای پیوند به نواحی دچار ریزش مو مانند منطقه‌ای که به خاطر الگوی مردانه ریزش مو Male) Pattern Hair Loss) موهایش را از دست داده یا نواحی دچار ریزش و کم‌پشتی ابرو و ریش استفاده می‌شود.

به گفته دکتر نوایی؛ پیاز موهای بانک مو به دلیل عدم وجود گیرنده هورمونی تحت تاثیر هورمون‌های مسبب ریزش مو قرار نمی‌گیرند و به همین دلیل پس از برداشت و کاشت در نواحی طاس یا کم‌پشت هم این صفت خود را حفظ کرده، تحت تاثیر هورمون‌ها قرار نگرفته و هیچ‌گاه دچار ریزش نمی‌شوند.

چون استفاده از بانک موهای سر در کاشت مو بسیار رایج‌تر و با نتایج بسیار بهتر از استفاده از بانک موی بدن همراه است در اکثر موارد بانک مو اشاره به موهای پشت سر و بالای گوش‌ها دارد، پیازهای موی این نواحی تحت تأثیر ریزش موی ژنتیک مردانه (MPHL) نیستند و حتی در یک فرد کاملا طاس، این مناطق که از سه سانتیمتر و یا بالاتر از دو گوش و پایین‌تر از شقیقه‌ها به پشت سر کشیده می‌شود همیشه دارای مو می‌باشند و هرگز دچار ریزش نمی‌شوند.

در واقع فولیکول‌های مو در این منطقه از اثرات الگوی مردانه ریزش مو حفظ ‌شده‌اند و برای اهدای مو در عمل کاشت مو به مناطق جلویی و روی سر که به خاطر الگوی مردانه ریزش مو، موهایش از دست رفته، بهترین گزینه هستند.

دکتر پارسا نوایی گفت: در صورت انتخاب صحیح ناحیه بانک مو، فولیکول‌های مو پیوند زده شده مقاومت خود را در برابر هورمون‌های عامل ایجاد ریزش مو حفظ می‌کنند و همچنان به رشد مو در ناحیه دریافت‌کننده هر کجا که باشد، سر، صورت و یا ابرو، ادامه می‌دهند.

شایان ذکر است که استفاده از بانک موی فردی دیگر برای انجام کاشت مو به دلیل پس زده شدن پیوند توسط بدن فرد گیرنده غیرقابل انجام است. در پیوند دیگر اعضای بدن مانند کلیه به دلیل استفاده از داروهای سرکوب‌گر ایمنی این کار قابل انجام است ولی به‌طور مثال عوارض بسیار زیاد این داروها از جمله ضعف سیستم ایمنی فرد حتی در مبارزه با بیماری‌های عفونی ساده، در مقابل خطر مرگ فرد به دلیل عدم کارکرد کلیه که برای حیات فرد امری ضروری است قرار می‌گیرد، اما در عمل کاشت مو تنها زیبایی فرد در مقابل خطرات ناشی از استفاده از داروهای سرکوب‌گر سیستم ایمنی قرار می‌گیرد که امری عقلانی نیست.

 

بانک مو

 

ناحیه اهداکننده یا محل برداشت مو در کاشت مو کجاست؟

این سوال در ذهن اکثر افراد ایجاد شده است که بانک مو دقیقا کجاست؟ و در پاسخ به این سوال می‌توان گفت: به غیر از ناحیه میانی در پشت سر، نقاط دیگری در صورت و بدن وجود دارد که می‌توان از آنها به عنوان بخش اهداکننده برای کاشت مو استفاده کرد. این نواحی عبارتند از:

  • موهای بدن: از سینه، زیر بغل و پاها
  • موهای صورت: از ریش

مشکل اصلی پیوند موی بدن به پوست سر این است که میزان موفقیت بسیار کم است. چرخه رشد این موها نیز متفاوت است، بنابراین به اندازه موهای روی سر رشد نمی کنند.

علاوه بر این، ویژگی ها (رنگ، بافت و جهت) نیز بسیار متفاوت از موهای سر است که نتایجی کمتر از زیبایی شناسی خواهد داشت. بیایید نگاهی دقیق تر به هر منطقه اهدا کننده بیندازیم:

کاشت مو با موی بدن

همانطور که از نام آن پیداست، در کاشت مو با موی بدن، مو از قسمت های مختلف بدن برداشته شده و به پوست سر پیوند زده می شود. این نوع کاشت مو نتیجه دائمی نمی دهد، زیرا موها معمولاً بعد از چند سال می ریزند.

علاوه بر این، میزان موفقیت گرافت‌های پیوند شده حدود ۱۰ درصد است بنابراین احتمالاً با کاشت مو با استفاده از موهای بدن، تراکم خوبی به دست نخواهید آورد.

موارد زیر مناطق خاص برای کاشت مو با استفاده از موهای بدن هستند:

عمل پیوند مو با بانک موی سینه

عمل کاشت مو با موهای سر قفسه سینه معمولاً برای ترمیم خط رویش مو در نظر گرفته می شود، زیرا موها دارای کیفیت نازک هستند. با این حال، فاز آناژن (رشد) این موها تنها ۴ ماه طول می کشد. به دلیل تسلط اهداکننده، شما همیشه با این ناحیه اهداکننده موهای کوتاه خواهید داشت.

جراحی کاشت مو با بانک موی زیر بغل

معمولاً کاشت موی زیر بغل به سر برای نواحی بالا و تاج انجام می شود؛ اما دوباره، درست مانند تمام موهای بدن، موهای زیر بغل رشد بسیار محدودی دارند؛ و حدود ۵۰ درصد از موها در مرحله استراحت (نه رشد) خواهند بود.

عمل کاشت مو با بانک موی پا

موهای نازک پا به عنوان ناحیه اهدا کننده خط مو استفاده می شود و ممکن است برای کاشت ابرو یا مژه نیز در نظر گرفته شود. با این حال، نیازی به گفتن نیست که میزان بقای پیوند بسیار پایین است.

جراحی پیوند مو با بانک موی ریش

اگرچه موهای ریش نزدیک ترین جایگزین برای موهای سر در نظر گرفته می شود، اما نتایج رضایت بخشی نیز به همراه ندارد. طبق مطالعه ای که انجام شده است، مرحله آناژن (رشد) موهای ریش ۴ هفته است در نتیجه موهای شما بلند نمی شوند. علاوه بر این، بافت موهای ریش درشت‌تر از موهای طبیعی شما است بنابراین دوباره، نتایج نهایی شما ممکن است چندان خوب به نظر نرسد.

ناحیه ایمن بانک مو و ناحیه غیر ایمن بانک مو

مدت زمان ترمیم بانک مو

در این بخش به مدت زمان رشد موهای بانک مو و زمانی که طول می‌کشد که ناحیه اهداکننده کاملا ترمیم شود، می‌پردازیم و مدت زمان ترمیم بانک مو بعد از عمل کاشت مو را به طور کامل در بازه‌های زمانی مختلف مورد بررسی قرار داده‌ایم.

مدت زمان ترمیم کاشت مو در دوره‌های زمانی مختلف

وضعیت ترمیم بانک مو بعد از دو هفته

ایجاد ترشح، درد، خارش و خونریزی

وضعیت ترمیم بانک مو بعد از یک ماه

کاهش عوارض و امکان ایجاد ریزش مو
وضعیت ترمیم بانک مو بعد از سه ماه

رشد مجدد موهای بانک مو

ترمیم بانک مو بعد از دو هفته از کاشت مو

شما با بانداژ در ناحیه اهداکننده خود، کلینیک را ترک خواهید کرد. پس از برداشتن این موارد در طول معاینه، ممکن است مقداری خونریزی داشته باشید. علاوه بر این، ممکن است مقداری ترشح در شب بعد وجود داشته باشد. با این حال، این طبیعی است.

علاوه بر این، پس از کاشت مو با روش FUE، نواحی اهداکننده معمولا قرمز، خارش دار و دردناک هستند (حتی بیشتر از ناحیه گیرنده) که این به دلیل استخراج پیوند و زخم های پانچ است.

به خاطر داشته باشید که این زخم ها نیز نیاز به مراقبت دارند و برای مراقبت از آن، جراح شما احتمالاً به شما توصیه می کند که ناحیه اهدا کننده را در حین شستن پوست سر خود ماساژ دهید. حتی اگر ممکن است حساس به نظر برسد، خوب است که بلافاصله بعد از عمل آن را لمس کنید (برخلاف نواحی گیرنده). ناحیه اهدا کننده پس از ۱۰ روز بهبود یافته تر به نظر می رسد.

در نهایت، اگرچه غیرمعمول است اما ممکن است چند هفته‌ پس از جراحی، بیماران از دست دادن مو یا شوک ریزش مو در ناحیه اهداکننده را تجربه کنند. این به دلیل استرس خود جراحی است و می تواند بسیار تهاجمی باشد. با این وجود، در نهایت به خودی خود حل می شود.

ترمیم بانک مو بعد از یک ماه از عمل کاشت مو

پس از یک ماه، بیشتر عوارض در ناحیه اهداکننده فروکش خواهد کرد. با این حال، اگر از دست دادن شوک را تجربه می کنید، لکه های طاس خواهید داشت. بسیاری از بیماران می ترسند ناحیه اهدا کننده آنها بیش از حد برداشت شده باشد زیرا این تکه های طاس می توانند کاملاً برجسته باشند اما جای نگرانی وجود ندارد و این نوع ریزش، موقتی است.

ترمیم ناحیه اهداکننده بانک مو بعد از سه ماه

پس از جراحی، از دست دادن موهای بانک مو یا شوک ریزش می‌تواند تا سه ماه در ناحیه اهداکننده باقی بماند. با این حال، پس از اتمام، موهای شما باید شروع به رشد طبیعی کنند.

با این حال، به خاطر داشته باشید که موهای هر فرد با سرعت متفاوتی رشد می کند. ممکن است رشد موهای خود را به سرعتی که دوست دارید نبینید، اما به آن زمان بدهید. نباید تصور کنید که کاشت موی شما بلافاصله شکست خورده است.

همچنین باید بدانید که برخی از بیماران ۳ ماه پس از جراحی دچار خشکی و پوسته پوسته شدن پوست در ناحیه اهداکننده می شوند (حتی می تواند تا ۲ هفته بعد از عمل رخ دهد).

اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است به شما توصیه ‌می‌شود که این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا پزشک بررسی نمایید و در صورت نیاز برای شما شامپو یا داروی خاصی تجویز کند. اگرچه این موضوع چندان جای نگرانی ندارد و معمولاً خود به خود برطرف می شود.

زخم موجود در این ناحیه با گذشت زمان محو می شود. علاوه بر این، هنگامی که موهای شما شروع به رشد کنند، جای زخم های شما به خوبی پنهان می شود.

مقایسه روش کاشت مو نواری با روش کاشت مو تار به تار

آیا بانک مو دوباره رشد می‌کند؟

به عمل کاشت مویی موفق گفته می‌شود که پس از سپری شدن دوران نقاهت، موهای ناحیه گیرنده و ناحیه بانک مو رشد کنند در غیر اینصورت عمل کاشت مو ناموفق است. رشد موهای بانک مو و مدت زمان آن در افراد مختلف متفاوت است و زمان دقیقی نمی‌توان برای آن در نظر گرفت و به مرور زمان با رشد موها جای بخیه که در این ناحیه جهت انجام کاشت مو با تکنیک FUT ایجاد شده است، پوشش داده می‌شود.

میزان برداشت مو از ناحیه بانک مو بسیار مهم است چون برداشت بیش از احد از ناحیه اهدا کننده مو ممکن است فرد را با مشکلاتی نظیر عدم رشد موها در ناحیه بانک مو مواجه کند که در صورت اتفاق این مشکل، ترمیم بانک مو امکان‌پذیر نیست.

جهت جلوگیری از این عارضه ضروری است قبل از عمل پیوند مو در زمینه‌ی انتخاب بهترین کلینیک کاشت مو و پزشک متخصص و با تجربه در زمینه پیوند مو طبیعی بررسی‌های لازم را انجام دهید.

علت عدم رشد موهای بانک مو بعد از عمل چیست؟

اگر مدت‌ها پس از بهبودی از کاشت مو متوجه لکه‌های طاسی روی پوست سر خود شدید، ممکن است به دلیل برداشت بیش از حد مو از ناحیه اهداکننده باشد.

این زمانی اتفاق می‌افتد که تعداد زیادی گرافت توسط جراحان بی‌تجربه از ناحیه اهداکننده خارج شود. به خاطر داشته باشید که این لکه های طاس دائمی هستند زیرا فولیکول های جدید در جای خود رشد نمی کنند.

ناحیه اهداکننده کاشت مو چیزی است که این جراحی کاشت را امکان پذیر می کند. با این حال، تعداد محدودی گرافت مو در ناحیه اهداکننده وجود دارد که می‌توان آنها را با خیال راحت استخراج کرد. اگر زیاده روی شود، منجر به برداشت بیش از حد می شود.

کسانی که موهای اهداکننده کافی روی پوست سر ندارند، نمی‌دانند که آیا می‌توان از موهای بدن برای پیوند استفاده کرد. در حالی که با استفاده از موهای ریش، سینه، پاها و زیر بغل انجام شده است، نتایج رضایت بخش یا دائمی نیستند.

در صورتی که بانک موی مناسبی جهت انجام جراحی کاشت مو ندارید، گزینه های درمانی جایگزینی وجود دارد که می توانید در این مورد در نظر بگیرید، مانند میکروپیگمنتیشن پوست سر. آنها می توانند به استتار نقاط طاس روی پوست سر شما کمک کنند. در هر صورت حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. آنها درمان شما را با توجه به نیازها و انتظارات شما آماده می کنند.

 

بانک مو چیست

انتخاب تکنیک مناسب کاشت مو متناسب با بانک مو هر فرد

در برنامه‌ریزی و انتخاب روش مناسب کاشت مو، متخصص کاشت مو به هر دو ناحیه بانک مو و ناحیه دریافت‌کننده مو توجه می‌کند. ارزیابی دقیق و استفاده موثر از بانک موی ناحیه دهنده، فاکتوری مهم در موفقیت نهایی پیوند مو در هر بیمار است. بانک مو در تمامی بیماران وجود دارد اما از یک بیمار تا بیمار دیگر می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

به‌طور مثال ممکن است در یک فرد با ریزش موی گسترده و با وجود داشتن بانک مو به دلیل کم‌پشت یا محدود بودن آن انجام کاشت مو با نتایج دلپذیر همراه نباشد و یا برعکس.  برخلاف تصور بیمار از این که بانک موی ضعیفی دارد در معاینه مشخص شود که مثلا به دلیل ارتجاع بالای پوست پشت سر با انجام روش FUT یا ترکیبی می‌توان تعداد موی زیادی از همین بانک موی محدود برداشت شده و نتایج رضایت بخشی ایجاد شود.

به همین دلیل است که تاکید کلینیک دکتر نوایی بر معاینه حضوری و عدم استفاده از معاینات غیرحضوری و صرفا از طریق ارسال عکس بیمار می‌باشد چرا که هرچقدر هم تصویر با کیفیتی ارسال شود نهایتا گویای تراکم و ارتجاع پوست بانک مو نبوده و ممکن است در پیش‌بینی نتایج توسط پزشک اخلال ایجاد نماید.

متخصص کاشت مو در معاینه حضوری چندین مورد را بررسی و ارزیابی می‌نماید که در تصمیم او برای انتخاب روش مناسب کاشت مو برای بیمار بسیار اثرگذار است، این موارد عبارتند از:

سابقه خانوادگی ریزش مو

بررسی دقیق در سابقه ریزش موی خانوادگی بیمار می‌تواند الگوی احتمالی ریزش موی آینده بیمار را تا حدودی نشان دهد. الگوی ریزش موی خانوادگی شدید ممکن است گویای این مطلب باشد که منطقه مطمئنه بانک مو به اندازه کوچکی محدود شده و این احتمال وجود دارد که مقدار بانک مویی که مقاومت خود را نسبت به ریزش موی الگوی مردانه نگاه خواهد داشت محدود است و این عامل تعداد موی در دسترس برای پیوند را محدود می‌نماید.

 سن بیمار

برنامه‌ریزی استفاده از بانک مو ممکن است نیازمند استراتژی‌های متفاوتی برای افراد جوان در مقابل افراد مسن‌تر باشد. مردان جوان مبتلا به ریزش موی الگوی مردانه که در حال پیشروی است، ممکن است به چندین جلسه کاشت مو در طول سالیان متمادی برای همگام شدن با ریزش موی در حال پیشروی نیاز داشته باشند، در حالی که مردان مسن به دلیل مشخص شدن حدود نهایی ریزش مو ممکن است به تعداد جلسات کمتری نیاز داشته باشند.

حتی اگر ناحیه گیرنده با دهنده متناسب باشد در برخی از موارد که احتمال پیشروی بیشتر در ریزش مو وجود دارد، استراتژی کاشت مو برای مردان جوان همراه با ذخیره و نگهداری موهای بانک مو برای استفاده در جلسات کاشت موی آینده است.

 درجه ریزش مو

این صحیح است که الگوی مردانه ریزش مو در طول عمر یک مرد پیشرفت می‌کند اما در همه افراد الگوی مردانه ریزش مو به فرم‌های شدید نمی‌رسد. برای مثال، پزشک معالج در یک فرد جوان که در اثر ریزش مو پیشانی‌اش بلند شده است (Norwood-Hamilton type I) ممکن است با توجه به‌سرعت پیشروی و سابقه خانوادگی درجه ریزش مو به سرعت برای انجام کاشت مو تصمیم نگرفته و تنها به درمان دارویی ریزش مو بسنده کند و فرصت دهد تا با افزایش سن فرد الگوی نهایی ریزش مو در او مشخص شود.

اما اگر همین فرد با نوع تقریبا کامل ریزش مو (Norwood-Hamilton type VII) مراجعه نماید پیشروی بیشتر ریزش مو تا پایان عمر بیمار بسیار بعید است و می‌تواند در همان سن پایین برای وی کاشت مو انجام دهد، برعکس در یک مرد مسن با ریزش موی محدود و در حد پیشانی بلند دیگر ریزش مو به فرم شدید پیشرفت نخواهد کرد و پزشک پس از معاینه در همان جلسه برنامه‌ای برای انجام کاشت مو را پیشنهاد می‌دهد.

ارزیابی بانک مو

سوال اکثر مراجعین کاشت مو این است که «آیا بانک موی من خوب است؟» این یک سوال کلی و گنگ است، بانک موی خوب از نظر یک متخصص کاشت مو بانک مویی است که نسبت به حجم ریزش موی سر متناسب بوده به ‌گونه‌ای که نتیجه کاشت مو بتواند تغییر مدنظر بیمار و پزشک را ایجاد کند حتی اگر این تغییر تنها در حد ایجاد یک خط مو و پوشش چند سانتیمتر پشت آن باشد.

با این تعریف خوب یا متناسب بودن بانک مو در ویزیت حضوری توسط پزشک تعیین می‌گردد، در این جلسه، بانک مو توسط پزشک معاینه و ارزیابی می‌گردد، در ارزیابی بانک مو موارد زیر مدنظر قرار می‌گیرند که عبارتند از:

  • ارتجاع پوست سر
  • تراکم موها
  • جنس موها

 ارتجاع پوست سر

این مورد در زمانی که وسعت ریزش زیاد بوده و پوشش مدنظر بیمار تنها با روش FUT یا ترکیبی برآورده می‌شود اهمیت زیادی می‌یابد. چه بسا در یک ریزش موی گسترده و زمانی که تنها قسمت‌های پس سر و بالای گوش‌ها حاوی مو هستند با ارتجاع یا کشسانی زیاد پوست سر در ناحیه بانک مو بتوان یک نوار عریض از پشت سر برداشت کرد و یک نتیجه عالی در کاشت مو را رقم زد و برعکس در یک ریزش موی متوسط زمانی که روش FIT به تنهایی جوابگو نیست و ارتجاع پوست بسیار کم است نتوان حتی با روش ترکیبی نتیجه مدنظر بیمار را برآورده نمود.

 تراکم موها

مو با تراکم‌های متفاوت در مکان‌های مختلف در بانک مو وجود دارد، تراکم مو به عنوان تعداد موها در هر اینچ مربع از پوست سر مشخص می‌شود. تراکم در مناطق مختلف بر روی پوست سر متفاوت است. برداشت از بانک مو برای پیوند باید بر اساس تراکم مو حساب شود، برداشت بیش از حد از بانک مو با روشFIT یا تار به تار  ممکن است باعث ایجاد حالتی به نام مردگی پوست شود که ظاهری تُنک، خالی و زشت در تمام ناحیه بانک مو ایجاد می‌کند. پس حجم برداشت از بانک مو با روش FIT بر اساس تراکم بانک مو تعیین می‌گردد.

 جنس موها

نوع و حالت جنس موها هم از مسائل تعیین‌کننده نتیجه نهایی کاشت مو در فرد می‌باشد که در معاینه توسط پزشک تعیین می‌گردد. جنس مو به‌صورت کلی شامل سه فاکتور می‌باشد:

  • ضخامت مو: ضخامت (کالیبر) موهای بانک مو دلالت بر ظهور “پُری” و یا ” کم‌پشتی” در مناطق گیرنده پیوند دارند. غالبا برای ایجاد ظاهر طبیعی‌تر در منطقه دریافت‌کننده موهای با ضخامت کمتر در جلو و با ضخامت بیشتر در پشت سر پراکنده می‌شوند. همچنین کاشت مو در افراد با موهای ضخیم‌تر نتیجه با تراکم بالاتری را نسبت به افراد با موهای نازک‌تر رقم خواهد زد. در کاشت ابرو موهای ضخیم نتایج پرتری در مقایسه با موهای نازک ایجاد می‌نمایند اما موهای نازک‌تر خواب پذیری بهتری نسبت به موهای ضخیم خواهند داشت.
  • رنگ مو: در کاشت مو، موهای با رنگ تیره‌تر نسبت به موهای روشن نتایج پرتری را در پی خواهد داشت.
  • تجعد مو: مو از نوع صاف تا نوع موجدار، فر و مجعد کامل یا وز وجود دارد. قطعا افراد با موهای فر نتیجه پرتری نسبت به افراد با موهای صاف خواهند داشت. البته در کاشت ابرو باید دقت داشت که موهای بسیار مجعد یا وز نتایج جذابی در پی نخواهد داشت لذا تصمیم انجام کاشت ابرو برای افراد با موهای مجعد بر عهده پزشک بوده که بر اساس تجربه مشخص می‌شود کاشت ابرو در چه حدی از تجعد موها امکان‌پذیر می‌باشد.

ناحیه اهدا کننده مو و ناحیه گیرنده مو در کاشت مو

در انتها باید گفت این وظیفه پزشک است که در حین عمل بر اساس دانش و تجربه خود ناحیه‌ای مطمئن بانک مو را شناسایی کند که به‌طور دائم و تا پایان عمر به ریزش موی ژنتیکی الگوی مردانه مقاوم باشد، این شناسایی نیاز به تبحر و تجربه پزشک در ارزیابی دقیق بانک مو داشته و به هیچ عنوان وظیفه‌ای نیست که به فن‌ورز یا دستیار پزشک محول شود، چرا که در صورت بروز خطا در انتخاب مکان بانک موی مناسب، نتیجه کاشت مو پایدار نبوده و موها بعد از گذشت چند سال ممکن است دچار ریزش گردند.

تقویت بانک مو بعد از کاشت

پس از کاشت مو، جراح برای محافظت از ناحیه اهداکننده، بانداژی را اعمال می‌کند. بانداژ معمولاً ۳ تا ۵ روز نگهداری می‌شود. برای جلوگیری از هرگونه خطر عفونت، توصیه می‌شود بدون اجازه جراح پانسمان را خارج نکنید.

پوسته‌های کوچک و قرمزی نیز ممکن است در ناحیه اهداکننده ظاهر شود که به آن‌ها دلمه یا کراست بعد از کشت مو گفته می‌شود. دلمه بعد از کاشت مو، طبیعی و رایج است که برای درمان صحیح آن‌ها، توصیه می‌شود که توصیه‌های جراح را در زمینه مراقبت‌های بعد از عمل کاشت مو دنبال کنید.

در نهایت، ممکن است بعد از عمل خارش و درد در پشت سر ظاهر شود. این درد در ناحیه اهداکننده گذرا است و با تجویز پزشک با مصرف مسکن قابل کاهش است.

بیشتر بخوانید
جهت اطلاع از نحوه مراقبت و شستوی صحیح ناحیه بانک مو بعد از جراحی فقط کافی به مطلب شستشو سر بعد از کاشت مو مراجعه نمایید.

تکنیک برداشت بانک مو

تکنیک‌های برداشت مو از ناحیه دهنده به‌طور پیوسته در طول سال‌ها بهبود یافته است. تکنیک‌های جدیدتر عملکرد خود را به مراتب نسبت به تکنیک‌های قدیمی بهبود بخشیده‌اند. دکتر نوایی متخصص کاشت مو گفت: به‌طور کلی تکنیک‌های جدید در مقایسه با روش‌های قدیمی باعث ایجاد زخم و کم‌پشتی کمتر در ناحیه دهنده می‌شوند.

بیمار باید در مورد تشریح و تبیین تکنیک برداشت مو از بانک مو به عنوان بخشی از ویزیت قبل از عمل از متخصص پیوند موی خود پرسش نماید. به‌طور مثال سطح مقطع مو ویژگی است که می‌تواند بر انتخاب تکنیک مناسب برای برداشت مو مؤثر باشد، مثلا سطح مقطع مو در مردان آفریقایی تبار معمولا به‌صورت منحنی است لذا انجام عمل کاشت مو با روش FIT اشتباه است.

از کجا بفهمیم بانک موی خوبی داریم؟

هر چه فولیکول‌های مو در ناحیه اهداکننده سالم‌تر باشد، پیوند مو آسان‌تر خواهد بود. ارزیابی ناحیه اهداکننده قبل از هرگونه کاشت مو ضروری است. ارزیابی ضعیف ناحیه اهداکننده عامل اصلی شکست کاشت مو است.

این مرحله باید توسط جراح مجرب و دارای تخصص واقعی در زمینه کاشت مو انجام شود. این اجازه می‌دهد تا به تمام ویژگی‌های ناحیه اهداکننده توجه داشته باشید و موانع احتمالی موفقیت کاشت مو را برجسته کنید. مطالعه اولیه منطقه اهداکننده به پزشک پیوند مو امکان می‌دهد تا شرایط زیر را بررسی کند:

اگر ناحیه اهداکننده گرافت‌های کافی داشته باشد: برای تضمین زیبایی‌شناختی‌ترین نتیجه، ناحیه اهداکننده باید تعداد لازم پیوند برای پوشش ناحیه گیرنده را داشته باشد. در غیر این صورت، بیمار ممکن است با ناحیه اهدایی مواجه شود که هنوز خیلی کم است، یا ناحیه اهدایی که بیش از حد مورد استفاده قرار گرفته و ناخوشایند است.

اگر ناحیه اهداکننده گرافت‌های با کیفیت خوب داشته باشد: کمیت تنها عامل دخیل در میزان موفقیت یا موفقیت کاشت مو نیست. در واقع، برای به دست آوردن یک نتیجه عالی، داشتن پیوند با کیفیت خوب نیز ضروری است. مطالعه اولیه به ما این امکان را می‌دهد که ضخامت گرافت‌ها و همچنین تعداد فولیکول‌های موی گرافت ها را تعیین کنیم.

بیشتر بخوانید
عمل کاشت مو برای همه سنین مجاز نیست و ممکن است برخی از افراد متناسب با سنی که در آن هستند، بانک موی مناسبی نداشته باشند برای کسب اطلاعات لازم در این زمینه به مطلب سن مناسب کاشت مو مراجعه نمایید.

مطالعه اولیه ناحیه اهداکننده نیز به تعیین روش صحیح استخراج و کاشت کمک می‌کند. همچنین توصیه می‌شود به کلینیک‌های کاشت مو که در استخراج و کاشت فولیکول‌های مو تسلط دارند مراجعه کنید تا به آن‌ها آسیبی وارد نشود و موفقیت کاشت مو به خطر نیفتد.

همچنین برای بیمار دانستن این که بانک موی برداشت شده چگونه مورد استفاده قرار می‌گیرد و دانستن چگونگی توزیع موها در ناحیه دریافت‌کننده (منطقه طاس یا کم‌پشت) مهم باشد. باید طبق اطلاعات به دست آمده از شرح حال و معاینه و همچنین خواسته‌های بیمار برنامه درمانی انتخاب شود.

به‌طور مثال زمانی که ریزش موی الگوی مردانه وسیع و قابل‌توجه است و بانک مو محدود می‌باشد برنامه‌ریزی کاشت مو ممکن است شامل یک عمل کاشت موی ترکیبی باشد و توزیع موها به این صورت باشد که خط مو پرپشت و از خط مو هرچه به سمت عقب می‌رویم از تراکم موها کاسته شده و حتی ممکن است به قسمت فرق سر مویی نرسد یا ناچار به استفاده از بانک موهای بدن برای پوشش این نواحی باشیم. به‌هرحال جوانب مثبت و منفی هر تصمیمی باید با متخصص کاشت مو مورد بحث قرار گیرد.

در انتها باید گفت: این وظیفه پزشک است که در حین عمل بر اساس دانش و تجربه خود ناحیه‌ای مطمئن بانک مو را شناسایی کند که به‌طور دائم و تا پایان عمر به ریزش موی ژنتیکی الگوی مردانه مقاوم باشد، این شناسایی نیاز به تبحر و تجربه پزشک در ارزیابی دقیق بانک مو داشته و به هیچ عنوان وظیفه‌ای نیست که به تکنسین یا دستیار پزشک محول شود، چرا که در صورت بروز خطا در انتخاب مکان بانک موی مناسب، نتیجه کاشت مو پایدار نبوده و موها بعد از گذشت چند سال ممکن است دچار ریزش گردند.