آیا افراد با ریزش موی سکه‌ای می‌توانند کاشت ابرو انجام دهند؟

ریزش موی سکه‌ای یا آلوپسی آره آتا یکی از بدترین بیماری‌های پوست و مو از نظر ایجاد عوارض زیبایی‌شناختی می‌باشد. مبتلایان بسته به این که کدام قسمت سر، صورت و بدن دچار این بیماری شده باشد بعضا حتی با مشکلات شدید و عمیق روان‌شناختی از افسردگی گرفته تا کاهش شدید اعتماد به نفس و یا اضطراب حضور در جمع دست و پنجه نرم می‌نمایند، پس بدیهی است که به دنبال راه درمان باشند و به هر دستاویزی در این زمینه پناه ببرند.

با توجه به این که در حال حاضر قطعی‌ترین راه درمان ریزش مو، کاشت مو است همیشه خِیل عظیمی از مراجعین کاشت مو و کاشت ابرو در کلان شهرهای ایران مانند شهر اصفهان، تهران، شیراز و اهواز و یا حتی دیگر نقاط کشور را مبتلایان به بیماری ریزش موی سکه‌ای تشکیل می‌دهند که به دنبال یک درمان یا راه‌حل قطعی برای ریزش موی سر، صورت یا ابروی خود هستند.

ولی آیا امکان کاشت مو یا کاشت ابرو برای افراد با ریزش موی سکه‌ای وجود دارد؟ در این مقاله ابتدا به دلایل بروز ریزش موی سکه‌ای یا آلوپسی آره آتا می‌پردازیم، سپس مختصری راجع به درمان‌های ریزش موی سکه‌ای توضیح می‌دهیم و سپس به بررسی امکان کاشت مو و ابرو برای این افراد می‌پردازیم.

علائم و نشانه‌های ریزش موی سکه‌ای چیست؟

ریزش موی سکه‌ای به‌صورت ریزش ناگهانی یک قسمت از موهای سر، صورت، ابرو یا بدن به حالت مدور و گرد می‌باشد که در عرض چند روز تا هفته کامل شده و پوست سالم و بدون خارش، قرمزی یا التهاب اما کاملا بدون مو نمایان می‌شود. این بیماری بسیار شایع بوده به‌طوری که تقریبا ۲ درصد از افراد جامعه از تمامی نژادها و اقشار در طول عمر خود تجربه ریزش موی سکه‌ای در حداقل یک ناحیه از موهای خود را تجربه می‌نمایند و تحقیقات به عمل آمده درصد شیوع شرایط ژنتیک بدن را چیزی در حدود ۶ تا ۷ درصد تخمین می‌زنند.

ریزش مو سکه ای یا آلوپسی آره آتا

علت ایجاد ریزش موی سکه‌ای چیست؟

ریزش موی سکه‌ای یا منطقه‌ای یا آلوپسی آره آتا علت شناخته شده قطعی ندارد و بیشتر مراجع علمی آن را از اختلالات سیستم ایمنی و در واقع یک بیماری خود ایمنی به واسطه فعالیت سلول‌های ایمنی علیه سلول‌های فولیکول موی خود فرد می‌دانند. اکثر افراد مبتلا، همزمان ابتلا به برخی بیماری‌های خود ایمنی خاص مانند ویتیلگو (لک و پیس)، دیابت و مشکلات تیروئید را گزارش می‌دهند که تصدیقی بر منشأ خود ایمنی این بیماری می‌باشد.

برخی از منابع، نقش استرس‌های روحی و روانی در شعله‌ور کردن این بیماری را خاطر نشان کرده و توصیه می‌کنند که افراد مبتلا از استرس و اضطراب دوری نمایند چرا که این بیماری دوره‌های شعله‌ور شدن و خاموشی مکرر دارد و در صورت درگیری امکان پیشروی بیماری به انواع گسترده‌تر به نام آلوپسی توتالیس (ریزش تمام موهای سر و صورت) و حتی آلوپسی یونیورسالیس (ریزش تمامی موهای کل بدن) را دارد لذا در صورت درمان و رفع بیماری ژنتیک آن و شرایط مساعدکننده همچنان در بدن فرد موجود است و ممکن است مجددا در همان ناحیه یا نواحی دیگر فرد را درگیر نماید.

کاشت ابرو برای افراد دچار ریزش مو سکه ای

درمان ریزش موی سکه‌ای چیست؟

تقریبا در یک‌سوم موارد بیماری بدون درمان خاصی بهبود یافته و علائم آن کاملا رفع می‌شود، در یک‌سوم دیگر موارد نیز بیماری در مقطع خاصی متوقف شده و تا پایان عمر نه پیشروی و نه بهبود خاصی رؤیت نمی‌شود و اما در یک‌سوم موارد ممکن است بیماری پیشرفت پیوسته یا پلکانی در طول عمر داشته و علیرغم توقف و خاموشی در مقاطعی از عمر هرگز بهبود یا توقف مادام‌العمر را در پی نداشته باشد.

با توجه به این که ماهیت بیماری از اختلالات سیستم ایمنی نشأت می‌گیرد مؤثرترین درمان شناخته شده استفاده از مشتقات کورتون موضعی مانند آمپول تریامسینولون می‌باشد. البته باید در نظر داشت استفاده بیش از حد از این داروها مخصوصا در نواحی با پوست نازک مانند ابروها ممکن است با آتروفی یا تحلیل برگشت‌ناپذیر پوست در این نواحی همراه باشد.

کاشت ابرو برای بیماران آلوپسی

آیا امکان انجام کاشت ابرو در ریزش موی سکه‌ای یا آلوپسی وجود دارد؟

با توجه به این که التهاب در فعال‌سازی سیستم ایمنی نقش به سزایی دارد این‌طور به نظر می‌رسد که انجام کاشت ابرو با ایجاد التهاب هم در ناحیه بانک مو و محل برداشت و هم ناحیه کاشت امکان تشدید این بیماری در این نواحی را به همراه داشته باشد لذا انجام کاشت ابرو برای رفع این مشکل با توجه به زنده بودن ریشه مو در این نواحی و صرفا ریزش ساقه موها اکیدا ممنوع و کنترااندیکاسیون (محدودیت) مطلق دارد.

در افرادی که مبتلا به این بیماری می‌باشند اما در ناحیه ابرو دچار ضایعه نشده‌اند باید قبل از تصمیم به انجام کاشت ابرو در ناحیه ابروی بیماران مبتلا به ریزش موی سکه‌ای یا منطقه‌ای یا آلوپسی آره آتا باید افزایش احتمال شعله‌ور شدن این بیماری به اطلاع مراجعه‌کننده رسیده و آگاهانه تصمیم به پذیرش ریسک این حالت بنمایند.

شایان ذکر است اکثر متخصصین کاشت ابروی طبیعی بر این باور هستند که اگر بیش از ۲ سال از توقف بیماری و یا اصطلاحا خاموشی بیماری بگذرد و هیچ ضایعه جدیدی ایجاد نشده یا حتی بهبود هم نیافته باشد با احتمال شعله‌وری بیماری با کاشت ابرو بسیار پایین و ناچیز می‌باشد لذا در چنین افرادی با توضیح کامل شرایط و اخذ رضایت آگاهانه می‌توان اقدام به کاشت ابرو نمود.

در پایان باید گفت: در ارتباط با انجام کاشت ابروی طبیعی در مبتلایان به ریزش موی سکه‌ای، انجام کاشت ابرو در خود نواحی ضایعه ریزش موی سکه‌ای ممنوع می‌باشد اما چنانچه حداقل دو سال از خاموشی بیماری گذشته باشد می‌توان با اخذ رضایت آگاهانه از مراجعین کاشت ابرو می‌توان برای افرادی که در ناحیه ابرو دچار ضایعه نیستند کاشت ابروی طبیعی انجام داد.