قارچ ابرو بعد از کاشت

کاشت ابرو فرآیندی است که  شامل برداشت مو از بانک مو و سپس پیوند فولیکول‌های مو به محل کاشت ابروها می‌شود.

در طول فرآیند عمل در اثر ایجاد زخم به نواحی برداشت مو و کاشت مو و نیز ایجاد تورم و التهاب  (شرایط محیطی) می‌تواند باعث نفوذ میکروارگانیسم‌ها، به ویژه قارچ‌ها، به مناطق برداشت و کاشت شود.

عفونت‌های قارچی می‌توانند عوارضی را به همراه داشته باشند که در صورتی که به‌موقع درمان نشوند، تاثیر منفی بر نتایج نهایی عمل کاشت ابرو می‌گذارند.

علل قارچ ابرو بعد از کاشت

علل ایجاد قارچ ابرو بعد از کاشت چیست؟

پس از قرار گرفتن فولیکول‌های مو در محل جدید و تغییر در بافت زیرین پوست ابرو، ممکن است گاهی تولید چربی نرمال غدد پوستی دچار کاهش ‌شده و یا گاهی این چربی ها افزایش یابد.

کاهش تولید چربی ممکن است منجر به خشکی و پوسته پوسته شدن ابرو ‌بعد از کاشت شود، که در این حالت شرایط مستعد نفوذ و کلونیزاسیون قارچ‌ها و در نتیجه ایجاد عفونت‌های قارچی در محل کاشت ابرو شود.

دلایل مختلف ایجاد قارچ ابرو بعد از عمل کاشت در جدول زیر مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

علل ایجاد قارچ بعد از کاشت ابرو

محیط مرطوب برخلاف تصور عمومی، رطوبت بیش از حد (مانند عرق کردن یا آب) می‌تواند محیطی ایده‌آل برای رشد  قارچ‌ها فراهم کند.
تروما و آسیب به پوست  در طی جراحی پیوند ابرو، بافت پوست دچار جراحت و زخم‌هایی می‌شود که ممکن است فرصت‌هایی برای ورود و رشد قارچ‌ها را در محل زخم‌ها فراهم سازد.

 

میکروبیوم پوست عدم تعادل در باکتری‌های طبیعی پوست می‌تواند باعث افزایش جمعیت قارچ‌ها شود.
استفاده از داروها برخی از داروها روی تنظیم قند خون تأثیر گذاشته و با افزایش قند خون زمینه را برای رشد و افزایش عفونت‌های قارچی فراهم کنند.
عدم رعایت مراقبت های بعد از کاشت ابرو عدم رعایت توصیه‌های پزشک در مراقبت از ناحیه پیوند مخصوصا تعداد دفعات و کیفیت شستشو می‌تواند به بروز عفونت قارچی منتهی شود.

علائم عفونت قارچی ابرو بعد از کاشت چیست ؟

  • قرمزی، تورم و حرارت: ناحیه کاشت ابرو ممکن است دچار علائم روتین عفونت شود .
  • خارش و سوزش: از نشانه‌های اولیه عفونت قارچی خارش و سوزش شدید پوست ناحیه کاشت ابرو است. البته شایان ذکر است که در حالت عادی هم ناحیه کاشت ممکن است درجاتی از خارش و سوزش داشته باشد پس این نشانه چندان نشانه دقیقی نیست.
  • ترشحات غیرطبیعی و بدبو : عفونت بعد از کاشت ابرو  و عفونت قارچی ابروها بعد از کاشت ممکن است همراه با افزایش میزان زیادی از ترشحات و بوی ناخوشایند همراه باشد.
  • زخم و پوسته‌پوسته شدن: عدم بهبودی مناسب و یا بروز زخم‌های جدید در ناحیه کاشت ابرو ممکن است از علائم عفونت قارچی باشد.
بیشتر بخوانید
ایجاد فولیکولیت یا جوش در ناحیه ابروها بعد از کاشت یکی از عوارض شایع در کاشت ابرو است. جهت اطلاع از علل ایجاد این عارضه و نحوه درمان آن به مطلب جوش ابرو بعد از کاشت ابرو مراجعه کنید.

 

درمان قارچ ابرو بعد از کاشت

در صورتی که بعد از عمل کاشت ابرو دچار عارضه قارچ ابرو شدید بهتر است به پزشک خود مراجعه نمایید. رعایت راهکارهایی که در زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم نیز در درمان قارچ ابرو نیز موثز است.

رعایت بهداشت

 شستشوی دقیق دست‌ها: ددر یکماه اول قبل از هرگونه تماس با ناحیه ابرو، باید دستان خود را به خوبی بشویید و ضدعفونی کنید.

 استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده: استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده ملایم (مانند کلرهگزیدین) بعد از گذشت یک هفته از عمل ممکن است به پیشگیری از عفونت کمک کند.

درمان قارچ ابرو بعد از کاشت

مراقبت از ناحیه کاشت ابرو

استفاده از کمپرس سرد : در صورتی که ناحیه کاشت دچار التهاب و تورم باشد، توصیه می‌شود از کمپرس‌ سرد و خشک استفاده شود تا  التهاب و تورم کاهش یابد.

خشک نگه داشتن ناحیه پیوند ابرو: ناحیه تحت درمان باید به‌طور مداوم خشک نگه‌داشته شود زیرا رطوبت و خیسی ناحیه کاشت خود ممکن است منجر به ایجاد عفونت و قارچ در ناحیه کاشت ابرو شود.

بنابراین در یک هفته اول از تماس مستقیم فشار آب دوش روی ناحیه کاشت باید خودداری شود. جهت اطلاع از نحوه صحیح شستن ناحیه کاشت ابرو و بانک مو بعد از عمل به بخش شستشوی ابرو بعد از کاشت مراجعه کنید.

استفاده از پانسمان‌های مناسب: در مواقعی که پزشک تشخیص می‌دهد، از پانسمان‌های مناسب و قابل تنفس استفاده شود.

استفاده از محصولات معتبر

محصولاتی که برای شستشو یا مراقبت ابروها بعد از کاشت  استفاده می‌شود، باید فاقد مواد شیمیایی مضر و حساسیت‌زا باشد. به این دلیل که ناحیه کاشت ابرو بسیار حساس است و هرگونه مواد مضر می تواند منجر به تشدید شدن بیماری و عدم موفقیت نتیجه کاشت شود‌.

بیشتر بدانید
یکی از محصولات بهداشتی معتبر که جهت تقویت ابروهای کاشت شده می‌توانید استفاده کنید و مانع بروز عفونت قارچی در ابروها می‌شود، سرم سریتا است. جهت آشنایی با این محصول و بهترین زمان استفاده از آن بعد از عمل پیوند ابرو به مطلب استفاده از سرم سریتا بعد از کاشت ابرو مراجعه نمایید.

تغذیه و مکمل‌ها

 مصرف غذاهای مغذی: رعایت تغذیه بعد از کاشت ابرو از جمله مصرف غذاهای غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، به ویژه ویتامین C، روی و پروبیوتیک‌ها می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونت کمک کند.

 پروبیوتیک‌ها: مصرف این مواد از طریق مکمل‌ها یا مواد غذایی (پروبیوتیک‌های موجود در ماست یا کفیر) می‌تواند به حفظ تعادل میکروبیوم بدن کمک کند.

قارچ ابرو بعد از کاشت ابرو

روش‌های پیشگیری از قارچ ابرو بعد از کاشت

جهت پیشگیری از ایجاد قارچ ابرو بعد از کاشت علاوه بر رعایت موارد بهداشتی باید نسبت به علائم این نوع عفونت‎ها آگاه بود تا بلافاصله بعد از بروز علائم آن‌ها را تشخیص داد و برای درمان آن اقدام کرد.

تشخیص

این مرحله شامل توجه به تاریخچه پزشکی عفونت‌های فرد و انجام معاینات فیزیکی دوره‌ای بعد از کاشت ابرو توسط پزشک متخصص کاشت است. البته در صورت نیاز، ممکن است ارزیابی‌های آزمایشگاهی نیز صورت پذیرد.

درمان دارویی

  • استفاده از داروهای موضعی :استفاده از کرم‌ها یا پمادهای ضدقارچی که پزشک متخصص متناسب با نوع بیماری تجویز می‌کند ضروری است.
  • مصرف داروهای خوراکی: در صورت بروز عفونت‌های شدیدتر، ممکن است پزشک داروهای خوراکی را در کنار داروهای موضعی تجویز کند. مصرف این داروها باید به موقع و در زمان بندی مشخص مصرف شود.

توجه به بهداشت روانی

استرس‌ و اضطراب می‌تواند باعث تضعیف  سیستم ایمنی بدن شود. در صورت عدم پیشگیری، این استرس ها می‌تواند زمینه ساز بیماری‌های سخت‌تری شود. پس باید به کنترل و درمان آن پرداخت.

از جمله روش های پیشگیری و کاهش استرس می توان به تمرینات تنفسی، یوگا و مدیتیشن اشاره کرد که در این جهت مفید و موثر می باشند‌.

مراجعه به پزشک

از آنجایی که عدم درمان به موقع هر بیماری می‌تواند باعث تشدید بیماری و بروز بیماری‌های دیگری شود. در صورتی هر یک از علائم عفونت قارچی مشاهده شد، توصیه می شود بلافاصله به پزشک متخصص پوست مراجعه شود. با تشخیص و درمان زودهنگام  از عوارض جدی جلوگیری شود.

قارچ ابرو بعد از کاشت

کلام پایانی

اگرچه کاشت ابرو می‌تواند نتایج بسیار مثبتی داشته باشد، اما خطر عفونت‌های قارچی باید جدی گرفته شود. با رعایت بهداشت مناسب، توجه به نشانه‌ها ،مراجعه به پزشک مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک در صورت بروز علائم، می‌توان خطر عفونت را به حداقل رساند و از نتیجه‌گیری موفقیت‌آمیز عمل خود اطمینان حاصل کرد.