فهرست محتوا
جوش بعد از کاشت مو که به آن فولیکولیت یا التهاب فولیکول (پیاز) مو هم گفته میشود، عارضه خطرناکی نیست اما به دلیل درد و خونریزی که ایجاد میکند نیازمند درمان است. این حالت مخصوصا بعد از انجام کاشت مو و به دلیل التهاب پوست ناشی از کاشت که شرایط را جهت بروز فولیکولیت مستعد میکند بهوفور مشاهده میشود.
فولیکولیت علل متعددی دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم و سپس انواع راههای پیشگیری و درمان فولیکولیت بعد از انجام کاشت مو را مرور میکنیم.
جوش پوست سر بعد از کاشت مو چیست؟
ایجاد جوش بعد از کاشت مو یکی از عوارض احتمالی پیوند مو است. جوشهای ناحیه اهداکننده پس از کاشت مو ممکن است پس از یک دوره کوتاه ۲-۴ هفتهای روی پوست سر ظاهر شوند. جوشهایی که پس از کاشت مو در ناحیه کاشت ظاهر میشوند بسیار طبیعی و یک نتیجه احتمالی است که نباید نگران آن بود.
جوشهای پوست سر بعد از کاشت مو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای نتایج موفقیتآمیز درمان، زمانی که جوش ایجاد میشود، نباید آن ناحیه را رها کرد و باید بهطور مناسب درمان شود.
هنگام انجام عمل کاشت مو، فولیکولهای مو گرفته شده از نواحی با تراکم مو بالا به عنوان گرافت به نواحی دارای ریزش مو پیوند زده میشود و رشد مجدد مو در این نواحی تضمین میشود. جوشهای پوست سر پس از پیوند مو در طی این فرآیند معمولاً به دلیل تحریک فولیکولهای مو هنگام بیرون آمدن از پوست ایجاد میشود.
در مجموع، اکثریت جوشهای بدن ما در حال حاضر توسط موهای زیر پوستی ایجاد میشوند. درست مانند قسمتهای مختلف بدن، به دلیل رشد کاشت مو در فولیکولهای مو، بروز جوشها بسیار رایج است؛ اما برای رشد سالم فولیکولهای موی کاشته شده، این جوشها نباید توسط بیمار فشرده شوند و باید بهطور مناسب درمان شوند.
جوشهایی که در ناحیه کاشت مو ایجاد میشوند، جوشهای معمولی استاندارد هستند. آنها مشکلات پوستی اضافی التهابی، عمده یا مضر نیستند و هنگامی که این مشکل رخ میدهد، نیاز به درمان و مداخله مناسب دارد.
بسیاری از افراد پس از انجام عمل کاشت مو، جوشهایی را در پوست سر و پیشانی خود تجربه میکنند. ایجاد جوش روی فولیکولهای موی تازه کاشته شده میتواند شما را نگران کند که نتایج نهایی شما به خطر بیفتد اما جوشهای پس از کاشت مو معمولاً جای نگرانی ندارند و کاملا طبیعی هستند.
موارد خاصی وجود دارد که در آن جوشهای روی پوست سر میتواند نشاندهنده مشکل جدیتری باشد. همچنین با دیدن یک جوش، بسیاری از افراد میل غیرقابل کنترلی برای بیرون کشیدن آن دارند که فقط میتواند مشکل شما را تشدید کند. به همین دلیل است که شما باید بدانید که چه چیزی باعث این شکستگی میشود و چگونه به درستی با آن مقابله کنید.
علل ایجاد جوش بعد از کاشت مو
آکنه پوست سر یکی از عوارض جانبی رایج کاشت مو است. معمولاً به دلیل رشد موهای جدید رخ میدهد بنابراین شما متوجه این جوشها در نواحی گیرنده خواهید شد.
با این حال، جوشها نیز به دلایل مختلف میتوانند در سراسر ناحیه اهداکننده (بانک مو) پراکنده شوند. بیایید نگاهی دقیقتر به تمام علل آکنه پوست سر بعد از کاشت مو بیندازیم.
علل ایجاد جوش پوست سر بعد از کاشت مو |
رشد موهای جدید بعد از پیوند مو |
موی فرورفته (موهای زیرپوستی) |
عدم رعایت مراقبتهای بعد از عمل کاشت مو |
داشتن برخی از بیماریهای زمینهای |
فولیکولیت |
رشد مو
اگر ریش دارید، احتمالاً در مورد آکنه ریش میدانید. هنگامی که موهای جدید در حال رشد هستند، گاهی اوقات، منافذ ممکن است توسط سلولهای مرده پوست، باکتریها و روغن مسدود شود که در نهایت منجر به تشکیل جوش میشود.
به همین ترتیب، زمانی که موهای جدید پس از کاشت مو در حال رشد هستند، ممکن است برخی از منافذ پوست مسدود شوند و در جای خود جوشی مشاهده کنید. معمولاً آکنه پوست سر بعد پیوند مو در طول ۲ تا ۳ ماه اول پس از جراحی ظاهر میشود زیرا رشد مو در این زمان شروع میشود. البته ۲ روز تا ۶ ماه پس از جراحی نیز قابل مشاهده است.
به خاطر داشته باشید که این نوع آکنه میتواند هم ناحیه گیرنده و هم ناحیه اهداکننده را تحت تأثیر قرار دهد. از آنجایی که این بخشی از دوران نقاهت یا روند درمان بعد از کاشت مو است، طبیعی است و نیازی به نگرانی نیست.
موی فرورفته (موهای زیرپوستی)
کسانی که اصلاح میکنند، در مورد موهای رشد کرده میدانند. موهای رشد کرده ممکن است مانند یک جوش به نظر برسد (اگر به دلیل عفونت با چرک پر شود)، اما متفاوت است. رشد مو زمانی اتفاق میافتد که موها به جای بیرون آمدن به داخل پوست پیچیده میشوند. لبههای تیز ایجاد شده در اثر تراشیدن مو میتوانند این کار را انجام دهند.
به طور کلی، سر بیماران قبل از کاشت مو تراشیده میشود. همانطور که مو رشد میکند و سعی میکند ظاهر شود، لبههای تیز ممکن است مشکلاتی ایجاد کنند. درنتیجه، میتوانید موهای رشد کرده در ناحیه گیرنده و اهداکننده داشته باشید. به نظر میرسد یک برآمدگی قرمز و متورم روی پوست است که ممکن است احساس خارش داشته باشد. با این حال، اگر عفونی شود، چرک را نیز خواهید دید و حتی درد را تجربه خواهید کرد.
شرایط سلامتی
برخی از بیماریها مانند دیابت یا اختلالات خونی میتوانند خطر ابتلا به نوع شدیدتر آکنه پوست سر را افزایش دهند. میتواند به لایههای عمیقتر پوست گسترش یابد. این برجستگیها میتوانند بسیار دردناک باشند و با چرک پر شوند. همچنین ممکن است متوجه افزایش اندازه آنها شوید. از آنجایی که این موضوع جدیتر است، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.
عدم رعایت مراقبتهای بعد از عمل کاشت مو
سهل انگاری در مراقبتهای بعد از کاشت مو نیز میتواند منافذ را مسدود کرده و باعث ایجاد جوش در پوست سر شود. به عنوان مثال، اگر برای مدت طولانی زیر نور خورشید باشید، عرق میتواند باعث عفونت شود و پوشیدن کلاه میتواند همین کار را انجام دهد.
برای تسریع روند بهبودی و بهبود نتایج، بسیاری از افراد بلافاصله پس از جراحی، ماینوکسیدیل را به پوست سر خود اعمال میکنند که این موضوع میتواند منجر به مسدود شدن منافذ شود. رفتن به جکوزی میتواند فولیکولیت ایجاد کند؛ بنابراین، پس از کاشت مو باید بسیار مراقب این موارد باشید.
فولیکولیت
التهاب فولیکول مو آسیبدیده، فولیکولیت نامیده میشود و این میتواند در نهایت مانند یک جوش به نظر برسد. این آسیب به فولیکول مو میتواند فیزیکی یا شیمیایی باشد؛ بنابراین، فولیکولیت همیشه توسط میکروارگانیسمهای عفونی ایجاد نمیشود. گاهی اوقات از نوع غیر عفونی است. این بستگی به این دارد که در وهله اول چه چیزی باعث فولیکولیت شده است.
به گفته دکتر پارسا نوایی متخصص کاشت مو اختلالات مو و پوست سر، فولیکولیت پس از کاشت مو بین ۱ تا ۲۰ درصد بروز میکند و همیشه شدید نیست یا ممکن است خفیف باشد و فقط بیرونیترین پوست را تحت تأثیر قرار دهد. به خاطر داشته باشید که این میتواند بر ناحیه اهداکننده م (بانک مو) و گیرنده مو نیز تأثیر بگذارد.
تصویر ۱: جوش بعد از عمل کاشت مو
آیا آکنه بعد از کاشت مو خطرناک است؟
بیشتر اوقات جوشهای کاشت مو خود به خود از بین میروند. معمولاً این رشد مو است که باعث ایجاد این جوشها میشود. در هر صورت بهتر است که با پزشک خود در ارتباط باشید و مطمئن شوید که بدون هیچ آسیبی به پیوند موهای خود با موفقیت بهبود خواهید یافت.
درمان جوشهایی که پس از کاشت مو ظاهر میشوند ممکن است بسته به علت و ساختار جوش متفاوت باشد. به همین دلیل درک ماهیت آن در صورت بروز جوش مفید خواهد بود.
بسته به رشد فولیکولهای مو، ایجاد جوش در ناحیه برداشت مو بهطور متوسط پس از ۴-۵ ماه اتفاق میافتد. زمان یا تشکیل جوش ممکن است بسته به نحوه مراقبت فرد از ناحیه و ساختار آن متفاوت باشد.
ترکاندن جوش بعد از کاشت مو
پس از کاشت مو احتمال بروز جوش روی پوست سر وجود دارد اما به هیچ عنوان نباید این جوشها را دستکاری کنید به این دلیل که خطر عفونت و جای زخم را افزایش میدهد همچنین این موضوع میتواند بهطور دائمی به پیوند مو آسیب برساند که بر نتایج نهایی شما تأثیر میگذارد.
سعی نکنید جوشها را با انگشتان خود فشار دهید. همچنین، با استفاده از سوزن (حتی اگر آن را استریل کردهاید) سوراخهایی روی پوست خود ایجاد نکنید تا چرک خارج شود. در بیشتر موارد، این جوشها خود به خود از بین میروند (بسته به بزرگی آنها در چند روز یا چند هفته)؛ بنابراین، بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که آنها را به حال خود رها کنید.
درمان جوش پوست سر بعد از عمل کاشت مو
اگر بعد از کاشت مو دچار آکنه یا برجستگی پوست سر هستید، ابتدا باید با جراح کاشت مو این موضوع را مطرح کنید. ممکن است چیزی نباشد یا ممکن است یک عفونت پوستی عمیقتر باشد. فقط پزشک شما میتواند تشخیص دقیق بدهد؛ و این فقط پزشک شما است که بر اساس نوع و میزان جوشها، برنامه درمانی به شما ارائه میدهد.
اگر عفونت نباشد، جراحان معمولا استفاده از کمپرس گرم را توصیه میکنند. شما باید ۲ تا ۳ بار در روز یک کمپرس گرم به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه روی پوست خود بگذارید. علاوه بر این، به شما توصیه میشود هنگام شامپو کردن پوست سر خود را ماساژ دهید.
با این حال، اگر عفونت (و در عین حال جدی) باشد، ممکن است یک آنتیبیوتیک خوراکی یا موضعی برای شما تجویز شود. گاهی اوقات به بیماران تزریق استروئید نیز داده میشود. مهم است که بتوانید علائم عفونت مانند قرمزی، تورم، درد، چرک، تب و غیره را مد نظر قرار دهید.
جوش زدن پیشانی بعد از کاشت مو
این امکان برای شما وجود دارد که بعد از کاشت مو، جوش روی پیشانی خود را تجربه کنید. بسیاری از مردم متوجه میشوند که پیشانی آنها چربتر است. این به این دلیل است که محلولها و داروهایی که به پوست سر شما تزریق میشود، از پوست تخلیه میشود.
علاوه بر این، فولیکولهای موی جدید سبوم تولید میکنند. این عوامل با هم میتوانند منافذ پوست شما به راحتی مسدود کنند و در نهایت دچار آکنه پیشانی بعد کاشت مو میشوید. در اینجا کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید که پوست خود را تمیز نگه دارید و سعی نکنید آن جوشها را بترکانید زیرا میتواند جای زخمهای بدی را به جا بگذارد.
روشهای پیشگیری از جوش بعد از کاشت مو
از آنجایی که ایجاد جوش پس از کاشت مو یک وضعیت طبیعی است، تلاش مضاعف برای جلوگیری از ایجاد جوش یا جلوگیری از بروز آن نتایج چندان سازندهای به همراه نخواهد داشت؛ زیرا گاهی اوقات این جوشها باید ایجاد شوند تا موها دوباره رشد کنند.
در این مرحله، بیماران باید به جای تلاش برای جلوگیری از ایجاد جوش، از رفتارهای نادرست مانند ترکاندن جوشها بعد از کاشت مو خودداری کنند زیرا فشردن جوشهای ناحیه میتواند باعث عفونت شود.
علاوه بر این، وقتی ناحیه را از بین میبرید، فولیکول مو ممکن است دوباره رشد نکند. به منظور اجتناب از چنین شرایطی، در صورت ایجاد جوشهای جدی باید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
در حالی که همیشه نمیتوان از ایجاد جوش بزرگ بعد از کاشت مو جلوگیری کرد، میتوانید برخی از کارها را انجام دهید تا مطمئن شوید که مشکل شما بدتر نمیشود. برخی از روشهای پیشگیری از ایجاد جوش بعد از کاشت مو عبارتند از:
- پوست سر خود را طبق دستورالعملهای بعد از کاشت مو شسته و به آرامی آن را با نوک انگشتان خود ماساژ دهید (هرگز از ناخن استفاده نکنید).
- داروهایی که برای شما تجویز شده است را بلافاصله پس از جراحی مصرف کنید.
- ترجیحاً در مناطق سردتر و عاری از گرد و غبار از آفتاب دوری کنید.
- موی سر خود را قبل از عمل نتراشید و این کار را اجازه دهید که پزشک انجام دهد.
- پوست سر خود را نپوشانید یا از کلاه مناسب بعد از کاشت مو استفاده کنید.
- وارد سونا، جکوزی و حمام نشوید و شنا نکنید.
- مراقب سلامتی خود باشید (یک سیستم ایمنی سالم میتواند با عفونتها مبارزه کند).
- مطمئن شوید که به توصیه جراح خود عمل کنید تا در سریعترین زمان ممکن بهبود پیدا کنید.
علائم فولیکولیت بعد از پیوند مو
علامت مشخصه فولکولیت دانههای برجسته ملتهب قرمز، صورتی یا سفیدرنگ اطراف ناحیه خروج مو از پوست است که معمولا دردناک میباشد، البته در ناحیه کاشت مو به دلیل بیحسی موقت ناحیه تا مدتی پس از کاشت ممکن است دردناک بودن ضایعه حس نشود.
در اصل بسته شدن مجرای خروجی غده سباسه نزدیک فولیکول یا پیاز مو ناشی از علل مختلف مانند رشد باکتریها یا با شیوع کمتر قارچها، ایجاد انسداد بهواسطه جسم خارجی و انسداد ناشی از التهاب مجرا به دلیل مواد شیمیایی، رشد زیرپوستی و نابجای موها و غیره مکانیزمهای اصلی ایجاد فولیکولیت هستند.
انواع جوش بعد از کاشت مو
ایجاد جوش در پوست سر بعد از کاشت مو طبیعی است و حتی انواع مختلفی از آن وجود دارد. انواع رایج جوشها به شرح زیر است:
فولیکولیت یا التهاب فولیکول مو: در نتیجه تمیز نشدن ناحیه بعد از عمل، جوشهایی با تجمع باکتری ایجاد میشود.
جوشهای ریز: هم موهای زیر پوستی هستند که بعد از عمل کاشت مو در ناحیه ایجاد میشوند و هم جوشهایی که در نتیجه تخریب آن ناحیه ایجاد میشوند.
کیستهای درموئید: اگرچه نادر هستند، اما کیستهای درموئید تشکیلاتی هستند که میتوانند بر موفقیت عملیات کاشت مو تأثیر منفی بگذارند. در نتیجه شکافهای عمیق ایجاد میشود و باعث التهاب در ناحیه میشود. برای درمان این نوع جوشها حتما با پزشک خود مشورت کنید.
موهای رشد کرده: ممکن است مواقعی پیش بیاید که فولیکولهای موی کاشته شده در حین کاشت مو در خارج شدن از پوست مشکل داشته باشند در این حالت موهایی که نمیتوانند به سطح پوست برسند در جهت مخالف شروع به رشد میکنند. موهایی که به سمت داخل رشد میکنند باعث التهاب و جوش در ناحیه میشوند.
علت جوش زدن محل برداشت مو
در برخی از افراد ممکن است در ناحیه اهداکننده اصلی یا بانک مو جوش ایجاد شود و این موضوع بیشتر در روش کاشت مو به روش تار به تار یا FIT بروز میکند.در روش تار به تار پس از استفاده از پانچ FUE برای برداشتن فولیکول مو، غده چربی ممکن است در پوست باقی بماند اما بدن مورد حمله قرار میگیرد و بدن آن را به عنوان یک تهدید خارجی درک میکند.
غده ممکن است به سمت بالا به سمت سطح فشار داده شود تا یک برآمدگی شبیه آکنه تشکیل شود و این موضوع باعث ایجاد جوش زدن در محل برداشت مو در این روش پیوند مو میشود.
همچنین ممکن است در روش برداشت نوار (FUT) در لبه بخیه شده پوست ممکن است تعدادی از موها مسیر سطح پوست را گم کرده و در حین رشد حالت زیر پوستی بگیرند که جوشهایی به حالت نوع اول ایجاد می گردند که با خروج موها از زیر پوست این جوش ها نیز رفع میگردند.
شایعترین علل ایجاد جوش بعد از کاشت مو
- استافیلوکوک ارئوس: این باکتری اصطلاحا فلور نرمال سطح پوست میباشند و بهصورت طبیعی روی سطح پوست زندگی میکنند اما زمانی رشد آنها منجر به بروز مشکل میشود که در اثر بریدگی یا آسیب پوستی بهجای سطح پوست به عمق پوست نفوذ کرده و در آنجا تکثیر مییابند.
- پسودوموناس: محل شایع تماس با این باکتری در سونا، جکوزی و استخرهای عمومی فاقد سطح کلر مناسب آب است. به همین دلیل ترجیحا تا یک ماه پس از انجام کاشت موی طبیعی بهتر است از استفاده از سونا، جکوزی و استخرهای عمومی پرهیز گردد.
- استرپتوکوک: باکتری کمتر شایعی است که آن نیز ممکن است منجر به بروز فولیکولیت شود.
- نئوسپورین: بیشتر در موارد درماتیت تماسی آلرژیک منجر به بروز فولیکولیت شده و کمتر به عوارض ناشی از کاشت مو مرتبط است.
- پیتروسپروم: شایعترین قارچ مسبب ایجاد فولیکولیت میباشد که فولیکولیتهای ناشی از آن بهراحتی به درمانهای ضد قارچ پاسخ میدهند.
عوامل مستعد کننده ابتلا به فولیکولیت بعد از کاشت مو
به گفته دکتر پارسا نوایی متخصص پیوند مو طبیعی، تعدادی از فاکتورهای فردی و محیطی با ایجاد شرایط مناسب منجر به بروز هرچه راحتتر و بیشتر فولیکولیت در افرادی که تحت عمل کاشت موی طبیعی قرار گرفتهاند میشوند، شایعترین این فاکتورها به قرار زیر هستند:
- دیابت: دیابت باعث کاهش قدرت مبارزه بدن با باکتریها و دیگر ارگانیسمها میشود از این رو شرایط ایجاد جوشهای بعد از عمل کاشت مو را تسهیل میکند.
- چاقی: با فراهم کردن شرایط مناسب برای رشد ارگانیسمهای مولد جوشهای بعد از کاشت مو میباشند.
- بیماریهای تضعیفکننده سیستم ایمنی: این بیماریها به دلیل تضعیف عوامل دفاعی بدن مانند گلبولهای سفید خون در مقابل این ارگانیسمها باعث بروز راحتتر فولیکولیت بعد از عمل پیوند مو میشوند.
- داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی بدن: این داروها با سرکوب سیستم دفاعی بدن عملا مبارزه بدن با این عوامل را بینتیجه میسازد.
- سابقه التهابات پوستی به غیر از التهابات ناشی از انجام کاشت مو مانند درماتیت سبوره: این التهابها با ایجاد محیط مناسب برای رشد ارگانیسمها، ایجاد جوشهای بعد از پیوند مو را تسهیل میکنند.
روشهای پیشگیری از فولیکولیت بعد کاشت مو
برای اینکه دچار فولیکولیت یا جوش بعد از عمل کاشت مو در اصفهان نشوید باید یکسری موارد را رعایت کنید که عبارتند از:
- رعایت بهداشت فردی و استحمام مرتب
- دوری از محیطهای آلوده مانند استخرهای عمومی
- شستشو مرتب وسایل در ارتباط با پوست ناحیه کاشت مو مانند کلاه
- پرهیز از تیغ کشیدن موهای سر
انواع فولیکولیت بعد از عمل کاشت موی طبیعی
جوشهای یا فولیکولیتهای بعد از کاشت مو به دو دسته زودرس و دیررس تقسیمبندی میشود. فولیکولیت زودرس در بازه زمانی حداکثر دو هفته تا یک ماه بعد از عمل به وجود میآید اما فولیکولیت دیررس بعد از دو تا سه ماه از عمل بروز میکند.
فولیکولیت زودرس
به گفته دکتر پارسا نوایی، شایعترین علت ایجاد فولیکولیت زودرس پس از کاشت مو این است که موی پیوند شده بهعنوان یک جسم خارجی عمل کرده و مجرای خروجی غده سباسه که قبلا در محل کاشت وجود داشته است را میبندد، اما رشد انواع باکتریها بهواسطه تلقیح باکتری به لایههای زیرین پوستی در حین انجام عمل کاشت مو نیز یکی دیگر از علل بروز فولیکولیت پس از انجام عمل پیوند موی طبیعی میباشد.
فولیکولیت دیررس
شایعترین علت ایجاد فولیکولیت دیررس پس از کاشت مو رشد زیرپوستی موها میباشد. توجه داشته باشید که ساقه موی پیوند شده بعد از گذشت حدود یک ماه ریزش پیدا میکند و تا خارج شدن پیاز مو از حالت نهفتگی و شروع به رشد آن حدود ۲ تا ۳ ماه پس از انجام عمل کاشت موی طبیعی به دلیل وجود نداشتن ساقه مسیر عبور ساقه مو از ریشه به سطح پوست بسته میشود لذا تا زمانی که مو مجدد مسیر خود به سطح پوست را باز کند، موها بهصورت زیرپوستی رشد کرده و منجر به ایجاد فولیکولیت میشود.
همچنین در این بازه زمانی نیز به دلیل التهاب قبلی و آسیبپذیری پوست ممکن است باکتریهای فرصتطلب شروع به رشد در فولیکول مو کرده و مسیر خروجی را مسدود و منجر به فولیکولیت شوند.
روشهای درمان فولیکولیت بعد از کاشت مو
برای درمان فولیکولیت بعد از کاشت مو، روشهای درمانی مختلفی وجود دارد که عبارتند از:
- درمان انتخابی برای هر جسم خارجی منجر به فولیکولیت، کندن پوست روی محل جوش و تخلیه آن است. بهتر است این کار در حمام و با استفاده از ماساژ با مخلوط شامپو و بتادین به نسبت یکبهیک انجام شود تا حین ترکیدن جوشها باکتریهای موجود از بین رفته و فرصت مهاجرت به فولیکولهای مجاور را از دست بدهند.
- قرار دادن لایههای ژل یا گاز وازلینه بعد از عمل پیوند مو روی ناحیه گیرنده میتواند باعث فولیکولیت انسدادی شود که با حذف لایه ژل و وازلین موجود در گاز وازلینه و تخلیه جوشها قابلدرمان است.
- در صورت عدم پاسخدهی درمان تخلیه فشاری فولیکولیت میتوان از انواع آنتیبیوتیکهای موضعی و خوراکی استفاده نمود.
- از ژل کلیندامایسین بهصورت موضعی روزانه دو مرتبه در نواحی دارای جوش و نیز نواحی مستعد فولیکولیت میتوان بهره برد.
- کلوگزاسیلین و داکسی سایکلین از دیگر آنتیبیوتیکهایی هستند که بهصورت خوراکی جهت رفع فولیکولیت بعد از کاشت مو استفاده میشوند.
در نهایت در یک جمعبندی کلی میتوان گفت: جوشهای روی پوست سر بعد از جراحی کاشت مو، شایع هستند. معمولا موهای در حال باعث بروز این عامل هستند. با این حال، بیشتر اوقات نیازی به نگرانی نیست و مطمئن باشید که این جوشها در نهایت از بین خواهند رفت. آنها همچنین بر نتایج نهایی جراحی شما تأثیری ندارند.
اما گاهی اوقات ممکن است عفونت داشته باشید. به همین دلیل است که همیشه بهتر است در صورت مشاهده هرگونه برآمدگی یا جوش روی پوست سر خود با پزشک خود مشورت کنید. در همین حال، مطمئن شوید که دستورالعملهای مراقبتهای بعد از کاشت مو را به درستی انجام دادهاید.
مطلب بسیار مفیدی بود خسته نباشید آقای دکتر
سلام
ممنون از اینکه نظر خود را با ما در میان می گذارید تا راهنمای ما برای انتخاب و نگارش مطالبی باشد که هرچه بیشتر برای شما عزیزان سودمند و مفید باشد.
شاد و سلامت باشید
سلام وقت بخیر، ممکنه جوش کاشت مو کار دست آدم بده و عفونت کنه؟
سلام
بله امکان ایجاد عفونت وجود دارد.
با توجه به اینکه پوست اولین لایه محافظ بدن در مقابل ورود میکروب ها می باشد در صورت آسیب دیدن در اثر جوش راه ورود میکروب به پوست باز می شود و ممکن است عفونت ایجاد شود ، البته این عفونت چندان مهم و جدی نبوده و بمرور زمان و با استفاده از برخی داروهای ساده رفع خواهد شد ولی بهرحال تمیز نگه داشتن پوست سر و ناحیه ای که جوش میزند برای جلوگیری از ورود میکروب ها امری حیاتی است.
شاد و سلامت باشید
سلام اقای دکتر من قبل از اینکه کلینیک ها به خاطر کرونا بسته بشوند کاشت مو انجام دادم ولی یک هفته است سرم پر جوش شده هیچ شماره ای هم از اون کلینیک ندارم و هر چی هم تو سایتشون پیام گذاشتم جواب نمیدن میشه راهنمایی ام کنید چیکار کنم خیلی ناراحتم تو اینترنت داشتم سرچ میزدم که ببینم بعد کاشت مو جوش وجود داره یا نه که سایت شما را
دیدم
سلام
لطفا حتما در انتخاب کلینیک کاشت مو تعهد کاری و وجدان پزشکی مجموعه را مدنظر قرار داده و حتما در شهر خود اقدام به عمل نمایید تا دسترسی بعدی به پزشک معالج در صورت بروز عوارض مقدور باشد. متاسفانه بدلیل عدم آگاهی از متد کار پزشک و کیفیت استریلیزاسیون و تجهیزات مصرفی نمی توانم بصورت دقیق حدس بزنم که جوش های شما از چه نوعی می باشند و داروهای مربوطه بصورت خاص قابل بیان نیست اما با رعایت دستوراتی که در همین مقاله ارائه شده است در ۹۰٪ موارد نتیجه حاصل بسیار رضایت بخش می باشد.
شاد و سلامت باشید
سلام اقای دکتر مطالبتون عالی بود،
بنده هم حدودا سه ماه کاشت انجام دادم،قسمت کاشته شده جوش قرمز و جوش سرسفیدمیزنه،از دوماهگی جوش میزد و به دستورپزشکم اول سفالکسیلیم مصرف کردم،بعدسفکسیم،جواب ندادبازم به دستورپزشکم ازیترومایسین و کلیندومایسین موضعی مصرف میکنم اما بازم سرم جوش میزنه ،اگر جوشهارو تخلیه کنم اسیب به پیاز مو نمیزنه؟،لطفا راهنمایی کنید چه کاری انجام بدم که خلاص بشم،فقط خواهش میکنم نگید که به پزشک خود مراجعه نمایید متشکرم
سلام
اساس درمان های پزشکی تحت نظر پزشک معالج بودن است چرا که تنها فردی که دقیقا اطلاع دارد چه مواردی در عمل شما لحاظ شده است، پزشک شماست. با توجه به مطالبی که فرمودید بنظر میرساند درمان بصورت کلاسیک پیشرفته است لذا در مورد تخلیه جوش ها که بعضا یکی از روش های درمان است می توانید نظر پزشک معالج را جویا شوید ، با توجه به روند عمل و درمان برخی از پزشکان با این کار موافق و برخی مخالف هستند.
شادو سلامت باشید.
وقت بخیر، آقای دکتر من قبل کرونا کاشت مو انجام دادم ولی همچنان تو سرم جوش میزنه دیگه خسته شدم از طرفی هم چند بار پیش دکترم رفتم ولی فایده نداشته حیف که با کلینیک شما دیر آشنا شدم اگه نه میومدم پیش شما کاشت مو انجام می دادم، حالا اگه بیام پیش شما من را ویزیت می کنید برای این جوش های بعد از کاشت مو؟
سلام
ممنون از حسن نظر شما
در مسایل حیاتی و جبران ناپذیر همچون کاشت مو انتخاب پزشک معالج و کلینیک معتبر یک اصل اساسی می باشد.
بهترین فردی که در رفع جوش های بعد از کاشت مو می تواند به شما کمک کند پزشک کاشت موی شما می باشد چرا که از تمام جزئیات عمل ، تکنیک استریل و کیفیت وسایل مصرفی آگاهی دارد ، ممکن است درمان جوش ها تا چند ماه زمان ببرد ، پس صبور باشید اما اگر پس از ۶ ماه یا بیشتر کاهش محسوسی در میزان و تعداد جوش ها رویت ننمودید حتما به یک متخصص پوست و موی دیگر مراجعه نمایید.
شاد و سلامت باشید
باسلام.من سه ماه هست کاشت مو انجام دادم و سه تا جوش زدم که چرکی بوده وخودم تخلیه کردم با نیدل..در یک مورد چندتا موکنده شد..آیا از ریشه کنده میشن ؟
سلام
بعد از گذشت یکماه از کاشت مو اصطلاحا ریشه ها به پوست جوش خورده و یکی می شود لذا دور از ذهن است که به راحتی ریشه ها خارج شوند در این مورد بنظر می رسد که تنها ساقه موها از پوست خارج سده باشند و ریشه ها آسیبی ندیده باشند اما بهرحال باید صبر کرد و دید نتیجه نهایی کاشت مو چگونه است.
شاد و سلامت باشید
سلام خسته نباشید اقای دکتر..من ۶روزه کاشت مو انجام دادم ..گفتن ۲روز بعد عمل بشورم سرمو ک شستم با آب جوشیده خنکشده و شامپو بچه..ولی از روز ۵ام عمل ناحیه کاشت شده جوشای خیلی کوچیک سرسفید میزنن ک بعضیاشون خودشون تخلیع شدن…این جوشا هادی هستن؟صدمه نمیزنن ب ریشه موهای تازه کاشته شده؟
ممنون میشم اگه جواب بدین
سلام
تا حدودی جوش زدن پس از کاشت مو یا کاشت ابرو طبیعی است و منجربه آسیب نخواهد شد اما چنانچه تعداد زیاد جوش و نیز جوش های چرکی و دردناک با التهاب زیاد وجود دارد حتما برای درمان جوش ها به متخصص کاشت موی خود مراجعه نمایید.
شاد و سلامت باشید
سلام خسته نباشین
من دو سال پیش کاشت انجام دادم و مشکلی نداشتم
اما یک سال پیش سرم شروع کرد به جوش های چرکی زدن و دردناک ، الان شیش ماهه دارم ریپانفین و داکسی ساکلین مصرف میکنم اما هنوزم خوب نشدم
من باید چیکار کنم؟ خسته شدم دیگه
سلام
بعید بنظر میرسد که این جوش ها مربوط به انجام کاشت مو باشد ، همانطور که در مقاله فوق اشاره شد جوش ها قبل از پایان یکسال و بیشتر در سه ماهه دوم پس از کاشت بروز پیدا می کنند ، اما بهرحال به هر علتی که باشند تحت نظر یک متخصص پوست و مو انواع درمان های ضد جوش را تجربه بفرمایید تا درمان موثر برای شما مشخص شود.
شاد و سلامت باشید
سلام جناب آقای دکتر نوایی من یک ماهه کاشت مو انجام دادم ،الان بعضی نواحی سرهم دست که میکشم جوش های زیر پوستی دارم که شایدم باچشم دیده نشه حتی جوش ها سر چرکی وسر سفید هم نیستند ولی قرمز رنگند آیا باید دارو مصرف کنم ؟قبل کاشت مو هم سرم جوش داشت!ممنون میشم اگر راهنماییم کنید
سلام
همانطور که در مقاله اشاره شد این جوش ها طبیعی بوده و فقط در مواردی که جوش های بزرگ و دردناک زیر پوستی وجود داشته باشد باید از دارو درمانی برای رفع جوش ها استفاده نمود ، در وضعیت شما اگر جوش ها خودبخود رفع نشد می توانید از ماساژ ناحیه با مخلوط شامپو و بتادین هم بهره ببرید.
شادو سلامت باشید
سلام من دو ماه کاشت ابرو انجام دادم از یک ماه پیش ابرواام جوشهای قرمز رنگ میزنه میخواستم بدونم باید چیکار کنم چون بعضیاش با درد همراه
سلام
حتما در این موارد ابتدا به متخصص کاشت ابروی خود مراجعه نموده و از وی راهنمایی بخواهید همچنین در مقاله فوق به راهکارهای ابتدایی مقابله با جوش های بعد از عمل کاشت ابرو اشاره گردید که در برخی موارد می تواند مفید باشد.
شاد و سلامت باشید
با سلام خدمت دکترنوایی عزیز.باتشکر و قدردانی ازشما.ازاینکه در هفته اول کاشت ابرو پاسخگوی تمامی سوالات بنده بودین.
من در روز ۱۱ کاشت ابرو هستم . و تمام دستورات شمارا موبه مو انجام دادم.اما ازچندروز پیش جوشهایی برنگ سفید در قسمت تاج و سینه ابرو پیش اومده .که دردناکه . در سایت و سوالی که پرسیدم فرمودین باشامپو و بتادین اقدام به تخلیه کنم . اما بسیار دردناکه و صمن اینکه میترسم به ابروهام آسیب برسه. میشه از اول از کلیندرمایسین استفاده کنم؟ ممنون میشم از پاسخگوییتون
سلام
ممنون از لطف شما به مجموعه ما، وقوع جوش بعد از کاشت ابرو مخصوصا در پوست های چرب یا پوست هایی که خود مستعد جوش زدن هستند امری طبیعی است و نباید باعث نگرانی شما شود که حتی خودبخود و بدون انجام هیچ دستور خاصی بمرور رفع خواهند شد ، ماساژ ناحیه با مخلوط شامپو و بتادین برای افرادی که در ابتدا نمی خواهند دست به مصرف دارو بزنند یک راه بسیار موثر و بدون هیچ عارضه ای برای نتایج کاشت ابرو است اما در صورت تمایل می توانید از ابتدا مصرف دارو داشته باشید.
شادو سلامت باشید
سلام آقای دکتر ،من عمل کاشت مو داشتم تو اولین روز که باید برای شستشو اسپری میکردم بلا فاصله بعد از ابکشی با کاسه آب ولرم،، روی شقیقه هام از جای کاشت مو به صورت نقطه ای یکم چیزای ابکی زد بیرون عکس گرفتم واسه دکترم فرستادم قرص سیپرو رو قطع کردن به جاش تاونکس ۷۵۰دادن روزی یه دونه ،بعدش گفتن یه روزم نشور بعدش بشور عکس بگیر بفرست،،الان میخام بدونم این عفونت حساب میشه ؟وبعدش چقد میتونه به کاشتم ضربه بزنه در حالی که هنوز سه روز از کاشتم میگذره؟ودیگه اگه توصیه ای خودتونم دارین بگین ممنون میشم
سلام
بهترین کار پیگیری این موارد بصورت حضوری با پزشک معالج خود است ، مشکل انجام کاشت مو در شهری به غیر از محل سکونت این است که در صورت بروز عوارض به پزشک معالج خود دسترسی ندارید و پروسه تشخیص و درمان عوارض ممکن است با ارسال عکس یا توضیحات تلفنی به درستی پیش نرود ، به هر روی با توجه به اینکه پزشک معالج شما توصیه به استفاده از داروی تاوانکس نموده اند که جز یکی از قویترین آنتی بیوتیک های موجود است بنظر می رسد تشخیص ایشان عفونت بعد از عمل می باشد که اگرچه بسیار نادر است ولی می تواند در نواحی بروز عوارضی ایجاد نماید ، توصیه می گردد جهت پیگیری امور مربوطه حضورا به جراح کاشت مو ی خود مراجعه نمایید.
شاد و سلامت باشید
سلام آقای دکتر من ساکن مشهد هستم و حدود یک ماه پیش کاشت ابرو انجام دادم در یک کلینیک تو شهر مشهد اما داخل ابروهام خیلی جوش میزنه به دکتر هم مراجعه کردم ولی فایده ای نداشته شما راهکاری دارید برای این مشکل من، ممنون میشم اگه بنده را راهنمایی کنید.
سلام
این موارد باید حتما با نظر پزشک معالج شما درمان شود چون ویزیت حضوری و رویت مساله مهمترین مورد در تشخیص علت بروز این جوش ها می باشد ، اما برخی از راه کارهای کلی که در تمام علل بروز جوش ابروها می تواند مفید باشد در مقاله فوق بیان گردیده است.
شادو سلامت باشید
سلام دکتر نوایی عزیز من ۳۵روز هست کاشت ابرو انجام دادم توی ابروهام پر از پوسته شده و التهاب های قرمز هست چکار باید بکنم
سلام
این موارد برای گذشت این مدت از کاشت ابرو طبیعی هست ، چرب کردن ابرو با روغن های مختلف طبق مقاله ای که در ادامه ضمیمه می گردد می تواند کمک بخش باشد.پوسته پوسته شدن ابرو بعد از کاشت ابرو
سلام دکتر من 2ماه از کاشت موهام میگذره، سرم جوش زیاد میزنه دکتر چرک خشک کن دادن ولی بعضی وقتها دست خودم نیست و جوش ها رو میترکونم، ایا با ریشه های کاشته شده آسیب میزنم
سلام
در وهله اول بهتر است هرچه سریعتر به پزشک معالج خود مراجعه نمایید تا داروهای آنتی بیوتیک موضعی و یا خوراکی مناسب برای شما تجویز کنند اما بصورت کلی فشردن جوشهای سطحی سر سفید چندان در روند رشد موهای کاشت شده تاثیر ندارد
سلام آقای دکتر من یکسال پیش در کلینیک شما کاشت ابرو زدم ولی بعد از گذشت این مدت یک قسمتهایی از ابروهام در نیومد و احتیاج به ترمیم داشت و حدود ده روز پیش دوباره کاشت زدم انشاا… این سری کامل در بیاد واقعا از زحمات شما و تکنسین ها ممنونم
سلام و سپاس
بله حدود ۱۰ درصد مراجعین کاشت ابرو نیاز به انجام جلسه ترمیم پس از گذشت یک سال از کاشت ابرو دارند البته این میزان در افراد با سابقه تاتو ، هاشور یا میکروبلیدینگ ممکن است تا ۲۰ درصد نیز افزایش یابد ولی حتی در بیشترین حالت نیز باز حدود ۸۰ درصد احتمال دارد بدون نیاز به جلسه ترمیم کاشت ابرو موفقیت آمیز باشد.