شستشو بعد از کاشت مو چگونه است؟

شستشو سر بعد از پیوند مو، نحوه استحمام و دوش گرفتن بعد از کاشت مو نقش مهمی در مراقبت از گرافت‌های کاشت شده و دریافت بهترین نتیجه از عمل دارد. مراقبت از گرافت‌های مو در ماه‌های ابتدایی عمل بسیار ضروری است و فردی که عمل پیوند مو انجام داده است حتما باید با نحوه اصولی و درست شست‌وشو سر آشنا بشود تا بهترین نتیجه را از کاشت مو خود دریافت کند.

عمل کاشت مو با هر تکنیکی که انجام شده باشد از جمله پیوند مو به روش FUT یا پیوند به روش FUE با ترکیبی، مراقبت مناسب از مو پس از کاشت برای رشد موهای تازه پیوند شده بسیار مهم است.

استفاده از روش‌ها یا انواع محصولات اشتباه هنگام شستن سر و موها، می‌تواند به پیوند مو آسیب برساند و منجر به عوارض و عوارض جانبی بالقوه شود. در ادامه مطلب، ما شما را راهنمایی می‌کنیم که از چه تکنیک‌هایی باید استفاده کنید و مراحل ضروری برای شستن موهایتان را به گونه‌ای بیان می‌کنیم که نه تنها باعث بهبودی می‌شود بلکه رشد مو را نیز افزایش می‌دهد.

با توجه به اهمیت زیاد نحوه شستشوی سر پس از کاشت مو در این مقاله بر آن شدیم تا نحوه شستشوی صحیح سر و نیز ناحیه برداشت مو یا بانک مو را به‌صورت کامل و با جزئیات توضیح دهیم.

شستشو سر بعد از کاشت مو

نحوه شستن موها بعد از کاشت مو

وقتی نوبت به شستن موها برای اولین بار بعد از کاشت مو می‌رسد، مراحل و تکنیک‌های خاصی وجود دارد که باید دنبال کنید. در حالی که جراح شما می‌تواند به شما مشاوره مناسب و تخصصی ارائه دهد و شامپوهای تخصصی که می‌توانند مشکلاتی مانند خارش پوست سر را کاهش دهند، پیشنهاد کنند.

پانسمان سر یک یا دو روز پس از عمل (و حتما توسط تیم کاشت مو) باز می‌شود، پس از باز کردن پانسمان شستشوی ناحیه کاشت مو باید آغاز شود برای این کار ابتدا شامپوی بچه را با آب ولرم مخلوط کرده به صورتی که یک آب کف رقیق که در لمس، انگشتان را لیز می‌کند حاصل شود، سپس از آب کف حاصل برای شستشوی ناحیه کاشت استفاده می‌کنیم.

توجه داشته باشید که قبل از اتمام یک هفته اول گرافت‌های کاشت شده تنها توسط یک لخته خون در محل خود ثابت شده‌اند لذا جریان آب با فشار بالا و مستقیم مثل استفاده از دوش آب ممکن است باعث خارج شدن گرافت‌ها از محل خود و عدم رشد مو در آن ناحیه شوند لذا شستشو زخم سر بعد از کاشت مو باید به‌گونه‌ای باشد که جریان آب با فشار کم و یا به‌صورت غیرمستقیم روی ناحیه کاشت مو استعمال شود، برای این کار می‌توان به دو صورت اقدام نمود:

۱با استفاده از کاسه یا بطری آب: در این روش باید سر را به جلو خم کرد و محلول آب کف را روی ناحیه فرق سر بریزید به صورتی که آب کف از روی ناحیه کاشت شده عبور نموده ولی به‌صورت جریان مستقیم روی ناحیه کاشت شده نپاشد همچنین می‌توان مانند شستشو در آرایشگاه نیز سر را به عقب خم نمود و آب کف را روی پیشانی ریخت تا به سمت عقب از روی ناحیه کاشت شده عبور نماید و پس از یک مکث ۲ دقیقه‌ای به همین صورت آب تمیز ولرم روی ناحیه ریخته شود تا آب کف شسته شود.

۲با استفاده از آبپاش: در این روش آب کف را درون آبپاش می‌ریزید و به حالت اسپری به صورتی که تمام ناحیه کاشت شده را در بربگیرد روی سر اسپری می‌نمایید و پس از ۲ دقیقه به همین صورت آب پاک را اسپری نموده یا به روش فوق از یک کاسه آب برای آب‌کشی استفاده کنید.

بهتر است در سه روز اول روزانه ۵ مرتبه و هر مرتبه ۵ بار ترتیب شستشو با آب کف و آبکشی با آب ولرم تمیز را در طول روز تکرار نمایید و بعدا هرچه به انتهای هفته اول نزدیک می‌شوید تعداد دفعات شستشو را به ۳ مرتبه در روز و ۳ بار تکرار شستشو با آب کف و آب تمیز تقلیل دهید.

روش های شستشو سر بعد از کاشت مو

چند روز بعد از کاشت مو می‌توان دوش گرفت؟

پس از گذشت یک هفته می‌توان سر را به‌طور مستقیم زیر دوش برد و از شامپو بچه به‌صورت مستقیم برای شستشوی سر استفاده نمود در این حالت می‌توان به آرامی و به‌صورت دورانی روی ناحیه کاشت مو دست کشید تا به مرور و در عرض دو تا سه روز تمامی دلمه‌ها و لخته‌های ناحیه کاشت شده از بین بروند.

ممکن است در این زمان برخی از ساقه‌های مو به‌صورت صاف یا عصایی شکل ریزش نمایند که جای نگرانی نبوده و ریزش تقریبا تمامی ساقه موهای کاشت شده پس از کاشت مو یک روند کاملا طبیعی می‌باشد. دقت نمایید که در طول یک هفته اول منعی برای دوش گرفتن از گردن به پایین وجود ندارد و تنها ناحیه کاشت شده سر نباید مستقیما زیر دوش برود حتی ناحیه برداشت پشت سر نیز برای شستشو زیر دوش مشکلی ایجاد نخواهد نمود.

پس از یک هفته و از زمانی که زیر دوش روی ناحیه کاشت شده دست کشیدید دیگر نیازی به شستشوی روزانه ۳ مرتبه و هر مرتبه ۳ بار شستشو با آب کف نبوده و تنها یک مرتبه شستشوی سر در طول روز با شامپو کفایت می‌کند.

با توجه به حساس بودن پوست سر در یک ماه اول بهتر است به‌صورت یک روز در میان از شامپوی معمولی و شامپوی بچه برای این شستشو استفاده نمایید و پس از گذشت یک ماه از کاشت مو شامپوی بچه را قطع نمایید چرا که قدرت کم شستشوی شامپوی بچه ممکن است منجر به چرب ماندن پوست سر و بروز جوش‌های ناحیه کاشت مو شود.

بعد از انجام شستشو به هیچ عنوان قبل از گذشت یک هفته از کاشت مو برای خشک کردن ناحیه کاشت مو از حوله، دستمال و حتی سشوار استفاده ننمایید و فرصت دهید تا ناحیه کاشت خودبه‌خود خشک شود.

شایان ذکر است پس از گذشت یک ماه از کاشت مو، گرافت‌ها کاملا با پوست اطراف پیوند خورده و دیگر تعداد دفعات شستشو یا نحوه شستشو اهمیتی ندارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد روند ریزش و رشد مجدد موهای کاشت شده در بازه‌های زمانی مختلف به بخش مراقبت‌های بعد از عمل کاشت مو مراجعه نمایید.

دوش گرفتن بعد از کاشت مو

 آب پاشی سر بعد از کاشت مو

اسپری کردن مو بعد از کاشت مو یکی از مراقبت‌های مهم جهت حفاظت از گرافت‌های کاشت شده است. بعد از ۲۴ ساعت الی ۴۸ ساعت که پانسمان توسط پزشک یا تکنسین‌ها باز شد شما باید اقدام به آبپاشی سر بعد از کاشت مو کنید.

در طول هفته اول بعد از عمل پیوند مو باید شما روزی ۳ الی ۵ مرتبه اسپری کردن آب به گرافت‌های کاشت شده را انجام دهید. نحوه آب‌پاشی سر بعد از عمل کاشت مو به این صورت است که مقداری آب ولرم و شامپو بچه را داخل آبپاش بریزید و خوب تکان دهید تا با هم ترکیب شوند سپس محلول ترکیب شده را روی سر اسپری کنید و محلول اسپری شده را از روی سر و پیشانی سرازیر کنید.

بعد از گذشت ۲ الی ۳ دقیقه آب را مجدد اسپری کنید تا تمام کف‌ها از روی گرافت‌های کاشت شده پاک شوند شما حتی می‌توانید با یک کاسه آب را به آرامی روی سر بریزید تا کف‌های ایجاد شده بر روی سر به طور کامل تمیز شوند.

چند بار بعد از کاشت مو باید موهای خود را بشویید؟

در هفته اول پس از عمل کاشت مو، شستن موهای خود به صورت روزانه و در حالت ایده آل سه الی پنج بار در روز ضروری است. این کار برای کمک به حذف خون خشک و دلمه‌ها و در عین حال تمیز نگه داشتن ناحیه پیوند شده تا حد امکان تمیز و سالم است.

پس از پایان دو هفته اولیه، تمام پوسته‌های شما باید ناپدید شده باشند و پیوندهای موی پیوندی شما باید با شدت بیشتری به پوست سر شما چسبیده باشد. در این مرحله، می‌توانید با استفاده از محصولات استاندارد به روال معمول شستشوی مو خود بازگردید.

با این حال، توصیه می‌کنیم تمام مواردی که بعد از کاشت مو پزشک به شما توصیه می‌کند کاملا رعایت نمایید. این به شما توصیه‌هایی در مورد بهترین محصولات

شستشوی زخم سر بعد از کاشت مو

پس از انجام کاشت مو، مهم است که به اثرات فوری و کوتاه‌مدت این عمل توجه داشته باشید. برای مثال، مستقیماً پس از پیوند، پوست سر شما اغلب نسبت به لمس شدن حساس است؛ بنابراین برای جلوگیری از آسیب رساندن به ریشه مو، باید حداقل به مدت سه روز از دست زدن یا خیس کردن این ناحیه خودداری کنید.

یادگیری نحوه شستشوی صحیح موها بعد کاشت مو می‌تواند برای جلوگیری از آسیب و اطمینان از موفقیت‌آمیز بودن پیوند شما حیاتی باشد. نه تنها این، بلکه تضمین می‌کند که ناحیه پیوند شده تمیز نگه داشته می‌شود و خطر هرگونه عوارض غیرمنتظره، زخم یا عفونت را کاهش می‌دهد.

درک این که از چه نوع محصولاتی باید استفاده کنید یا از آن‌ها اجتناب کنید نیز می‌تواند تفاوت زیادی در سلامت کلی و کیفیت پیوندهای موی کاشته شده شما ایجاد کند.

آب پاشی سر بعد از کاشت مو

حمام بعد از کاشت مو

حمام کردن بعد از باز کردن پانسمان کاشت مو هیچ مشکلی ندارد به شرط این که در هفته‌ی اول بعد از عمل به طور مستقیم سر خود را زیر دوش قرار ندهید اما شستن دیگر نواحی بدن با دوش‌های سیار یا با آب فشار قوی هیچ مسئله‌ای برای شما ایجاد نخواهد کرد.

نحوه حمام کردن بعد از کاشت مو و نحوه شستن موها در ادامه توضیح داده شده‌اند که نکات ضروری که باید در این مورد رعایت کنید عبارتند از:

مرحله ۱: موهای خود را به آرامی خیس کنید

سر خود را مستقیماً زیر دوش‌های قوی قرار ندهید، زیرا این کار می‌تواند گرافت‌های مو را از بین ببرد. در عوض، از یک منبع آب کم فشار یا فنجان استفاده کنید تا موهای خود را به آرامی خیس کنید.

مرحله ۲: استفاده از شامپوی توصیه شده توسط پزشک

با استفاده از کف دست، نوک انگشتان یا ترکیبی از هر دو، شامپوی توصیه شده توسط جراح را به آرامی ماساژ دهید یا به پوست سر خود بزنید.

مرحله ۳: به آرامی پوست سر را بشویید

هنگامی که پوست سر شما به طور مناسب با شامپو پوشانده شد، اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه خیس بخورد و سپس از همان منبع کم فشار آب ولرم یا فنجان استفاده کنید تا به آرامی آن را بشویید.

مرحله ۴: زمان بگذارید تا خشک شود

بعد از این که شامپو به اندازه کافی آبکشی شد، اجازه دهید موهایتان به طور طبیعی در هوا خشک شود و به هیچ عنوان نباید از سشوار یا حوله استفاده کنید.

شستن موی سر بعد از کاشت مو

شستشوی سر یک ماه بعد از کاشت مو

رعایت دستورات مورد نیاز درباره‌ی شستن سر در هفته‌ی اول جراحی کاشت مو بسیار ضروری است و بعد از گذشت این مدت بیماران دغدغه چندانی برای شستشوی سر ندارند. نحوه شستن سر یک ماه بعد از پیوند مو به همان روال قبل است و فرد نیاز ندارد که با کاسه آب به روی سر بریزد یا از اسپری آب استفاده نماید.

بعد از گذشت یک ماه از کاشت مو، گرافت‌های کاشت شده کاملا با پوست سر پیوند خوردند و نگرانی بابت جداشدن آن‌ها از پوست سر وجود ندارد و با خیال راحت می‌توانید، موهای خود را به طور روال قبل بشویید و بعد از یک ماه رفتن زیر دوش آب مشکلی برای موهای کاشت شده، ایجاد نمی‌کند.

نحوه شستشوی ناحیه بانک مو پس از عمل کاشت مو

به‌صورت کلی شستشوی ناحیه بانک مو یا ناحیه برداشت مو اهمیت چندانی نداشته و به هر صورت و هر تعداد دفعات و با هر نوع شامپویی امکان شستشوی این ناحیه وجود دارد همچنین در نحوه شستشوی بانک مو بین دو تکنیک برداشت نوار و برداشت تار به تار تفاوت چندانی وجود ندارد.

تنها مورد این است که چون در کاشت مو به روش تار به تار یا FIT، لخته خون در ناحیه برداشت مانع خونریزی مجدد می‌شود بهتر است در سه روز ابتدایی بعد از عمل شستشوی ناحیه پشت سر با احتیاط و به آرامی صورت پذیرد اما بعد از سه روز با توجه به ترمیم کامل ناحیه می‌توان به‌صورت عادی و محکم‌تر عمل شستشو را انجام داد.

همچنین جهت جلوگیری از خشک شدن پوست ناحیه بخیه در روش نواری بهتر  است در دو هفته اول بعد از عمل از پماد ویتامین آ+د یا یک کرم ترمیم‌کننده زخم روزانه یک مرتبه روی بخیه‌ها استفاده نمود که بعد از گذشت چند ساعت می‌توان باقی‌مانده پماد را شست یا با یک دستمال کاغذی تمیز پاک نمود.

 

چه زمانی می‌توان موهای خود را بعد از کاشت مو شست؟

کاشت مو می‌تواند راه فوق‌العاده‌ای برای بازیابی موها و اعتماد به نفس شما ارائه دهد. تعیین زمان اولین شستشوی مو پس از کاشت گامی مهم در روند بهبودی است.

در حالی که بسیاری از کلینیک‌ها ممکن است زمان‌های پیشنهادی متفاوتی را بیان کنند، دکتر نوایی متخصص پیوند مو طبیعی به مراجعه‌کنندگان پیشنهاد می‌کند که بعد از باز کردن پانسمان، سر خود را در طول روز چند نوبت بشویند.

با این حال، از آنجایی که شرایط هر فرد متفاوت است، جراح شما می‌تواند به شما در مورد زمان برنامه‌ریزی برای شستشوی موی اولیه پس از کاشت توصیه کند.

شستشو سر بعد از کاشت مو

شستشوی موی کاشته شده

برای آماده شدن برای اولین شستشوی موی خود، چند مورد و لوازم وجود دارد که توصیه می‌کنیم به راحتی در دسترس و در دسترس باشند. این موارد شامل:

استفاده از منبع آب کم فشار: ملایم بودن در اولین شستشوی موی شما پس از کاشت بسیار مهم است، بنابراین مطمئن شوید که یک سر دوش با فشار کم در دسترس داشته باشید، یا از فنجان‌ها برای ریختن آب به آرامی روی سر خود استفاده کنید.

استفاده از شامپوی ملایم: این شامپو را می‌توان به عنوان بخشی از بسته مراقبت‌های پس از درمان و ریکاوری همراه با دستورالعمل‌های دقیق جراح در مورد نحوه استفاده مؤثر از آن ارائه کرد.

نکات اضافی مراقبت از کاشت مو

علاوه بر شستن صحیح موهایتان، چندین نکته دیگر نیز وجود دارد که باید در طول مراقبت‌های بعد از آن در نظر بگیرید تا موفقیت کاشت مو را به حداکثر برسانید که این موارد در ادامه توضیح داده شده‌اند.

دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعد از کاشت مو را که پزشک شما ارائه می‌دهد کاملا رعایت کنید. جراح شما می‌تواند بر اساس عواملی مانند سن و سابقه پزشکی شما، توصیه‌های مناسبی را ارائه دهد. پایبندی به توصیه‌ها و راهنمایی‌های آن‌ها برای دستیابی به یک نتیجه موفق بسیار مهم است.

داروهای تجویز شده را مصرف کنید برخی داروها مانند فیناستراید، ماینوکسیدیل یا ترکیبی از هر دو می‌توانند به کاهش ریزش مو و حمایت از رشد مو کمک کنند؛ بنابراین، پیروی از هر رژیم دارویی که جراح شما تجویز می‌کند، حیاتی است.

از انجام فعالیت‌های شدید خودداری کنید، شما باید حداقل ۲ هفته پس از کاشت مو از انجام تمرینات ورزشی خودداری کنید تا به پوست سرتان زمان کافی برای بهبودی داده شود و پیوندها تقویت شوند.

برای بهبودی زمان بگذارید در حقیقت پس از عمل، مهم است که از هر چیزی که می‌تواند خطر عفونت شما را افزایش دهد، اجتناب کنید، مانند رفت و آمد در وسایل نقلیه عمومی یا اجازه دادن به حیوانات خانگی برای نزدیک شدن به منطقه جراحی. به این ترتیب، با کار کردن در خانه یا مرخصی یک یا دو هفته‌ای از محل کار، زمان ریکاوری کافی را به خود اختصاص دهید.

از سر خود در برابر نور خورشید محافظت کنید، هنگام بیرون رفتن و گردش، محافظت از سر در برابر قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای جلوگیری از آسیب اشعه ماوراء بنفش، محافظت از پیوندهای مو و بهبود روند بهبودی ضروری است.

شستشو سر بعد از کاشت مو

 

در پایان به عنوان یک جمع‌بندی نهایی باید اشاره نمود که جان مایه دستورات شستشوی فوق این است که در یک هفته اول بعد از عمل گرافت‌ها بسیار سست بوده و چون امکان خروج آن‌ها از محل خود وجود دارد باید شستشو به آرامی انجام پذیرد که این محدودیت بعد از گذشت یک هفته مرتفع می‌گردد.